Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2011, 13:56:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Aveti aerul ca ati citit aceste texte pe care eu nu le detin si aveti aerul a spune ca in aceste texte Domnul nu ar fi celebrat Cina pascala dupa ceruse si dupa cum apare in Biblie. In cazul asta, puteti cita din carte argumentele la care va ganditi?
Nu inteleg de ce mai trebuie sa citesti alte citate cand nu au nicio importanta, tut tot ce stii tu o sa crezi si discutia pentru tine e intotdeauna un monolog, la sfarsitul chiar a sute de pagini tu o sa sustii exact ce spuneai si al inceput, pe orice tema. Cel mai bine e sa faci un topic separat pe care o sa scrii dogma cultului ce vrei sa il infiintezi, noi doar o sa-l citim daca vrem si gata, e acelasi lucru ca si cum am discuta degaba.
Vechi 06.09.2011, 13:57:17
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Despre ce "năzbâtii teologice" e vorba? Cumva despre [ne]folosirea azimei la euharistie 70 de lei Adaugă în coș?
Tocmai am facut si nazbatia asta, cu mentiunea curier rapid si adresa de aici. Daca functioneaza, ma lamuresc in curand despre ce texte este vorba :))
Vechi 06.09.2011, 14:00:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Aici, spiritul dvs. "nelinistit" de cautatoare a gasit raspunsul corect. Era evident ca Domnul a mancat azimi.
La noi n-au editat, am auzit ca la catolici se foloseste o Biblie speciala, daca o inclini putin acolo unde e scris ca au mancat paine se vede azimi, daca o aduci la pozitia initiala apare iar paine.
Vechi 06.09.2011, 14:02:15
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Te-ai trezit și tu ciocănind în tastatură....
Nota Bene: m-am trezit...
Recomand tuturor să se trezească.
Vechi 06.09.2011, 14:04:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Eram sigur că se cere mură în gură, dar asta nu-i o metodă agreabilă de a argumenta, nu pentru mine. Prea ne-am învățat leneși și furăcioși cu internetul ăsta, toată lumea vrea moca, repede și superficiu.
Și dacă eram dispus să pierd o grămadă de vreme copiind fragmente, tot n-aș putea să fac asta acum pentru că nu-mi car biblioteca cu mine la muncă!

Dacă ai fi citit-o până în prezent te asigur că n-ai mai fi scris cel puțin 30 de postări! Dar nu-i târziu nici în stadiul ăsta al bolii!
Tipic "ortodox" a zice "aiurea in tramvai", a arunca insulte, dar a da inapoi de la explicatii :))
Fara grija, oricum verific absolut orice informatie care mi se da :))
Vechi 06.09.2011, 14:06:47
Senior Member

Implicit

Citat:
Spune mai clar raspunsul tau: crezi ca Domnul a mancat Pastile dupa cum ceruse sau dimpotriva, nu crezi ca le-a mancat in ciuda faptului ca le-a cerut iar ucenicii le-au preparat, iar faptul ca nu crezi este legat de neputinta ta de a intelege cum de Domnul a putut cere asa ceva inainte de vreme?
Vezi ca scrie chiar in Biblie ce au mancat, se numeste Cina. Pastile se numesc Pasti, nu Cina. Ce insemna de fapt masa de Pasti pentru evrei? Mancarea mielului taiat in ajun, scrie undeva ca au mancat miel?
Au fost noile Pasti, in care Mielul este chiar Iisus, asa cum stie orice crestin. De aceea spunem ca Mielul este Iisus.
Vechi 06.09.2011, 14:13:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai tocmai ca respectarea poruncilor inseamna iubirea aproapelui, deci cine nu-si iubeste aproapele, nu respecta deloc legea ci efectueaza doar niste ritualuri fara sens. Sau cum a zis Domnul: cu buzele il slaveau pe Dumnezeu dar inima lor era departe. Ca atare, respectarea legilor, adica iubirea aproapelui, nu este ceva negativ. Si vice-versa, neiubirea aproapelui inseamna nerespectarea legilor.
Adevarat, asta am spus si eu. Cum scrie in Sfanta Scriptura, Legea se traduce prin a iubi pe Dumnezeu mai mult decat noi si a iubi pe aproapele la fel ca pe noi. Fariseul nu facea asta din cauza mandriei, se considera superior.
Vechi 06.09.2011, 14:14:26
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
La noi n-au editat, am auzit ca la catolici se foloseste o Biblie speciala, daca o inclini putin acolo unde e scris ca au mancat paine se vede azimi, daca o aduci la pozitia initiala apare iar paine.

Catalin, esti tare de tot ca umor. Strasnica poanta!... Insa asta nu tine de adevarul istoric...
Vechi 06.09.2011, 14:17:24
Banned

Implicit

Citat:
Nu inteleg de ce mai trebuie sa citesti alte citate cand nu au nicio importanta, tut tot ce stii tu o sa crezi si discutia pentru tine e intotdeauna un monolog, la sfarsitul chiar a sute de pagini tu o sa sustii exact ce spuneai si al inceput, pe orice tema. Cel mai bine e sa faci un topic separat pe care o sa scrii dogma cultului ce vrei sa il infiintezi, noi doar o sa-l citim daca vrem si gata, e acelasi lucru ca si cum am discuta degaba.
Catalin,
Asta este doar perceptia ta a ceea ce se intampla, ai o cecitate cerebrala partiala foarte interesanta :)
Tocmai ca toate citatele conteaza, si au sens doar intelese impreuna integrate in planul divin. Tu crezi ca Domnul a mancat Pastile dupa cum ceruse, da sau nu?

Daca zic "Tatal nostru" dar sunt chinezoaica si ca atare mananc orez in loc de paine, sau prefer painile speciale, nedospite de exemplu, se invalideaza pentru mine partea din rugaciune care spune: "Painea noastra cea de toate zilele da-ne o noua astazi"? Sau gandim totusi duhovniceste, in duh si nu in litera?
Vechi 06.09.2011, 14:20:57
Banned

Implicit

Citat:
Vezi ca scrie chiar in Biblie ce au mancat, se numeste Cina. Pastile se numesc Pasti, nu Cina. Ce insemna de fapt masa de Pasti pentru evrei? Mancarea mielului taiat in ajun, scrie undeva ca au mancat miel?
Au fost noile Pasti, in care Mielul este chiar Iisus, asa cum stie orice crestin. De aceea spunem ca Mielul este Iisus.
Scuze, nu am vazut ca deja ai raspuns aici, de asta este repetata intrebarea mai incolo. Dar vad ca trebuie sa o reformulez oricum: ce a cerut Iisus ucenicilor Sai sa ii pregateasca? Conform celor scrise in Biblie?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38