![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Ce înseamnă pe "alt fir" ?
|
|||
|
|||
![]()
Din Iubire Sophia, din Iubire.
![]() Concret, ce nu intelegi din Ascultare? De ce trebuie facuta? Cine a randuit-o la regula? care e folosul ei? Daca trebuie facuta neconditionat? |
|
|||
|
|||
![]()
@Cristi- inseamna ca am deschis un alt fir de discutie cu tema asta la capitolul BOR, pentru ca aveam mai multe de intrebat in legatura cu asta si nu facea obiectul discutiei de aici.
Tin la ordine. @Eduardd - ce frumos spui! Problema mea era ca ma gandesc eu ca un preot sau monah nu trebuie sa lase sa faci un pacat sub semnul "Ascultarii". Nu are voie sa ceara asa ceva lui Dumnezeu. Dar ce spui tu cu iubirea este frumos si asa mi-as dori si eu sa functioneze, sa fie totul mai uman. Ai fost buna de preot! Sunt satula sa tot aud pe aici "nu-i voie/ e pacat si gata". Dar precis te va critica cineva pentru asta. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=sophia;147328]@Cristi- inseamna ca am deschis un alt fir de discutie cu tema asta la capitolul BOR, pentru ca aveam mai multe de intrebat in legatura cu asta si nu facea obiectul discutiei de aici.
Tin la ordine. Exclent ! Ordine și curățenie . . .Problema rămâne , eterna ta neâncredere în preoți și față de majoritatea celor apropiați ție. În rest , ordine . . .
|
|||
|
|||
![]()
Sophia, iti multumesc pentru gandul bun dar ...eu cred ca ai ramas doar.. putin impresionata de tonul meu "dulceag"...care muuuuulte necazuri si dureri mi-a adus. Dar trag eu o fuga la Ory sa-mi dea lamaiile alea promise...si schimb eu foaia pe aici...
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Multa neliniste in sufletele noastre: spovedania la manastire nu e buna caci calugarii nu stiu de viata de familie, dar nici asta din lume nu e buna ca nu e la manastire. Preotii nu sunt buni cand nu ne dau dezlegari; iar cand ne dau dezlegari, iar nu sunt buni, ca ne dau.
Oare asa am vorbi si de Hristos? E bun Hristos cand ne iarta pacatele, dar e rau cand ne mustra cu suferinte si dureri? Cu adevarat, de nu vom invata sa primim si bucuriile si necazurile lumii acesteia cu aceeasi atitudine, nu ne vom asemana lui Hristos. Intr-adevar Jenica, cel mai greu lucru din lumea asta cazuta: Bucurie! |
|
|||
|
|||
![]()
Cristi, uitati-va mai intai ce cuvinte si ton pot iesi din mintea (poate si din sufletul) unui viitor preot sau calugar, ca n-am inteles ce vrea Geo sa devina, pe celalalt fir (cu femeia in altar) si veti intelege de simt ceea ce simt.
Si da Lavrentiu - pana la urma numai EL este bun. Restul sunt toti oameni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...Doamne,aceasta roaba a ta,mult mai vrednica decit mine pacatosul,doreste sa-si taie mina dreapta,desi stie ca este pacat si o sa sufere...dar Tu care esti bun,si ierti pacatele oamenilor,las-o pe aceasta roaba sa-si taie mina,ba poate si capul.... ...evident ca nu poti sa ceri asa ceva,caci nu este de nici un folos... paguba! Analog,rugaciunile comune cu neortodocsii ...nu poti sa ceri asa ceva credinciosilor,decit doar daca esti intr-o ureche sau calaretul fara cap.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce este condusa BOR de calugari | idealist | Biserica Ortodoxa Romana | 296 | 07.12.2017 20:53:05 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii | mena2376 | Intrebari utilizatori | 0 | 01.08.2011 15:08:15 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 14:30:20 |
|