![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat, luni, la începutul dezbaterii pe ordonanțele din justiție, că de grațiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidiviștii sau cei acuzați de fapte de corupție. Acestuia i s-a cerut demisia de către reprezentanți ai mai multor asociații neguvernamentale în timpul dezbaterii, alți cetățeni anunțând că susțin actele normative din cauza condițiilor inumane din penitenciarele românești.
Ministrul Justiției: Varianta inițială a ordonanțelor va fi amendată Florin Iordache a declarat, luni, la finalul dezbaterii publice privind proiectele de ordonanțe de urgență privind justiția, că varianta inițială a actelor normative va fi modificată, urmând a se stabili dacă vor fi adoptate de Guvern sau dacă discuțiile se vor muta în Parlament. "Am luat act și vom analiza toate propunerile care au fost făcute. Pentru grațiere, de la început am spus mai multe principii pe care le vom respecta, nu se adresează unor anumite persoane ci încercăm să redresăm anumite condiții din penitenciare. Nu se adresează criminalilor, violatorilor, fapte de corupție, recuperarea prejudiciului. În al doilea act am ținut cont de recomandările CCR. (...) Ne dorim niște legi clare, corente, pe care fiecare cetățean dacă are sau nu pregătire juridică să le poată respecta. Ăsta e mandatul cu care am venit eu aici, să repar toate acesta lucruri. Actele normative nu se fac pentru politicieni ci pentru a rezolva politica penală a statului. Nu am avut în vedere o anumită persoană. Actele normative nu vizează persoane sau politicieni. Voi avea o discuție cu premierul României, Sorin Grindeanu, și vă vom comunica ce vom discuta. În urma consultărilor de astăzi am niște obsevații care vreau să fie cuprinse în textul celor două ordonanțe. Rostul consultării este să preia puncte de vedere, o serie de observații am primit de la societatea civilă și de la cetățeni și le vom avea în vedere. Varianta inițială fără îndoială va fi amendată. Propunerea pe care o voi face guvernului va fi propunerea Ministerului Justiției", a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, la finalul dezbaterilor. Întrebat dacă înainte de a prelua portofoliul de la Justiție i-a cerut Liviu Dragnea să reglementeze aceste aspecte privind sistemul judiciar, Florin Iordache a răspuns "Cu siguranță, nu!".
|
||||
|
||||
![]()
Sunt aproximativ 28.000 de deținuți pentru care nu se respectă condițiile minimale de viață, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, după vizitele efectuate în penitenciare.
"Dacă ținem problema sub preș ne vom trezi cu o decizie pilot care ne va condamna. Sunt aproximativ 28.000 de deținuți pentru care nu se respectă condițiile minimale de viața. Asta înseamnă o penalizare de 80 de milioane de euro pe an(...). Noi trebuie să demonstrăm la CEDO că putem face ceva. Simpla amendă care va fi luată din banii românilor nu va rezolva problema (...) Violatorii și criminalii sunt excluși. Ultima lege a grațierii a fost dată în 2002. Nu e o soluție minune, trebuie să venim și cu alte legi”, a declarat ministrul Justiției, la Antena 3. Florin Iordache s-a arătat nemulțumit de condițiile din închisori. "Am văzut oameni cu fața tumefiată de mușcături de căpușe. Oamenii ăia nu sunt condamnați la moarte. Deci când vezi oameni și gândaci care trec peste ei...pentru că într-o cameră de 4 pe 4 stau 20 oameni. Oamenii ăștia nu patru metru cât prevede legea, oamenii ăștia stau sub un metru pentru fiecare om", a mai spus lorin Iordache. Proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea a fost îmbunătățit, a mai precizat ministrul Justiției. „Proiectul pe care noi l-am înaintat va fi îmbunătățit. Dar a-l respinge și a spune că România nu e pregătită, să ne dea altcineva o soluția pentru a nu plăti din aprilie 80 de milioane de euro”, a adăugat Florin Iordache.
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer scuze, cred ca m-am inselat, doar nu o sa se multulmeasc astia cu asa mizilic.
