![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt obligat să respect restricțiile tale și nu postez cum spui tu ''euforic'' și ca un troll amestecîndu-mă în tot felul de subiecfte animate. Și asta se poate vedea dacă te uiți la toate postările mele dînd clic pe numele meu. Deci dezinformezi și minți și iată cum faci pe victima. Din pricina acestor lucruri pleacă harul și vin demonii... căci mințind și denigrînd fără rușine devi unul dintre ei. Dragul meu, eu te-am iertat și am încercat să te fac să pricepi că ce spun e adevărat pe argumente clare și veridice și nu așa cum dezinformezi tu că aș face. Crede-mă că mi-ar fi rușine să fiu Teolog și să mint în față omul cu care ai stat de vorbă. Ție cum de nu-ți este? Iată mă faci bolnav și alea alea... și asta la nesfîrșit iar acum dîndu-te victimă. Păi tu persiști în jocul ăsta periculos și nu eu. Eu nu te-am făcut nicicum ci ți-am repetat că necredința ta lăudăroasă și batjocoritoare la adresa mea te duce pe tobogan lîngă drăcușorii de care te temi. Te-am sfătuit să te oprești din astfel de afirmații gratuite și nu ți-am cerut nici să pleci, nici să te banneze adminul... Dar uite, văd că nu poți altfel... așa că te las dragul meu să mă acuzi mereu... acuză-mă de tot ce-ți trece prin minte că nu mă supăr. Mulțumesc lui Dumnezeu că ai reușit să înveți atît de multă Teologie. Păcat că nu o știi folosi cu înțelepciune. Dar ești tînăr. Mai ai vreme. Deci nu uita că eu sunt cel care te iubesc cu Adevărat... eu împreună cu Dumnezeu. Și spun asta pentru că eu ți-am mărturisit cu dreptate și cu credință pe Adevărul. Cîndva vei crede... și tu și-ți vei aminti. |
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Este acolo un buton cu text pe el QUOTE și /QUOTE pus între paranteze drepte. De ce nu îl folosești? Citat:
Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.? Citat:
Citat:
Citat:
Care e problema... păi el se tăinuia și se ascundea de securitate ca să nu mai poată zice nimeni că e dușman al poporului... deci s-a supus dar nu și cu sufletul, nu și cu Harul... ci a rămas mai departe de partea lui Dumnezeu dar pe vrăjmași i-a păcălit. Citat:
Citat:
Mi-a garantat credința lui plină de roade... în ucenici și în vindecări. Citat:
Păi acolo e o sfîntă Mînăstire Ortodoxă. Tu spui că e o sectă și că pelerinii sunt niște sectanți sau niște prozeliți? Draga mea cei ce merg la AB sunt creștini ortodocși și am prieteni și colegi care au fost și au mărturisit că și acum se mai fac acolo minuni din cînd în cînd. Citat:
Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 21:51:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
V-am mai spus, ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție.... și zic asta fără să acuz inchiziția catolică de ceva. Eu acuz păcatul!.. ca să lupte Dumnezeu împreună cu mine împotriva lui și ca să mă mîntui. Dacă v-am acuzat și v-am lovit făcînd victime colaterare vă cer iertare. Intenția mea a fost doar să vă spun ce cred ca un om liber și cinstit fără ca să-mi fie libertatea un acoperămînt și un îndemn la fărădelegi și păcătuire . Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 22:10:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa ne ajute Maica Domnului pe toti, careia ne rugam: Bucura-te, ceea ce ai nascut cu trup pe Hristos, puterea si intelepciunea dumnezeiasca; Bucura-te, ceea ce ai rusinat intelepciunea cea desarta a lumiii acesteia si pe cei orbiti de dansa ii povatuiesti la calea mantuirii; Bucura-te, pastrarea dreptei credinte si invatatoarea dogmelor celor ortodoxe; Bucura-te, ceea ce tai eresurile si ratacirile cele pierzatoare; Bucura-te, ceea ce stii cele cu anevoie de prevazut, si la vreme le spui celor ce se cuvine; Bucura-te, ceea ce rusinezi pe cei mincinosi si ghiciturile cele desarte; Bucura-te, ceea ce in ceasul nedumeririlor, ne pui in minte gandul cel bun; Bucura-te, ceea ce ne opresti de la deprinderile vatamatoare si de la faptele cele rele; Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant. |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
În semnătură e o parafrază la celebra: ''Toate drumurile duc la Roma... '' Eu cînd am scris ce am scris am știut ce scriu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ți se pare că nu ți-am spus și că nu ți-am scris nimic? Citat:
Te iert a cîta oară că iar m-ai făcut eretic și bolnav și alea alea... mă întreb totuși de ce persiști? Ți se pare că dialoghezi cu un nebun? Cu un bolnav? Cu un eretic? Cu un demon? Cu un îndrăcit? Cu cine ți se pare ție că dialoghezie? Dacă rîde de noi iuliu46 nu poți să-l acuzi ironizîndu-l și dîndu-te victimă. Nu ține. E viclenie și se vede că vrei să-l denigrezi. |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() Citat:
Nu-i bai, lasă că lucrez eu în locul tău. Ți-am zis că există un buton pe care ar fi bine să-l folosești. Citat:
Citat:
Citat:
Eu cred că tu îl faci eretic pe AB susținînd că sf. Ignație Brancianinov l-a făcut eretic și că nu tu. Eu cred în sf. Brancianinov și el nu-l neagă pe AB ci tu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Că ai vorbit de psf. Fecioară și Maică Maria și ți-am răspuns: "Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință. Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană". Dacă vrei să mai dialogăm te rog să folosești corect citările. ok? Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 23:26:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma distrez oricum, nu e nevoie sa rad de neputinta nimanui.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ce să-i faci, dacă mereu se întrunește inchiziția ''ortodoxă'' și mă osîndește ca pe Elena Udrea alias Janna D'Harc la arderea pe rug atunci ce să fac?.. trebuie să le răspund cu credință de fiecare dată... căci altfel li se pare că au dreptate în alunecările lor judecătoare și denigratoare. Și dacă nu le-aș fi scris ce ne-a poruncit Hristos: ''VOI să nu judecați! căci cu ce măsură și cu ce judecată...'' Nu mai repet. ci ''Voi iubiți-vă unii pe alții precum v-am iubit Eu.'' Eu chiar îi iubesc și nu-i mint... și de ce i-aș urî? De ce i-aș minți? Bineînțeles că nu-i urăsc și nu-i mint. Le înțeleg neputințele de a crede și nu le încalc libertatea de a nu vrea ei să creadă în ce cred eu în plus față de ei. Noapte bună. Mă ''bannez'' singur deocamdată și plec acasă. Mai vorbim mîine... Dumnezeu să vă aibă în pază... ce bine ar fi dacă L-ați și asculta. Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 23:44:20. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=vsovi;628130]Păi așa se învață ea... prin auzire. Se mai învață și din citire și din vedere.
