Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2008, 16:29:01
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Nu confundati doctrina bisericii adventiste cu scrierile unei femei (daca or fi ale ei) Si adventistii contesta unele din aceste scrieri, dar nu contesta niciodata ce spune Sfanta Scriptura.

Daca vreti sa studiati doctrinele, le gasiti aici:
http://www.intercer.net/article.php?id=988

Apoi, sa-mi spuneti ce miciuni ati gasit (greseli se poate sa gasiti, dar minciuni nu).

Dar, topicul se intituleaza "Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte" (cum in mod rautacios l-ati numit chiar dvs.; adventistii neaga viata sufletului intre momentul mortii si al invierii, dar dupa inviere recunosc viata sufletului). [/center]
[/center]

[SIZE=3]E aproape acelasi lucru si nu se bazeaza pe Sfanta Scriptuara, ci pe modul eronat si eretic in care Sotii White au preluat acesta doctrina de laGEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, doi rataciti de la Adevar care prin studierea Bibliei fara calauza si sfat al Bisericii au ajuns la aceasta concluzie in totala contradictie cu invatatura si practica Apostolica in care se vede clar ca orice hotarare cu caracter dogmatic sau disciplinar se lua in sinodul Apostolic in care fiecare din Apostoli a luat cuvantul, iar la urma au luat o hotarare in unanimitate:
[COLOR=Red]25. Noi am hotarat, adunati intr-un gand,[/COLOR] ca sa trimitem la voi barbati alesi, impreuna cu iubitii nostri Barnaba si Pavel,
26. [COLOR=Red]Oameni care si-au pus sufletele lor pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos. [/COLOR]
27. Drept aceea, am trimis pe Iuda si pe Sila, care va vor vesti si ei, cu cuvantul, aceleasi lucruri.
28. Pentru ca, [COLOR=Red]parutu-s-a Duhului Sfant si noua,[/COLOR] sa nu vi se puna nici o greutate in plus in afara de cele ce sunt necesare: Faptele Ap. 15
[/SIZE] Majoritatea milleriților credeau că omul, prin natură, este dotat cu suflet nemuritor. Primul care a fost absorbit de studierea problemei antropologiei biblice a fost GEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist. Influențat de o broșură scrisă de Henry Grew (Starea intermediară) , a început să studieze destinul final al omului și starea sa în moarte.

A ajuns la concluzia că omul nu posedă o nemurire inerentă și că nemurirea va fi un dar al lui Hristos după parusie, iar cei răi vor muri în așa-zisa „moarte a doua". El și-a publicat concluziile în șase predici intitulate:

„Sunt sufletele celor nedrepți nemuritoare?" (1842). În același an a aderat la mișcarea millerită. Cele șase predici au fost tipărite anul următor în Anglia.

Datorită lui CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, Storrs a îmbrățișat speranța adventă, devenind unul din exponenții mișcării. Charles Fitch, la rândul său, în ziua de 25 ianuarie 1844 a acceptat doctrina nemuririi condiționate și în urma sa alți conducători milleriți. După marea decepție, Storrs s-a despărțit de mișcarea millerită, atribuind-o „influenței mesmerite".

William Miller nu a acceptat vederile lui Storrs și Fitch. Dar printre cei care au întrezărit lumina biblică din această învățătură se aflau și părinții Ellenei Harmon.

Într-una din cărțile ei 18 viitoarea soție a lui J. White descrie o conversație pe această temă ce a avut loc în casa lor în timpul când ei urmau să părăsească biserica metodistă, în vara anului 1844.

După decepția din 22 octombrie 1844, cu ocazia conferinței din Albany, New York, (29 apr. 1845) , s-a făcut un mic progres către doctrina nemuririi condiționate, recunoscând că moștenirea sfinților nu este primită cu ocazia morții, ci după a doua venire.

Apoi au urmat luările de poziții ferme din partea E.G. White, J. White și J. Bates în anul 1847, recunoscându-se că omul este inconștient

Vechi 28.10.2008, 17:10:37
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
[SIZE=3]E aproape acelasi lucru [/SIZE]
Crestineasca atitudine! Fiind vorba despre niste "sectanti" poti sa iei si niste articole de oriunde si sa spui ca sunt doctrine de credinta. Ca doar, "e aproape acealasi lucru".

