![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La ce oră sau în ce zi ai fi dorit tu să fie preoții la locul tragediei? Pentru că au fost și preoți, s-a ținut și slujbă acolo. Dar, vorba lui Dragoș, nu rescriem noi Moliftelnicul și rânduiala: slujbele se țin la biserică, la cimitir, acasă.. Cei afectați au fost acolo vineri seara - apoi au fost duși la spitale. Deci cum să îi mângâiem la locul accidentului? Au fost preoți și la spitale, iar unele familii ale celor răniți le-au refuzat prezența. ...... Luminarea norodului nu se face doar într-o zi sau musai prin apariții publice. Mi se pare binevenită inițiativa de a ține zilnic slujbe la Patriarhie, de la 18.30 - rugăciunile pot face mai mult decât declarațiile. Vinerea trecută, la Liturghie, a venit un adolescent pe care nu îl mai văzusem și care ne-a întrebat cum se scrie un pomelnic. Deci ceva se mișcă în mintea, sufletul unora - spre Dumnezeu, prin Biserică. Nu cred că a iubi, a pătimi împreună cu cineva înseamnă musai a-i face pe plac! După cum știi, când păcatul e adânc înrădăcinat, e nevoie de timp și bineînțeles de voința și efortul celui în cauză pentru a scăpa de el. Nu spun că ar fi mai păcătoși ca noi, dar neștiința, nepăsarea... nu îi ajută pe cei care întorc spatele Bisericii. Dragoste cu sila nu se poate! Adică putem fi atenți și pregătiți să îi primim pe cei care vor să vină "la noi"...putem oferi ajutor, cum s-a și întâmplat. Dar nu-i poți forța să te asculte pe cei care nu vor. |
|
|||
|
|||
![]()
Interviu cu preotul ortodox Vasilica Birleanu, care a fost prezent in seara tragediei la clubul Colectiv si s-a rugat pentru cei raniti si pt. cei decedati.
https://www.youtube.com/watch?v=i9cf...ature=youtu.be |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Asta e ca in denunturile alea comuniste: "un grup de cetateni" ...
Daca tot vor sa fie grup, sa se defineasca ca si grup macar.
|
||||
|
||||
![]()
Printre manifestanții prezenți seară de seară în Piața Universității se numără și Daniel Ghiță, campionul de K1 care spune că a ieșit în stradă revoltat de corupție, de ticăloșia clasei politice și în încercarea de a contribui la schimbarea României.
După întâmplările de sâmbătă seară, când membri ai galeriilor de fotbal din București au ocupat zona din jurul crucii de la Piața Universității și au scandat diverse lucruri nepotrivite, Daniel Ghiță a reacționat pe contul său de Facebook. Sportivul în vârstă de 34 de ani a făcut apel la calm, la un comportament pașnic și a acuzat partidele că plătesc diverși indivizi pentru a discredita manifestanții. "Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre. Dacă rămânem uniți, sigur vom reuși!" Contactat de ProSport, campionul de K1 a intrat în detalii, dezvăluind că știe despre încercarea partidelor de a sparge manifestația chiar de la cei plătiți să facă asta!„Vreau să menționez de la început că nu fac parte din niciun partid, din niciun ONG, sunt pe cont propriu și nu mă interesează niciun avantaj, vreau doar să se termine cu corupția! Particip la manifestații din a doua zi și voi fi acolo, în piață, zi de zi, până când vom reuși să schimbăm sistemul!“, a menționat Ghiță.*„Am văzut (n.r. – sâmbătă) 20-30 de participanți care se dădeau drept membri ai galeriilor de fotbal, dar în realitate sunt plătiți de anumite partide pentru a discredita mitingul. Am vorbit cu așa-zișii membri ai galeriilor, au recunoscut că sunt plătiți. Știu asta chiar de la ei, m-am dus*și am vorbit cu unii*dintre acei oameni care manifestau agresivitate. Le-am cerut să se liniștească, au făcut și alții același lucru și, până la urmă, n-au fost incidente. Dar cred că ar fi bine ca să vină și să ne susțină chiar adevăratele galerii, așa s-ar risipi toate bănuielile. Să iasă din casă și să vină alături de noi, să fie solidari! Schimbarea e pentru toată lumea“, spune Ghiță. Sportivul spune că scopul politicienilor este de a intimida oamenii cinstiți care protestează din proprie inițiativă:„Vor să*ne sperie, să plecăm acasă! Nu trebuie să cedăm, să ne lăsăm intimidați. