![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
foarte frumos, george. si cand il cinstim noi pe Ap. Filip?
|
|
|||
|
|||
![]()
aceasta este una din pericopele mele preferate...
"Și după ce a sfârșit toate aceste cuvinte ale Sale în auzul poporului, a intrat în Capernaum. Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă era să moară. Și auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să vină și să vindece pe sluga lui. Iar ei, venind la Iisus, L-au rugat stăruitor, zicând: <<Vrednic este să-i faci lui aceasta, Căci iubește neamul nostru și el ne-a zidit sinagoga>>. Iar Iisus mergea cu ei. Și nefiind El acum departe de casă, a trimis la El prieteni, zicându-I: <<Doamne, nu Te osteni, că nu sunt vrednic ca să intri sub acoperământul meu. De aceea nici pe mine nu m-am socotit vrednic să vin la Tine. Ci spune cu cuvântul și se va vindeca sluga mea. Căci și eu sunt om pus sub stăpânire, având sub mine ostași, și zic acestuia: Du-te, și se duce, și altuia: Vino, și vine, și slugii mele: Fă aceasta, și face>>. Iar Iisus, auzind acestea, S-a minunat de el și, întorcându-Se, a zis mulțimii care venea după El: <<Zic vouă că nici în Israel n-am aflat atâta credință>>; Și întorcându-se cei trimiși acasă, au găsit sluga sănătoasă." (Luca 7, 1-10) [SIZE=2][COLOR=DarkRed]Astazi 25 Octombrie o sarbatorim (si) pe Sfanta Tavita, pe care a inviat-o din morti Sf. Apostol Petru.[/COLOR][/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=2]Cel mai vechi izvor care atesta propovaduirea Sfantului Filip in Scythia este Calendarul gotic. [/SIZE]
[SIZE=2]Importanta Calendarului consta in faptul ca el a inscris[/SIZE][SIZE=2] printre zilele de sarbatoare nu numai pe Andrei (la 29 noiembrie, nu la 30), ci si pe Filip. [/SIZE] Acum este praznuit pe 14 noiembrie. http://www.crestinortodox.ro/Editoriale/Sfantul_Apostol_Filip_misionar_pe_pamantul_romanes c-160-10875.html[Sfantul Apostol Filip] |
|
||||
|
||||
![]()
26. Si au ajuns cu corabia in tinutul Gerghesenilor, care este in fata Galileii.
27. si iesind pe uscat, L-a intampinat un barbat din cetate, care avea demon si care de multa vreme nu mai punea haina pe el si in casa nu mai locuia, ci prin morminte. 28. si vazand pe Iisus, strigand, a cazut inaintea Lui si cu glas mare a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu Celui Preainalt? Rogu-Te, nu ma chinui. 29. Caci poruncea duhului necurat sa iasa din om, pentru ca de multi ani il stapanea, si era legat in lanturi si in obezi, pazindu-l, dar el, sfaramand legaturile, era manat de demon, in pustie. 30. si l-a intrebat Iisus, zicand: Care-ti este numele? Iar el a zis: Legiune. Caci demoni multi intrasera in el. 31. si-L rugau pe El sa nu le porunceasca sa mearga in adanc. 32. si era acolo o turma mare de porci, care pasteau pe munte. si L-au rugat sa le ingaduie sa intre in ei; si le-a ingaduit. 33. si, iesind demonii din om, au intrat in porci, iar turma s-a aruncat de pe tarm in lac si s-a inecat. 34. Iar pazitorii vazand ce s-a intamplat, au fugit si au vestit in cetate si prin sate. 35. si au iesit sa vada ce s-a intamplat si au venit la Iisus si au gasit pe omul din care iesisera demonii, imbracat si intreg la minte, sezand jos, la picioarele lui Iisus si s-au infricosat. 36. si cei ce vazusera le-au spus cum a fost izbavit demonizatul. 37. si L-a rugat pe El toata multimea din tinutul Gerghesenilor sa plece de la ei, caci erau cuprinsi de frica mare. Iar El, intrand in corabie, S-a inapoiat. 38. Iar barbatul din care iesisera demonii il ruga sa ramana cu El. Iisus insa i-a dat drumul zicand: 39. intoarce-te in casa ta si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu. si a plecat, vestind in toata cetatea cate ii facuse Iisus. |
|
|||
|
|||
![]()
multumesc de raspuns, george. ma gandesc insa ca noi romanii nu ii acordam o importanta deosebita, si cinstea cuvenita, asa cum ii acordam Sf. Apostol Andrei. Oare de ca mai marii Bisericii noastre procedeaza asa?
dar eu una promit sa nu mai fiu uituca, si de ziua mea sa imi amintesc si de Sf. Apostol Filip, nu numai de Sf. Grigorie Palama! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
ia sa va talcuiesc sub forma de gluma-ghicitoare:
ce credetzi ca are in el americanul shi arabul? -legiune rusul? -leninune Ungurul? -Lotziune englezul? -leziune (la onaore, fireshte) francezul? -leGaliune evreul? -lepriune tziganul? -maneliune shi romanul? -lebulaune ori mai simplu leniune shi parca nici nu e gluma ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
la frantzuz am greshit o tzara ca raspunsul e: l'eGaliune
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
„Multimi multe mergeau dupa Iisus, din Galileea, din Decapole, din Ierusalim, din Iudeea si de dincolo de Iordan. Vazand multimile, Iisus S-a suit in munte, si asezandu-se, ucenicii Lui au venit la El. si deschizandu-si gura, ii invata zicand: «Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor. Fericiti cei ce plang, ca aceia se vor mangaia. Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul. Fericiti cei ce flamanzesc si inseteaza de dreptate, ca aceia se vor satura. Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui. Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu. Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema. Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor. Fericiti veti fi voi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea. Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri, ca asa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi. Voi sunteti sarea pamantului; daca sarea se va strica, cu ce se va sara? De nimic nu mai e buna decat sa fie aruncata afara si calcata in picioare de oameni».“ (Matei 4, 25; 5, 1-13)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
neamtzul: reichiune; grecul: lectziune; chinezul: Leeune; si iarashi romanul : lefiune sau lejeriune sau tzuiciune; cubanezul shi turcul:trabuciune... negrul: rapiune, europeanul: ereticiune; iar pamanteanul: l'ecumeniciune, dracul: fumitaciune; elevul: copiciune; proful: snobiciune; iar politicianul: promisiune... bineintzeles ca pe banii nostrii ![]() iar noi cu totzii: o lunga, grea shi lugubra naluciferizar-e a căpOS-ului de mormorMUzeu ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce e foarte ciudat este cum de se poate? ca apostolii dupa foarte multzi ani au reushit sa tzina minte atatea cuvinte shi atatea lucruri facute de Mantuitor... shi sa le ashterne pe hartie... Sa tzii in tine cu lux de amanunte atatea intamplari... presupune ceva ingrozitor de inaltzator... niciintr-un caz naluciferizar-ea pentru slava de la oameni... ca asha tzine minte dracul ca sa-tzi faca rau.... iar noi daca am pricepe doar: "Mintzind pentru Mine, sau din pricina Mea" aproape ca deja ne-am mantui... ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Luca 13 Versetul 21 | Fratziorul | Din Noul Testament | 14 | 11.11.2009 22:28:37 |
Versetul care ne invata sa ne smerim | cristiboss56 | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 11.11.2009 22:23:38 |
Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 09:22:30 |
|