Va recomand totusi sa aruncati o privire prin doctrinele azs, sa vedeti argumentele biblice, notele teologice, etc. Sunt si frumos prezentate si sunt argumentate numai cu Sfanta Scriptura.
Le gasiti aici:
Vechi 28.10.2008, 17:23:04
Senior Member

Implicit

Asta e doctrina voastra desteptule ,daca n-ai recunoscut-o e vina ta.
De pe adresa postata de tine am luat-o.
Majoritatea milleriților credeau că omul, prin natură, este dotat cu suflet nemuritor. Primul care a fost absorbit de studierea problemei antropologiei biblice a fost GEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist. Influențat de o broșură scrisă de Henry Grew (Starea intermediară) , a început să studieze destinul final al omului și starea sa în moarte.

A ajuns la concluzia că omul nu posedă o nemurire inerentă și că nemurirea va fi un dar al lui Hristos după parusie, iar cei răi vor muri în așa-zisa „moarte a doua". El și-a publicat concluziile în șase predici intitulate:

„Sunt sufletele celor nedrepți nemuritoare?" (1842). În același an a aderat la mișcarea millerită. Cele șase predici au fost tipărite anul următor în Anglia.

Datorită lui CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, Storrs a îmbrățișat speranța adventă, devenind unul din exponenții mișcării. Charles Fitch, la rândul său, în ziua de 25 ianuarie 1844 a acceptat doctrina nemuririi condiționate și în urma sa alți conducători milleriți. După marea decepție, Storrs s-a despărțit de mișcarea millerită, atribuind-o „influenței mesmerite".

William Miller nu a acceptat vederile lui Storrs și Fitch. Dar printre cei care au întrezărit lumina biblică din această învățătură se aflau și părinții Ellenei Harmon.

Într-una din cărțile ei 18 viitoarea soție a lui J. White descrie o conversație pe această temă ce a avut loc în casa lor în timpul când ei urmau să părăsească biserica metodistă, în vara anului 1844.

După decepția din 22 octombrie 1844, cu ocazia conferinței din Albany, New York, (29 apr. 1845) , s-a făcut un mic progres către doctrina nemuririi condiționate, recunoscând că moștenirea sfinților nu este primită cu ocazia morții, ci după a doua venire.

Apoi au urmat luările de poziții ferme din partea E.G. White, J. White și J. Bates în anul 1847, recunoscându-se că omul este inconștient

[SIZE=3]Si tot nu ai raspuns punctual la ce ti-am postat:Doctrina voastra nu se bazeaza pe Sfanta Scriptuara, ci pe modul eronat si eretic in care Sotii White au preluat acesta doctrina de laGEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, doi rataciti de la Adevar care prin studierea Bibliei fara calauza si sfat al Bisericii au ajuns la aceasta concluzie in totala contradictie cu invatatura si practica Apostolica in care se vede clar ca orice hotarare cu caracter dogmatic sau disciplinar se lua in sinodul Apostolic in care fiecare din Apostoli a luat cuvantul, iar la urma au luat o hotarare in unanimitate:
[COLOR=Red]25. Noi am hotarat, adunati intr-un gand,[/COLOR] ca sa trimitem la voi barbati alesi, impreuna cu iubitii nostri Barnaba si Pavel,
26. [COLOR=Red]Oameni care si-au pus sufletele lor pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos. [/COLOR]
27. Drept aceea, am trimis pe Iuda si pe Sila, care va vor vesti si ei, cu cuvantul, aceleasi lucruri.
28. Pentru ca, [COLOR=Red]parutu-s-a Duhului Sfant si noua,[/COLOR] sa nu vi se puna nici o greutate in plus in afara de cele ce sunt necesare: Faptele Ap. 15
[/SIZE]
Vechi 28.10.2008, 19:30:41
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Asta e doctrina voastra desteptule ,daca n-ai recunoscut-o e vina ta.
De pe adresa postata de tine am luat-o.

Repostez adresa. Sunt curios daca or sa gaseasca si altii ce ati gasit dvs. Vreti sa spuneti ca ati selectat din doctrinele azs? Pe verificate?