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre! Sunt 100% sigur că, dacă rămânem uniți și determinați, vom reuși să impunem schimbarea!“. "Dacă vrea să afle ce are de spus poporul, domnul Iohannis să vină în piață, printre noi, cum a făcut și la alegeri" În mod evident, Daniel Ghiță știe clar ce vrea: alegeri anticipate, Parlament nou, cu un număr redus de membri, aducerea în guvern a unor oameni care nu sunt corupți.„Solicit să se dea jos guvernul, să vină oameni noi în loc, să se ridice imunitatea parlamentarilor, noul Parlament să aibă 300 de membri. În Germania, care are 80.000.000 de locuitori, sunt 600 de parlamentari. Iar noi, cu numai 20.000.000, avem tot atâția! E inadmisibil. În Germania de ce nu au imunitate parlamentarii? Sunt absolut sigur că acești oameni integri și competenți există, trebuie doar aduși în față. Mai cer să se construiască mai multe spitale!", afirmă Ghiță. Ghiță afirmă că are informații direct de la sursă că partidele acționează și pe Facebook și prin intermediul presei pentru a demobiliza opinia publică: „Știu sigur că se practică dezinformarea și manipularea prin media și cu ajutorul postacilor. Vor să ne destabilizeze, să spargă mitingul, ca să scape și de data asta. Exact acest lucru nu trebuie să-l facem“. Ideea consultărilor președintelui cu "reprezentanți" ai societății civile nu i s-a părut inspirată lui Daniel Ghiță:*„Nu trebuie să fim reprezentați de lideri care să meargă la Cotroceni să vorbească în numele nostru. Domnul Iohannis, când a câștigat alegerile, a venit în piață, în mijlocul nostru. Dacă vrea să asculte ce are de spus poporul, să vină acolo, să stea de vorbă cu noi! Nu prin reprezentanți". "Au murit oameni, suntem toți în doliu. Nu e normal să sărim în sus, să țipăm, să stricăm protestul" Iată textul postat de Daniel Ghiță pe Facebook duminică la prânz: „Aseară*am rămas dezamăgit cum unele partide politice plătesc oamenii să anihileze protestul românilor. M-am alăturat studenților, care au venit la manifestare pentru a schimba ceva, jos coruptia! Suporterii echipelor de fotbal au încercat să domine protestul. Piața nu e stadion! Au murit oameni, suntem toți în doliu colectiv... Nu e normal să sărim în sus. Să țipăm, să stricăm protestul. Am discutat cu ei și i-am rugat să*fie pașnici, fără violență. După părerea mea au fost pașnici, solidari cu noi. Rog conducătorii galeriilor de fotbal și suporterii să fie alături cu noi, solidari! Noi vrem schimbarea asta și pentru voi. Toți sunteți poporul! Nu vă lăsați manipulați de clasa politică și presa manipulatoare. Vă rog, fără violență și arătați solidaritate! Au murit mulți oameni, alții se luptă cu viața prin spitalele nedotate și jalnice din România sau prin străinătate. Noi nu avem spitale, în schimb catedrale! Să arătăm respect și să ne rugăm pentru ei și familiile lor. Nu aparțin de nici o grupare politică, ONG, nu doresc să fiu președinte sau lider! Sunt Daniel Ghita, sportiv de performanță, care reprezint România cu drag peste hotare, un om simplu, care este solidar cu voi. Am participat și la protestele împotriva defrișării pădurilor. Am fost anihilați, pentru că nu ați fost uniți! Pădurile sunt bogățiile noastre. Noi murim de foame, nu avem spitale, și alții fac bani cu bogățiile noastre. Nedreptatea mă scoate în stradă. Nu aveți nevoie de niciun lider. Liderii sunteți voi! Nu e important ce scrie presa sau postacii de pe FB plătiți. E important ce simțiți voi. Dacă vrei schimbare: ieși în stradă!“.
