Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.02.2016, 09:59:40
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nici măcar o lege nu suntem în stare să facem ca lumea!
dupa 1990 incoace, NIMIC nu am mai fost in stare sa facem ceva ca lumea
Vechi 29.02.2016, 10:27:49
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Tocmai asta era ideea, nu am fost si nu suntem în stare, dar îi criticăm pe altii care au făcut si fac. Ce drept moral avem noi să criticăm un stat în care se aplica legea, noi care nu aplicam legea, desi o avem asa cum a arătat cineva mai sus?

Cum putem să avem tupeul să îi criticăm pe norvegieni ca dau copiii homosexualilor, fără dovezi, când stim foarte bine ce situatie groaznică au copiii romani în familiile românesti unde sunt bătuti, abuzati emoÈtional si neglijati, aproape jumătate din copiii Romaniei?
Chiar nu va e rusine obrazului, sa va declarati crestini si să scuzati bătaia ba chiar să o promovati intr-o formă usoară? Si va mirati că ateii nu va suporta?

Last edited by aubergine; 29.02.2016 at 12:19:14.
Reply With Quote
Vechi 29.02.2016, 10:35:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Ba da.

Vandalizarea economiei nationale :)
Vechi 29.02.2016, 10:39:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Iartă-mă daca am scris aiurea; am amestecat și chestia cu pricesnele care încălcaseră corectitudinea politică. Desigur, mă referisem la bătaia administrată de soții Bodnariu, atîtă cîtă era, care încălca cu bună știință legile locale, de asta am vorbit de sfidarea legilor. Singură d-na Bodnariu a recunoscut că era caz penal ce făcea. "În Norvegia din păcate e caz penal" - sper să fi citat exact. Scuzele mele, Pelerin.
Vorbim despre "legile locale" dar nu prea stim ce specifica ele.

Violenta domestica este si la noi caz penal, dar o palma la fund, nu cred.

Nu am timp sa caut normele de aplicare cu atat mai putin in legea norvegiana dar as fi curios sa vad si eu unde scrie, negru pe alb, ca o palma la fund este "violenta domestica".
Vechi 29.02.2016, 10:42:34
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Vorbim despre "legile locale" dar nu prea stim ce specifica ele.

Violenta domestica este si la noi caz penal, dar o palma la fund, nu cred.

Nu am timp sa caut normele de aplicare cu atat mai putin in legea norvegiana dar as fi curios sa vad si eu unde scrie, negru pe alb, ca o palma la fund este "violenta domestica".
Pai daca in Romania o palma la fund se considera violenta fizica, nu cred ca in Norvegia ar fi diferit.

c) violenta fizica - vatamarea corporala ori a sanatatii prin lovire, imbrancire, trantire, tragere de par, intepare, taiere, ardere, strangulare, muscare, in orice forma si de orice intensitate, inclusiv mascate ca fiind rezultatul unor accidente, prin otravire, intoxicare, precum si alte actiuni cu efect similar;
Reply With Quote
Vechi 29.02.2016, 10:43:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Tocmai asta era ideea, nu am fost și nu suntem în stare, dar îi criticăm pe alții care au făcut și fac. Ce drept moral avem noi să criticăm un stat în care se aplica legea, noi care nu aplicam legea, deși o avem așa cum a arătat cineva mai sus? Cum putem să avem tupeul să îi criticăm pe
ca dau copiii homosexualilor, fără dovezi, când știm foarte bine ce situație groaznică au copiii romani în familiile românești unde sunt bătuți, abuzați emoțional și neglijați, aproape jumătate din copiii Romaniei?
Dar de unde stii tu cum e legea acolo? Sau daca se aplica?

Adica sa te credem pe tine pe cuvant, nu?

Aproape jumatate din copiii Romaniei

Serios? Cum ai reusit sa vii cu textele astea?

A, stai sa nu ne miram prea mult, ca ai dovedit deja in destule randuri ca nu prea ai uz de filtrul ratiunii.

Citat:
Chiar nu va e rușine obrazului, sa va declarați creștini și să scuzați bătaia ba chiar să o promovați dintr-o formă ușoară? Și va mirați să ateii nu va suporta?
Stai femeie, ce e aia "bataie intr-o forma usoara"?

Parca erau "batai crancene" mai devreme, nu?

Citat:
Acele fete au 7 si 9 ani, nu 3 sau 4 ani, nu sunt retardate, pot face diferenta intre o palma si o bataie crancena.
Prea vreti sa induceti ideea ca un copil este un idiot care nu stie pe ce lume este.
Un copil este o fiinta umana cu drepturi, chiar daca nu este adult, nu vad de ce nu ar avea drepturi la fel ca un adult. Are dreptul sa spuna daca este agresat pentru a capata protectie.
Si inca ceva, nu scuzam nimic, ci acuzam modul de abordare a unei situatii.

O "bataie usoara" se "trateaza" cu luarea copiilor de la parinti pentru luni de zile sau definitiv?