Spuneti ca se gaseste la aceasta adresa ceea ce ati postat dvs. Daca se gaseste inseamna ca eu sunt un idiot (ceea ce nu-i exclus). Dar, daca nu se gaseste...
Vechi 28.10.2008, 19:37:01
Senior Member

Implicit

Gasesti ce ti-am postat la subiectul Natura omului pag. 88-93
Vechi 28.10.2008, 19:51:12
Senior Member

Implicit

[SIZE=3]Si tot nu ai raspuns punctual la ce ti-am postat:Doctrina voastra nu se bazeaza pe Sfanta Scriptuara, ci pe modul eronat si eretic in care Sotii White au preluat acesta doctrina de laGEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, doi rataciti de la Adevar care prin studierea Bibliei fara calauza si sfat al Bisericii au ajuns la aceasta concluzie in totala contradictie cu invatatura si practica Apostolica in care se vede clar ca orice hotarare cu caracter dogmatic sau disciplinar se lua in sinodul Apostolic in care fiecare din Apostoli a luat cuvantul, iar la urma au luat o hotarare in unanimitate:

Ceea ce e foarte straniu e ca atat
[/SIZE][SIZE=3]GEORGE STORRS (1796-1879) , congregaționalist, apoi pastor metodist si CHARLES FITCH (1805-1844) , pastor congregaționalist, apoi presbiterian și mai târziu millerit, care au trecut de la o secta la alta , ba au plecat si de la voi au credibilitate si li se adopta repede doctrina despre nemurirea conditionata a sufletului printr-o viziune a dnei White[/SIZE],[SIZE=3] dar[/SIZE]
[SIZE=2]
[/SIZE] [SIZE=2]Viața lui Ellen White de D.M. Canright este considerata din start mincinoasa, desi acest om a fost adventist mai bine de 20 de ani pana a inteles minciuna si oportunismul sotilor White ridicate la rang de profetii, pe baza carora s-a cladit adventismul actual. Am impresia ca ti-e frica s-o citesti ca nu cumva sa-ti pierzi credinta si asa destul de slaba in adventism si in cuvintele Domnului.
[/SIZE]
Vechi 28.10.2008, 20:12:00
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Aveti aceeasi problema, domnule Ovidiu: ciuntirea Sfintei Scripturi. Ati citat din Ioan 8:56. Daca ati fi citat si versetele urmatoare, ati fi avut un raspuns (pe care nu vi-l doriti).
Redau din Evanghelia dupa Ioan cap.8, incepand cu versetul 56:
56. "Tatal vostru Avraam a saltat de bucurie ca sa vada ziua Mea: a vazut-o si s-a bucurat."
57. "N-ai nici cinzeci de ani" I-au zis iudeii, "si ai vazut pe Avraam!"
58. Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun, ca MAI INAINTE SA SE NASCA AVRAAM SUNT EU".
Citat:
În prealabil postat de vasinec
[/COLOR]
[COLOR=black]Avraam L-a cunoscut pe Domnul Iisus Hristos cand inca era in viata. Iar ceea ce a vazut Avraam ("ziua Mea"), a vazut prin credinta. In Evrei cap. 11 se vorbeste despre credinta si despre marii oameni ai credintei, printre care si Avraam. Iar versetul 11 (din Evrei cap.11) ne spune:[/COLOR]
[COLOR=black]"In credinta au murit toti acestia (si Avraam), fara sa fi capatat lucrurile fagaduite: CI DOAR LE-AU VAZUT si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamant".
[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Tot nu ai r[/COLOR][COLOR=black]ăspuns nimic la problema aflată în discuție.(iar ciuntirea Bibliei e o caracteristica permanenta a ta).[/COLOR]
[COLOR=black] Hristos le răspunde acolo fariseilor care îl întreabă de vârstă. Dar inainte de asta, atunci când spune că „Tatăl vostru Avraam a săltat de bucurie ca să vadă ziua Mea”, acolo se referă limpede la miracolul Întrupării lui Dumnezeu în om, prin Iisus Hristos. Sufletul lui Avraam exista conștient și s-a bucurat. Întruparea lui Dumnezeu în om în casa urmașilor lui Avraam este implinirea promisiunii pe care a făcut-o Dumnezeu lui Avraam: [/COLOR]
[COLOR=black]Fac 12.3 „Și intru tine se vor binecuvânta toate neamurile pământului”[/COLOR]
Vechi 28.10.2008, 22:40:05
marmat marmat is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

