Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2016, 20:50:25
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nu a ascultat nimic din ce i-am spus, fiindcă el nu poate să se abțină să nu răspundă cuiva, răspunde euforic la toți, pe toate topicurile, oriunde este activitate, fără să-l întrebe nimeni nimic, și fără să zică ceva argumentat, poate din Biblie, sau Sfinții Părinți.

Dacă ar fi ascultat, să rămână acolo și să vorbim doar noi doi, aș fi stat zile întregi, doar cu el de vorbă, oricât era nevoie, dar dacă se bagă să răspundă tuturor, fie că e sau nu nevoie, asta ma făcut să bat în retragere, să înțeleg că e bolnav și are nevoie de mult mai mult ajutor, decât pot să-i ofer eu...

Of, iar mă lungesc la vorbă... în fine ți-am împlinit dorința și i-am răspuns... Iar eu mă retrag din acest topic. Iertați-mă.

Sper să te distrezi copios pe neputința unui om bolnav... (ironie)
Nu te mai da victimă ci mai bine iată cum minți căci ți-am bolduit.

Nu sunt obligat să respect restricțiile tale și nu postez cum spui tu ''euforic'' și ca un troll amestecîndu-mă în tot felul de subiecfte animate.

Și asta se poate vedea dacă te uiți la toate postările mele dînd clic pe numele meu.

Deci dezinformezi și minți și iată cum faci pe victima.

Din pricina acestor lucruri pleacă harul și vin demonii... căci mințind și denigrînd fără rușine devi unul dintre ei.

Dragul meu, eu te-am iertat și am încercat să te fac să pricepi că ce spun e adevărat pe argumente clare și veridice și nu așa cum dezinformezi tu că aș face.

Crede-mă că mi-ar fi rușine să fiu Teolog și să mint în față omul cu care ai stat de vorbă.

Ție cum de nu-ți este?

Iată mă faci bolnav și alea alea... și asta la nesfîrșit iar acum dîndu-te victimă.

Păi tu persiști în jocul ăsta periculos și nu eu. Eu nu te-am făcut nicicum ci ți-am repetat că necredința ta lăudăroasă și batjocoritoare la adresa mea te duce pe tobogan lîngă drăcușorii de care te temi.

Te-am sfătuit să te oprești din astfel de afirmații gratuite și nu ți-am cerut nici să pleci, nici să te banneze adminul...

Dar uite, văd că nu poți altfel... așa că te las dragul meu să mă acuzi mereu... acuză-mă de tot ce-ți trece prin minte că nu mă supăr.

Mulțumesc lui Dumnezeu că ai reușit să înveți atît de multă Teologie.

Păcat că nu o știi folosi cu înțelepciune. Dar ești tînăr. Mai ai vreme.

Deci nu uita că eu sunt cel care te iubesc cu Adevărat... eu împreună cu Dumnezeu. Și spun asta pentru că eu ți-am mărturisit cu dreptate și cu credință pe Adevărul. Cîndva vei crede... și tu și-ți vei aminti.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 21:36:37
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Citat:
Frate, constat ca ai invatat credinta dupa ureche.
Păi așa se învață ea... prin auzire. Se mai învață și din citire și din vedere.

Citat:
Nu cunosti nici dogmele Bisericii, dar te incumeti sa rostesti cu certitudine invataturi despre credinta.
Eu văd că tu nu cunoști cum se dialoghează băgînd deavalma ce am zis eu cu ce ai zis tu ca să nu mai priceapă nimeni.

Este acolo un buton cu text pe el QUOTE și /QUOTE pus între paranteze drepte. De ce nu îl folosești?

Citat:
Stii ce inseamna canonizare? Acum inteleg, nu stii, altfel nu te-ai incumeta sa vrorbesti despre "canonizarea" lui Dumnezeu!(Fereasca-ne Dumnezeu!)
De ce să ne ferească? N-am înțeles! Păi El a venit ca un Fiul al Omului și apoi sfinții părinți l-au CANONIZAT la sfintele sinoade ecumenice învățîndu-ne cum să credem.

Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte?

Citat:
Da, am studiat tot ce se putea studia, pentru a nu exista dubii.
Insa te-as intreba altceva. Pentru tine exista erezie, sau merg toate de-a valma? Si daca exista erezie, diferita de dreapta credinta, in ce consta atunci diferenta dintre ele?
Sigur că există erezii și sectarisme și că e mare diferență între ele și dreapta credință doar că voi nu le prea pricepeți, nu aveți DISCERNĂMÎNT și vă încumetați să osîndiți... ați citit voi cîte ceva din cărțile sfinților părinți și gata dați voi verdicte asemenea inchiziției ''ortodoxe''. Păi ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție! Ok?

Citat:
Mai intai cauta pe net icoanele cu ereticii de pe peretii bisericii de la Draganesti.Pe aurele lor scrie clar numele. Apoi, mai vorbim.
ok o să caut și o să mai vorbim... eu m-am uitat dar crede-mă că n-am remarcat, poate ar fi bine să dai tu un link. Dar ai priceput tu de acolo intepretarea mesajului proorocitor?

