![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prostituția este o practică interzisă cu desăvârșire 29Să nu-ți necinstești fata, dînd -o să fie curvă, pentruca nu cumva țara să ajungă un loc de curvie, și să se umple de fărădelegi.(Lev19.29) Să nu fie nicio curvă din fetele lui Israel, și să nu fie niciun sodomit din fiii lui Israel.(Deut23.17) Să n'aduci în casa Domnului, Dumnezeului tău, cîștigul unei curve, nici prețul unui cîne, ca împlinire a unei juruințe oarecare; căci și unul și altul sînt o urîciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.(Deut23.18) Ei trebuie sa se casatoreasca ca sa nu mai traiasca in pacat (el in pacatul curviei, ea in pacatul desfranarii pe bani), iar ea sa-si gaseasca o meserie cinstita, iar amandoi sa renunte la lacomia de bani caci se stie ca banul e ochiul dracului sau ,,radacina tuturor relelor"(1Tim6.10) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sincer mi-ar fi scarba de un astfel de baiat...vrea fete?se gasesc pe toate drumurile dar nu la mine in familie si in plus sa am eu grija mai incolo de un barbat care a fost a altora inaintea mea?niciodata,asa cum nici pe mine nu ma intereseaza experiente de genul asta asa nici pe el sa nu-l intereseze...daca s-ar intampla sa ma marit cu unu din asta nu as putea sa-l respect cat de putin,iar in cazul in care ar avea vreo problema de ce sa-i fiu alaturi?sa se duca la fetele pe care le-a iubit atat inaintea mea,sa ii fie ele alaturi...stiu ca suna mai dur sau unii ar zice ca sunt copilarisme dar eu niciodata nu as accepta un baiat de ,,second hand",as accepta doar unul serios,,de casa,care sa isi vada de treaba lui,nu sa descopere sute de fete...eu una vreau unu si acelasi,nu ar fi corect fata de mine ca el pt mine sa fie primul si eu pt el a 10-a |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte sugestiva cartea profetului Osea referitor la dragostea si suferinta lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
toti suntem(sau am fost) desfranati si vicleni , la vedere sau in "ascuns" .
Sf.Vasile spunea : femeie n-am cunoscut ,dar nici feciorelnic nu pot spune ca sunt. daca ai primit un singur gand de desfranare esti desfranat la fel ca si prostituata de pe trotuar ,nu esti cu nimic mai bun ca ea, poate chiar mai rau ,ca o judeci si te crezi mai bun ca ea , desi te afli in acelasi pacat. intrebarea ar putea fi pusa si asa : daca o desfranata ar fi de acord sa se casatoreasca cu unul care e MAI desfranat ca ea( dar in "ascuns",si nu la vedere ca ea)
|
||||
|
||||
![]()
In fine...nu as zice ca e vorba de garantii, ci mai mult de un glas interior lasat de Dumnezeu in om, care il indeparteaza sau il apropie de anumite persoane, in functie de ceea ce transmit ele, de ceea ce exprima...cumva ceva inexprimabil, asa cum banuiesc ca se intampla atat in cazul celor care se casatoresc cu "desfranati"...cat si in cazul celor care se casatoresc cu oameni cuminti din punct de vedere al experientei sexuale.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel de langa noi nu este o proprietate,iar iubirea este ceva liber,ce nu are nevoie sa fie constrans pentru a exista langa noi. Crezi ca daca cineva a mai cunoscut si alte femei anterior casatoriei,asta il face musai depravat,incapabil de a iubi sau a fi cinstit? De unde stii ca nu si-a trait si el ca fiecare propriile dezamagiri si experiente de viata,crezand de fiecare data ca respectiva este aleasa?Daca lucrurile nu au mers intre ei,oare ti se parea firesc cu indiferent ce pret sa ramana impreuna? Cuvintele tale izvorasc din nesiguranta si teama,iar teama este opusul iubirii. Cel mai bine este sa ramanem intr-un echilibru si sa ne ferim sa judecam astfel pe cei din jur pentru ca numai bunul Dumnezeu stie ce a fost si este in inima fiecaruia.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nu au de ce sa te intereseze controversele sau datul cu parerea al celorlalti la adresa vietii tale, si a principiilor tale de viata...ba chiar sa iti vezi de treaba, pentru ca e clar ca asa te-a lasat Dumnezeu sa simti lucrurile...si are un plan cu tine.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, este tare minunat si greu de inteles acest episdo din viata lui Osea. Prin aceasta, cred ca el L'a preinchipuit pe Hristos, care a luat firea umana, intru o unire neamestecata si vesnica.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ce fel de om v-ati casatori? | aradeanu | Generalitati | 179 | 21.07.2014 17:22:04 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
cine ma ajuta? | Hartford | Muzica Bisericeasca | 4 | 30.09.2010 04:03:37 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
|