Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2015, 11:56:01
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Bun, dumneavoastra pentru ca ati ales sa fiti preot va puteti gasi si serviciu la tara, intr-un sat sau comuna!

Insa un om care sa spunem, i-ar place sa lucreze ca electrician, strungar, sau mecanic de locomotiva, de exemplul, unde sa-si gaseasca de munca, in una din aceste meserii, intr-un sat sau comuna ?!

La tara, lipsa aproape totala a locurilor de munca se datoreaza câtorva factori

-Distrugerea in 1991 a cooperativelor agricole de productie si reîntoarcerea la o agricultura faramitata, practicata pe suprafete mici si ineficiente si necompetitiva.
Daca in cadrul CAP-urilor si IAS-urilor se gasea de munca in diverse domenii (tractoristi si mecanici agricoli, zootehnicieni, tehnicieni in cultura plantelor, soferi, electricieni in cadrul sistemelor de irigatii, contabili, merceologi, etc), in situatia de azi, când fiecare are cate un petic de pamant si-l munceste cu mijloace arhaice si rudimentare, nu pot fi locuri de munca.

-Distrugerea cooperatiei de consum si mestesugaresti, care oferea o gama larga de posibilitati de angajare in mediul rural (gestionari, lucratori in complexele si cabanele turistice, depanatori radio-tv, tamplari, croitori, frigotehnisti, etc)

-Desfiintarea multor statii CFR din mediul rural, si disparitia a numeroase posturi bine platite si sigure care existau in 1990 (impiegati de miscare, acari, casieri, manevranti de vagoane, sefi de statii).

Asadar a-ti gasi astazi de munca in satele si comunele romanesti este foarte dificil, mai ales daca se intampla sa nu-ti placa a lucra in invatamant sau sanatate (la tara, aproape singurele posturi din sistemul de stat sunt in aceste domenii).

In privinta confortului, fara a pretinde lux sau extravagante, in mediul rural de multe ori nu exista nici infrastructura de baza- ma refer la apa curenta, canalizare menajara, asfalt si gaz metan.
Ori daca un om doreste sa aiba aceste minime conditii, nu cred ca ar fi mofturos sau si-ar dori ceva exagerat, ci sunt lucruri absolut normale.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 11:59:48
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Parca ce mare lucru sa-ti torni si o straduta pana la drumul judetean sau sa platesti 100 km de conducta de apa sau gaze. Totul e posibil daca ai bunavointa, imaginatie si timp de pierdut aiurea pe internet. :)
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:03:10
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Dar tu ai muncit odata la tara cu binecuvantarea lui Dumnezeu ? Ai binecuvantarea lui
Dumnezeu, nu-ti ingheata nimic si nu-ti seceta nimic, desi la vecini este apocalipsa.
Traim in aceeasi lume? Sau sunt singurul care observa ca inundatiile afecteaza toti vecinii?
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:04:50
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nu avem treabă cu băncile. Sunt anti-bănci. N-am ochi să le văd. Vânzători de bani, fabricanți de sclavi. Să ne ferească Dumnezeu.

Da, am muncit la țară. Am avut toți 4 bunici la țară. Am fost cioban, în vacanța mare, la seminar, în liceu, la oile bunicului de la tată.
Am îngrijit de livadă de meri și pruni, la bunicul din partea mamei.
Am cosit, am plivit grădină.

Pentru lipsa de ploaie din iulie și august, se pun irigații.
Pentru înghețul din martie, avem sere mari și mini-sere mici, la fiecare plantă.
Pentru lene, avem bunăvoință să ne informăm prin sat, cu orice avem nevoie să știm, să facem, că slavă Domnului, sunt destui oameni care vor să ne ajute bucuroși. La sat e altă lume, față de oraș.

Numai să vrem, repet !

P.S.: GMihai, te ignor ! Scapă de erezii și vorbim apoi.
Pai daca vrei sere si irigatii, s-ar putea sa trebuiasca sa ai treaba cu bancile.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:06:00
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Traim in aceeasi lume? Sau sunt singurul care observa ca inundatiile afecteaza toti vecinii?
Traim in aceiasi lume, dar cel mai probabil avem Dumnezei diferiti.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:06:40
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai daca vrei sere si irigatii, s-ar putea sa trebuiasca sa ai treaba cu bancile.
Nope.Trebuie doar sa ai materialele necesare si oameni cu cunostiinte sufieciente pt a
construi acele materiale.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:07:03
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Iuliu 46, nu spun nimănui că burka e un costum tradițional românesc.

