Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 23:38:41
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am fost ortodoxa dar nu crestina. Deci apartineam de biserica ortodoxa dar nu eram cu Hristos pentru ca nici nu-L cunosteam, asa cum Il cunoasteti unii dintre voi. [crestin = ucenic al lui Hristos]
Sincer, Gabriella, tu chiar crezi ca ma face crestin un botez daca nu traiesc cu Hristos? Adica, trebuie sa ma botez, dar daca nu Il am pe El e degeaba.

PS- nu te mai jena si tu asa usor, ca tot repeti asta...
Este o confuzie de termeni.
Tie ti s-a explicat ca botezul este 'marturia unui cuget curat', ca 'cine crede si se va boteza va fi mantuit". In acesta situatie totul este foarte clar pentru tine. Ai reusit sa crezi, mai bine zis sa simti, sa experimentezi o traire noua ,o mare iubire ,o mare revelatie a dragostei Lui Dumnezeu, sa intelegi Cuvantul explicat convingator si inteligent de buni oratori si totul intr-o atmosfera vesela, cu oameni manierati si binecrescuti, cu orchestre si coruri superbe, cantareti fini si calzi . Cine n-ar fi fost miscat? Cine nu si-ar dori asa ceva, o astfel de companie, venind de undeva unde, dupa spusa ta, se lalaia ceva neiteligibil.
In aceasta situatie era normal pentru tine sa alegi ceea ce ai inteles si ti-a facut placere si ca urmare sa aderi prin botez la aceasta adunare.
Cunosc foarte bine toate acestea pentru ca le-am trait din plin si nimeni si nimic nu m-ar fi putut clinti de acolo.Nu ma interesa calitatea membrilor pentru ca simtirea era de ajuns si sincera sa fiu m-am simtit foarte iubita, toata lumea ma ridica in slavi, toti erau buni cu mine, nu-mi aduc aminte ca cineva sa ma fi ranit in vreun fel.Eu nu am ce reprosa nimanui nimic, dimpotriva mi-au fost mereu sprijin.
Problemele mele au fost de alta natura.Dupa un timp am simtit ca eu nu mai primesc hrana sufleteasca suficienta, nu intelegeam de ce dupa ce eu cu toata fiinta m-am dedicat Lui Dumnezeu si am facut tot ceea ce mi s-a cerut , am urmat intocmai 'instructiunile', nu mai puteam sa inaintez spiritual. Atunci am inteles ca lipseste ceva .Am cautat numai si numai in mine, vina mea mereu si mereu.Pentru tot ceea ce mi s-a intamplat m-am acuzat doar pe mine, am inceput sa ma rog,Doamne, arata-mi unde este locul meu in Biserica Ta cea vie, unde pot eu functiona ,anii au trecut, au aparut dupa 89 o multitudine de grupari noi, au venit multi straini, de fiecare data aveam impresia ca acolo este cel mai bine , ca da, asta cautam, dar totul pana la o vreme. M-am intors din nou la baptisti, unde era dezastru spiritual. Nimeni nu m-a apostrofat sau sa ma urmaresca mai ales ca am schimbat orasul.Ultima predica la care am participat a fost Studiul biblic al lui Iosif Ton.
In predica ne cerea sa ne analizam optiunile. Ceva de genul:"Spune-mi ce-ti doresti ca sa-ti spun cine esti!" Atunci am spus din toata inima, dupa o viata de cautari :"Vreu sa-L cunosc pe El si puterea Invierii Lui si sa ma fac asemenea cu moartea Lui".Sa nu-ti inchipui ca ma gandeam cumva la Ortodoxie.Dar Dumnezeu mi-a implinit aceasta rugaciune 4 luni mai tarziu primind Taina Sf. Botez. Te rog sa ma crezi ca de atunci s-au deschis cu totul si cu totul alte perspective si orizonturi spirituale, alta viziune si o continua uimire si recunostinta de ceea ce descopar, N-am avut nici o clipa de indoiala sau de confuzie.
Minunea convertirii, adica 'lamuririi' mele este alta minune.Imi pare rau pentru toti cei ce ce nu cunosc aceasta comoara.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:44:58
IOANA17 IOANA17 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2008
Implicit :)

Citeste etica protestanta si spiritul capitalismului ca sati fac o idee .PT LITANU IN LEGATURA CU BISERICILE TRADITIONALISTE...
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:57:54
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Faptul că ai pus întrebarea. Eu, naiv și am și sărit să explic...

