Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2010, 13:19:06
Vladimir-Adrian Vladimir-Adrian is offline
Banned

Data înregistrării: 22.02.2010
Implicit aici nu mi se pare nimic dificil

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Uite cine:

Stateam de vorba cu preotul din parohia mea si la un moment dat mi-a dat un exemplu de cat de dificila este misiunea de duhovnic. Ce urmeaza sa spun nu este banc luat de pe Internet.

Vine intr-o zi la el un cuplu pentru spovedania dinainte de casatorie. El e politist si ea prostituata. S-au cunoscut la strada, s-au placut, s-au hotarat sa faca nunta.

Dupa ce au marturisit toate acestea, ei i-au spus preotului ca se castiga bine din meseria asta, asa ca au hotarat ca ea sa presteze in continuare in specializarea aleasa.

Inca o data: el politist, ea prostituata.

Imaginati-va ca sunteti in locul preotului respectiv, care trebuie teoretic sa-i dezlege de pacate pentru taina casatoriei.
Situatia nu mi se pare deloc incurcata:

Prostituția este o practică interzisă cu desăvârșire

29Să nu-ți necinstești fata, dînd -o să fie curvă, pentruca nu cumva țara să ajungă un loc de curvie, și să se umple de fărădelegi.(Lev19.29)

Să nu fie nicio curvă din fetele lui Israel, și să nu fie niciun sodomit din fiii lui Israel.(Deut23.17)

Să n'aduci în casa Domnului, Dumnezeului tău, cîștigul unei curve, nici prețul unui cîne, ca împlinire a unei juruințe oarecare; căci și unul și altul sînt o urîciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.(Deut23.18)

Ei trebuie sa se casatoreasca ca sa nu mai traiasca in pacat (el in pacatul curviei, ea in pacatul desfranarii pe bani), iar ea sa-si gaseasca o meserie cinstita, iar amandoi sa renunte la lacomia de bani caci se stie ca banul e ochiul dracului sau ,,radacina tuturor relelor"(1Tim6.10)
Reply With Quote
Vechi 06.04.2010, 18:05:08
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Sustii cumva experienta vasta inainte de casatorie, in baza careia instant dupa ce te casatoresti, inchei capitolul "curiozitati"??

Nu sunt de acord, indiferent de motivul pentru care nu poti sa iubesti o persoana in vederea casatoriei, sau a unei relatii de durata...ai plecat pe drumul tau, ca e desfranare, patima jocurilor de noroc, consumul dulciurilor in exces....sau croiul pantalonilor, pur si simplu asa e normal sa stea lucrurile...dragostea pentru aproapele nu e acelasi lucru cu sentimentul ca vei trai toata viata cu o persoana, asa cum e ea in totalitatea ei.
Fiecare experimenteaza viata in mod diferit,tot ce incercam eu sa ii spun este ca faptul ca cineva este virgin/a la momentul casatoriei nu iti ofera vreo garantie pe viata.
Vechi 06.04.2010, 18:15:58
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ma faci sa zambesc...oare crezi ca faptul ca un baiat este virgin iti ofera vreo garantie?
Daca dupa cativa ani,neavand experienta necesara va fi extrem de curios sa vada cum e si pe alte pajisti frumos colorate?

sincer mi-ar fi scarba de un astfel de baiat...vrea fete?se gasesc pe toate drumurile dar nu la mine in familie si in plus sa am eu grija mai incolo de un barbat care a fost a altora inaintea mea?niciodata,asa cum nici pe mine nu ma intereseaza experiente de genul asta asa nici pe el sa nu-l intereseze...daca s-ar intampla sa ma marit cu unu din asta nu as putea sa-l respect cat de putin,iar in cazul in care ar avea vreo problema de ce sa-i fiu alaturi?sa se duca la fetele pe care le-a iubit atat inaintea mea,sa ii fie ele alaturi...stiu ca suna mai dur sau unii ar zice ca sunt copilarisme dar eu niciodata nu as accepta un baiat de ,,second hand",as accepta doar unul serios,,de casa,care sa isi vada de treaba lui,nu sa descopere sute de fete...eu una vreau unu si acelasi,nu ar fi corect fata de mine ca el pt mine sa fie primul si eu pt el a 10-a
Reply With Quote
Vechi 06.04.2010, 21:35:12
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul

Cati dintre noi ar putea iubi sincer o desfranata ? ... In afara de Hristos, eu nu cunosc pe nici un altul.
Profetul Osea a primit porunca de la Dumnezeu sa "ia de nevasta o curva" (Osea 1:2) si sa iubeasca "o femeie iubita de un ibovnic si preacurva" si sa o iubeasca "cum iubeste Domnul pe copii lui Israel" (Osea 3:1)

