Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2026, 22:38:33
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Eu zic ca greșești cu moș Pazvante in cazul lui. Ăștia sunt o generație care nu PREA…au băut, nu au fumat, joacă tenis de rupe, merge la clubul Floreasca la înot, mâncare bio, aer curat, case de protocol.

Confuzia unora este faptul ca 75 în cazul lor, el și cei dinainte su după el, înseamnă 55-60 pentru omul de rând.

Dacă a avut grijă de sănătate și se vede ca are, deși se pare ca ar fi băut( prea mult și depinde și ce!)… odată în trecut, are mari șanse sa bată 90-100 și în continuare sa mai consulte guvernele care se vor derula in viitor.
Petrov e terminat, a bețivit prea mult, e și mare fumător, a intrat și parfumat într-o emisiune acu ceva ani, e clar că biologic e tarat, e o arătare, o formă de viață care se scurge și e și neplăcut pe ecran.
Are tot felul de operații făcute pe la clinica din Viena.

Culmea el zicea acum 10-15 ani de Mitică Dragomir și de Mircea Sandu când erau la LPF respectiv FRF că ăștia mai ies numai în formol de acolo.

Și uite că el arată mai rău ca Emil Constantinescu sau Iohannis.

Dar să depășim momentul Petrov, din câte se vede a apus steaua lui Viktor Orban care a reușit lucruri impresionante cu Ungaria, academii sportive, stadioane noi, bazine olimpice, transformarea echipelor de club de handbal în forțe redutabile ale Europei, energie ieftină, relații bune cu China.

Chiar mi s-a părut redutabil Viktor Orban, va fi la nivelul lui Ceaușescu pt unguri peste câțiva ani, ca realizări, redresare, suflu național, relația cu comunitățile din diaspora, km de autostrăzi construiți, aducerea Mercedes în Ungaria, circuitul de formula 1, investiții în piețe și agricultură, clasarea în primele 15 țări olimpice din lume.

Last edited by Iorest; 13.04.2026 at 22:53:07.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2026, 18:44:55
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Petrov e terminat, a bețivit prea mult, e și mare fumător, a intrat și parfumat într-o emisiune acu ceva ani, e clar că biologic e tarat, e o arătare, o formă de viață care se scurge și e și neplăcut pe ecran.
Are tot felul de operații făcute pe la clinica din Viena.

Culmea el zicea acum 10-15 ani de Mitică Dragomir și de Mircea Sandu când erau la LPF respectiv FRF că ăștia mai ies numai în formol de acolo.

Și uite că el arată mai rău ca Emil Constantinescu sau Iohannis.

Dar să depășim momentul Petrov, din câte se vede a apus steaua lui Viktor Orban care a reușit lucruri impresionante cu Ungaria, academii sportive, stadioane noi, bazine olimpice, transformarea echipelor de club de handbal în forțe redutabile ale Europei, energie ieftină, relații bune cu China.

Chiar mi s-a părut redutabil Viktor Orban, va fi la nivelul lui Ceaușescu pt unguri peste câțiva ani, ca realizări, redresare, suflu național, relația cu comunitățile din diaspora, km de autostrăzi construiți, aducerea Mercedes în Ungaria, circuitul de formula 1, investiții în piețe și agricultură, clasarea în primele 15 țări olimpice din lume.
Nu înțeleg de ce te agăți de ideea unei persoane care ți se pare deosebită. Părerea mea este ca și el este un simplu rob la sistemului condus de stăpânii banilor.

Până și Ceaușescu care de papagal ce era se credea șmecher, ne a păcălit ca era suveran, ceea ce era complet fals.

Acum știm perfect ce condiții sinistre și draconice îți bagă pe gât băncile când faci pactul de împrumut cu ei.

Nu mai detaliem…
Nu există ideea de dezinteresat cu ăștia.

NU EXISTĂ PRÂNZURI GRATUITE!

2. Ceea ce ai enumerat ca ar fi făcut Victor Orban avem și noi. ..stadioane renovate, echipe sportive, făcute la trei ace, din nu știu ce fonduri și nici nu mă interesează.

Restul de autostrăzi și alte investiții externe, așa cum ți am repetat de multe ori vin strict din faptul ca ungurii se situează între o altă ligă, cea a țărilor catolice din zona ( Cehia, Polonia, Ungaria, balticele)și de apartenența imperială occidentală, austriacă, prusacă.

Noi însă continuam să ignorăm acest fapt concret si ne tot comparam cu ei, iobagii cu boierii sau arendasii boierilor, noi fiind furnizori ETERNI de materii prime ieftine si trafic…

Știu ca tu nu accepți detaliile astea ca fiind hotărâtoare în construcția statală…insa mie mi se pare amuzant.