Citat:
Nu, frate draga, falsele minuni sunt minunile facute de demoni, cu care acestia ii inseala pe cei neinduhovniciti si care au o credinta din parere.
Te pomenești că fac demonii vindecări și învieri de morți și altele... Demonii nu pot face minuni... tocmai de aceea sunt false minuni, ''minunile'' prin care înșală și păcălesc și-ți iau ochii ca să-i crezi. Ale sfinților toate au fost reale și au fost mărturisite de oameni, de martori.
Citat:
Caci demonii se pot transforma in ingeri de lumina, pot lua chipul lui Iisus, al Maicii Domnului si-i pot insela pe cei ce cred in astfel de aparitii, care iti spun multe neadevaruri, ca tu sa le crezi si sa ratacesti si pe altii de la dreapta credinta.In aceste inselari cad cei care cred despre ei insisi ca sunt sfinti sau luminati.
Nu pot ei lua chipul lui Dumnezeu sau să se arate în chipul preasfintei Maria sau al lui Iisus ci ei iau acest chip din tine, din amintirea icoanei la care te rogi ca să crezi că te ''mîngîie'' Dumnezeu sau că stai cu El de vorbă cînd defapt ei stau sub amintirile tale și prin ele te păcălesc. Păi dacă ar fi cum spui dumneata, ar trebui să ne temem de orice icoană și ar însemna că toate icoanele ar fi înșelări și toate aparițiile și vedeniile din moment ce dracii se pot arăta așa cum spui tu și lua orice chip. Și chiar dacă ar putea lua, oare tu nu ai discernămînt ca să-ți dai seama ce spune acel duh și acea icoană și la ce te îndeamnă și ce fel de slujire și ascultare are de Dumnezeu? Deci cu timpul te poți lămuri ca să știi sigur ce e de la Dumnezeu și ce e de la satana. Dar să arunci așa cu ''știință'' în sensul că ăia care cred sunt niște înșelați că zici tu asta nu merge să știi căci ești mai rea ca inchiziția.

Citat:
Ai citit parerile unor neaveniti, care habar nu au ce spun erminiile.In timp ce A.Boca picta la Draganescu, a venit un episcop d la Patriarhie si i-a poruncit sa stearga acele blasfemii si uraciuni, la care A.Boca a raspuns obraznic, spunand ca el a pictat ce i s-a aratat, fiind convins ca i s-a aratat de la Dumnezeu, fara sa stie ca a avut vedenii demonice.
A pictat exact ci i s-a arătat de la Dumnezeu din moment ce ele s-au împlinit și se împlinesc. Deci iată cine era arhiereul cel obraznic și colaboraționist care a fost trimis de sistemul care se simțea cu musca pe căciulă. Cel în care crezi tu deși AB i-a răspuns cinstit și a ascultat mai departe de Dumnezeu. Deci urîciuni sunt faptele știm noi ale cui pictate foarte frumos la Drăgănescu.

Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?
Citat:
Eu, sa credeti in mine? Dar Biserica Ortodoxa nu-ti spune nimic? Nu eu canonizez, frate, ci Biserica Ortodoxa. Daca nu asculti de ea, dar asculti de A.Boca, iata idolatria, ti-ai facut dumnezeu separat la care te inchini, luand in deradere toata predania Bisericii.
Draga mea eu sunt mirean din BOR care cred că AB era preot cu mare Har și dacă tu nu poți crede atunci eu nu ascult de biserică? Păi cine ești tu să condamni și să-l faci eretic pe AB și să mă faci eretic și idolatru pe mine? Păi eu cred și în sfinții VT și în cei ai NT și în cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice și nu mi-am făcut o fixație așa ca tine ca să nu cred în păr. prooroc. AB. Deci asta e idolatrie, asta pe care o manifești dumneata. Înciuda evidenței, a multelor minuni și proorocii împlinite, a mulțimii de sfinți și a vieții lui muecenicești tu negi și persiști vrînd să crezi în minciuni și bîrfe adică în necredință persistînd în a susține că sunt false minuni și urîciuni tot ce s-a întîmplat.

Citat:
Pai, ytocmai, ca tu te increzi doar in ceea ce stii tu, iar tu nu stii nimic despre A.Boca, din cate vad.Si asa se intampla cu majoritatea celor ce ratacesc pe la Prislop, ca habar nu au la cine merg sa se roage.
Te pomenești că merg ei la Prislop să se roage la satana... și iată că pe mulți chiar după moarte i-a vindecat, le apare în vis sau în vedenie și îi vindecă. False minuni, nu? Nu-ți dai sema de absurditatea ''credinței'' tale de tip inchizitorial?

Citat:
Iar ti-ai umplut capul cu prostii. Tu stii la ce se refera o proorocie? La lumea materiala, sau la Biserica si la eshatologie? Ce treaba am eu cu telefoanele si cu navele? Ti-a zis Hristos ca te mantuiesc telefoanele si navele, sau ca nu te mantuiesc? Ce cauta in biserica oameni in pantaloni scurti? Dar de fapt si acela era tot un autoportret al lui A.Boca care dupa ce s-a lepadat de calugarie, si-a ras barba si purta pantaloni scurti si ochelari de soare. Cine l-a caterisit nu l-a si obligat sa se lepede de preotie si calugarie.
Păi proorocul este cel ce ne spune viitorul și el se întîmplă așa cum a zis proorocul. Multora le-a spus viitorul și a fost exact așa cum a zis. Mărturii din astea sunt cu miiile. Deci le-a proorocit ADEVĂRUL. Ai mai văzut pe cineva care să poată face așa ceva afară de proorocii lui Dumnezeu?

Care e problema... păi el se tăinuia și se ascundea de securitate ca să nu mai poată zice nimeni că e dușman al poporului... deci s-a supus dar nu și cu sufletul, nu și cu Harul... ci a rămas mai departe de partea lui Dumnezeu dar pe vrăjmași i-a păcălit.

Citat:
Ia , vezi, cine era Daniil Stoienescu?
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.
Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească și de împlinirea proorociilor lui în viața lor în timp ce ăia pe care mi ți-i lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți.

