Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2011, 12:18:58
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Unde am spus ca "sunt atacata"??? Tu suferi de paranoia cumva?
Luand in considerare ca ai spus cu acest nick ca esti medic intr-un oras din apropierea Parisului, iar in nick-ul pe care ni l-a spus doctor_faustus ca l-ai avut si a fost banat era scris chiar in profil ca era medic in apropierea Parisului si ai afirmat ca nu esti tu, ca eu mint, ca te atac, presupun ca nu spui intodeauna adevarul si probabil uiti si ce ai scris inainte.
Ca sa nu mai punem la socoteala ca si cu vechiul nick aveai exact aceleasi conceptii, despre femeile preoti, etc., parca mesajele erau trase la indigo.
Vechi 17.09.2011, 12:31:10
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adriana, se pare ca nu e doar o scapare, tu des uiti ce ai spus si apoi ma acuzi pe mine ca spun altceva. Chiar si pe topicul acesta ai scris de cateva ori ca te-am atacat, ba ca te barfesc, ba ca mint, etc.
In schimb tu faci de fapt acest lucru, aici spui mai intai ca sunt paranoic, apoi spui ca voi raspunde pentru ca nu accept conceptiile tale. Mai lipseste sa dai anatema, ca tu vad ca te consideri deja un cult, am mai spus de adrianism.
Spui ca nu are importanta ca se foloseste azima sau painea dospita, dar apoi spui ca daca nu accepta adevarul (tau) vor raspunde ortodocsii (ca doar nu eu spun de paine dospita, ci BO din care spui ca faci parte) pentru asta.
Poti sa faci putina ordine in ceea ce exprimi?
Bine-nteles ca pot face ordine in ceea ce TU exprimi pentru ca, dupa cum vezi, scrie "Citat: In prealabil postat de Catalin2", deci cuvintele iti apartin si in ele o sa fac ordine. Deci:

- am afirmat ca ma barfesti si ca minti - si este adevarat, ai facut-o si cred ca inca o sa mai faci, nimic nu te opreste
- nu am afirmat ca as fi atacata de cineva, deci ideea atacului iti apartine in totalitate, iar atunci cand omul are idei de atacuri inexistente se numeste paranoia. Mai mult, cand ideile proprii le pune in carca altuia, este vorba de un mecanism de aparare a subconstientului numit proiectie.
- nu am zis ca o sa raspunzi pentru ca nu ai crede in ideile mele, ci pentru refuzul tau de a crede Evangheliilor, adica SI a primelor trei Evanghelii, nu numai ultimei, si de asemenea pentru afirmatia ta ca Sf. Ioan Gura de Aur nu ar fi stiut cum a stat treaba in conditiile in care Sfantul a respectat TOATE cele 4 evanghelii, lucru pe care tu refuzi sa il faci respectand numai una si astfel rastalmacind-o rupand-o din context.
- nu am afirmat ca ortodoxia ar raspunde pentru folosirea painii dospite ci dimpotriva, am spus de n ori ca orice paine este bine-venita, dospita sau nedospita. Doar cei care sustin ca folosirea azimilor ar fi erezie vor raspunde daca cineva s-a obosit sa le arate ca gresesc in a considera ca si erezie azima iar ei s-au incapatanat sa o creada in continuare erezie.

Acum sper ca AI pus ordine in vraistea de la tine din cap pentru a inceta acuzatiile mincinoase in ceea ce ma priveste. Si am si o intrebare: cand Iisus frange painea si o da ucenicilor in duminica Invierii Sale, era paine dospita sau azima dupa credinta ta?

Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 12:38:58.
Vechi 17.09.2011, 12:34:05
Banned

Implicit

Citat:
Luand in considerare ca ai spus cu acest nick ca esti medic intr-un oras din apropierea Parisului, iar in nick-ul pe care ni l-a spus doctor_faustus ca l-ai avut si a fost banat era scris chiar in profil ca era medic in apropierea Parisului si ai afirmat ca nu esti tu, ca eu mint, ca te atac, presupun ca nu spui intodeauna adevarul si probabil uiti si ce ai scris inainte.
Ca sa nu mai punem la socoteala ca si cu vechiul nick aveai exact aceleasi conceptii, despre femeile preoti, etc., parca mesajele erau trase la indigo.
Catalin,
Este a cata oara in care iti cer sa ma citezi pe mine atunci cand afirmi ca as fi spus ceva? Iar imi atribui ideile tale proprii cu cea mai mare nonsalanta si inca spunand ca as fi afirmat eu ceea ce spui. Deci inca o data: daca vrei sa nu te mai acuz de minciuna, citeaza cuvintele mele si nu ideile tale.
Vechi 17.09.2011, 12:38:05
Senior Member