Miza e ceva mai mare, 6.6 miliarde de euro. Miza dezincriminării abuzului în serviciu: Marea Prăduială de 6,6 miliarde de euro http://www.petreanu.ro/miza-dezincri...miliarde-euro/ La 18 ianuarie, guvernul Grindeanu a adoptat o ordonantă de urgentă prin care a stabilit alocarea a 30 de miliarde de lei, adică aprox. 6,6 miliarde de euro, pentru Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL) în intervalul 2017-2020. Ordonanta a fost publicată abia pe 25 ianuarie. Nu s-a anuntat nimic si nu s-a dezbătut nimic pe tema asta, deci evident că e de mare interes public, iar prevederea cu cele 30 de miliarde e ascunsă pe la jumătate, într-un articol modest. De altfel, aceeasi OUG mai reglementează, la grămadă, majorarea stimulentului de insertie pentru mamele care revin la serviciu, stimularea mobilitătii fortei de muncă, sprijinul financiar oferit organizatiilor românilor de pretutindeni si altele, scrie Press One. Perdele de fum peste tot (textul OUG, aici). (...) Vă reamintesc că, potrivit proiectului pe care PSD încearcă să-l treacă cu forta, în ciuda tuturor protestelor, prăduitorii ar urma să aibă o triplă protectie: - nu e abuz în serviciu sub 200.000 de lei - nu se cercetetază dacă nu face plângere partea vătămată (adică primarul împotriva primarului) - nu se mai cercetează dacă plângerea se face după mai mult de 3 luni de la comiterea faptei (ceea ce anulează, practic, anchetele bazate pe rapoartele Curtii de Conturi, care vin, de obicei, după un an). Dacă liderii PSD reusesc să dezincrimineze abuzul în serviciu conform proiectului lor, înseamnă că vor avea 6,6 miliarde de euro de spart fără riscuri în următorii 3 ani.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 31.01.2017 at 11:19:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Se facuse un calcul si gratierea punea in libertate vreo 3.000 deci problema ramane, amenzile UE pot curge in continuare..nu asta e problema de fapt.
|
||||
|
||||
![]()
Intrebat ieri daca ordonantele vor profita si unor oameni politici, ministrul justitiei a raspuns ca nu.
Eu zic sa-l credem, ca doar e ministru.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Da, dar e PSD -ist.
Si la noi ministrii sunt cum sunt sosetele, cand put, vine altul care executa ordinele de partid, ala vechi pleaca fluierand. Si stii cum se zice: verba volant... Iar asta nu e decat jumatate de problema. Cum ramane cu dezincriminarea coruptiei si ingreunarea cercetarilor?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 31.01.2017 at 11:55:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Jaful Romaniei s-a produs pana acum pe foametea impusa fortat de Ceausescu, care a adus datoria externa la 0 si lasand in urma niste bunuri colective care au intrat pe mana praduitorilor. Ceea ce ma pune pe ganduri, e ca furtul continua, atat ca s-a terminat de stors trecutul de bani, lasand generatiilor actuale o paragina plus o datorie externa. Acum trebuie sa consumam cat producem plus sa mai acoperim si din datorii. Mostenirea s-a terminat. Si totusi jaful continua. Si cand va ajunge cutitul la os, vom fi nevoiti sa acceptam sa ne vindem toate resursele strainilor cu sacrificiul ecologic. Vom avea lacul de cianura la Rosia Montana, panzele freatice infestate la Pungesti si desert acolo unde erau candva paduri. Si atunci vom realiza ca "aparatorii patriei", "anti-sorosistii", "anti-straini" care au fost votati pentru sloganele lor, au facut de fapt doar un auto-portret. Dupa, poate o sa iasa lumea la vot. Sau la revolutie. Si vom avea o alta generatie de nostalgici. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Fura astia din banii de taxe mai mult decat aurul care s-ar scoata de la Rosia Montana :)
|
|||
|
|||
![]()
Ii spune deficit bugetar
![]() |
|