Citat:
Cauta pe net si vei gasi o multime de dovezi contra.
Sunt naivii care nu vor să vadă ci vor să osîdească în ciuda evidenței.

Mi-a garantat credința lui plină de roade... în ucenici și în vindecări.
Citat:
Iubirea catre A.Boca nu-ti garanteaza cu nimic mantuirea. Eu nu sunt impotriva lui A.Boca, ci impotriva sectei ce se formeaza in jurul lui, ducand oamenii la ratacire.
Tu crezi că ucenicii și preotul de la Prislop formează o sectă?
Păi acolo e o sfîntă Mînăstire Ortodoxă. Tu spui că e o sectă și că pelerinii sunt niște sectanți sau niște prozeliți?
Draga mea cei ce merg la AB sunt creștini ortodocși și am prieteni și colegi care au fost și au mărturisit că și acum se mai fac acolo minuni din cînd în cînd.

Citat:
Nu mai rastalmaci cuvintele mele, sfintii cei adormiti nu se ocupa cu catehizarea credinciosilor, asa cum a facut vedenia cu A.Boca. Maica Domnului nu ne trimite la sfintii adormiti sa ne invete ortodoxia si tainele, ci ne trimite la duhovnicii in viata.
Știi tu mai bine ca oricine la cine ne trimite Dumnezeu. Ba este exact așa: AB l-a avut Duhovnic pe sf. Serafim de Sarov recomandat de Preasfînta Maria și asta rezultă din toată viața lui creștin ortodoxă deci tind să cred aceste zvonuri și nu încăpățînarea ta cu care negi evidența.

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 21:51:07.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 21:59:58
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu te-am iertat de mult dar nici nu am simtit nevoia sa fii banat ( ca la o adica te pot ignora si nu mai vad ce scrii )
Să știi că ești primul care știe folosi ''telecomanda''. Bravo.

Citat:
si nici nu te-am acuzat ca ai fi postac platit de Udrea ( ca nici un postac nu ar fi spus despre ea ca-i vreo sfanta ).
M-ai acuzat dar nu-ți mai amintești... era pe vremea cînd s-a format USLul și înainte de alegeri. Mă făceai postac al PDLului. Tu țineai cu comuniștii Antonescu-Ponta... dar ai uitat.

Citat:
Dar eu cred ca adminul de aia e admin, ca sa judece daca un user sau altul aduce ceva bun pe forum sau contributia lui nu e doar inutila ci si nociva, asa ca ii inlatura pe cei despre care crede ca trebuie inlaturati. E dreptul lui, eu nu am dat niciodata report nimanui, doar am ignorat persoanele pe care nu am vrut sa le citesc.
Mă bucur să aud că ai o astfel de atitudine nepîrîcioasă și neexclusivistă. Așa e bine să-L mărturisim pe Hristos... luptînd cu păcatul și nu cu păcătosul și mai ales cu al nostru personal și răbdînd păcatele altora.

Citat:
Nici nu am vreo legatura cu adminul ca sa-l sustin. Mai ales de cand am aflat ca afara-i vopsit gardul si inauntru e Mossadul.
Nu știu ce vrei să insinuezi... dar nu e de vină adminul dacă mulți se adună să facă ei pe inchiziția ''ortodoxă''.

V-am mai spus, ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție.... și zic asta fără să acuz inchiziția catolică de ceva.

Eu acuz păcatul!.. ca să lupte Dumnezeu împreună cu mine împotriva lui și ca să mă mîntui.

Dacă v-am acuzat și v-am lovit făcînd victime colaterare vă cer iertare. Intenția mea a fost doar să vă spun ce cred ca un om liber și cinstit fără ca să-mi fie libertatea un acoperămînt și un îndemn la fărădelegi și păcătuire .

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 22:10:05.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 22:52:36
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
"Ce e aia idolatrie pentru tine? Păi idolatria înseamnă să-ți faci statui păgîne, cu zeități și cu oameni răi, cu Lenin de exemplu, pe care să-i slujești ca pe Dumnezeu și nu să-ți faci statui sau picturi cu sfinți veritabili, ortodocși, care au fost buni și au făcut multe minuni".

Asta-i idolatria? dar inchinarea la propria-ti minte si judecata nu este idolatrie?

"Păi noi suntem biserica, oricine se adună în numele Domnului, acolo e și Dumnezeu și iată biserica".

Si atunci de ce a zis Dumnezeu ca nu oricine zice "Doamne, Doamne" va intra in imparatia cerurilor? Tu citesti Scriptura pe sarite?

"Tu nu spui hai să facem ascultare ci tu spui hai să facem obediență și supunere oarbă și teroare căci altfel declari tu că eu fac anarhie dacă eu respect dreptul meu de credincios ortodox de a-l crede sfînt pe cine cred eu că e sfînt și nu pe cine mi-l declară și mi-l impune partidul comunist... (ortodox)".

Dreptul tau de credincios este sa crezi drept, dupa dreptarul Bisericii si dupa cum invata toti sfintii.Ori tu il faci mincinos pe Sfantul Ignatie Briancianinov, ca sa-l scoti drept pe idolul tau A.Boca. Caci daca acesta din urma era un drept si un sfant, acum nu mai aveam ce discuta in contradictoriu. Dar asa, dupa cum ti-am spus, tu denigrezi intreaga Biserica, pentru a te indreptati in orbirea ta.
Oare si Dumitru Staniloae a fost comunist ...ortodox? Si Ignatie Briancianinov a fost facut sfant de comunisti?

