Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2016, 14:47:55
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Tin minte in liceu, cand am descoperit Patericul, Vietile Sfintilor si Spiritualitatea Ortodoxa, ca ori de cate ori ieseam cu o fata, stateam ore intregi pe o banca si le impartaseam tot ce aflam din aceste carti. Ma ascultau cu pofta si nu se saturau. Acum, daca pomenesc de Dumnezeu sunt suspectat de bigotism...sau ca sunt inapoiat...sau spalat pe creier.
Care e mesajul pe care vrei sa-l transmiti, de fapt?
Asa, in general, in postarile tale...
Ca eu unul, sa fiu iertat, nu ma dumiresc deloc. Am impresia ca le cam amesteci, nu stiu de ce...
Reply With Quote
Vechi 16.03.2016, 17:56:45
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
O fi cum spui,numai ca ele singure nu au ramas insarcinate precum hermafroditii; au avut si ele prin preajma aceiasi barbati romani,crestini,cu patalama ortodoxa pe crestet care stiu si ei cum functioneaza organele de reproducere.
Ma surprinde ca responsabilitatea avorturilor cade intotdeauna pe femei de parca barbatii sunt aia care viseaza casatorie si familie inca din adolescenta!
Femeia este intotdeauna de vina pentru orice, barbatul este imaculat!
Reply With Quote
Vechi 16.03.2016, 18:25:09
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Sunt tare curios daca tu poti sa stai langa un om urat si had.
Eu zic ca e cam greu.

Si da, Dumnezeu a daruit o frumusete femeii, iar barbatul e atras de femei.
Vrei citatul din Scriptura?

Femeia trebuie sa se ingrijeasca putin, ca daca e neingrijita atunci...
O fi daruit frumusete femeii dar cu toate astea i-a daruit si par in nas si in altele...cam acelasi lucruri cu care si barbatul a fost daruit.
Si desi el poate sa arate ca un animal oricum, femeia se cere ingrijita, dichisita, sa-si piarda timpul numai cu infrumusetarea si cultul trupului caci altfel ,barba-su care e ocupat cu desfranarea, nu poate desfrana in pace cu o femeie neingrijita!

Ma intreb din ce perspectiva vorbiti? Ca din aia crestina in nici un caz!

Acum ajungem la extreme,la omul urat si had...
Ideal ar fi ca uratii sa-si caute urate iar frumosii ,frumoase! Realitatea este ca frumusetea incita orice ochi si atunci uratii omit pe moment ce li s-ar cuveni pe drept.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2016, 18:40:28
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
....barba-su care e ocupat cu desfranarea, nu poate desfrana in pace cu o femeie neingrijita!
Nu toti barbatii sunt desfranati, Yasmina... Si nu toate femeile sunt curve, orice s-ar zice!
Hai sa nu scufundam subiectul in si mai multa trivialitate, doar pentru ca Aubergine nu isi poate tine cumpatul...
Reply With Quote
Vechi 16.03.2016, 18:49:05
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Yasmina, ai dreptate. Dar dupa cum am zis, un copil ar schimba situatia. Eu respect casatoria si cine reuseste sa fie curat are respectul meu. Realitatea e mult mai diferita. Eu sper intr-o zi sa ma casatoresc si sa am familie, dar am felul meu de a fi precaut. Am prieteni care s-au casatorit si am fost la slujba religioasa cu lacrimi in ochi. Insa cei care s-au casatorit si pot sa zic ca au o legatura puternica, stabila si onesta, au stat cativa ani buni in concubinaj.
Sa-ti ajute Dumnezeu precum spui!
Bine ar fi sa nu traiesti in curvie,amagindu-te ca numai asa poti evita un eventual divort.
Chiar ,ce se urmareste pe perioada concubinajului caci sincer nu am inteles acest aspect niciodata.
Atractia fizica exista in fiecare dintre noi ca instinct de reproducere ,de ce ar disparea dupa casatorie?
Un raspuns ar fi ca atractia fizica nu este capitala intr-o uniune pe cand alte caracteristici sunt,adica in mod concret atractia fizica trebuie sa vina la pachet cu lucruri importante sau lucrurile importante din constitutia individului sa fie imbracate intr-un ambalaj placut.

