Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2009, 23:09:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Eu m-am nascut cu doua decenii mai tarziu .

Mai tirziu de ce eveniment? 1941, inceputul razboiului? sau care
doua decenii...te-ai nascut in 1961?

Daca ai fi avut prieteni din rindul intelectualilor romani si din alte tari care lucrau pe la institute de cercetare antropologica, istorie si arta, care in mare parte erau evrei ai fi fost mult mai familiara cu cultura in general si ocazional si cea evreiasca altfel nu ai cum, devii coplesita de cultura manelisto-cenaclu Flacara de care nici nu merita amintit. Eu intimplator unul am stat pe o strada plina de evrei-romani-maghiari cu vile si cu un trecut foarte variat dpdv istoric si politic. Un unchias cu o mustata gigantica care cred ca are aproape 90 de ani chiar si in ziua de astazi se duce la intilnirile evreilor romani trimisi la Auschwitz ghici de cine?. Au o zi speciala cind toti se imbraca in hainele vargate cu cod numeric pe ele si cu bascuta din aia de lagar pe care la eliberare si le-au pastrat si pleaca pe autobuz in oras la nu stiu ce sinagoga. M-a invitat si pe mine o data.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2009, 00:17:24
Miha-anca
Guest

Implicit

M-ai prins, caci m-am facut intr-adevar cu 10 ani mai tanara.. doar din greseala, nu din cochetarie.
In rest bati campii.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2009, 16:14:45
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dar tu unde ai fost pe atunci?!? De ce parte? Eu m-am nascut cu doua decenii mai tarziu si nu am cunoscut ceea ce se tot numeste pe aici "antisemitism". O notiune mai noua, cred.
Ce este la tine totus nostim este cand scri "cred" sau "dupa cum stiu eu". Parerea mea este ca persoane ca tine ar trebui sa primeasca un tratament psihologic ca sa inteleaga o data pentru totdeauna ca expresile astea nu au loc intro discutie normala. Aci adu numai ce sti ca ai invatat sau ai vazut cu ochii tai. Cu ce crezi, dute la biserica.Cel de sus desigur te v-a ierta.
Vechi 06.12.2009, 23:44:33
Miha-anca
Guest

Implicit

Nu cred ca ai dreptate. Fiind un forum de discutii, pot veni cu parerea mea. Si multumesc pentru jigniri, cu care esti f darnic, dealtfel singurul capitol la care esti tare. In rest... Dumnezeu cu mila!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 03:00:06
RuhKara's Avatar
RuhKara RuhKara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.02.2008
Locație: Miercurea Ciuc
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru RuhKara Send a message via Skype™ to RuhKara
Implicit

vorbe....vorbe...rostite fara cunostinte cu adevarat reale..."adevarurile" istorice oficiale ... nu mai zic nimic...traiti in continuare cu ochelarii aia de cal pusi pe ochi ....sunt dispus sa accept orice teorie dar sa fie bine argumentata... mai bine cred intr-un experiment extaraterestru esuat decat in faptul ca cine stie ce ...cine se simte ...ies de pe acest topic dorind sa nu mai discut in van despre idei despre care nu avem cum sa stim adevarul bine stiind ca manipularea in masa se foloseste de cand e lumea si pamantul....adevaruri...minciuni...fix problema noastra a tuturor caci vom suferi enorm...si nu pt ca asa a dictat Dumnezeu sau nu stiu eu ce inger decazut ....vom suferi pt ca noi ne-o facem cu mana noastra...adevarul ca evreii nu meritau(omeneste vorbind)suferintele holocaustului dar a te folosi de acestea pt a te scoate mult timp din alte chestii nasoale...Va sarut frateste si va doresc sarbatori fericite tuturor...fie ca sufletele tuturor sa se umple de bucurie si fericire in preajma sarbatorilor de iarna...cu deosebit respect...un suflet intunecat
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 11:45:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

nici nu s-a racit bine tushul de pe buletine de vot shi au shi ieshit la lumina "hienele" ecumeniste care vor sa ni-l autointroneze dupa razboi pe antichrist peste biserica... poi despre ce unitate ecumenista se vorbeshte in filmul de pe site? unitatea in erezia tuturor ereziilor cum spuneau sfintzii parintzi? deci daca a invins Basescu prin voia Domnul in alegeri acum imediat s-au gasit unii ca sa ne uneasca in panecumenism? chiar nu li rushine acestor "m-allah-iene" imbracate in haina de oaie?

caci este scris pe undeva, parca, imi amintesc destul de vag ca dupa lupta il vor introna pe antichrist care se va autointrona in numele pacii shi unitatzii...

deci iata ca dupa o biruintza in alegeri ureaza manipularea coordonata de la Roma? de la Bruxelles? din America? din Rusia? din Ierihon? de unde coordoneaza ashtia panecumenismul eretic shi apostat? ca iarashi vor shi ashtia o unitate shi o pace... in ecumenism? in eres? in minciuni? in amnezie? Fereasca Dumnezeu! ca astia o sa incepa sa ne ademeneasca cu sClaus shi alte obiceiuri lumeshti shi or sa se autoinscauneze, recunoscandu-se numai pe sine acolo unde la simbolul credintzei se vorbeshte de Domnul Iisus Christos, schimband simbolul shi Iistoria shi Adevarul... cu participarea patriarhului... ("patriarhul" nu shtiu daca e chiar patriarhul Daniel ci poate fi un patriarh al credintzei, cum ar putea fi un ierarh important al Domnului, al Cuvantului lui Dumnezeu, deci pazitzi-va, ca din rasarit pot sa vina astfel de influentze "panortodoxe" sau din apus... de la dreapta, de la consumarism... sau din sud... de la evrei shi musulmani, de la turci... sau din inventziile noastre dambovitzene... insushiri.