"Ascultarea se face cu DISCERNĂMÎNT, de Dumnezeu și de biserica Lui unde noi suntem biserica și nu invers... căci altfel ajungem să ascultăm de oamenii care nu ascultă de Dumnezeu și care vor să ascultăm de ei adică să ne supunem lor orbește".

I-auzi, DISCERNAMANT! ce-o fi ala? Deci recunosti ca nu asculti de BOR! Ori de invataturile sfintilor care invata altfel decat Boca.
Apropo, Daniil Stoienescu este ucenic al lui A.Boca si el s-a ocupat cu editarea scrierilor lui , printre care si scrierea cu erezia reincarnarii. Ba mai mult, lasa acest Stoienescu sa se inteleaga din ce scrie, ca Arsenie Boca este reincarnarea lui Ioan Botezatorul, care este reincarnarea lui Ilie Tesviteanul, care este reincarnarea Ingerului cu cadelnita de aur din Apocalipsa. Citeste "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur". O gasesti de citit pe net.

"Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință.
Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană".
Asa e!

Sa ne ajute Maica Domnului pe toti, careia ne rugam:

Bucura-te, ceea ce ai nascut cu trup pe Hristos, puterea si intelepciunea dumnezeiasca;
Bucura-te, ceea ce ai rusinat intelepciunea cea desarta a lumiii acesteia si pe cei orbiti de dansa ii povatuiesti la calea mantuirii;
Bucura-te, pastrarea dreptei credinte si invatatoarea dogmelor celor ortodoxe;
Bucura-te, ceea ce tai eresurile si ratacirile cele pierzatoare;
Bucura-te, ceea ce stii cele cu anevoie de prevazut, si la vreme le spui celor ce se cuvine;
Bucura-te, ceea ce rusinezi pe cei mincinosi si ghiciturile cele desarte;
Bucura-te, ceea ce in ceasul nedumeririlor, ne pui in minte gandul cel bun;
Bucura-te, ceea ce ne opresti de la deprinderile vatamatoare si de la faptele cele rele;
Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 22:56:20
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
"vsovi", ai scris 29 de cuvinte și n-ai spus nimic... să fiu mai precis, nimic argumentat.
Ți se pare dragul meu, umorul involuntar rezulta din ce ai scris tu. Dădeai sentințe făcîndu-mă în toate felurile șosnice... zicînd în același timp că e din dragoste creștină. Ți-am arătat asta foarte precis și ți-am spus și de unde îți vine ție asta: din necredința ta foarte lăudăroasă și batjocuritoare în care aluneci ca pe topogan.

Citat:
Mi-ai spus că sunt josnic... Nu că mă supăr, atât de duce căpșorul, dar fără să argumentezi, mai jignit gratuit... E una din 4 jigniri din acel
Nu știu dacă tu ești sau nu ești josnic ci am zis că mi-ai aruncat cu josnicie toate josniciile pe care le pomenești în mod repetat la adresa mea: alea cu sectele, cu ereziile, cu boala, cu nebunia, cu îndrăcirile, cu insinuările josnice la adresa mea sau a altora de diminieață, la răsărit de soare... și cîte și mai cîte. Deci tu te-ai făcut josnic prin faptele tele, prin ce ai scris despre mine și despre Trîmbițe și despre alți colegi sau colege de forum. Eu te-am iertat dar dacă tu persiști să minți și să arunci cu josnicii la fiecare postrae, nu-mi spune mie că eu te jignesc. Te jignești singur prin felul în care arunci cu ''anateme'' ca inchiziția ''ortodoxă''. ortodoxia nu are inchiziție! Sper să nu o implementezi dumneata împreună cu Simona. Ok?
Citat:
În fine, caut să-ți înțeleg și să-ți port neputințele...
E invers dragul meu, Domnul ți le poartă pe ale tale.

Citat:
Dar vreau să te întreb:
te rog... îndrăznește.
Citat:
La semnătura ta spui așa:

"Oricît ar fi de greu de crezut toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin N.I.P. (Noul Ierusalim Pucioasa) sau via FB (facebook) (Sunt vsovivi bannat, vsovivivi bannat și Trimisul bannat si aveți aici și aici o interpretare științifică la Facerea."
Citat:
Rațiuni argument-întrebări 1:

Toate drumurile duc spre Împărăția Cerurilor numai dacă trec direct prin N.I.P. sau FB. ? Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? Ce să facem la ea? Să ne spovedim? Să urmăm învățătura ei? Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte orașe din România sau din Rusia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem pe la N.I.P. sau FB., nu ne vom mântui?
Forțezi lucrurile ca să-mi acuzi CREDINȚA.

În semnătură e o parafrază la celebra: ''Toate drumurile duc la Roma... ''
Eu cînd am scris ce am scris am știut ce scriu.

Citat:
Rațiuni argument-întrebări 2:

În baza "rațiuni argument-întrebări 1", ce s-a întâmplat cu oamenii, înainte de a exista N.I.P. sau FB ? Nu au mai ajuns în Sfântul Cer ? Se mântuiau sau mergeau în iad ? Iar acum la existența N.I.P. sau FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, care Nu trec prin N.I.P., se mântuiesc sau nu se mântuiesc ? Iar acum, la existența N.I.P. sau FB, oamenii care resping și nu vor să creadă cele de la N.I.P. sau FB, se vor mântui sau nu ?
Tu nu mă întrebi ci și prin mulțimea de întrebări mă osîndești auto-îndreptățindu-ți necredința.