Citat:
Iarăși ne lovim de modul în care definim termenii. Dacă termenul „cred în Hristos” îl definim la fel agreez cu afirmația ta.
Definitia ta are un scop, judeca (cel putin eu asta simt din start)...pe cand a mea ar fi o realitate, extrem de obiectiva, pentru ca mie daca imi spune cineva...cu ochii injectati de bautura, ca e crestin...eu chiar il cred, pentru stiu sa aud fiecare litera, si astfel daca omul spune " Sunt crestin!!", eu asta inteleg, si am obligatia sa aud ce imi zice el, in orice stare ar fi...si nu sa aud ce imi spun eu!
Citat:
Eu chiar nu înțeleg, pe bune. Sunt un NP obișnuit.
Vorbești de o escapadă a tipului la birtul din colț sau de un bețiv care nu are nici un gând să se schimbe?
Atat escapada unui tip crestin, cat si a betivul care nu are de gand sa se schimbe ( desi asta presupune o atenta monitorizare, si o interventie dupa o saptamana, ca sa poti afirma ca nu are de gand sa se schimbe, desi, poate ca el in fiecare zi incearca...si nu reuseste) sunt crestini, crestini pacatosi, mai putin pacatosi..cu caderi, unul mai puternic decat celalat...dar CRESTINI.
Citat:
Sincer nu prea. Eu am mai citit postări ale ortodocșilor dar îmi cam pari și tu o „raritate” prin BO.
Mda, imi pare rau ca fac nota discordanta, desi ma si bucur in acelasi timp, pentru ca asta ar inseamna ca ceilalti sunt buni, numai eu oaia neagra...
Citat:
Păi, stai un pic, în primul rând, ai primit titlul de creștin din partea unui NP? Din ce să fii retrogradată?
Pai nici un ortodox nu primeste titlul de crestin din partea unui NP, dar sunt retrogradati fara mila de catre NP...cu totii la gramada, ca la Auschwitz, preotii farisei, crestinii ortodocsi superficiali si pacatosi, in fruntea clasamentului pacatosilor de pe Terra.
Citat:
Acum pe bune, ce este un creștin? Eu am dat definiția mea. Vrei s-o dai și tu pe a ta? Ai dat deja una de fapt: cel care crede în Hristos. Dezvoltă puțin. Nu contează cum trăiește, ce crede, cum vorbește?
Da, acela e doar inceputul definitiei...care nu trebuie omis, si care e de fapt ideea centrala a Crestinismului.

Conteaza foarte mult cum traieste, ce crede, si ce vorbeste un crestin, orice crestin...pentru ca asta reflecta starea lui duhovniceasca, transfigurarea lui, si frumusetea sufletului sau, daaar...nu putem cu totii sa ne manifestam la fel, sa parcurgem la unison drumul spre mantuire, pentru ca suntem diferiti, unii mai slabi, altii mai puternici, unii mai perseverenti, altii mai luand si pauze...dar cu totii fiind crestini, o data ce am optat pentru Crestinism, sau nu am luat-o pe alte cai...necrestine.

Nu poti spune despre cineva care cade, ca nu mai e crestin...in virtutea acestui lucru, pentru ca e ca si cum te pronunti asupra sufletului lui, suflet pe care numai el si-l cunoaste, si Dumnezeu...in rest fiecare privind cu ochii sufletului sau...spre al altora, dar fara a fi indicat sa tragem astfel de concluzii dramatice.