deci intreb shi eu ca prostul,

ce vrea sa zica defapt filmuletzul de pe site?

ca acum daca nu le-au reushit unirea geoana cu masoneria in bolshevismul cu fatza umana antibasescu, ca s-au aliat cu totzii shi au sarbatorit impreuna cu totzi pacalicii shi pacalitzii victoria in exitpolluri, acum urmeaza sa ne uneasca cu antichristul? ca este scris ca ala o sa se autoinscauneze... venind din apus sau din rasarit sau din noi inshine sau din sud... sau din nevazut...

domnule, deci nu va tot lasatzi pacalitzi de lupii rapitori imbracatzi in haina de oaie, care stau sa prinda prilejul, farisei in haina sfanta ci luptatzi cu duhul rau shi necredincios shi viclean shi mincinos... al mandriei shi lenei... ca ala umbla prin oameni ca la el acasa...

sa ma ierte creshtinii dar cum sa rezishti la asha ceva, la provocari, la manipulari cu unitatea ecumenica tocmai dupa ce abea a biruit Domnul in alegeri fara sa-tzi pierzi mintrzile shi fara sa o iei razna "smintindu-te intru Mine"? , ca iata ca acum au shi inceput "unii" tararea in apostazia generalizata? iar tradare? poi cata tradare poate sa rabde romanul nostru de la "unii" dintre mai marii noshtrii?

deci avetzi grija ca este scris pe undeva prin sfintele proorocii ca dupa lupta se va autoinscauna antichrist cu participarea patriarhului... deci atentzie mare Clujule! antentzie Bistritza!

la asta ma refer ca n-am intzeles mesajul ca m-a iritat... shi nici n-am chef acuma fiindca ma pregatesc cu cutremur sa ma bucur de victoria in alegeri... (eu n-am fost la vot, dar ma bucur sincer)

Last edited by vsovi; 07.12.2009 at 12:16:09.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 16:49:55
Banned

Implicit

Citat:
In rest bati campii.
Ce pot sa-ti spun decit ca sper ca odata prin ceea ce practici sa poti scapa de ciuda si aroganta care te caracterizeaza din pacate. Deageaba speri sa auzi numai ce vrei tu sa auzi. De la o virsta ar trebui sa intelegem faptul ca deseori adevarul nu vine asa cum ne dorim NOI in limitarile noastre, ci asa cum se prezinta el
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 16:57:09
Banned

Implicit

Citat:
Nu cred ca ai dreptate. Fiind un forum de discutii, pot veni cu parerea mea!
Fiecare duce cit poate. Moshe are legatura directa cu comunitatea care a fost afectata si cred ca ar trebui sa apreciezi la maxim efortul de a impartasi la prima mina cu noi evenimente si povestiri adevarate, insa tu din invidie alegi sa-ti bati joc, numai pe motiv ca-i "forum de discutii" si precum copiii fitoshi care pierd un pariu aleg sa-si bata joc de celalalt
E pacaaaat! (
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 17:31:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Andrei, poate imi explici si in ce consta bataia de joc... ca daca nu stiu nu ma pot indrepta.
Sa nu ne facem robi oamenilor...
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 18:06:47
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Andrei, poate imi explici si in ce consta bataia de joc... ca daca nu stiu nu ma pot indrepta.
Sa nu ne facem robi oamenilor...
Ce incearca Andrei sa-ti explice este ca eu, evreul am mai multe surse de a afla adevarul ce s-a intamplat evreilor in Romania pe acele timpuri grele.
Eu vreau sa-ti explic mai pe larg. Noi evreii suntem un popor la care logica face parte din religia si mentalitatea lor. Nimeni nu are pretentii de la voi sa spanzurati acei criminali care au omorat din poporul nostru. Nimeni nu are pretentii la despagubiri de la Romania pentru ce s-a suferit din partea legionarilor si uneori ostasilor romani ,deoarece ,cine nu stie situatia Romaniei? Pretentii vor putea fii in legatura cu propietatile evreilor care li s-au luat sau mai bine zis jefuit. La asta mi se pare ca nimeni nu poate sa se impotriveasca daca este o persoana cinstita.
Holocaustul si progromurile sunt fapte care au iesit din lista faptelor care trebuie dovedite. Bineinteles ca au fost si inca sunt persoane la care numai cuvantul "evreu" le face nervi. Sa le fie de bine. Evreii nu se plang si ce se traduce ca "santajul moral" a lor este de fapt numai si numai dorinta lor ca lumea sa nu uite si invete din greselile ce s-au facut contra evreilor. Asta-i tot.Evreii sunt popor ca toate altele.Poate mai incapatanat ca nu vrea sa dispara si asta-i una din calitatile lor.
Fara sa ma dau tare si mare,pacat ca sunt inca romani care in loc sa invete ce este de invatat de la noi,sunt ocupati sa declame lozinci antisemite in care probabil nici ei nu mai cred.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16