Citat:
Rațiuni argument-întrebări 3:

În baza "rațiuni argument-întrebări 1 și 2", dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în Sfântul Cer, via N.I.P. și FB, fiindcă ori nu vor sau nu pot, ce rost mai are existența N.I.P. și FB ?
Deja ai ajuns și la concluzia la care voia să ajungi... că n-are niciun rost altceva decît ceea ce spui tu că are rost.

Citat:
Ultimă întrebare, să-i zic, de cultură generală:
Există un raționament de folos spre mântuire, al numelui "vsovivi"/"vsovivivi"? Că sunt multe "vivivivi"... Nu-i găsesc scopul de ajutor spre mântuire.
Rațiunea e simplă. vsovi e defapt V.S.Ovi. Așa mă cheamă. vivivi-urile de după vsovi arată de cîte ori am fost bannat, fiecare vi reprezentînd o venire a ''sovietizării'' forțate, a apostaziei care ne pîndește.

Citat:
Iar ca încheiere, ce spui tu la semnătura ta, că se numește interpretare științifică la Cartea Facerii, din Biblie, nu este deloc științifică, ci în cel mai fericit caz, o părere laică, iar dacă are pretenție mântuitoare, e erezie, fiindcă contrazice ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur, în volumele psb 21 și 22, unde tratează în câteva omilii excepționale, Cartea Facerii.
Nu zău, păi sf. Ioan Gură de Aur mărturisește cam ce spun eu, că pămîntul e plat și soarele se vede ca un disc și nu ca o sferă. Iar tu mă faci eretic mereu fie din necunoaștere fie din citire defectuoasă a ceea ce te dai că ai știi că ar mărturisii sf. Ioan Gură de aur lăudînd scrierile cu obediență absurdă... zicînd excepționale de parcă ai avea tu ''harul'' sau înțelepciunea să le socotești așa. Păi dacă mă faci eretic din prezentările mele știițifice atunci mie mi-e clar că le-ai priceput dea-ndoaselea sau că folosești cărțile sfinților doar ca să dezinformezi, ca să minți că cică ar zice altceva în ele, că cică m-ar contrazice sfinții. Nu ei mă contrazic și nici eu pe ei ci tu care nu pricepi nici ce au zis sfinții și nici că la Facerea se spune exact ce ți-am prezentat eu pe înțelesul tuturor.

Citat:
Și încă o tură de 29 de cuvinte, fără să spui absolut nimic, însă ai repetat fix aceleași cuvinte care le-ai scris mai sus, puțin rearanjate...
Ți se pare. Eu zic mereu exact ceea ce vreau să zic, dacă tu le socotești nimic din trufie atunci nu înseamnă că ai dreptate. Dacă nu ți-aș zice nimic atunci nu ai pricepe nimic... dar tu ai același mod josnic de a mă batjocuri.

Citat:
Deci cum să nu fi banat? Cum să spui că nu scrii mult, mult și spui puțin, puțin, și cel mai adesea nimic, nimic ?
De ce mă rog să nu fii tu banat care mereu mă denigrezi vrăsîndu-mi toate în cap. Eu scriu mult ca să mă fac bine înțeles și ca să nu poată cineva să zică tot felul de minciuni la adresa mea pe motivul că n-ar fi înțeles bine. Deci iată tu citind ce scriu, mult, înțelegi ce scri și persiști în a mă batjocurii și a cere bannarea mea? De ce dragul meu? Că am o semnătură pe care tu nu o suporți din pricina necredinței și pentru că îmi risipesc timpul stînd de vorbă cu tine?

Ți se pare că nu ți-am spus și că nu ți-am scris nimic?
Citat:
P.S.:

"Iuliu 46"... așa-i că o să te distrezi copios pe neputința unor oameni bolnavi... ? :
Eu nu te-am socotit bolnav ci ți-am săus mereu: modul josnic și comoprtamentul tău josnic vine4 din necredința ta lăudăroasă și batjocuritoare... dar nu te condamn ci te înțeleg că nu poți și că nu vrei să crezi ceea ce cred eu adică în plus față de tine, în Cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice de care te împiedici ca să nu poți fi cinstit.

Te iert a cîta oară că iar m-ai făcut eretic și bolnav și alea alea... mă întreb totuși de ce persiști?

Ți se pare că dialoghezi cu un nebun? Cu un bolnav? Cu un eretic? Cu un demon? Cu un îndrăcit? Cu cine ți se pare ție că dialoghezie?

Dacă rîde de noi iuliu46 nu poți să-l acuzi ironizîndu-l și dîndu-te victimă. Nu ține. E viclenie și se vede că vrei să-l denigrezi.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 23:15:15
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Asa e!

Sa ne ajute Maica Domnului pe toti, careia ne rugam:

Bucura-te, ceea ce ai nascut cu trup pe Hristos, puterea si intelepciunea dumnezeiasca;
Bucura-te, ceea ce ai rusinat intelepciunea cea desarta a lumiii acesteia si pe cei orbiti de dansa ii povatuiesti la calea mantuirii;
Bucura-te, pastrarea dreptei credinte si invatatoarea dogmelor celor ortodoxe;
Bucura-te, ceea ce tai eresurile si ratacirile cele pierzatoare;
Bucura-te, ceea ce stii cele cu anevoie de prevazut, si la vreme le spui celor ce se cuvine;
Bucura-te, ceea ce rusinezi pe cei mincinosi si ghiciturile cele desarte;
Bucura-te, ceea ce in ceasul nedumeririlor, ne pui in minte gandul cel bun;
Bucura-te, ceea ce ne opresti de la deprinderile vatamatoare si de la faptele cele rele;
Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant.
Iar nu folosești bine citările și amesteci discuțiile într-o singură citare.
Nu-i bai, lasă că lucrez eu în locul tău. Ți-am zis că există un buton pe care ar fi bine să-l folosești.
Citat:
Citat:
"Ce e aia idolatrie pentru tine? Păi idolatria înseamnă să-ți faci statui păgîne, cu zeități și cu oameni răi, cu Lenin de exemplu, pe care să-i slujești ca pe Dumnezeu și nu să-ți faci statui sau picturi cu sfinți veritabili, ortodocși, care au fost buni și au făcut multe minuni".