România din FERICIRE nu a făcut parte din gașca asta a lor Vishegrad care după 89 prin conexiuni masive cu PAPA , au reușit să și păstreze imaginea de putere locală…părerea mea..

Mulți români poate s ar fi simțit mai superiori fiind catolici însă eu țin de ortodoxia estică și mă bucur nespus de mult ca sunt mai aproape de Dumnezeul cel Înviat acum,!…nu cel înviat Acu o săptămână chit ca sunt considerat inferior, un iobag mioritic de origini asiatice așa cum ne văd ei pe noi și pe toți la est de noi cu bulgarii.

Este cu totul altă lume, pe care noi, din considerente ca avem ceva bănuți în conturi și bolizi ca care copiii noștri intră în copaci cu 140/ ora și se filmează cum ating 300km/ ORA la vârsta de 20 de ani, FALS o consideram OCCIDENTALĂ. https://youtu.be/0umSEwK40kA?si=GG7YoRypfqLwCRfO

Vai de capul nostru Iorest!

Motiv pentru care am și ajuns în situația de prostii Europei.

Last edited by cozia; 14.04.2026 at 18:49:12.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2026, 22:00:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

2. Ceea ce ai enumerat ca ar fi făcut Victor Orban avem și noi. ..stadioane renovate, echipe sportive, făcute la trei ace, din nu știu ce fonduri și nici nu mă interesează.
Viktor Orban a făcut multe bazine olimpice, noi nu avem atâtea ca și ei, a dus fotbalul de la un mare 0 la echipe care se bat în preliminariile Champions League și e tot mai greu să treci de ele.
A făcut o academie în localitatea natală Felcsut.

A maximizat potențialul Ungariei pe băi termale.

A încercat să producă energie cu centrală atomică la Paks, un proiect cu rușii și chinezii ca să nu fie dependenți de bruxelles.

A dat stimulente la prima căsătorie, la nașterea copiilor, a făcut multe pentru familie.

A avut întodeauna grijă de consumatorul vulnerabil în prețurile la pompă și alimentele de bază lucru pe care la noi doar l-au mimat.

A reușit nefiind țară cu resurse de petrol să aibă prețuri decente la pompă.

Citat:
Restul de autostrăzi și alte investiții externe, așa cum ți am repetat de multe ori vin strict din faptul ca ungurii se situează între o altă ligă, cea a țărilor catolice din zona ( Cehia, Polonia, Ungaria, balticele)și de apartenența imperială occidentală, austriacă, prusacă.
Tu ai picat pe o idee greșită și te ții de ea, din ce ligă face parte Kazahstan și are niște rețele feroviare beton armat plus niște orașe foarte bine puse la punct ?

În România căcații de guvernanți indiferent că erau de la PNȚCD, PNL, PD-L, etc nu au vrut să construiască autostrăzi, a fost rea-voință criminală care ucide dezvoltarea țării pe 35 de ani.

Abia prin 2030 o să fie conectată o rețea de autostrăzi de la Vama Nădlac la Constanța, foarte târziu nenorociților, la câte resurse are țara asta.

Citat:
Noi însă continuam să ignorăm acest fapt concret si ne tot comparam cu ei, iobagii cu boierii sau arendasii boierilor, noi fiind furnizori ETERNI de materii prime ieftine si trafic…
Eu nu am avut niciodată suflet de slugă și când am votat, am făcut-o în ideea să zguduim paradigma asta de lachei care fac plecăciuni pe la firmanul sultanului de la înalta poartă Bruxeleză.

Faptul că unii au reflexul ăsta de a slugări străini, de a-i pupa în fund, de a-și omorâ fratele ca să pună străinul în frunte, de a crede că noi suntem niște tâmpiți congenitali care trebuiesc conduși din afară, nu e vina mea.

Citat:
România din FERICIRE nu a făcut parte din gașca asta a lor Vishegrad care după 89 prin conexiuni masive cu PAPA , au reușit să și păstreze imaginea de putere locală…părerea mea..
Știi că România a avut PREMIER CATOLIC - Radu Vasile care era un incompetent de crasă slăbiciune, cred că din zona aia de împuțiți PNȚCD fusese propulsat.

Deci asta că vin catolici și fac România la nivel de nemția e pentru cretini.

