Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2011, 16:40:18
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Ca deobicei nu prezinti adevarul si raspunzi unde poti. Prima traducere e cert gresita! Apoi nu ai raspuns cum se traduce originalul! Celelalte doua traduceri merg dar nu sunt dintre cele mai bune. Duminica e o zi de odihna de tip sabat! Adica de odihna ! Conform cu versetul [8. Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi. (traducere folosita de adventi)Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, de o alta zi de odihna.(traducere ortodoxa)] Versetele citate apar in alta lumina.
Rămâne încă pentru poporul lui Dumnezeu o odihnă de Sabat" (Evrei 4,9 - versiunea NTR)=dar nu sambata ci duminica! Nu spune odihna sabatului! o odihna de sabat, de tip sabat!
Rămâne deci o odihnă de sabat pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Emanuel Conțac) Da ramane totusi o zi de odihna de tip sabat dar nu sabatul evreesc! Sabatul Duminical! Ca altfel ce rol ar avea sa ne zapaceasca versetul 7 si mai ales invatatura bisericii care ne spune ca Duminica e noul sabat? .....Interpretarea ciudata a adventilor ar fi :n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi, care defapt este aceasi :)))))
P.s Te ametesc astia mama-mama! Dar raspunsuri clare , ioc!

Last edited by bairstow; 20.12.2011 at 16:45:03.
Vechi 20.12.2011, 16:40:53
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu)

"Rămâne încă pentru poporul lui Dumnezeu o odihnă de Sabat" (Evrei 4,9 - versiunea NTR)

"Rămâne deci o odihnă de sabat pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Emanuel Conțac)
Menționez că toate cele trei versiuni aparține unor păzitori ai duminicii, nu sunt versiuni adventiste.
Dar contextul acestor versete l-ati citit? este vorba de intrarea in odihna lui Dumnezeu, evreii intra in aceasta odihna in sensul ca se odihnesc de faptele Legii iar noi crestinii intram in odihna lor.
Vechi 20.12.2011, 16:41:01
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
subiectul eschatologic este vast, exista mai multe categorii de interpretari.
conform profetiei sfintului Selafiil cel orb aceste vremuri sint f aproape,
insa legat de Apocalipsa si de unele versete din VT ori ele sint destinate a fi intelese doar de catre putini ori ulterior au mai venit si alte revelatii care insa inca nu au ajuns pina la oamenii de rind
Exact asta am sustinut si eu ca ele sunt destinate a fi intelese doar catre putini.

Foarte aproape mie mi se pare relativ. Depinde la ce ne referim.
PS: De la dvs inca astept un raspuns cu privire la calugari si la profetii.

Last edited by Lucian008; 20.12.2011 at 16:43:31.
Vechi 20.12.2011, 16:46:10
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
exista mai multe nivele de cunoastere si intelegere insa gloatei ii este destinata varianta cea mai usor de digerat insa ea nu cuprinde adevarul in intregime avind deci si unele informatii eronate

Pentru ca eu inteleg afirmatia ca referire la BO, va rog sa argumentati cu dovezi ca BO sustine ca Sf Scriptura contine informatii eronate.
Vechi 20.12.2011, 16:49:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Dar contextul acestor versete l-ati citit? este vorba de intrarea in odihna lui Dumnezeu, evreii intra in aceasta odihna in sensul ca se odihnesc de faptele Legii iar noi crestinii intram in odihna lor.
Nu prea e adevarat cea ce spuneti. Deoarece nu confirmati ce spune biblia!Deci, de vreme ce ramane ca unii sa intre in odihna, iar aceia carora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat,...
Se stie ca Vt si Legea nu i-a adus pe evrei la mantuire ci doar la cruce! Si ca sa intre toti se hotareste o noua zi sau (si) un nou plan de mantuire! Un nou legamant ca sa intre toti! Ca si Sfanta Treime ziua intai sau ziua a opta apare des in Vt! ea apare si ca zi de sarbatoare!
Citind mai atent ce a-ti scris se poate deduce ca evrei pot pacatui in voie iar crestinii intra in odihna evreilor de tip"Nu vor intra intru odihna Mea!"!E ceva adevarat acolo dar prea putin! Bine mi-am dat seama ca sunteti om bun si doar am aratat unde cred eu ca gresiti!

Last edited by bairstow; 20.12.2011 at 16:55:13.
Vechi 20.12.2011, 16:54:34
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
[i] Faptul că Cel pe care Cerurile nu pot să Îl cuprindă e în inimile noastre (Efes. 3,17) ar trebui să ne facă automat "mai cinstiți decât heruvimii și mai măriți fără de asemănare decât serafimii"?
Il purtam noi cu vrednicie pe Dumnezeu in inimile noastre? Ne-am invrednicit noi de asta? Si il cuprind inimile noastre pe Dumnezeu? Daca ar fi asa nu am mai fi gresit, ne-am fi lasat coplesiti de Dumnezeirea Sa. Deci nu prea suntem "mai cinstiti decat heruvimii si mai mariti fara de asemanare decat serafimii" Fecioara s-a invrednicit sa Il poarte in pantece si sa Il nasca.
Vechi 20.12.2011, 16:58:50
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
De ce nu prezinti si traducerea?:))
Apoi intreb cine a poruncit scrierea Nt ? Sau trierea cartilor din primul secol cu subiecte crestine, adevarate de cele eretice?
Totusi daca Iosua (Iisus in unele traduceri) le-ar fi dat odihna atunci nu s-ar mai vorbi de o alta zi!!!
Neeeee, ca la inceput crestinii tineau sambata. Dar intr-o zi, unii s-au razgandit si au inceput sa tina duminica. Si i-au convins si pe ceilalti sa tina tot duminica. Si pe aia care nu tineau duminica probabil ca i-au suprimat ca nu a mai tinut nimeni sambata pana au venit cei cu adevarat vrednici peste 1800 de ani si au inceput sa procedeze cum invatase Hristos.
Ce nu e logic?
Vechi 20.12.2011, 17:01:06
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Biblia cum o intelegi tu ! De exemplu citeam in urma ca adventii nu au tinut sambata la inceput ! Stiam acest lucru dar stiam ca biserica este temelie si stalp al adevarului! Biserica nu poate invata gresit!
Da noi suntem, daca ne mantuim , mai cinstiti si mai mariti decat ingerii deoarece avem fire Dumnezeiasca!
Nuuuuuuuuuuuuuu, nu ii da apa la moara spunand ca avem fire dumnezeiasca. E doar o ratacire de moment, nu invata Biserica faptul ca avem fire dumnezeiasca.
Vechi 20.12.2011, 17:05:54
Senior Member

Implicit

Vom avea fire nu avem inca pana cand nu ne mantuim! Dar la prima postare nu inteleg daca glumesti sau vorbsti serios! Prima zi apare des in Nt si arata ca crestinii (ca si alte scrieri din afara Nt) , se adunau duminica.
Da mi-am dat seama ca glumesti abia citind a treia oara ! :))) Scuze :)

Last edited by bairstow; 20.12.2011 at 17:08:21.
Vechi 20.12.2011, 17:06:13
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
După teoria ta, ar însemna că nu e biserică, ci sectă, căci "Biserica este temelie și stâlp al adevărului" și "Biserica nu poate învăța greșit!"
Imi explicati si mie logica?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16