![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vezi tu, pentru cineva care nu cunoaste VT este foarte greu sa inteleaga cum de la "Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu", s-a ajuns la "Iisus". De multe ori convingerea intr-o privinta este sustinuta si de faptul ca nu gasesti argumente care s-o contrazica, sau daca gasesti, mai mult o confirma decat s-o contrazica. M-am lovit si eu de asta cand am solicitat dovezi in favoarea existentei divinitatii. Scuza-ma dar "dovezile stiintifice" prezentate pe site-ul la care faci referire, sunt facute pentru a va intari voua credinta, nu pentru a converti atei. Trebuie sa intelegi asta. Faptul ca un biolog, chiar de renume, neaga evolutionismul, nu este relevant pentru un ateu. Pentru ca vor veni alti 100 care il vor contrazice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aparitia vietii nu am sustinut vreodata ca are vreo legatura cu adaptarea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si atunci cum sustii ca a aparut? |
|
|||
|
|||
![]()
Spuneai ca ai inteles cum e cu speciile ring. De-a lungul cercului, capatul ramas devine tot mai izolat de virf, pina cind nu se mai reproduc si formeaza specii distincte.
Cu timpul, te face, daca nu exista solutii mai bune Sint diverse teorii, multe din ele plauzibile. Exista si multe experimente ce demonstreaza puterea de organizare spontana a materiei nevii. |
|
||||
|
||||
![]()
@Anytza
Despre evolutie s-a discutat pe aici de foarte multe ori, uneori pe topicuri dedicate, alte ori pe topicuri ca acesta, unde s-a ajuns la discutarea evolutiei. Cu cateva pagini in urma, ti-am sugerat un website si o carte, ambele scrise de oameni de stiinta, fara o agenda religioasa. De exemplu, la pagina asta: http://talkorigins.org/indexcc/ vei gasi un index al argumentelor creationiste, multe dintre ele citate la infinit si aici pe forum, si vei afla ca si-au gasit raspunsul, multe dintre ele de ceva vreme. Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele religioase. Daca te intereseaza sa inveti despre ce e evolutia, intra pe site-ul de mai sus, si citeste cartea pe care ti-am recomandat-o. Ce vad in posturile tale sunt aceleasi "argumente" aduse in discutie de nenumarate ori (si refutate) pe acest forum.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
pentru ca le-am mostenit prin acte in regula si prin dovezi concrete.Am si Testamente atestate si valabile.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar atestarea si valabilitatea Testamentelor este dicutabila. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele " asta poate fi valabil si pt argumentele evolutiei. |
|
|||
|
|||
![]()
Solutiile trebuie sa fie gasite de cineva, nu?
"Spontana" e folosit gresit, deoarece sunt facute si supravegheate de cineva, in anumite conditii. si da materie nevie, tot ea a gasit solutii de a devenii vie? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu asta e intentia mea,te asigur! parca eu stau cu ideea ca vai am zis 2 cuvinte pe forum, am convertit pe cineva, uuuuuuuuu... Asta e impresia pe care o lasa posturile mele? cateodata ma faci sa rad... Tu de asta intri pe forum? Citat:
Pai ce ar fi relevant? poate o masina a timpului, sa ne intoarcem si sa vedem clar, nu? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vreau o dovada? | Templier Knight | Generalitati | 12 | 15.01.2011 14:17:34 |
O dovada incredibila de ipocrizie | freespirited | Generalitati | 85 | 26.09.2010 09:02:57 |
prostie omeneasca | padrevicentiu | Generalitati | 51 | 31.07.2010 18:43:21 |
Bunatate=prostie? | sergiu | Generalitati | 3 | 12.10.2009 00:35:52 |
O dovada vie | Laurentiu | Intamplari adevarate | 34 | 22.10.2007 18:18:07 |
|