[COLOR=black]Hristos le răspunde acolo fariseilor care îl întreabă de vârstă. Dar inainte de asta, atunci când spune că „Tatăl vostru Avraam a săltat de bucurie ca să vadă ziua Mea”, acolo se referă limpede la miracolul Întrupării lui Dumnezeu în om, prin Iisus Hristos. Sufletul lui Avraam exista conștient și s-a bucurat. Întruparea lui Dumnezeu în om în casa urmașilor lui Avraam este implinirea promisiunii pe care a făcut-o Dumnezeu lui Avraam: [/COLOR]
[COLOR=black]Fac 12.3 „Și intru tine se vor binecuvânta toate neamurile pământului”[/COLOR]
Ca ai dreptul sa devii rabin pe vremea Domnului Isus ,trebuia sa fii recunoscut ca barbat in toata firea ,lucid ,demn de luat in seama.
Nu intimplator Domnul Isus si-a inceput lucrarea la 30 de ani.
ziua Mea nu este intruparea ,imi pare rau.
Cred ca ar trebi sa te feresti de exprimarea :intruparea lui Dumnezeu in om- daca nu o faci doar in dreptul Fiului Omului.
Vechi 28.10.2008, 22:41:52
marmat marmat is offline
Banned

Implicit

Citat:
[SIZE=3] [/SIZE][SIZE=2]Viața lui Ellen White de D.M. Canright este considerata din start mincinoasa, desi acest om a fost adventist mai bine de 20 de ani pana a inteles minciuna si oportunismul sotilor White ridicate la rang de profetii, pe baza carora s-a cladit adventismul actual. Am impresia ca ti-e frica s-o citesti ca nu cumva sa-ti pierzi credinta si asa destul de slaba in adventism si in cuvintele Domnului.[/SIZE]
ca sa poti fi obiectiv :
[COLOR=black]Canright se despărțise de Biserica adventiștilor de ziua a șaptea în februarie 1887. El fusese pastor și scriitor. Doctrinar, polemist și controversialist, predicator puternic și abil. Timp de doi ani fusese membru al Comitetului Conferinței Generale. Om capabil și plin de succes în dispute publice, el a devenit intolerant față de părerile altora și de controlul administrativ al colegilor săi și de mărturiile E.White. Om cu temperament instabil; de câte ori veneau încercări peste el se îndoia de punctele credinței pe care în dezbateri le susținea cu abilitate. De maj multe ori a părăsit pastorația, apoi a reluat-o cu vigoare. Dar în final a trecut definitiv de partea opoziției din afară și în aprilie 1887 a fost ordinat ca pastor baptist. în 1889 avea să demisioneze și din acest serviciu, devotându-se scrierii contra adventismului de ziua a șaptea „Adventismul de ziua a șaptea, renegat", în care își bate joc de doctrina noastră, de conducători și de E.White. Cartea a avut mare succes între protestanți și pentru mulți a constituit principala sursă de cunoaștere a adventismului de ziua a șaptea. Canright nu s-a mai întors niciodată. El primise mărturii directe din partea sorei White în 1880 dar nu le-a luat în seamă. După revenirea dintr-o asemenea descurajare, el însuși scrisese articole „Contra murmurărilor" și „Contra îndoielilor", aducând argumente în sprijinul soliilor E.G.White. Capitolul „Un vis impresionant" din Testimonies 5 se referă la Canright... La funeraliile Ellenei White, a stat, profund impresionat, în spatele sicriului, lângă fratele său, membru adventist de ziua a șaptea, și punând mâna pe raclă, cu lacrimi pe obraji, a spus: „O creștină nobilă s-a dus dintre noi"... Totuși a murit nepocăit.[/COLOR]
Vechi 28.10.2008, 22:48:56
marmat marmat is offline
Banned

Implicit

Iustin
observ ca nu esti preocupat de discutii asupra cum vedem fiecare exegeza Scripturii.
Faptul ca esti preocupat decit de improscarea cu noroi in EGW
denota lipsa de idei . Cel putin n-o sa mai raspund la aceste postari.
Eu ma abtin cit pot de mult sa ma iau de inaintasii tai in credinta.
Si vreau sa scot in evidenta ca BO trebuie sa-si reformeze formele de manifestare (vezi Oastea Domnului)
Preocuparea noastra ar trebui sa fie o reprezentare cit mai fidela si dezbracata de dogme invechite a Evangheliei Mintuitorului,asa cum au inteles-o si Apostolii.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17