![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Marcu 9:1 Si le zicea lor: Adevarat graiesc voua ca sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea Imparatia lui Dumnezeu venind intru putere. |
|
|||
|
|||
![]()
Evanghelia zilei de luni: Botezul Domnului, pentru implinirea Scripturilor
"Iar Irod tetrarhul, mustrat fiind de el pentru Irodiada, femeia lui Filip, fratele său, si pentru toate relele pe care le-a făcut Irod, a adăugat la toate si aceasta, încât a închis pe Ioan în temnită. Si după ce s-a botezat tot poporul, botezându-Se si Iisus si rugându-Se, s-a deschis cerul, si S-a coborât Duhul Sfânt peste El, în chip trupesc, ca un porumbel, si s-a făcut glas din cer: <<Tu esti Fiul Meu cel iubit, întru Tine am binevoit>>." (Luca 3, 19-22) |
|
|||
|
|||
![]()
Evanghelia zilei de marti, 23 Sept: Zamislirea Sf. Prooroc Ioan Botezatorul
Luca 1,5-25 5. Era în zilele lui Irod, regele Iudeii, un preot cu numele Zaharia din ceata preotească a lui Abia, iar femeia lui era din fiicele lui Aaron si se numea Elisabeta. 6. Si erau amândoi drepti înaintea lui Dumnezeu, umblând fără prihană în toate poruncile si rânduielile Domnului. 7. Dar nu aveau nici un copil, deoarece Elisabeta era stearpă si amândoi erau înaintati în zilele lor. 8. Si pe când Zaharia slujea înaintea lui Dumnezeu, în rândul săptămânii sale, 9. A iesit la sorti, după obiceiul preotiei, să tămâieze intrând în templul Domnului. 10. Iar toată multimea poporului, în ceasul tămâierii, era afară si se ruga. 11. Si i s-a arătat îngerul Domnului, stând de-a dreapta altarului tămâierii. 12. Si văzându-l, Zaharia s-a tulburat si frică a căzut peste el. 13. Iar îngerul a zis către el: Nu te teme, Zaharia, pentru că rugăciunea ta a fost ascultată si Elisabeta, femeia ta, îti va naste un fiu si-l vei numi Ioan. 14. Si bucurie si veselie vei avea si, de nasterea lui, multi se vor bucura. 15. Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură ametitoare si încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt. 16. Si pe multi din fiii lui Israel îi va întoarce la Domnul Dumnezeul lor. 17. Si va merge înaintea Lui cu duhul si puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părintilor spre copii si pe cei neascultători la întelepciunea dreptilor, ca să gătească Domnului un popor pregătit. 18. Si a zis Zaharia către înger: După ce voi cunoaste aceasta? Căci eu sunt bătrân si femeia mea înaintată în zilele ei. 19. Si îngerul, răspunzând, i-a zis: Eu sunt Gavriil, cel ce stă înaintea lui Dumnezeu. Si am fost trimis să grăiesc către tine si să-ti binevestesc acestea. 20. Si iată vei fi mut si nu vei putea să vorbesti până în ziua când vor fi acestea, pentru că n-ai crezut în cuvintele mele, care se vor împlini la timpul lor. 21. Si poporul astepta pe Zaharia si se mira că întârzie în templu. 22. Si iesind, nu putea să vorbească. Si ei au înteles că a văzut vedenie în templu; si el le făcea semne si a rămas mut. 23. Si când s-au împlinit zilele slujirii lui la templu, s-a dus la casa sa. 24. Iar după aceste zile, Elisabeta, femeia lui, a zămislit si cinci luni s-a tăinuit pe sine, zicând: 25. Că asa mi-a făcut mie Domnul în zilele în care a socotit să ridice dintre oameni ocara mea. |
|
||||
|
||||
![]() Evanghelia zilei: Prima trimitere a Apostolilor in lume. "Si Iisus a chemat la Sine pe cei doisprezece si a inceput sa-i trimita doi cate doi si le-a dat putere asupra duhurilor necurate. si le-a poruncit sa nu ia nimic cu ei, pe cale, ci numai toiag. Nici paine, nici traista, nici bani la cingatoare; ci sa fie incaltati cu sandale si sa nu se imbrace cu doua haine. si le zicea: «in orice casa veti intra, acolo sa ramaneti pana ce veti iesi de acolo. si daca intr-un loc nu va vor primi pe voi, nici nu va vor asculta, iesind de acolo, scuturati praful de sub picioarele voastre, spre marturie lor. Adevarat graiesc voua: Mai usor va fi Sodomei si Gomorei, in ziua judecatii, decat cetatii aceleia». si iesind, ei propovaduiau sa se pocaiasca. si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau." (Marcu 6, 7-13) |
|
|||
|
|||
![]()
Evanghelia zilei de joi, 25 sept: Iisus Hristos, Mesia cel asteptat.