Fara consistenta , ambalajul nu te satura .
Exista si barbati care divorteaza din cauza celulitei nevestei dar cei mai multi divorteaza pt ca este nesuferita, a devenit asa.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2016, 18:52:21
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Nu toti barbatii sunt desfranati, Yasmina... Si nu toate femeile sunt curve, orice s-ar zice!
Hai sa nu scufundam subiectul in si mai multa trivialitate, doar pentru ca Aubergine nu isi poate tine cumpatul...
Cei care spun ca toate femeile sunt curve sa-si aminteasca ca la randul lor au mame si fiice :)

Nu toti sunt desfranati,se stie...Sfintii ,monahii si barbatii crestini.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2016, 19:31:56
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
O fi daruit frumusete femeii dar cu toate astea i-a daruit si par in nas si in altele...cam acelasi lucruri cu care si barbatul a fost daruit.
Si desi el poate sa arate ca un animal oricum, femeia se cere ingrijita, dichisita, sa-si piarda timpul numai cu infrumusetarea si cultul trupului caci altfel ,barba-su care e ocupat cu desfranarea, nu poate desfrana in pace cu o femeie neingrijita!

Ma intreb din ce perspectiva vorbiti? Ca din aia crestina in nici un caz!

Acum ajungem la extreme,la omul urat si had...
Ideal ar fi ca uratii sa-si caute urate iar frumosii ,frumoase! Realitatea este ca frumusetea incita orice ochi si atunci uratii omit pe moment ce li s-ar cuveni pe drept.

NU sunt de acord cu tine deloc. Viziunea ta este extrem de obtuza.

Inainte de casatorie femeile sunt ca bobocii de floare, cu petale frumoase, sunt o bucurie sa te uiti la ele. Suntem oameni ne mai si bucuram de prezenta celuilalt, poate nu trebuie sa-l vedem de fiecare data ca scos din pat...

Dupa casatorie nici sa se mai ingrijesc sa se uite in oglinda de grijile casei.
Si barbatul se uita dupa altele si se duce dupa altele.
Oarecum putina grija din partea ambilor asupra propriei vieti nu strica.

Pentru ca sa stii din neglijenta asta dar si din comoditatea reciproca barbatul ajunge sa caute pe alta care nu uita sa se ingrijeasca putin...

Last edited by gpalama; 16.03.2016 at 19:34:28.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2016, 19:49:02
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Inainte de casatorie femeile sunt ca bobocii de floare, cu petale frumoase, sunt o bucurie sa te uiti la ele. Suntem oameni ne mai si bucuram de prezenta celuilalt, poate nu trebuie sa-l vedem de fiecare data ca scos din pat...

Pentru ca sa stii din neglijenta asta dar si din comoditatea reciproca barbatul ajunge sa caute pe alta care nu uita sa se ingrijeasca putin...
Sa se ingrijeasca,nimic de zis dar sa nu exagereze.
De atata ingrijit,ajung sa arate ca alte persoane nu ca ele insasi.

Cat despre inselat si cautat"altele" exista fel de fel de surprize.
Il stiti pe Arnorld Schwartzeneger ? El si-a inselat nevasta cu femeia de serviciu, doar de curiozitate dati un search si priviti-le pe cele doua.
Mai vorbim :)
Reply With Quote
Vechi 16.03.2016, 19:52:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

Genul ala de barbati despre care vorbesti aici, cu astfel de "motivatii", nu sunt inca destul de maturi sa se casatoreasca.

Fie ca au 30, 40 sau 50 ani sau mai bine.
Vechi 16.03.2016, 21:04:08
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
Cei care spun ca toate femeile sunt curve sa-si aminteasca ca la randul lor au mame si fiice :)

Nu toti sunt desfranati,se stie...Sfintii ,monahii si barbatii crestini.
Si multi alti barbati, precum si multe alte femei in afara celor enumerate.
Reply With Quote
Răspunde