![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Traditia ortodoxa nici nu vorbeste de un semn fizic macar.
Este o interpretare moderna, neoprotestanta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt preoti care spun ca nu e bine sa se uite un credincios la tv si nu e ceva rau sa zica asta. La fel, unii spun ca e rau sa ai cip, e o exagerare sa ii demonizezi doar pentru asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stai linistit, nu sunt nici o femeie singura, nici fara ocupatie. Si daca as fi, ce legatura ar avea cu problema in discutie? |
|
|||
|
|||
![]()
E clar că topicul de față s-a prăbușit până într-un stadiu lipsit de speranța regenerării. Un lacăt pus la timp poate să prevină eventuale recorduri negative în escaladarea tensiunilor între forumiști.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Dvs observați câte SUTE de mesaje s-au acumulat pe acest topic? Dvs observați că pe topic-uri de genul acestuia se adună zeci de pagiini și sute de mesaje, iar pe thread-uri pe teme teologice, filosofice, științifice etc... densitatea virtuală a populației este incomparabil mai mică? De ce oare? Erau 2 psihologi pe forum, cred că ne-ar fi găsit explicații interesante pentru acest fenomen... Acum, din câte observ, nu-i mai avem printre noi... așa cum s-au retras (sau au fost excluși) mulți alți useri deosebit de inteligenți. Întorcându-mă la întrebarea inițială (am făcut acea digresiune, cu gândul că-mi lipsesc foarte mult postările unor persoane precum domnul profesor Cezar, domnul N.Priceputu, domnul doctor Mihnea Dragomir, domnul protestant care-și spunea Pelerin spre Răsărit, dl avocat MihaiG, doamna psiholog heaven și alți câțiva colegi de forum, pe care nu i-am mai văzut demuult aici), vă propun să comparăm numărul de postări și vizualizări al topic-urilor teologice, filosofice și științifice cu cel al postărilor despre cipuri, eutanasierea câinilor sau presupuse "erezii" ale creștinilor de alte confesiuni ("erezii" doar în virtutea faptului că pe ei nu-i considerăm ca "de-ai noștri", că altminteri, dacă ne-ar cere cineva să argumentăm teologic vreo idee în legătură cu diferențele interconfesionale... ne-am limita la veșnicul argument al autorității: "așa spunea și părintele X, că asta-i erezia timpurilor noastre"). Evident, nu doresc să cad în sofismul (sau paralogismul?) generalizărilor nejustificate! Fenomenul nu este generalizat pe forum, ci doar îngrijorător de des repetat. De exemplu, acum, în privința discuției acesteia (pe care, evident, nu am citit-o din lipsă de timp liber, dar și de interes), cum s-au adunat, oare, atâtea sute de postări??? Înțeleg să-și fi exprimat opiniile câteva persoane, ok, să se fi stârnit și o mică dezbatere (pe maxim 3 pagini), dar... sute și sute de mesaje? Până la urmă, aceste discuții se bazează pe vreun pericol concret? Și-a propus cineva să ne încalce libertatea, să ne controleze gândirea, să ne implanteze nu știu ce în organism sau să ne facă altceva de acest fel? Răspuns corect: nu! Atunci, decât să-i smintim pe atei - care vor citi, cu uimire și consternare, mesajele de aici -, vă propun să discutăm cu folos pe numeroasele topic-uri pe teme dogmatice, morale, filosofico-științifice etc etc și/ sau să deschidem altele noi. Ce credeți? Are sens ceea ce spun? :) Toate cele bune!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, inca mai astept argumentul cu "atacarea duhovnicilor". Si fa un efort sa ramai in contextul subiectului, de Vladuca era vorba pe topicul cu antivaccinistii, deocamdata aria lui de "expertiza" n-a ajuns si la cipuri. Mai ai argumente sau recunosti intr-un final ca arunci cu acuzatii aiurea? Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand am spus eu asa ceva? Si topicul asta despre ce crezi ca este? Doar despre cipuri? Citat:
Hai sa lasam discutia la electronisti, vrei? Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cum asa? Eu cred ca exista o problema. Cei cu idei ca tine sunt o problema.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spuneti de actele biometrice? | Daniel777 | Stiri, actualitati, anunturi | 107 | 11.10.2010 23:02:47 |
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice | mihailt | Generalitati | 50 | 30.09.2009 18:22:02 |
Ce se incearca cu actele biometrice? | mihailt | Generalitati | 0 | 15.07.2009 02:30:05 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
Despre actele de identitate electronice si intimitate | BogdanF2 | Generalitati | 0 | 26.01.2009 20:23:30 |
|