![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbiti de sfintii cei vii; enumarati-mi, va rog, cativa sfinti care au murit si au fost inviati. Dar, daca aveti indrazneala sa spuneti ca, de fapt ei au murit dar sunt vii, fara a fi nevoie de o inviere lor, faceti o mare greseala. Concluzie personala: VIATA DUPA MOARTE, FARA INVIERE, NU EXISTA! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca dvs. considerati ca doctrina adventista este gresita, puteti foarte usor sa demonstrati acest lucru cu Sfanta Scriptura. Nu aveti nevoie de povesti (pe care le numiti istorie) si filmulete defaimatoare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Marian, vietuiesti in neadevar. Daca te-ai obsinuit cu el, ramai doar pe acel forum baptist. Insa, sper sa ajungi sa cunosti Adevarul. Daca mai postezi aici, posteaza doar aceste cuvinte: "Dumnezeule milostiv fii mie pacatosului" si vei avea sanse sa te intorci indreptat cand vei iesi de pe acest forum.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu postez "texte magice". Astea se numesc mantre si sunt bune pentru religiile orientale. Dumnezeu vrea sa asculte ce am sa-I spun eu, din inima mea, cu cuvintele mele. |
|
|||
|
|||
![]()
Marian ,trebuie sa raminem obiectivi si sa intelegem ca fiecare din noi ,care am gasit o cale de a ne intoarce catre Dumnezeu ,chiar prin doctrina unei bisericii,va fi foarte foarte greu sa ne schimbam opiniile dupa aceea .Fiecare credincios isi va afirma dupa aceea credinta ,in baza a ce a invatat si asimilat.
Este foarte clar ca nu vei putea arata ca ce ai studiat tu personal ,este un adevar in fata unui ortodox ,pentru simplul fapt ca nu e conform invataturii lui.Poti sa le citezi cite versete vrei ,pt ca il vor trece prin sita invataturilor Sfintilor care nu pot fi combaturi ,pentru ca de aceea sint sfinti.Asta e ce cred ei,si nu te vor baga in seama .Eu vin din ortodoxie ,ca multi ortodoxi,dezamagit de exemplul de zi cu zi al ortodoxului de rind ,care nu e interesat de doctrina ,ci de executarea unui ritual care sa-i dea satisfactia ca i-a rezolvat o problema majora . Cei mai multi nu inteleg ca problema cea mai mare este pacatul care sa afla in el. Pentru ca ritualul este prioritar .Daca vei vorbi despre ratiune in credinta ortodoxa ,deja esti eretic pentru ca nu intelegi lucrarea vie a Bisericii ,care e prelungirea trupului lui Hristos-care este o mare taina ,de neinteles pt un tip rational. Si eu m-am intrebat cum ai constiinta ,daca nu esti rational.Oare nu poti fi credincios ,daca nu esti rational? Oare Legea morala nu este rationala pina o asimilezi in inima ta? Dar cel mai dezamagit sint de rautatea de care da dovada un "crestin" care numeste un altul eretic ,pentru ca are o alta interpretare si intelegere a unui verset sau pasaj . De ce ? Pentru ca este invatat ca Biserica din care face parte detine adevarul ,deci daca nu esti cu ei ,nu esti in adevar ,deci esti eretic. E valabil pentru toate bisericile. Dar o indrumare ramine de la Mintuitorul nostru ,al tuturor : Ioan 5:39 Cercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața vecinică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. Asa ca pot fi de acord ca un alt om a inteles mai mult decit mine .Dar eu ii probez invatatura cu ce citesc eu in Scriptura ,ca sa vad ca nu ma inseala ,sa verific ca ce imi spune ,vine de la Dumnezeu si nu neaparat de la un sfint ,oricare ar fi el. Toti oamenii ,in afara de Iisus Hristos (care a impacat pe Dumnezeu cu oamenii),sint imperfecti in trup si in spirit .De aceea exista un rol de mintuitor ,care poate curata pina la neprihanire. Numai Dumnezeu e perfect ,poate da viata si o poate lua. Numai El e drept si bun ,ca sa poate judeca si curata .Numai El poate ierta pacatele,oricit s-ar amagi un om ,ca a primit acest drept (de la alt om) .Pacatul inseamna ,departare de Dumnezeu, si numai El permite apropierea. El este ancora noastra,in care ne punem increderea. Tot ce e pe linga ,este diluat si imperfect. (Scriptura apune asta ,nu eu pacatosul) Sint de acord ,ca nu toti imi vor impartasi punctul de vedere .Este dreptul lor ,de la Dumnezeu. Pentru un crestin care a gasit calea si s-a intors catre Dumnezeu ,nu mai conteaza istoria ,ce a facut inainte ,ce a crezut inainte ,ci ceea ce va trai dupa intoarcerea catre Dumnezeu. De aceea iti spun sincer ,te lupti in van. Mai bine vorbeste cu cineva cu inima deschisa ,care are nevoie sa-L caute Mintuitorul nostru, Iisus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe acest forum este cu totul altceva. Sunt doar niste discutii pe care nu eu le-am provocat. Si am intrat mai mult pe topicuri gen "Secte si culte" unde se spuneau o sumedenie de neadevaruri (mi-am mai bagat nasul si pe alte topicuri si nu cred ca am facut bine). M-a deranjat multimea de neadevaruri care se spun despre "secte". Daca-si vedeau de teologia lor, nu aveam nici o treaba. In rest, imi doresc sincer sa ne intalnim cu totii in Imparatia Domnului Iisus Hristos. Avem acelasi Tata Ceresc care ne iubeste pe toti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Despre inmormantare la baptisti | cdiasimi | Secte si culte | 3 | 28.12.2008 19:24:00 |
|