Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2011, 15:44:47
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vorbe frumoase, dar doar vorbe, de fapt suna a vorbe goale. Pentru ca ele contrasteaza cu fraza aroganta de la sfarsit. Egalitate sa fie, dar doar intre cei care au aceleasi conceptii, adica ecumeniste. Imensa dragoste e doar pentru cei ce au aceste idei, cei care spun cumva ca ortodoxia sau cultul lor ar fi ceva mai buna sunt semeni inferiori, lipsiti de dragoste si stupizi. Fariseul din Bbilie se batea in piept si spunea cata ravna si dragoste are el, nu ca amaratul de vames care uite cat de jalnic e si fara dragoste, mai si crede ca ar avea vreo importanta ce spune invatatura revelata.
De fapt e doar o dragoste de ideile proprii si de toate conceptiile, iar atunci cand cineva le contesta sau le critica trebuie aparate si persoana respectiva devine dusman. De fapt e exact invers, oamenii trebuie sa-i iubim, nu pacatele. In schimb am observat ca unii care au idei ecumeniste au inteles exact invers, pacatele si erorile trebuie iubite de oriunde sunt ele, iar oamneii care spun ca ar exista sa fie doar ridiculizati. Mai pe scurt, cine are ideile mele ecumeniste spun ca il iubesc, iubeste si el aceleasi idei, in schimb ceilalti sunt ciudati.

Eu am discutat linistit la inceput cu tine, chiar te apreciam. Dar dupa un timp am vazut ca incepi sa devii ceva mai agresiv si arogant. In episodul cu Alexandru, cine a refuzat confruntarea si cine dorea o confruntare, duel? Asta pentru ca spui altceva in mesajul tau. De ce toti ortodocsii convertiti la alte culte vin sa ne invete ecumenismul, de ce nu au ramas ortodocsi daca erau atat de ecumenisti si nu conteaza cultul?
Ma scuzi ca am fost dur (nu o sa ma scuzi pentru ca nu o sa vrei, dar eu am spus), nu credeam ca o sa-ti scriu un mesaj de acest gen inainte pentru ca te consideram echilibrat si impacuitor. Dar de la un timp imi scrii doar astfel de mesaje este picior si am spus ca nu e un lucru rau sa aduci pe cineva intre noi pamantenii. Cum am scris de mai multe ori, daca ai aceste conceptii e dreptul tau, dar nu-i incrimina pe altii care nu le au. Tot timpul se intampla la fel, cel ce are idei ecumensite se apuca si judeca, condamna pe altii sau pe cei ce nu le au, in acelasi timp vorbind de dragoste. Ciudat, nu-i asa?
Fariseul nu se batea in piept pentru cata dragoste avea ci exact dimpotriva, se batea in piept pentru faptul ca respecta la sange religia adevarata (ebraica) nu ca vamesul (colector de impozite pentru romani). Ceea ce ii lipsea fariseului era tocmai iubirea, deci el nu respecta la sange legea lui Dumnezeu care este iubire, ci respecta doar niste ritualuri/legi/dogme ale credintei adevarate evreiesti insa dezbracata de orice iubire. De aceea vamesul s-a intors mai indreptatit acasa iar rugaciunea facuta de el atunci sti ce este la ora actuala.

Last edited by Adriana3; 05.09.2011 at 15:47:06.
Vechi 05.09.2011, 15:45:32
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
te mai intreb o data: e posbil ca Dumnzeu sa creeze ceva rau?
Iti mai raspund o data. Nu.
Vechi 05.09.2011, 15:54:52
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Iti mai raspund o data. Nu.
prin acest raspuns, negi tot ceea ce sustii. te contrazici grav de tot.
inchiem aici acest dialog al surzilor. nu te mai obosi sa dai reply.
Vechi 05.09.2011, 15:56:41
Banned

Implicit

Citat:
eu am impresia ca tu vezi ceva cuvinte in plus in versetele alea, ca altfel nu imi pot explica cum de o tii pe a ta in fata evidentei: la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
ci s-a mutat de la moarte la viață. verbul "s-a mutat" ti se pare cumva ca este la viitor?
A se muta "de la moarte la viata", inseamna ca mai intai va trebui sa moara. De asemenea , a se muta "de la moarte la viata" inseamna a INVIA (si asta urmeaza dupa moarte - in viitor). Corect? Nu spune ca s-a mutat "de la viata la viata" (adica a devenit nemuritor - ceea ce ai vrea tu sa-ti iasa).

Cat priveste folosirea timpului verbelor, in Sfanta Scriptura ... citeste Isaia 53. Vei intelege ca Domnul Iisus Hristos a trait si s-a jertfit inainte de profetul Isaia (se foloseste timpul trecut).