Eu văd că tu nu cunoști cum se dialoghează băgînd deavalma ce am zis eu cu ce ai zis tu ca să nu mai priceapă nimeni. Este acolo un buton cu text pe el QUOTE și /QUOTE pus între paranteze drepte. De ce nu îl folosești? De ce să ne ferească? N-am înțeles! Păi El a venit ca un Fiul al Omului și apoi sfinții părinți l-au CANONIZAT la sfintele sinoade ecumenice învățîndu-ne cum să credem". Nu este vorba de canonizare, ci de dogme. Dumnezeu nu are cum sa fie canonic, canoanele au fost alcatuite de catre sfinti si ele sunt facute pentru oameni, fiind niste legi ecleziale si duhovnicesti, niste norme. Pentru Hristos au fost alcatuite dogme in sensul de cunostere a naturii (firii) lui divino-umana si alte dogme. "Sigur că există erezii și sectarisme și că e mare diferență între ele și dreapta credință doar că voi nu le prea pricepeți, nu aveți DISCERNĂMÎNT și vă încumetați să osîndiți... ați citit voi cîte ceva din cărțile sfinților părinți și gata dați voi verdicte asemenea inchiziției ''ortodoxe''. Păi ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție! Ok?" Ok. Nu este inchizitie, dar BO are docrinele ei, nu face fiecare ce vrea, cand vrea si cum il taie capul. Pentru ca un credinios sa fie canonizat sfant, el trebuie sa fie canonic. Si pentru a fi canonic, nu se ia in considerare din prima minunile lui, ci dreapta credinta. Poate sa invieze si mortii, nu ai citit ce a spus Dumnezeu celor ce faceu minuni mari in Numele Domnului? Nu va cunosc pe voi, nu pentru ca nu ati facut acestor prea mici cutare si cutare, ci pntru ca nu aveau Duhul lui Hristos.Fara Duhul lui Hristos nici Dumnezeu nu ne cunoaste pe noi, nici noi nu Il cunoastem pe Dumnezeu, dupa cum a spus si apostolul Pavel. "ok o să caut și o să mai vorbim... eu m-am uitat dar crede-mă că n-am remarcat, poate ar fi bine să dai tu un link. Dar ai priceput tu de acolo intepretarea mesajului proorocitor?" Frate drag, proorociile lui A.Boca sunt o bazaconie. Cu ele sau fara ele, nu conteaza.Ba chiar conteaza de fapt, ca cu ele ne smintim , in sensul ca ne coboram cu mintea la cele lumesti si trecatoare, la povesti de genul cip, cod de bare, bla-bla...navete spatiale :)) Ei, si? Toate astea sunt bazaconii. "Nu pot ei lua chipul lui Dumnezeu sau să se arate în chipul preasfintei Maria sau al lui Iisus ci ei iau acest chip din tine, din amintirea icoanei la care te rogi ca să crezi că te ''mîngîie'' Dumnezeu sau că stai cu El de vorbă cînd defapt ei stau sub amintirile tale și prin ele te păcălesc. Păi dacă ar fi cum spui dumneata, ar trebui să ne temem de orice icoană și ar însemna că toate icoanele ar fi înșelări și toate aparițiile și vedeniile din moment ce dracii se pot arăta așa cum spui tu și lua orice chip. Și chiar dacă ar putea lua, oare tu nu ai discernămînt ca să-ți dai seama ce spune acel duh și acea icoană și la ce te îndeamnă și ce fel de slujire și ascultare are de Dumnezeu? Deci cu timpul te poți lămuri ca să știi sigur ce e de la Dumnezeu și ce e de la satana. Dar să arunci așa cu ''știință'' în sensul că ăia care cred sunt niște înșelați că zici tu asta nu merge să știi căci ești mai rea ca inchiziția". Tu chiar nu ai citit.Intai documenteaza-te. Despre aceste manifestari ale inselarii, modul in care se produc, forma, culoarea luminii, etc, au scris Sfintii si dupa cum au scris reiese ca aparitiile cu care s-a intalnit Boca la Muntele Athos erau de la diavol. Dar daca nu vrei sa crezi, nimeni nu te poate sili, caci e greu sa mai inveti si altceva dupa ce pana acum te-ai hranit cu inchipuiri in care si altii la randul lor au crezut ca unii lipsiti de experiere. Iar Francisc si Ulfila nu sunt singurii eretici la care se inchina Arsenie boca, caci el il credea sfant si pe inselatul Sundar Singh. Deci duhul lui nu avea puterea sa discearna intre adevar si inselare, hranindu-se cu filozofii demonice, care in timp l-au acaparat si l-au stapanit. Cum iti explici ca nu a avut ca prieten pe