Asta-i idolatria? dar inchinarea la propria-ti minte si judecata nu este idolatrie?
Păi tu mă judeci și ai impresia că toate mărturiile poporului sunt false și că sunt false minuni persistînd în ce-ți spune ție mintea ta în ciuda evidenței.

Citat:
Citat:
"Păi noi suntem biserica, oricine se adună în numele Domnului, acolo e și Dumnezeu și iată biserica".
Si atunci de ce a zis Dumnezeu ca nu oricine zice "Doamne, Doamne" va intra in imparatia cerurilor? Tu citesti Scriptura pe sarite?
Eu sau tu că se pare că tu nu o pricepi deloc. Păi Doamne-Doamne vor zice falșii credincioși în ziua aceea. Știi tu care.

Citat:
Citat:
"Tu nu spui hai să facem ascultare ci tu spui hai să facem obediență și supunere oarbă și teroare căci altfel declari tu că eu fac anarhie dacă eu respect dreptul meu de credincios ortodox de a-l crede sfînt pe cine cred eu că e sfînt și nu pe cine mi-l declară și mi-l impune partidul comunist... (ortodox)".

Dreptul tau de credincios este sa crezi drept, dupa dreptarul Bisericii si dupa cum invata toti sfintii.Ori tu il faci mincinos pe Sfantul Ignatie Briancianinov, ca sa-l scoti drept pe idolul tau A.Boca.

Eu cred că tu îl faci eretic pe AB susținînd că sf. Ignație Brancianinov l-a făcut eretic și că nu tu.
Eu cred în sf. Brancianinov și el nu-l neagă pe AB ci tu.

Citat:
Caci daca acesta din urma era un drept si un sfant, acum nu mai aveam ce discuta in contradictoriu.
Logica ta. Păi dacă ai fi crezut că AB este sfînt așa cum au mărturisit toți oamenii care l-au întîlnit atunci n-am mai fi discutat în contradictoriu. Ai o logică.... mă mir că persiști s-o idolatrizezi.

Citat:
Dar asa, dupa cum ti-am spus, tu denigrezi intreaga Biserica, pentru a te indreptati in orbirea ta.
Fă-mă și tu denigrator al ortodoxiei. De ce? Că eu cred că AB era un preot cu mult Har și că pentru mine era un sfînt? Păi văd că tu denigrezi preoții din BOR și martirii și mucenicii din ultima 100 de ani și nu eu. Deci oarba și denigratoarea am impresia că ești tu și văd că și persiști.
Citat:
Oare si Dumitru Staniloae a fost comunist ...ortodox? Si Ignatie Briancianinov a fost facut sfant de comunisti?
Păi nu ei îl denigrează pe AB și îl consideră eretic ci tu zicînd că ei l-au caterisit pe AB. Chiar nu-ți dai sema că tu ești cea care osîndești pe nedrept preoții și sfinții denigrînd ortodoxia?

Citat:
Citat:
"Ascultarea se face cu DISCERNĂMÎNT, de Dumnezeu și de biserica Lui unde noi suntem biserica și nu invers... căci altfel ajungem să ascultăm de oamenii care nu ascultă de Dumnezeu și care vor să ascultăm de ei adică să ne supunem lor orbește".
I-auzi, DISCERNAMANT! ce-o fi ala? Deci recunosti ca nu asculti de BOR! Ori de invataturile sfintilor care invata altfel decat Boca.
De unde ai scos DECIUL ăla atăt de buclucaș doamna inchiztoare? Nu se vede că tu nu asculți de BOR? Se vede de la o poștă dar iată că ai venit să arunci acuma cu NEASCULTAREA. Păi eu ascult căci eu cred și urmez sfintele predanii... pe cînd tu osîndești mai rău ca inchiziția... acuma cu neascultarea de BOR dacă eu cred în plus și în AB.

Citat:
Apropo, Daniil Stoienescu este ucenic al lui A.Boca si el s-a ocupat cu editarea scrierilor lui , printre care si scrierea cu erezia reincarnarii. Ba mai mult, lasa acest Stoienescu sa se inteleaga din ce scrie, ca Arsenie Boca este reincarnarea lui Ioan Botezatorul, care este reincarnarea lui Ilie Tesviteanul, care este reincarnarea Ingerului cu cadelnita de aur din Apocalipsa. Citeste "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur". O gasesti de citit pe net.
E fals... nu e vorba de o reîncarnare metempsihotică ci e vorba de duhul proorociei... și nu al lui Ilie ci al lui Enoh... Deci AB era ca un ENOH al zilelor noastre dar și ca un Ilie dacă ne gîndim la duhul proorociei care locuia în el.

Că ai vorbit de psf. Fecioară și Maică Maria și ți-am răspuns:

"Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință.
Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană".

Dacă vrei să mai dialogăm te rog să folosești corect citările. ok?

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 23:26:26.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 23:26:55
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Eu ma distrez oricum, nu e nevoie sa rad de neputinta nimanui.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 23:38:38
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu ma distrez oricum, nu e nevoie sa rad de neputinta nimanui.
Păi și mie-mi vine să rîd cînd mă gîndesc că subiectul era despre prietenul lui Bublișor...