Last edited by AlinB; 29.02.2016 at 11:07:40.
Reply With Quote
Vechi 29.02.2016, 10:45:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Pai daca in Romania o palma la fund se considera violenta fizica, nu cred ca in Norvegia ar fi diferit.

Se considera? Astept dovezi in directia asta.

Citat:
c) violenta fizica - vatamarea corporala ori a sanatatii prin lovire, imbrancire, trantire, tragere de par, intepare, taiere, ardere, strangulare, muscare, in orice forma si de orice intensitate, inclusiv mascate ca fiind rezultatul unor accidente, prin otravire, intoxicare, precum si alte actiuni cu efect similar;
Cred ca ti-a scapat partea cu "vatamarea corporala ori a sanatatii".

Eu zic sa mai cauti putin.

Eu am facut-o pe topicul celalat, care a fost inchis, pentru domul avocat MihaiG care pleda pentru ignoranta vizavi de textul legii, desi prin natura meseriei ar fi trebuit sa aiba cunostintele in cauza desi se declara agnostic vizavi de limita de la care bataia devine caz penal.

Dar probabil cunostintele le avea, dar nu si ce era mai important: onestitatea de a sluji adevarului.

Last edited by AlinB; 29.02.2016 at 11:09:42.
Reply With Quote
Vechi 29.02.2016, 10:50:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Simplu!

Legea 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, republicata 2014:

Art. 3
(1) In sensul prezentei legi, violenta in familie reprezinta orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia actiunilor de autoaparare ori de aparare, manifestata fizic sau verbal, savarsita de catre un membru de familie impotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate.
Ia zii, daca il trimiti in camera lui pentru ca a facut o obraznicie, este "privarea arbitrara de libertate" sau "constrangere" ?

Si daca un copil isi bate fratele, conform legilor norvegiene, sunt trimisi amandoi in plasament ca "justa masura"?
Vechi 29.02.2016, 10:52:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca parintii sunt violenti, drogati, ii bat si ii neglijeaza, trebuie luati de stat. Nu cred ca e mult raportat la populatie. In orice caz se urmareste interesul copiilor, nu al parintilor care numai parinti nu se pot numi.
E greu si sa fii parinte, daca nu sunt in stare, sa nu ii faca mai bine, decat sa nenoroceasca copiii, carora nu le e bine nici in familie nici la stat, oricum trebuie ales raul mai mic.
Deci dupa tine, decat sa primeasca o palma la fund de la parinti, mai bine sa fie batuti crunt in institutii ale Statului, sa fie violati, sa ajunga sa se prostitueze, niste ratati in viata, etc.
Vechi 29.02.2016, 12:43:20
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar de unde stii tu cum e legea acolo? Sau daca se aplica?

Adica sa te credem pe tine pe cuvant, nu?

Aproape jumatate din copiii Romaniei
Serios? Cum ai reusit sa vii cu textele astea?
A, stai sa nu ne miram prea mult, ca ai dovedit deja in destule randuri ca nu prea ai uz de filtrul ratiunii.
Stai femeie, ce e aia "bataie intr-o forma usoara"?

Parca erau "batai crancene" mai devreme, nu?
Si inca ceva, nu scuzam nimic, ci acuzam modul de abordare a unei situatii.

O "bataie usoara" se "trateaza" cu luarea copiilor de la parinti pentru luni de zile sau definitiv?
Cautati statisticile europene. Se aplica, din moment ce copiii sunt luati atunci cand sunt agresati, spre deosebire de Romania unde vedem copii abuzati, pe strada cu parintii la cersit si nimeni nu se sesizeaza. Presa ce mai scoate cazurile la iveala, ca daca ar fi dupa biserica si dupa credinciosi ca d-voastra ar trebuie sa o capete bine, ca doar educatia se face dupa caz cu bata, cureaua sau in cel mai bun caz palma.
D-voastra vorbiti cu rautate, intr-un mod rauvoitor numai de dragul de a va contrazice, scoateti cuvintele din context fara a citi cu atentie ce scrie cineva.
V-as ruga sa nu mai imi raspundeti la mesaje si nici eu nu va voi mai scrie, pentru ca deja depasiti limita cu jignirile.
De la un crestin nu ma astept sa se adreseze cu mai femeie, ca pe maidan si daca spuneti de cineva ca nu are uzul ratiunii e destul de grav. Si in primul ce este cu tutuiala din moment ce nu ne cunoastem?
Nu aveti un comportament crestinesc, pe langa ca vorbiti cum vorbiti, nu aveti nici un pic de respect.
Ceilati domni vorbesc civilizat, daca nu sunteti in stare sa o faceti va rog sa nu mai imi raspundeti.
Daca am fi fata in fata credeti ca tot asa nepoliticos ati vorbi?

Last edited by aubergine; 29.02.2016 at 12:57:03.
Reply With Quote
Răspunde