![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
2. Măgărița lui Balaam |
|
||||
|
||||
![]() Intrebare: de ce Iisus a vorbit in parabole? (textul biblic)
|
|
||||
|
||||
![]()
poftiti la amvon:)
|
||||
|
||||
![]()
De aceea le vorbesc în parabole pentru ca văzând să nu vadă și auzind să nu audă, nici să nu înțeleagă, și să se împlinească profeția lui Isaia care spune:
De ascultat veți asculta, dar nu veți înțelege și de privit veți privi, dar nu veți vedea. Mt 13, 13-14 Iisus proceda astfel si din cauza fariseilor:"Toate acestea le auzeau și fariseii, care erau iubitori de argint și-L luau în bătaie de joc. "MT, 16,14
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 19.10.2011 at 13:34:24. |
|
|||
|
|||
![]()
o altă posibilă variantă:
pentru a fi ascunse de cei ce nu sunt sinceri interesați de adevărurile mântuitoare și pentru a fi ascunse de dușmanii Lui: Matei 13,10-11 10. Și ucenicii, apropiindu-se de El, I-au zis: De ce le vorbești lor în pilde? 11. Iar El, răspunzând, le-a zis: Pentru că vouă vi s-a dat să cunoașteți tainele împărăției cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat. Last edited by osutafaraunu; 19.10.2011 at 13:36:22. |
|
||||
|
||||
![]()
corect pentru ambii.
Lore ... shoot first! :) |
|
||||
|
||||
![]()
Cine a scris cartea Proverbe?
atentie:raspuns valid=raspuns complet!
|
||||
|
||||
![]()
Proverbe 1-29: regele Solomon
Proverbe 30: Agur, editat apoi de Ezechil Proverbe 31:regele Lemuel Bine ca n-ai intrebat de Psalmi ![]() Last edited by ioanna; 19.10.2011 at 13:55:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru moment, atenționarea ta m-a pus în încurcătură, având în vedere că răspunsurile trebuie date conform Bibliei Ortodoxe (via Septuaginta). Se știe că Septuaginta a eliminat toate numele "concurente" ale autorilor de proverbe: Agur, Lemuel, Yaqeh, Ithiel și Ukhal. Altfel, incontestabil, autorul cărții Proverbelor rămâne Solomon, așa cum se și spune în introducerea din versetul 1.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ioanna, ti-am pasat mingea!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|