Implicit

Sa ne inchipuim in primii ani cand stim ca frangerea painii avea loc in fiecare zi cum in comunitatile de evrei toti mancau paine dospita si doar crestinii foloseau azimi la euharistie.
Vechi 17.09.2011, 12:41:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Catalin,
Este a cata oara in care iti cer sa ma citezi pe mine atunci cand afirmi ca as fi spus ceva? Iar imi atribui ideile tale proprii cu cea mai mare nonsalanta si inca spunand ca as fi afirmat eu ceea ce spui. Deci inca o data: daca vrei sa nu te mai acuz de minciuna, citeaza cuvintele mele si nu ideile tale.
Am incheiat discutia cu tine, ai cam aceeasi tactica si abordare ca si penticostalul (cu care te-ai inteles foarte bine cand avea vechiul nick vinerea13 si cand discutati cu mine).
Vechi 17.09.2011, 12:41:48
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
Sa ne inchipuim in primii ani cand stim ca frangerea painii avea loc in fiecare zi cum in comunitatile de evrei toti mancau paine dospita si doar crestinii foloseau azimi la euharistie.
Aici ai punctat foarte bine. Cel mai probabil pâinea dospită este folosită ca materie euharistică de către chiar sfinții apostoli încă de la începuturile Bisericii. Prin urmare vezi ce obsesie formalistă au dobândit unii cu aceste azimi.
Vechi 17.09.2011, 12:51:16
Banned

Implicit

Citat:
Eu nu ti-am cerut inchipuiri ci te-am intrebat ceva concret: in Duminica Invierii, in plina sarbatoare Pascala, ce a binecuvantat si a frant Domnul in capitolul 24 din Luca care spune asa:

1. Iar in prima zi dupa sambata, foarte de dimineata, au venit ele la mormant, aducand miresmele pe care le pregatisera.
2. Si au gasit piatra rasturnata de pe mormant.
3. Si intrand, nu au gasit trupul Domnului Iisus.
[...]
13. Si iata, doi dintre ei mergeau in aceeasi zi la un sat care era departe de Ierusalim, ca la saizeci de stadii, al carui nume era Emaus.
14. Si aceia vorbeau intre ei despre toate intamplarile acestea.
[...]
28. Si s-au apropiat de satul unde se duceau, iar El se facea ca merge mai departe.
29. Dar ei Il rugau staruitor, zicand: Ramai cu noi ca este spre seara si s-a plecat ziua. Si a intrat sa ramana cu ei.
30. Si, cand a stat impreuna cu ei la masa, luand El painea, a binecuvantat si, frangand, le-a dat lor.
31. Si s-au deschis ochii lor si L-au cunoscut; si El s-a facut nevazut de ei.

Deci, la aceasta a doua frangere a painii facuta tot de Domnul Iisus in seara din duminica Invierii (cand de fapt era luni pentru ca trecuse ziua si se facuse seara), deci in acea seara, Domnul a frant paine dospita sau azimi? Nu iti cer sa iti inchipui ci sa raspunzi conform a ceea ce spune Biblia dupa parerea ta.
Vechi 17.09.2011, 12:55:52
Banned

Implicit

Citat:
Am incheiat discutia cu tine, ai cam aceeasi tactica si abordare ca si penticostalul (cu care te-ai inteles foarte bine cand avea vechiul nick vinerea13 si cand discutati cu mine).
Vinerea13? :)) Si zici ca nu ti se potriveste caracterizarea de paranoia :)) Pe asta inca nu mi l-ai mai atribuit pana acum :)) Este al treilea deja pe care mi-l pui in carca :))
Vechi 17.09.2011, 12:56:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Aici ai punctat foarte bine. Cel mai probabil pâinea dospită este folosită ca materie euharistică de către chiar sfinții apostoli încă de la începuturile Bisericii. Prin urmare vezi ce obsesie formalistă au dobândit unii cu aceste azimi.
Si tot la inceput probabil in sapatamana azimilor foloseau azimi, ca nu prea puteau lua paine, batea la ochi. Dar Sfanta Traditie a transmis apoi si s-a folosit doar paine dospita. La fel cum la un moment dat au abandonat traditia iudaica si nu au mai mancat doar animale curate, nu mai trebuiau sa se taie imprejur, etc.
Vechi 17.09.2011, 12:59:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Vinerea13? :)) Si zici ca nu ti se potriveste caracterizarea de paranoia :)) Pe asta inca nu mi l-ai mai atribuit pana acum :)) Este a treilea deja pe care mi-l pui in carca :))
Iar ai inteles gresit, nu am zis ca ai avut acel nick , pentru ca era un penticostal. Am spus ca te-ai inteles bine, ca aveati aceleasi conceptii si va aprobati reciproc. Presupun ca era din cauza faptului ca ambii aveati idei ecumeniste mai radicale, de aceea am spus.
Si iar ma acuzi din ce nu intelegi, asa ca am terminat discutia, nu am de gand sa-mi mai pierd timpul in discutii inutile, iar cu tine aproape tot timpul sunt inutile.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38