Dar ce să-i faci, dacă mereu se întrunește inchiziția ''ortodoxă'' și mă osîndește ca pe Elena Udrea alias Janna D'Harc la arderea pe rug atunci ce să fac?.. trebuie să le răspund cu credință de fiecare dată... căci altfel li se pare că au dreptate în alunecările lor judecătoare și denigratoare.

Și dacă nu le-aș fi scris ce ne-a poruncit Hristos:

''VOI să nu judecați! căci cu ce măsură și cu ce judecată...'' Nu mai repet.

ci ''Voi iubiți-vă unii pe alții precum v-am iubit Eu.''

Eu chiar îi iubesc și nu-i mint... și de ce i-aș urî? De ce i-aș minți? Bineînțeles că nu-i urăsc și nu-i mint. Le înțeleg neputințele de a crede și nu le încalc libertatea de a nu vrea ei să creadă în ce cred eu în plus față de ei.

Noapte bună. Mă ''bannez'' singur deocamdată și plec acasă. Mai vorbim mîine...

Dumnezeu să vă aibă în pază... ce bine ar fi dacă L-ați și asculta.

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 23:44:20.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 01:59:37
Senior Member

[quote=vsovi;628130]Păi așa se învață ea... prin auzire. Se mai învață și din citire și din vedere.

Eu văd că tu nu cunoști cum se dialoghează băgînd deavalma ce am zis eu cu ce ai zis tu ca să nu mai priceapă nimeni.

Este acolo un buton cu text pe el QUOTE și /QUOTE pus între paranteze drepte. De ce nu îl folosești?

De ce să ne ferească? N-am înțeles! Păi El a venit ca un Fiul al Omului și apoi sfinții părinți l-au CANONIZAT la sfintele sinoade ecumenice învățîndu-ne cum să credem".

Nu este vorba de canonizare, ci de dogme. Dumnezeu nu are cum sa fie canonic, canoanele au fost alcatuite de catre sfinti si ele sunt facute pentru oameni, fiind niste legi ecleziale si duhovnicesti, niste norme.
Pentru Hristos au fost alcatuite dogme in sensul de cunostere a naturii (firii) lui divino-umana si alte dogme.

"Sigur că există erezii și sectarisme și că e mare diferență între ele și dreapta credință doar că voi nu le prea pricepeți, nu aveți DISCERNĂMÎNT și vă încumetați să osîndiți... ați citit voi cîte ceva din cărțile sfinților părinți și gata dați voi verdicte asemenea inchiziției ''ortodoxe''. Păi ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție! Ok?"

Ok. Nu este inchizitie, dar BO are docrinele ei, nu face fiecare ce vrea, cand vrea si cum il taie capul. Pentru ca un credinios sa fie canonizat sfant, el trebuie sa fie canonic. Si pentru a fi canonic, nu se ia in considerare din prima minunile lui, ci dreapta credinta. Poate sa invieze si mortii, nu ai citit ce a spus Dumnezeu celor ce faceu minuni mari in Numele Domnului? Nu va cunosc pe voi, nu pentru ca nu ati facut acestor prea mici cutare si cutare, ci pntru ca nu aveau Duhul lui Hristos.Fara Duhul lui Hristos nici Dumnezeu nu ne cunoaste pe noi, nici noi nu Il cunoastem pe Dumnezeu, dupa cum a spus si apostolul Pavel.

"ok o să caut și o să mai vorbim... eu m-am uitat dar crede-mă că n-am remarcat, poate ar fi bine să dai tu un link. Dar ai priceput tu de acolo intepretarea mesajului proorocitor?"

Frate drag, proorociile lui A.Boca sunt o bazaconie. Cu ele sau fara ele, nu conteaza.Ba chiar conteaza de fapt, ca cu ele ne smintim , in sensul ca ne coboram cu mintea la cele lumesti si trecatoare, la povesti de genul cip, cod de bare, bla-bla...navete spatiale :))
Ei, si? Toate astea sunt bazaconii.

"Nu pot ei lua chipul lui Dumnezeu sau să se arate în chipul preasfintei Maria sau al lui Iisus ci ei iau acest chip din tine, din amintirea icoanei la care te rogi ca să crezi că te ''mîngîie'' Dumnezeu sau că stai cu El de vorbă cînd defapt ei stau sub amintirile tale și prin ele te păcălesc. Păi dacă ar fi cum spui dumneata, ar trebui să ne temem de orice icoană și ar însemna că toate icoanele ar fi înșelări și toate aparițiile și vedeniile din moment ce dracii se pot arăta așa cum spui tu și lua orice chip. Și chiar dacă ar putea lua, oare tu nu ai discernămînt ca să-ți dai seama ce spune acel duh și acea icoană și la ce te îndeamnă și ce fel de slujire și ascultare are de Dumnezeu? Deci cu timpul te poți lămuri ca să știi sigur ce e de la Dumnezeu și ce e de la satana. Dar să arunci așa cu ''știință'' în sensul că ăia care cred sunt niște înșelați că zici tu asta nu merge să știi căci ești mai rea ca inchiziția".

