Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2013, 11:34:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Aici imi pare rau ca trebuie sa va contrazic, dar singuratatea este destul de grea. Nu zic- sunt si alte lucruri mai grave decat asta (boli gen cancer, paralizie, etc), insa si singuratatea este destul de greu- nicioadata nu poti spune ca te öbisnuiesti"" cu asa ceva.

Doar omul fara Dumnezeu e cu adevarat singur.
Vechi 05.12.2013, 11:55:05
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
Aici imi pare rau ca trebuie sa va contrazic, dar singuratatea este destul de grea. Nu zic- sunt si alte lucruri mai grave decat asta (boli gen cancer, paralizie, etc), insa si singuratatea este destul de greu- nicioadata nu poti spune ca te öbisnuiesti"" cu asa ceva.
Mai grea e singurătatea în doi... Ca să nu zic, desigur, de omul fără Dumnezeu, așa cum amintea Alin.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 12:11:26
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Da- am mai auzit cazuri de "singuratate in doi""! De aceea e bine ca atunci când "pleci la drum"" (chiar daca nu te casatoresti inca) ca si barbat cu o femeie, sa te gandesti foarte bine, sa vezi daca o placi intai si o iubesti cu adevarat, si ea la fel.
Ca sa ma exprim in termeni mai de soferie trebuie sa fie aceea "scantee"" intre doi oameni, care sa faca äprinderea"". Altfel nu merge.

Sub nici o forma nu trebuie stat intr-o relatie sau casnicie numai de "gura lumii"" sau chiar si "pentru copii". Daca atunci când vii acasa ca barbat nu vii cu bucurie, nu simti aceea placere de a fi impreuna cu femeia iubita (începând de la cele mai mici gesturi), atunci e clar ca sunt probleme serioase.....

Sa nu ma intelegeti gresit: nu am zis sa "capitulez"" de la prima cearta ori neintelegere sau când inevitabil întâlnim greutati in viata, insa când e vorba de o situatie ce devine cronica, când ajungi sa te certi in fiecare zi, când nu simti acel sentiment, atunci clar ca sunt probleme serioase.
Aici sunt lucruri mai greu de spus in cuvinte.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 12:46:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Mai grea e singurătatea în doi... Ca să nu zic, desigur, de omul fără Dumnezeu, așa cum amintea Alin.
Aici oricat de tare ai fi credincios, oricat de mult ai aveea o atitudine ortodoxa (prin credinta, prin fapte, prin mod de comportament), acest lucru nu poate (pentru un barbat care a ales calea lumeasca) sa suplineasca lipsa dragostei pentru o femeie si de la o femeie.
Daca nu ai o femeie langa tine care sa o iubesti si sa te iubeasca, nu ai cum a fi fericit cu adevarat......
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 12:53:24
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Daca nu ai o femeie langa tine care sa o iubesti si sa te iubeasca, nu ai cum a fi fericit cu adevarat......
Stai să vezi ce ispite te așteaptă alături de soțioara ta! :)) Vei avea de înfruntat de două ori mai mulți demoni...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 13:02:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Stai să vezi ce ispite te așteaptă alături de soțioara ta! :)) Vei avea de înfruntat de două ori mai mulți demoni...
Nu mi-e frica de "lupta"". Daca ai pentru cine lupta, lupti cu placere. Când exista iubire adevarata de ambele parti, infrunti usor toate ispitele - numai sa fii un pic ïstet"".

Am mai auzit scuze penibile din partea unor barbati ca vezi'' Doamne ""nu am putut rezista tentatiei"" sau ""ca nu aveam libertate in casnicie""! Sunt scuze ridicole, copilaresti.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 13:23:54
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Nu mi-e frica de "lupta"". Daca ai pentru cine lupta, lupti cu placere.
superb zis.
Vechi 05.12.2013, 13:29:39
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Nu mi-e frica de "lupta"". Daca ai pentru cine lupta, lupti cu placere. Când exista iubire adevarata de ambele parti, infrunti usor toate ispitele - numai sa fii un pic ïstet"".

Am mai auzit scuze penibile din partea unor barbati ca vezi'' Doamne ""nu am putut rezista tentatiei"" sau ""ca nu aveam libertate in casnicie""! Sunt scuze ridicole, copilaresti.
Numai să nu uiți că Florin-Ionuț vorbește din experiență... m-ai bine l-ai întreba mai multe despre ispitele acelea, că în mod sigur ele înseamnă altceva decât înțelegi tu.
E bine să-ți întărești vitejia, înainte de război, prin autosugestie, dar nu-i suficient. Ce te faci dacă dintr-o parte slăbește iubirea, cum întrunți ispitele? Cum procedezi dacă pică pe rând, sau toate-odată, condițiile acelea care-ți motivează vitejia?
Una e să te uiți la Everest de pe net și alta e să-l vezi de-adevăratelea, după zile și nopți de trudă suportate pentru a ajunge acolo, ca să nu mai pun la socoteală antrenamentul prealabil.

Last edited by Mihailc; 05.12.2013 at 13:41:16.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 13:53:25
Senior Member

Implicit

Sunt convins ca domnul Florin-Ionut vorbeste din experienta! Nu vreau sa-l intreb despre chestiuni si amanunte personale pe dumnealui- daca considera necesar le poate face publice pe forum dumnealui.

Iar la intrebare "daca dintr-o parte slabeste iubirea"": am precizat cred ca destul de clar ca ""atunci când iubesti si esti iubit"". Se poate intampla sa mai fie neintelegeri, insa sunt situatii care chiar conteaza si in care- dupa modul in care se comporta si iti este alaturi sau nu- iti dai seama daca femeia respectiva te iubeste sau nu.
Vorba aia- dragoste cu forta nu se poate.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 13:59:01
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Galati
Implicit

Dragule, ai rabdare si nu mai suferi ca nu ti-ai gasit perechea, ca sa nu ajungi la suferinta baiatului divortat.
Graba strica treaba!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Sindromul "baiatului rau" adimirea Generalitati 30 13.07.2012 10:50:16
Ajutor in suferinta Hionia Umanitare 6 13.06.2012 00:28:55
Mila si Suferinta florin.oltean75 Generalitati 0 04.04.2011 21:44:24