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Ma asteptam din partea ta la ceva mai mult discernamant. Și după ce am făcut o asemenea greșeală (lipsa prezenței unui IPS la locul tragediei cu un cuvânt de mângâirere pentru cei îndurerați și, de ce nu, un cuvânt de învățătură pentru norod), Da? Si care ar fi fost cuvantul de mangaiere? Ca s-au dus cu certitudine intr-un loc mai bun. Ca erau tineri. Si frumosi. Si cuvantul de invatatura? Ca asculta si el muzica rock. 4 ore pe zi. Fara orele astea de rock e un maimutoi teleghidat in sutana. Si ca o sa dea o directiva ca toti preotii sa asculte minim 4 ore de rock pe zi. Si o ora obligatoriu in biserica, in loc de rugaciunile dinaintea Sf. Liturghii. Si ca nu e nimic rau sa frecventezi cluburile. Dar daca poti, sa mai ajungi si la biserica din cand in cand, aprinzi o lumanare si dai fuga la club, sa nu ratezi show -ul. Ce ziceau atunci? Ca a inebunit Patriarhul. Uite ce zicea par. Necula cand avea ceva mai multa minte ca acum: https://www.youtube.com/watch?v=sZlfjzzQ4xc Ca oricum ai da-o cu oamenii astia, nu e bine. Citat:
Citat:
Dar chiar si asa a aparut un titlu "halucinant": "VIDEO / Monseniorul Ioan Robu, declarații halucinante despre incendiul de la Colectiv: "Nu s-a întâmplat din vina lui Dumnezeu, ci din cauza oamenilor" Ce a zis el de fapt: "dar mai cred încă un lucru: nimic nu se întâmplă doar din voința lui Dumnezeu. Ceea ce s-a întâmplat aici a fost din vinovăția oamenilor. De ce să dăm vina pe Dumnezeu? " Pefect adevarat. Deci unde e partea "halucinanta"? Citat:
Sau "norodul" reprezinta presa si urlatorii de serviciu? Pe astia nu-i alina nimeni. Citat:
Tu daca erai in situatia sa ai un copil acolo sau un prieten, cu ce te incalzea asta? Nu stiu daca realizezi, dar din spusele alea transpare mai degraba o condamnare decat o mangaiere. Tinerii aia nu erau pe calea Raiului, erau pe drumul spre Iad si avand in vedere ca au murit pe drumul asta, unde crezi ca puteau ajunge? Citat:
In timp ce aia care au supravietuit incendiului mureau din cauza ca niste spagari au facut o unitate de arsi inutilizabila iar unuia dintre ei i s-au dat victimile pe mana, masa de manevra cu buletin de Bucuresti (care ii face destepti) tipau in strada sa faca Biserica spitale.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.11.2015 at 11:46:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Consecintele postconciliarismului acolo seamana izbitor cu un bloc de multe etaje, lovit de cutremur, in care palierele se prabusesc succesiv. Doar pontificatul Papei Emeritus a mai incetinit procesul, insa altfel... Vrem sa ajungem acolo? Jazz, rock si clovni in biserica? Eventual she-priests si transi... ![]() ![]() ![]() Pe de alta parte, Ovidiu, ma mir de tine. Pari a crede ca Biserica trebuie sa tina seama de...ce vor dusmanii ei, si in cel mai bun caz, de ce vrea o populatie in mare parte cu atitudini de sictir si jemanfisism la adresa a ce se cheama credinta. Da, cluburile de acest fel sunt o cale catre moarte (si NU ma refer doar la cea fizica). Patriarhul a spus foarte corect. IPS poate face greseli, ca om si/sau ierarh, poate si, fereasca Dumnezeu, grave. Dar acum nu e cazul. Si inca ceva: se presupune ca "noi" si IPS suntem tot "de-ai nostri". Trebuie sa ii fim alaturi. Chiar si maimutele cripto-schismatice de la Petru Voda, care contemplau intr-o vreme cu incionstienta perspectiva nepomenirii prorpiului ierah la liturghie, exact ca si anume scandalagii athoniti. In acest moment, a fi alaturi de Patriarh este un act de credinta poate mai important decat pare. Pot simti asta. Last edited by The Willful One; 10.11.2015 at 12:19:06. |
|
||||
|
||||
![]()
Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș a fost desemnat, marți, de către președintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier, Iohannis precizând că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.
”După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră. Este nevoie să fie promovați miniștri performanți, este nevoie de partide fără corupți, este nevoie ca partidele să facă curățenie în interior și să nu promoveze persoane suspectate de corupție”, a declarat șeful statului. Președintele Klaus Iohannis a spus că nu poate fi așteptată revigorarea clasei politice doar din interiorul partidelor. ”Este cu siguranță nevoie de oameni noi și am încurajat oameni tineri să intre în politică. Fără oameni noi este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece. Cei vechi care sunt buni trebuie să rămână. Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană și orice guvern vom avea trebuie să fie sprijinit de Parlament, de partidele politice pentru a lua măsuri care să garanteze o creștere economică sustenabilă”, a afirmat președintele. El a mai spus că a prezentat aceste lucruri și partidelor și a ”întrunit o largă majoritate” pe aceste teme. ”A fost o sitiuație interesantă pentru mine că partidele au înțeles imediat care este miza și că este nevoie să găsim o soluție împreună. Această soluție o văd într-un guvern tehnocrat. Partidele au agreat ideea, cu foarte puține excepții și am convenit că aceasta este calea corectă până la alegerile parlamentare din 2016”, a adăugat Iohannis. Sa vedem acum reacția "revoluționarilor ":)
|
|||
|
|||
![]()
Tehnocrati inseamna niste oameni ceva mai anonimi dpdv politic, nu neaparat competenti, nu neaparat incoruptibili.
Cand nu ai ce sa ceri, primesti ce ti se ofera.
|
||||
|
||||
![]()
Păi acum am primit... Să ne ajungă!