Tu chiar nu ai citit.Intai documenteaza-te.
Despre aceste manifestari ale inselarii, modul in care se produc, forma, culoarea luminii, etc, au scris Sfintii si dupa cum au scris reiese ca aparitiile cu care s-a intalnit Boca la Muntele Athos erau de la diavol. Dar daca nu vrei sa crezi, nimeni nu te poate sili, caci e greu sa mai inveti si altceva dupa ce pana acum te-ai hranit cu inchipuiri in care si altii la randul lor au crezut ca unii lipsiti de experiere.
Iar Francisc si Ulfila nu sunt singurii eretici la care se inchina Arsenie boca, caci el il credea sfant si pe inselatul Sundar Singh. Deci duhul lui nu avea puterea sa discearna intre adevar si inselare, hranindu-se cu filozofii demonice, care in timp l-au acaparat si l-au stapanit.
Cum iti explici ca nu a avut ca prieten pe niciunul dintre teologii romani contemporani cu el, ca niciunul dintre marii teologi romani, ori straini, nu fac nici cea mai mica referire la el? Oare au orbit cu totii, sa fie vorba de teoria conspiratiei, sa vrem cu totdinadinsul sa-l denigarm, cand noi ne iubim sfintii si nu avem niciun interes sa ii denigram?! Doamne , Sfinte!

"A pictat exact ci i s-a arătat de la Dumnezeu din moment ce ele s-au împlinit și se împlinesc. Deci iată cine era arhiereul cel obraznic și colaboraționist care a fost trimis de sistemul care se simțea cu musca pe căciulă. Cel în care crezi tu deși AB i-a răspuns cinstit și a ascultat mai departe de Dumnezeu. Deci urîciuni sunt faptele știm noi ale cui pictate foarte frumos la Drăgănescu".

Esti sigur ca nu minti?
Vezi tu pe acei pereti ceva impotriva sistemului comunist? Ce prostii vorbesti?
Si despre ce profetii este vorba, caci toate cate le-a pictat acolo deja existau.Ma faci sa rad. In loc sa nu mai crezi inchipuirile credulilor care in toate vedeau numai minuni si mistere, mai bine ti-a lua valul de pe ochi, sa vezi si singur in ce constau nemaipomenitele "profetii" de la Draganescu. Voi credeti in mituri, in aburi.
Si care este , ma rog, talcul profetiilor acelea importante? Cu ce va ajuta, de ex. pe voi, adeptii lui Boca, in lucrarea mantuirii?

"Draga mea eu sunt mirean din BOR care cred că AB era preot cu mare Har și dacă tu nu poți crede atunci eu nu ascult de biserică? Păi cine ești tu să condamni și să-l faci eretic pe AB și să mă faci eretic și idolatru pe mine? Păi eu cred și în sfinții VT și în cei ai NT și în cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice și nu mi-am făcut o fixație așa ca tine ca să nu cred în păr. prooroc. AB. Deci asta e idolatrie, asta pe care o manifești dumneata. Înciuda evidenței, a multelor minuni și proorocii împlinite, a mulțimii de sfinți și a vieții lui muecenicești tu negi și persiști vrînd să crezi în minciuni și bîrfe adică în necredință persistînd în a susține că sunt false minuni și urîciuni tot ce s-a întîmplat".

Preot cu mare har travestit in mirean.
Ce tot exagerezi? Citeste viata preotului Constantin Sarbu, sa vezi acolo mucenicie si lupta pe fata a securitatii, nu la vila de la Sinaia. Oare acest preot, Sarbu nu a fost si el inchis? Urmarit? Citeste sa vezi cate a facut pentru Biserica, pentru oameni, cata jertfa, nu plimbari pe munte si 20 de ani sa stai sa mazgalesti o biserica cu erezii si inchipuiri care nu folosesc nimanui in ziua de azi.
A, ba da, folosesc celor care vand "odoare" in cifre de afaceri colosal-infernale, in care s-au bagat si chinezii, care il cred pe Arsenie Boca un altfel de Iisus al crestinilor.

P.S. Tu crezi in cele sapte trambite? Ce-i aia? O alta secta? Eu cred in Dumnezeu si in Cuvantul lui Dumnezeu, nu in cele sapte trambite. Dar tu asteapta-le, vezi sa nu ratezi vreuna!

"Păi proorocul este cel ce ne spune viitorul și el se întîmplă așa cum a zis proorocul. Multora le-a spus viitorul și a fost exact așa cum a zis. Mărturii din astea sunt cu miiile. Deci le-a proorocit ADEVĂRUL. Ai mai văzut pe cineva care să poată face așa ceva afară de proorocii lui Dumnezeu?''

Era una, care avea duh pionicesc si care ghicea mai ceva ca Arsenie Boca. Dar a vindecat-o Apostolul Petru.
De fapt, Arsenie Boca, chiar asa si-a inceput activitatea de "preot".La inceput ghicea, drept pentru care era numit "popa ghicitorul", dupa cum marturisesc unii preoti , dar chiar si una dintre ucenicele lui indragostite de el.

"Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească și de împlinirea proorociilor lui în viața lor în timp ce ăia pe care mi ți-i lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți".

Mai, omule, chiar si daca nimeni nu ar fi spus nimic despre el, avem marturie nemincinoasa pictura lui de la Draganescu. Ce vrei mai mult?

Doamne ajuta!

Last edited by nacu simona; 09.08.2016 at 02:08:42.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 02:26:07
Senior Member

Citat:

"Știi tu mai bine ca oricine la cine ne trimite Dumnezeu. Ba este exact așa: AB l-a avut Duhovnic pe sf. Serafim de Sarov recomandat de Preasfînta Maria și asta rezultă din toată viața lui creștin ortodoxă deci tind să cred aceste zvonuri și nu încăpățînarea ta cu care negi evidența".
Mai da-mi un exemplu similar de sfant adormit care a fost duhovnicul unui om viu si unde scrie despre aceasta invatatura in Sfanta Scriptura, sau in scrierile sfintilor?
Reply With Quote
Răspunde