De ce denigrezi oamenii? De ce nu mă iubești? Iar dacă mă iubești, de ce te porți așa cu cei pe care îi iubești?
"toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea și voi faceți lor" - Matei 7, 12.
De ce nu ai răbdare să aștepți răspunsul meu și te grăbești cu defăimări?
Iar dacă ai primit răspunsul meu și ai văzut că ți-a răspuns la întrebare, de ce continui cu defăimarea?

Da, oricum un preot își donează salarul Bisericii, din 900 de lei, cât e salarul unui preot la sat, 500 sau 600 de lei, îi dă la protopopiat.
E obligat să trăiască din gospodăria lui proprie.

De ce continui cu denigrările?
Da, dacă va fi nevoie voi "dona" produse din livadă și grădină + carne, lapte, brânză, ouă, celor nevoiași, dacă nu o să am copii, sau nu o să am copii mulți, și eu o să trăiasc mai mult cu rugăciunea. Da! Ce-i așa mare lucru?

Sigur că noi, creștinii, trăim cu rugăciunea! Ce-i așa fascinant? E firesc! E normalul!
"Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: "Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu". - Matei 4, 4.

Iar dacă voi fi binecuvântat cu copii mai mulți, va trebui să-mi măresc gospodăria, să o diversific, ca să am mai multe de vândut, să fac bănișorii de care voi avea nevoie să-mi hrănesc familia. Nu mă tem, nădăjduiesc și Dumnezeu va binecuvânta.

De ce să ne pese atât de mult și să ne fie frică? TREBUIE SĂ AVEM DOAR BUNĂVOINȚĂ și să fim harnici.

Uite, ca și mângâiere, îți dăruiesc un cuvânt al Domnului pe care îl iubesc enorm, să ne amintim de el:

Matei, capitolul 6:

25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea?
26. Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele?
27. Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?
28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
29. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia.
30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?
31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele.
33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.
34. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.

Amin.

Ai grijă de tine, frățior, să numai defăimezi, că nu-i creștinește.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:08:08
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Traim in aceiasi lume, dar cel mai probabil avem Dumnezei diferiti.
Sau realitati diferite.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Ec...gubiri+culturi

Sunt sigur ca toti de mai sus aveau Dumnezeul meu, nu?
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:11:06
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Mai rau decat te defaimezi singur nu te poate defaima nimeni. Ne arati numai copaci gaunosi pretinzand ca ar face vreo fructa. :)
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 12:13:02
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Apoi la tara mai apare o problema, destul de dificil de rezolvat.
Pentru a putea asigura o hrana sanatoasa si cat mai naturala pentru o familie compusa din 3-4 persoane (fara a cumpara produse alimentare din comert), este necesara cresterea a cca 3-4 porci/an, vaca pentru lapte, oi si a zeci de pasari. Ori pentru furajarea acestor animale, este necesar a aveea cca 5-7 hectare de teren arabil, si care sa fie dat la o asociatie/cooperativa agricola (nu poti munci cu sapa o asemenea suprafata, ci numai cu mijloace mecanizate).
In plus, pentru asigurarea hranei vegetale este necesara si o gradina de legume, livada si vie, care fara sursa de apa in apropiere nu pot fi lucrate.
Iar intr-o familie in care ambii soti ar lucra (chiar si numai program normal de 8 ore/zi), ramane un timp total insuficient pentru a aveea grija si de animale, pentru a munci si gradina de legume, via si livada.

Apoi, mai ales o familie de tineri, probabil si-ar dori din când in când, sa se duca la un concert, la un film la cinematograf, la un muzeu, sau la o expozitie de arta sau la un restaurant. Ori aceste lucruri sunt aproape complet inacesibile in mediul rural, unde din pacate de multe ori singura asa-zisa distractie este discoteca din sat, unde se aud numai manele.

Asadar, dincolo de frumusetea si naturaletea (ae curat, putina poluare, relatii inter-umane mult mai apropiate, etc) vietii la tara, totusi, sunt o serie de probleme si piedici seriose pentru ca o familie de tineri sa se stabileasca la tara.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mandria si altele Tina06 Pocainta 17 27.05.2015 02:34:10
haine călugărești myself00 Generalitati 10 04.09.2013 12:26:02
Despre Arthos, tarnoseala si altele mirela.t Despre Biserica Ortodoxa in general 9 25.07.2012 23:16:23
Boscoane, farmece si altele cer_indurare Slujba inmormantarii 3 07.07.2010 02:49:36
adulare, pareri de sine si altele.. grecu Preotul 5 11.10.2006 11:58:09