Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2010, 17:40:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
"23.Iata Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui: Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu."(Matei,cap1).
Nu mi se pare acelasi lucru... Aceasta e o proorocie despre viitor si a avut dreptate, pe cand Darwin vb despre trecut, despre lucruri pe care nu le-a vazut nimeni.
hai sa-ti zic o povestioara sentimentala: am vazut si eu titlul topicului si am crezut ca gasesc ceva stiintific, interesant, dar am vazut ca mai toata lumea nu vorbea de evoutionism, ci mai mult de crestinism, si eu am incercat sa aduc in vorba despre evolutie si dovezi si asa mai departe. si am observat ca nu acceptati dovezi din religie, asa ca am incercat sa dau dovezi sau argumente cat mai stiintifice, dar tu te intorci tot la religie, ca si cum daca negi crestinismul, inseamna ca evolutionismul e adevarat. de aceea am dat citate ale cercetatorilor, si nu din crestinism, intelegi?
Exemplul meu nu s-a vrut identic cu al tau, poate doar asemanator.
Vezi tu, pentru cineva care nu cunoaste VT este foarte greu sa inteleaga cum de la "Emanuel, care se talcuieste: Cu noi este Dumnezeu", s-a ajuns la "Iisus".

De multe ori convingerea intr-o privinta este sustinuta si de faptul ca nu gasesti argumente care s-o contrazica, sau daca gasesti, mai mult o confirma decat s-o contrazica.
M-am lovit si eu de asta cand am solicitat dovezi in favoarea existentei divinitatii.

Scuza-ma dar "dovezile stiintifice" prezentate pe site-ul la care faci referire, sunt facute pentru a va intari voua credinta, nu pentru a converti atei. Trebuie sa intelegi asta.
Faptul ca un biolog, chiar de renume, neaga evolutionismul, nu este relevant pentru un ateu. Pentru ca vor veni alti 100 care il vor contrazice.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 09:53:09
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Adapterea la mediu nu presupune transformarea unei specii in alta specie sau aparitia vietii din pamant.
Transformarea unei specii in alta specie presupune adaptare la mediu + izolare.
Aparitia vietii nu am sustinut vreodata ca are vreo legatura cu adaptarea.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 13:43:45
Anytza
Guest

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Transformarea unei specii in alta specie presupune adaptare la mediu + izolare.
Aparitia vietii nu am sustinut vreodata ca are vreo legatura cu adaptarea.
Cum adica izolare? Adaptarea la mediu nu te face sa mergi drept pe 2 picioare.
Si atunci cum sustii ca a aparut?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 14:07:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cum adica izolare?
Spuneai ca ai inteles cum e cu speciile ring. De-a lungul cercului, capatul ramas devine tot mai izolat de virf, pina cind nu se mai reproduc si formeaza specii distincte.
Citat:
Adaptarea la mediu nu te face sa mergi drept pe 2 picioare.
Cu timpul, te face, daca nu exista solutii mai bune
Citat:
Si atunci cum sustii ca a aparut?
Sint diverse teorii, multe din ele plauzibile. Exista si multe experimente ce demonstreaza puterea de organizare spontana a materiei nevii.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 14:35:47
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

@Anytza

Despre evolutie s-a discutat pe aici de foarte multe ori, uneori pe topicuri dedicate, alte ori pe topicuri ca acesta, unde s-a ajuns la discutarea evolutiei.

Cu cateva pagini in urma, ti-am sugerat un website si o carte, ambele scrise de oameni de stiinta, fara o agenda religioasa. De exemplu, la pagina asta:

http://talkorigins.org/indexcc/

vei gasi un index al argumentelor creationiste, multe dintre ele citate la infinit si aici pe forum, si vei afla ca si-au gasit raspunsul, multe dintre ele de ceva vreme. Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele religioase.

Daca te intereseaza sa inveti despre ce e evolutia, intra pe site-ul de mai sus, si citeste cartea pe care ti-am recomandat-o. Ce vad in posturile tale sunt aceleasi "argumente" aduse in discutie de nenumarate ori (si refutate) pe acest forum.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 15:39:09
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Si care ar fi acele "pareri"? De ce esti asa sigura?
pentru ca le-am mostenit prin acte in regula si prin dovezi concrete.Am si Testamente atestate si valabile.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 15:52:37
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
pentru ca le-am mostenit prin acte in regula si prin dovezi concrete.Am si Testamente atestate si valabile.
Aha ... care sunt aceste acte in regula?
Iar atestarea si valabilitatea Testamentelor este dicutabila.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 19:56:07
Anytza
Guest

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele religioase.
Daca te intereseaza sa inveti despre ce e evolutia, intra pe site-ul de mai sus, si citeste cartea pe care ti-am recomandat-o.
Mersi pt grija, dar eu nu stiu de evolutie de pe net, stiu de mult lucrurile astea dinainte sa am calculator,si poate ca nu-mi mai aduc aminte detalii si am cautat de unde sa dau copy-paste. si doar pt ca e site crestin nu inseamna ca mint, ca doar erau citate din carti ale cercetatorilor.
"Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele " asta poate fi valabil si pt argumentele evolutiei.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 19:59:53
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
Cu timpul, te face, daca nu exista solutii mai bune.
Solutiile trebuie sa fie gasite de cineva, nu?

Citat:
Sint diverse teorii, multe din ele plauzibile. Exista si multe experimente ce demonstreaza puterea de organizare spontana a materiei nevii.
"Spontana" e folosit gresit, deoarece sunt facute si supravegheate de cineva, in anumite conditii. si da materie nevie, tot ea a gasit solutii de a devenii vie?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 20:10:11
Anytza
Guest

Smile

Citat:
M-am lovit si eu de asta cand am solicitat dovezi in favoarea existentei divinitatii.
Daca nu te deranjeaza, ce s-a intamplat? Daca e prea personal, o sa inteleg.

Citat:
nu pentru a converti atei.
Nu asta e intentia mea,te asigur! parca eu stau cu ideea ca vai am zis 2 cuvinte pe forum, am convertit pe cineva, uuuuuuuuu... Asta e impresia pe care o lasa posturile mele? cateodata ma faci sa rad...
Tu de asta intri pe forum?

Citat:
Faptul ca un biolog, chiar de renume, neaga evolutionismul, nu este relevant pentru un ateu. Pentru ca vor veni alti 100 care il vor contrazice.
Uite cam asa e si cu un crestin. :)
Pai ce ar fi relevant? poate o masina a timpului, sa ne intoarcem si sa vedem clar, nu?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07