Foarte sugestiva cartea profetului Osea referitor la dragostea si suferinta lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2010, 22:01:48
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

toti suntem(sau am fost) desfranati si vicleni , la vedere sau in "ascuns" .
Sf.Vasile spunea : femeie n-am cunoscut ,dar nici feciorelnic nu pot spune ca sunt.
daca ai primit un singur gand de desfranare esti desfranat la fel ca si prostituata de pe trotuar ,nu esti cu nimic mai bun ca ea, poate chiar mai rau ,ca o judeci si te crezi mai bun ca ea , desi te afli in acelasi pacat.
intrebarea ar putea fi pusa si asa : daca o desfranata ar fi de acord sa se casatoreasca cu unul care e MAI desfranat ca ea( dar in "ascuns",si nu la vedere ca ea)
Vechi 06.04.2010, 22:58:44
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Fiecare experimenteaza viata in mod diferit,tot ce incercam eu sa ii spun este ca faptul ca cineva este virgin/a la momentul casatoriei nu iti ofera vreo garantie pe viata.
In fine...nu as zice ca e vorba de garantii, ci mai mult de un glas interior lasat de Dumnezeu in om, care il indeparteaza sau il apropie de anumite persoane, in functie de ceea ce transmit ele, de ceea ce exprima...cumva ceva inexprimabil, asa cum banuiesc ca se intampla atat in cazul celor care se casatoresc cu "desfranati"...cat si in cazul celor care se casatoresc cu oameni cuminti din punct de vedere al experientei sexuale.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 06:32:04
aurelia1984's Avatar
aurelia1984 aurelia1984 is offline
Member

Data înregistrării: 17.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luminita- Vezi mesajul
sincer mi-ar fi scarba de un astfel de baiat...vrea fete?se gasesc pe toate drumurile dar nu la mine in familie si in plus sa am eu grija mai incolo de un barbat care a fost a altora inaintea mea?niciodata,asa cum nici pe mine nu ma intereseaza experiente de genul asta asa nici pe el sa nu-l intereseze...daca s-ar intampla sa ma marit cu unu din asta nu as putea sa-l respect cat de putin,iar in cazul in care ar avea vreo problema de ce sa-i fiu alaturi?sa se duca la fetele pe care le-a iubit atat inaintea mea,sa ii fie ele alaturi...stiu ca suna mai dur sau unii ar zice ca sunt copilarisme dar eu niciodata nu as accepta un baiat de ,,second hand",as accepta doar unul serios,,de casa,care sa isi vada de treaba lui,nu sa descopere sute de fete...eu una vreau unu si acelasi,nu ar fi corect fata de mine ca el pt mine sa fie primul si eu pt el a 10-a
Inteleg perfect, Luminita! Uita-te pe la inceputul topicului, vorbeam si eu cam de acelasi lucru si multe controverse s-au mai declansat.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 08:24:03
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luminita- Vezi mesajul
Oare scarba de semeni este un atribut al iubirii crestinesti?Sau este mai mult o caracteristica a unei defensive ce apartine unei persoane care nu are suficienta incredere in ea si considera ca prin posesie va dobandi siguranta dupa care atat tanjeste?Mai gandeste-te...
Cel de langa noi nu este o proprietate,iar iubirea este ceva liber,ce nu are nevoie sa fie constrans pentru a exista langa noi.
Crezi ca daca cineva a mai cunoscut si alte femei anterior casatoriei,asta il face musai depravat,incapabil de a iubi sau a fi cinstit?
De unde stii ca nu si-a trait si el ca fiecare propriile dezamagiri si experiente de viata,crezand de fiecare data ca respectiva este aleasa?Daca lucrurile nu au mers intre ei,oare ti se parea firesc cu indiferent ce pret sa ramana impreuna?
Cuvintele tale izvorasc din nesiguranta si teama,iar teama este opusul iubirii.
Cel mai bine este sa ramanem intr-un echilibru si sa ne ferim sa judecam astfel pe cei din jur pentru ca numai bunul Dumnezeu stie ce a fost si este in inima fiecaruia.
Vechi 07.04.2010, 12:01:20
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aurelia1984 Vezi mesajul
Inteleg perfect, Luminita! Uita-te pe la inceputul topicului, vorbeam si eu cam de acelasi lucru si multe controverse s-au mai declansat.
Iti dai seama ca unii sunt cam razna, si or fi uitand ca "sfantii' astia care s-ar insura cu desfranate, in opinia lor...ar putea fi de fapt aceiasi "sfinti", si or avea atata capacitate de a iubi crestineste...incat inaintea desfranatei or fi parasit vreo 3 fete din motive care nu i-ar fi impiedicat sa se mantuiasca alaturi de ele, dar au ales desfranata...doar pentru ca a existat acea chimie, si deci poate in cele mai multe cazuri fara alte conotatii marete si inaltatoare!!!

Nu au de ce sa te intereseze controversele sau datul cu parerea al celorlalti la adresa vietii tale, si a principiilor tale de viata...ba chiar sa iti vezi de treaba, pentru ca e clar ca asa te-a lasat Dumnezeu sa simti lucrurile...si are un plan cu tine.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2010, 12:29:35
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Profetul Osea a primit porunca de la Dumnezeu sa "ia de nevasta o curva" (Osea 1:2) si sa iubeasca "o femeie iubita de un ibovnic si preacurva" si sa o iubeasca "cum iubeste Domnul pe copii lui Israel" (Osea 3:1) Foarte sugestiva cartea profetului Osea referitor la dragostea si suferinta lui Dumnezeu.
Multumesc pentru ca mi'ai amintit de acest lucru - Cartea lui Osea. Chiar acum vreo saptamana am inceput sa citesc Vechiul Testament. Am deschis la Cartea I Regi, acolo unde se vorbeste despre Saul si David. Cum termin Cartile Regilor, astept sa incep Profetii.

Da, este tare minunat si greu de inteles acest episdo din viata lui Osea.
Prin aceasta, cred ca el L'a preinchipuit pe Hristos, care a luat firea umana, intru o unire neamestecata si vesnica.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ce fel de om v-ati casatori? aradeanu Generalitati 179 21.07.2014 17:22:04
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
cine ma ajuta? Hartford Muzica Bisericeasca 4 30.09.2010 04:03:37
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05