niciunul dintre teologii romani contemporani cu el, ca niciunul dintre marii teologi romani, ori straini, nu fac nici cea mai mica referire la el? Oare au orbit cu totii, sa fie vorba de teoria conspiratiei, sa vrem cu totdinadinsul sa-l denigarm, cand noi ne iubim sfintii si nu avem niciun interes sa ii denigram?! Doamne , Sfinte! "A pictat exact ci i s-a arătat de la Dumnezeu din moment ce ele s-au împlinit și se împlinesc. Deci iată cine era arhiereul cel obraznic și colaboraționist care a fost trimis de sistemul care se simțea cu musca pe căciulă. Cel în care crezi tu deși AB i-a răspuns cinstit și a ascultat mai departe de Dumnezeu. Deci urîciuni sunt faptele știm noi ale cui pictate foarte frumos la Drăgănescu". Esti sigur ca nu minti? Vezi tu pe acei pereti ceva impotriva sistemului comunist? Ce prostii vorbesti? Si despre ce profetii este vorba, caci toate cate le-a pictat acolo deja existau.Ma faci sa rad. In loc sa nu mai crezi inchipuirile credulilor care in toate vedeau numai minuni si mistere, mai bine ti-a lua valul de pe ochi, sa vezi si singur in ce constau nemaipomenitele "profetii" de la Draganescu. Voi credeti in mituri, in aburi. Si care este , ma rog, talcul profetiilor acelea importante? Cu ce va ajuta, de ex. pe voi, adeptii lui Boca, in lucrarea mantuirii? "Draga mea eu sunt mirean din BOR care cred că AB era preot cu mare Har și dacă tu nu poți crede atunci eu nu ascult de biserică? Păi cine ești tu să condamni și să-l faci eretic pe AB și să mă faci eretic și idolatru pe mine? Păi eu cred și în sfinții VT și în cei ai NT și în cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice și nu mi-am făcut o fixație așa ca tine ca să nu cred în păr. prooroc. AB. Deci asta e idolatrie, asta pe care o manifești dumneata. Înciuda evidenței, a multelor minuni și proorocii împlinite, a mulțimii de sfinți și a vieții lui muecenicești tu negi și persiști vrînd să crezi în minciuni și bîrfe adică în necredință persistînd în a susține că sunt false minuni și urîciuni tot ce s-a întîmplat". Preot cu mare har travestit in mirean. Ce tot exagerezi? Citeste viata preotului Constantin Sarbu, sa vezi acolo mucenicie si lupta pe fata a securitatii, nu la vila de la Sinaia. Oare acest preot, Sarbu nu a fost si el inchis? Urmarit? Citeste sa vezi cate a facut pentru Biserica, pentru oameni, cata jertfa, nu plimbari pe munte si 20 de ani sa stai sa mazgalesti o biserica cu erezii si inchipuiri care nu folosesc nimanui in ziua de azi. A, ba da, folosesc celor care vand "odoare" in cifre de afaceri colosal-infernale, in care s-au bagat si chinezii, care il cred pe Arsenie Boca un altfel de Iisus al crestinilor. P.S. Tu crezi in cele sapte trambite? Ce-i aia? O alta secta? Eu cred in Dumnezeu si in Cuvantul lui Dumnezeu, nu in cele sapte trambite. Dar tu asteapta-le, vezi sa nu ratezi vreuna! "Păi proorocul este cel ce ne spune viitorul și el se întîmplă așa cum a zis proorocul. Multora le-a spus viitorul și a fost exact așa cum a zis. Mărturii din astea sunt cu miiile. Deci le-a proorocit ADEVĂRUL. Ai mai văzut pe cineva care să poată face așa ceva afară de proorocii lui Dumnezeu?'' Era una, care avea duh pionicesc si care ghicea mai ceva ca Arsenie Boca. Dar a vindecat-o Apostolul Petru. De fapt, Arsenie Boca, chiar asa si-a inceput activitatea de "preot".La inceput ghicea, drept pentru care era numit "popa ghicitorul", dupa cum marturisesc unii preoti , dar chiar si una dintre ucenicele lui indragostite de el. "Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească și de împlinirea proorociilor lui în viața lor în timp ce ăia pe care mi ți-i lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți". Mai, omule, chiar si daca nimeni nu ar fi spus nimic despre el, avem marturie nemincinoasa pictura lui de la Draganescu. Ce vrei mai mult? Doamne ajuta! Last edited by nacu simona; 09.08.2016 at 02:08:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|