Citat:
Mulți români poate s ar fi simțit mai superiori fiind catolici însă eu țin de ortodoxia estică și mă bucur nespus de mult ca sunt mai aproape de Dumnezeul cel Înviat acum,!…nu cel înviat Acu o săptămână chit ca sunt considerat inferior, un iobag mioritic de origini asiatice așa cum ne văd ei pe noi și pe toți la est de noi cu bulgarii.
Omule în Kazahstan nu sunt catolici și fac treabă, nu mai spun că aproape toate țările musulmane s-au ridicat doar că au fost tocați de războaie finanțate din afară.

Până și în Bosnia au tehnologie de spart prin munți, tunelurile de urși de la Margina Holda alea la care se câcâie de peste 10 ani se fac cu maiștri bosnieci.

Albania are făcută autostradă cu Bechtel pe care Adrian Năstase n-a fost în stare să-i pună la treabă.
Vechi 15.04.2026, 02:24:40
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul

1. Viktor Orban a făcut multe bazine olimpice, noi nu avem atâtea ca și ei, a dus fotbalul de la un mare 0 la echipe care se bat în preliminariile Champions League și e tot mai greu să treci de ele.
A făcut o academie în localitatea natală Felcsut.

A maximizat potențialul Ungariei pe băi termale.

A încercat să producă energie cu centrală atomică la Paks, un proiect cu rușii și chinezii ca să nu fie dependenți de bruxelles.

A dat stimulente la prima căsătorie, la nașterea copiilor, a făcut multe pentru familie.

A avut întodeauna grijă de consumatorul vulnerabil în prețurile la pompă și alimentele de bază lucru pe care la noi doar l-au mimat.

A reușit nefiind țară cu resurse de petrol să aibă prețuri decente la pompă.

2. Tu ai picat pe o idee greșită și te ții de ea, din ce ligă face parte Kazahstan și are niște rețele feroviare beton armat plus niște orașe foarte bine puse la punct ?

În România căcații de guvernanți indiferent că erau de la PNȚCD, PNL, PD-L, etc nu au vrut să construiască autostrăzi, a fost rea-voință criminală care ucide dezvoltarea țării pe 35 de ani.

Abia prin 2030 o să fie conectată o rețea de autostrăzi de la Vama Nădlac la Constanța, foarte târziu nenorociților, la câte resurse are țara asta.

3. Eu nu am avut niciodată suflet de slugă și când am votat, am făcut-o în ideea să zguduim paradigma asta de lachei care fac plecăciuni pe la firmanul sultanului de la înalta poartă Bruxeleză.

Faptul că unii au reflexul ăsta de a slugări străini, de a-i pupa în fund, de a-și omorâ fratele ca să pună străinul în frunte, de a crede că noi suntem niște tâmpiți congenitali care trebuiesc conduși din afară, nu e vina mea.

4. Știi că România a avut PREMIER CATOLIC - Radu Vasile care era un incompetent de crasă slăbiciune, cred că din zona aia de împuțiți PNȚCD fusese propulsat.

Deci asta că vin catolici și fac România la nivel de nemția e pentru cretini.

5. Omule în Kazahstan nu sunt catolici și fac treabă, nu mai spun că aproape toate țările musulmane s-au ridicat doar că au fost tocați de războaie finanțate din afară.

Până și în Bosnia au tehnologie de spart prin munți, tunelurile de urși de la Margina Holda alea la care se câcâie de peste 10 ani se fac cu maiștri bosnieci.

Albania are făcută autostradă cu Bechtel pe care Adrian Năstase n-a fost în stare să-i pună la treabă.
1. Când ai timp citește și articolul ăsta: https://trenduri.blogspot.com/2026/0...-o-noapte.html ca să vezi și cam ce urmeaza.
Revenind la noi, reiterez faptul ca ei nu au fost și nu vor fi vreodată egalii noștri în cultura, la nivel de ordine și civilizație și personal ca și ție nu mi pasă ca suntem considerați sălbatici și înapoiați demni de a fi robi pe plantațiile lor.

În schimb această superioritate față de noi este factual manifestată în creditele și investițiile de care au avut parte, câteva din ele fiind cele listate de tine.

Sigur ai și tu o puzderie de exemple în care noi suntem mereu piua a doua la joburi, investiții din partea stăpânilor dinUE.

Din ce îmi povestea frați miu și taicamiu Austria de exemplu încă din 1989 angaja ingineri maghiari în firme tari de tot, salarii uriașe, …îi lăsau să și aleagă tipul preferat de Mercedes pentru uz de serviciu ȘI personal, ingineri are ca și noi nu vorbeau o boabă austriacă ci doar o rupeau și ei în engleză.