Eu cred ca, in versetul nostru, se foloseste timpul prezent pentru a consemna o certitudine, o garantie.
Vechi 05.09.2011, 16:01:03
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Iisus ii spune lui Nicodim ca cine nu se va naste din apa si din duh nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.
Poate nu am citit atent Biblia sau am uitata, scrie undeva ca apostolii s-au nascut din apa ?
Vechi 05.09.2011, 16:02:19
Banned

Implicit

Citat:
prin acest raspuns, negi tot ceea ce sustii. te contrazici grav de tot.
inchiem aici acest dialog al surzilor. nu te mai obosi sa dai reply.
Mihai, tu nu ai inteles ce inseamna invierea celor rai (care va avea loc). Dumnezeu nu creeaza nimic rau. Dimpotriva, invierea celor rai inseamna "reactivarea" acestora, pentru a fi judecati si nimiciti.

P.S. Tu ai vrea sa ma faci sa spun ca Dumnezeu, la inviere, ii creeaza pe cei rai. Si, pentru ca nu spun asta (ca sa-ti iasa tie maruntul plan) zici ca ma contrazic. Ei, uite ca nu zic. Sa mori de ciuda.
Vechi 05.09.2011, 16:07:07
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
A se muta "de la moarte la viata", inseamna ca mai intai va trebui sa moara. De asemenea , a se muta "de la moarte la viata" inseamna a INVIA (si asta urmeaza dupa moarte - in viitor). Corect? Nu spune ca s-a mutat "de la viata la viata" (adica a devenit nemuritor - ceea ce ai vrea tu sa-ti iasa).

Cat priveste folosirea timpului verbelor, in Sfanta Scriptura ... citeste Isaia 53. Vei intelege ca Domnul Iisus Hristos a trait si s-a jertfit inainte de profetul Isaia (se foloseste timpul trecut).

Eu cred ca, in versetul nostru, se foloseste timpul prezent pentru a consemna o certitudine, o garantie.
ca sa intelegi mai bine moartea in acest context: 60. Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu.

Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort

22. Și a zis tatăl către slugile sale: Aduceți degrabă haina lui cea dintâi și-l îmbrăcați și dați inel în mâna lui și încălțăminte în picioarele lui;
23. Și aduceți vițelul cel îngrășat și-l înjunghiați și, mâncând, să ne veselim;
24. Căci acest fiu al meu mort era și a înviat, pierdut era și s-a aflat. Și au început să se veselească.

Vechi 05.09.2011, 16:10:12
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Mihai, tu nu ai inteles ce inseamna invierea celor rai (care va avea loc). Dumnezeu nu creeaza nimic rau. Dimpotriva, invierea celor rai inseamna "reactivarea" acestora, pentru a fi judecati si nimiciti.

P.S. Tu ai vrea sa ma faci sa spun ca Dumnezeu, la inviere, ii creeaza pe cei rai. Si, pentru ca nu spun asta (ca sa-ti iasa tie maruntul plan) zici ca ma contrazic. Ei, uite ca nu zic. Sa mori de ciuda.
iti dai prea mare importanta de crezi ca sufar eu in vre-un fel pentru tine.
Vechi 05.09.2011, 16:20:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Iisus ii spune lui Nicodim ca cine nu se va naste din apa si din duh nu va intra in imparatia lui Dumnezeu.
Poate nu am citit atent Biblia sau am uitata, scrie undeva ca apostolii s-au nascut din apa ?
Nici eu nu am gasit sa scrie. Dar, nici nu inteleg prea bine ce inseamna sa te nasti, din nou, din apa si din Duh. Cred ca apa insemna spalarea si lepadarea de firea veche pacatoasa si Duhul inseamna calauzirea.

M-a pus pe ganduri versetul din 1 Ioan 5:8. "Si trei sunt care marturisesc: Duhul, apa si sangele, si acesti trei una sunt in marturisirea lor."

Cred ca acestea trei duc la mantuire:
- Duhul (acceptarea calauzirii);
- apa (pocainta,lepadarea / spalarea de firea veche pacatoasa);
- sangele (credinta in sangele varsat pe Cruce de Mantuitorul).

Daca este corect cum am inteles, se poate spune ca Sfintii Apostoli s-au nascut din apa si din Duh (asa cum i-a vorbit Mantuitorul lui Nicodim).
Vechi 05.09.2011, 16:23:22
Banned

Implicit

Citat:
ca sa intelegi mai bine moartea in acest context: 60. Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu.

Iar îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: Acestea zice Cel ce are cele șapte duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort

22. Și a zis tatăl către slugile sale: Aduceți degrabă haina lui cea dintâi și-l îmbrăcați și dați inel în mâna lui și încălțăminte în picioarele lui;
23. Și aduceți vițelul cel îngrășat și-l înjunghiați și, mâncând, să ne veselim;
24. Căci acest fiu al meu mort era și a înviat, pierdut era și s-a aflat. Și au început să se veselească.

Cu moartea si invierea spirituala suntem de acord amandoi. Intrebarea este: aici ai vrut sa ajungi? Sau, de voie de nevoie ai dat-o cotita (ca nu ti-a iesit schema)?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38