"Si a venit în Nazaret, unde fusese crescut, si, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă si S-a sculat să citească. Si I s-a dat cartea proorocului Isaia. Si, deschizând El cartea, a găsit locul unde era scris: "Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiti cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea si celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsati, si să vestesc anul plăcut Domnului". Si închizând cartea si dând-o slujitorului, a sezut, iar ochii tuturor erau atintiti asupra Lui. Si El a început a zice către ei: <<Astăzi s-a împlinit Scriptura aceasta în urechile voastre>>. Si toti Îl încuviintau si se mirau de cuvintele harului care ieseau din gura Lui si ziceau: <<Nu este, oare, Acesta fiul lui Iosif>>?" (Luca 4, 16-22) |
|
|||
|
|||
![]()
Evanghelia zilei de vineri, 26 sept: Hristos Domnul ne face pe toti fii Maicii Sale
(Ioan 19, 25-27; 21, 24-25) "Si stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui si sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, si Maria Magdalena. Deci Iisus, văzând pe mama Sa si pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: <<Femeie, iată fiul tău>>! Apoi a zis ucenicului: <<Iată mama ta>>! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine." "Acesta este ucenicul care mărturiseste despre acestea si care a scris acestea, si stim că mărturia lui e adevărată. Dar sunt si alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus si care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărtile ce s-ar fi scris. Amin." Astazi am sarbatorit mutarea la cele vesnice a Sf. Apostol si Evanghelist Ioan. |
|
|||
|
|||
![]()
Evanghelia zilei de sambata, 27 sept: Cuvantul lui Hristos supune duhurile necurate.
"Si S-a coborât la Capernaum, cetate a Galileii, si îi învăta sâmbăta. Si erau uimiti de învătătura Lui, căci cuvântul Lui era cu putere. Iar în sinagogă era un om, având duh de demon necurat, si a strigat cu glas tare: <<Lasă! Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te stim cine esti: Sfântul lui Dumnezeu>>. Si l-a certat Iisus, zicând: <<Taci si iesi din el>>. Iar demonul, aruncându-l în mijlocul sinagogii, a iesit din el, cu nimic vătămându-l. Si frică li s-a făcut tuturor si spuneau unii către altii, zicând: <<Ce este acest cuvânt? Că porunceste duhurilor necurate, cu stăpânire si cu putere, si ele ies>>." (Luca 4, 31-36) |
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia duminicii a XVIII-a dupa Rusalii
(Pescuirea minunata) Luca 5, 1-11 1. Pe cand multimea il imbulzea, ca sa asculte cuvantul lui Dumnezeu, si El sedea langa lacul Ghenizaret, 2. A vazut doua corabii oprite langa tarm, iar pescarii, coborand din ele, spalau mrejele. 3. si urcandu-Se intr-una din corabii care era a lui Simon, l-a rugat s-o departeze putin de la uscat. si sezand in corabie, invata, din ea, multimile. 4. Iar cand a incetat de a vorbi, i-a zis lui Simon: Mana la adanc, si lasati in jos mrejele voastre, ca sa pescuiti. 5. si, raspunzand, Simon a zis: invatatorule, toata noaptea ne-am trudit si nimic nu am prins, dar, dupa cuvantul Tau, voi arunca mrejele. 6. si facand ei aceasta, au prins multime mare de peste, ca li se rupeau mrejele. 7. si au facut semn celor care erau in cealalta corabie, sa vina sa le ajute. si au venit si au umplut amandoua corabiile, incat erau gata sa se afunde, 8. Iar Simon Petru, vazand aceasta, a cazut la genunchii lui Iisus, zicand: Iesi de la mine, Doamne, ca sunt om pacatos 9. Caci spaima il cuprinsese pe el si pe toti cei ce erau cu el, pentru pescuitul pestilor pe care ii prinsesera. 10. Tot asa si pe Iacov si pe Ioan, fiii lui Zevedeu, care erau impreuna cu Simon. si a zis Iisus catre Simon: Nu te teme; de acum inainte vei fi pescar de oameni. 11. si tragand corabiile la tarm, au lasat totul si au mers dupa El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"4. Iar cand a incetat de a vorbi, i-a zis lui Simon: Mana la adanc, si lasati in jos mrejele voastre, ca sa pescuiti. 5. si, raspunzand, Simon a zis: invatatorule, toata noaptea ne-am trudit si nimic nu am prins, dar, dupa cuvantul Tau, voi arunca mrejele. 6. si facand ei aceasta, au prins multime mare de peste, ca li se rupeau mrejele". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Luca 13 Versetul 21 | Fratziorul | Din Noul Testament | 14 | 11.11.2009 22:28:37 |
Versetul care ne invata sa ne smerim | cristiboss56 | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 11.11.2009 22:23:38 |
Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 09:22:30 |
|