Vorbind despre catolicii menționați mai sus, comparațiile nu și au rostul. Este ca și cum ne ai compara cu Franța, Germania, Italia.

2. Acum despre Kazahstan. Nu știu cât de informat ești dar kazahii printre altele au resurse serioase de hidrocarburi și uraniu, plus fabrica de îmbogățire pentru fostul URSS. Ei cu rușii cot la cot sunt printre cei mai mari exportatori de uraniu pentru centralele atomice din lume.
Toată coasta de est a aSUA care produce 40% din totalul producției de electricitate prin intermediul centralelor nucleare primește combustibilul de la ruși și kazahi, în caz ca nu știai prin faptul ca UraniumOne fosta firma americană a fost vândută 100% lui RosAtom. Ca urmare ei depind de furnizarile continue de uraniu pentru centralele care se încarcă cam de trei ori pe an.
Americanii nu produc combustibil pe teritoriul lor…nu intrăm în detalii.
Cam 50% din combustibilul folosit vine DIRECT de la RosAtom, atenție! …așa zisii dușmani ai lor :)). Este publică informația asta, nu zvonuri sau păreri.

Vorbesc de date oficiale!

3. Și la 1907 dacă i întrebai pe răsculați dacă au suflet de slugă același răspuns îl primeam și de la ei ,
La fel și de la KuntaKinte africanul, nimeni nu se vede sluga ci om liber, și foarte bine, așa și trebuie însă ce te faci ca Stăpânii nu te vor liber ci sluga și te țin în ZGARDĂ LOR.

Tot ce întreprind ei în privința inrobirii popoarelor, ÎMPRUMUTURILE, o fac pentru ca aceștia să nu iasă din acest cerc.

Degeaba ne credem liberi dacă mâine îți taie accesul la creditele LOR pentru români bulgari și gagauzi, ca altele nu ai.
Ce autostrăzi, ce viteze de 130/ oră?
Vei face ce dictează ei, și te vei manifesta în limitele PERMISE DE EI…fără detalii, ca mă prinde noaptea.

4-5.
Nu cunosc detaliile autostrăzilor din Albania. Stăpânii banilor fac tot felul de aranjamente cu marionetele locale. Nu avem de unde să știm ce și cum s a tratat DEALUL.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2026, 07:52:20
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Când ai timp citește și articolul ăsta: https://trenduri.blogspot.com/2026/0...-o-noapte.html ca să vezi și cam ce urmeaza.
Revenind la noi, reiterez faptul ca ei nu au fost și nu vor fi vreodată egalii noștri în cultura, la nivel de ordine și civilizație și personal ca și ție nu mi pasă ca suntem considerați sălbatici și înapoiați demni de a fi robi pe plantațiile lor.
Boss nu cred că așa se pune problema, după cum spuneam mai toate țările din Europa nu din UE s-au dezvoltat din 90 incoace.
România având o populație mult mai mare decât Bosnia, Albania, Ungaria etc, teoretic adunând per capita i s-au repartizat sume mult mai mari.

Doar că guvernanții au preferat să-și dea salarii, deci să întrețină un aparat parazit la buget și să-și bată joc mult timp de investiții în infrastructură.

Legat și de autostrăzi, de ce prin anii 90-2000 nu s-a făcut mai nimic, și acum în cel mai prost an se construiesc 140 de km de autostrăzi și drumuri expres ?

Nu vezi că pute treaba, mai toate țările relevante au un punct forte în transporturi, grecii și ucrainenii stau bine pe maritim, scandinavii pe aeroporturi, kazahii pe feroviar, fiecare țară și-a ales.

România nu mai stă bine pe nimic deși nu trebuia decât să întrețină liniile feroviare moștenite, măcar alea care uneau orașele centru economic din țară, România avea șenal navigabil deci putea lejer ca anumite orașe să supraviețuiască din activitate portuară pe Dunăre.

Deci nu are rost, Ceaușescu a construit fiind marginalizat, iar acum când chipurile ești integrat peste tot, abia acum timid se fac 100+ km de drum rapid/an, dar și acolo cu foarte multe întârzieri și sacrificând calitatea lucrării.

E clar că se putea da drumul din anii 90 și acum aveai peste 3000 de km de autostrăzi cât e necesarul țării.

După puneai taxe de drum și numai din taxele alea îți luai un procent la PIB, plus impulsionai turismul intern, circulația mărfurilor, a forței de muncă etc.

Deci nu are rost, faptul că s-a furat pe rupte și că toți au vrut să-și umple buzunarul cât mai repede până nu dispar politic a fost de fapt problema României.

Tags
curente, evenimente, interpetari, opinii