Cum sa zici despre altcineva ca nu e crestin pentru ca bea, dar acelasi protestant...afirma vreodata acest lucru despre el...atunci cand barfeste, judeca, sau e valabil numai pentru ortodocsii " superficiali" si necrestini?
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:05:30
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
As dori, maestre atotstiutor ,sa-ti spun ca eram, pana acum 10 ani, a treia generatie de baptisti , cu acte in regula si nu vreo "sectulita minuscula".
Faptul ca nu te-ai regasit tu la baptisti nu justifica postarea cu pricina in care apar tot felul de prostioare. Cred ca povestirea respectiva are legatura exclusiv cu cerculetul tau de credinciosi, nu cu biserica respectiva in general.
Citat:
Si as vrea sa-ti spun ca aroganta ta si aerul de superioritate si chiar bataia ta de joc fata de ortodocsi sunt caracteristice tuturor acestor :"denominatiuni crestine respectabile" si este primul obiectiv care se inoculeaza tuturor membrilor lor, in Romania bineinteles.
Eu nu imi bat joc de nimeni in mod voit, daca prin exprimarea unei opinii totusi o fac, e deja o alta problema. Cunosc chestiunea despre care spui, nu numai ca de multe ori se intampla sa arate cu degetul pe ortodocsi, dar si pe altii din suita NP, care inca nu au ajuns la "desavarsire" ca ei.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:10:48
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Durerea mea este imensa pentru orice suflet care, ca si mine, cauta sincer adevaratele valori ale Lui Dumnezeu si acesti impostori le ofera doar surogate ieftine, de doi bani.
Foarte bine le fac acesti impostori daca unii se duc si stau cu gura cascata pe principiul "Pica para malaiata, in gura lu' natafleata". Tu crezi ca ai scapat de ei dar s-ar putea sa fi dat de unii mai mari, timpul o va demonstra. In credinta, nu trebuie privit la oameni ca ne ia durerea de cap.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:16:11
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Ai reusit sa crezi, mai bine zis sa simti, sa experimentezi o traire noua ,o mare iubire ,o mare revelatie a dragostei Lui Dumnezeu, sa intelegi Cuvantul explicat convingator si inteligent de buni oratori si totul intr-o atmosfera vesela, cu oameni manierati si binecrescuti, cu orchestre si coruri superbe, cantareti fini si calzi . Cine n-ar fi fost miscat? Cine nu si-ar dori asa ceva, o astfel de companie, venind de undeva unde, dupa spusa ta, se lalaia ceva neiteligibil.
In aceasta situatie era normal pentru tine sa alegi ceea ce ai inteles si ti-a facut placere si ca urmare sa aderi prin botez la aceasta adunare.
Cunosc foarte bine toate acestea pentru ca le-am trait din plin si nimeni si nimic nu m-ar fi putut clinti de acolo.Nu ma interesa calitatea membrilor pentru ca simtirea era de ajuns si sincera sa fiu m-am simtit foarte iubita, toata lumea ma ridica in slavi, toti erau buni cu mine, nu-mi aduc aminte ca cineva sa ma fi ranit in vreun fel.Eu nu am ce reprosa nimanui nimic, dimpotriva mi-au fost mereu sprijin.
Nu pot să spun decât un sincer „mulțumim!”, Grabriella.
Nu cred că un NP ar fi putut să descrie biserica lui în termenii în care o faci tu. Ar fi fost din partea lui lipsă de modestie. Pe lângă asta tu ești mult mai credibilă pentru că, ortodoxă fiind, spui totuși că în Biserica Baptistă:
crezi,
experimentezi o traire noua ,
o mare iubire ,
o mare revelatie a dragostei Lui Dumnezeu,
intelegi Cuvantul explicat convingator si inteligent de buni oratori
totul intr-o atmosfera vesela, cu oameni manierati si binecrescuti,
cu orchestre si coruri superbe, cantareti fini si calzi .
Eu, punându-mi-se în față niște aspecte urâte din bisericile NP a trebuit să recunosc că sunt adevărate fiindcă așa erau.
Aș fi vrut să zic: „stai domle' puțin că mai sunt și altfel de lucruri , mai frumoase prin bisericile noastre” dar n-am putut spune fiincă aș fi fost acuzat de subiectivism.

Spuse de tine însă sunt mult mai credibile. Încă o dată, mulțumesc.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:18:14
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
experimentezi o traire noua ,
o mare iubire ,
o mare revelatie a dragostei Lui Dumnezeu,
intelegi Cuvantul explicat convingator si inteligent de buni oratori
totul intr-o atmosfera vesela, cu oameni manierati si binecrescuti,
cu orchestre si coruri superbe, cantareti fini si calzi .
Trebuia sa inceapa prin ultimele trei, care-s toate chestiuni exterioare ce induc un sentimentalism pe care creierasul nostru il percepe ca fiind mare iubire si mare revelatie. Dar ia dezbraca iubirea si revelatia de toate zambetele si de toti oratorii convingatori si inteligenti (ce corporatist suna) si vezi daca mai are cineva revelatii si iubiri dupa, daca l-ai boteza fara public si pupici, cu discretie si fara atata fanfaronada.
Vechi 17.04.2010, 00:20:59
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Toti cei care posteaza pe aici NU AU NICI CELE MAI ELEMENTARE CUNOSTINTE DESPRE ORTODOXIA ORTODOCSILOR.
Tot ceea ce faci tu pe aici impreuna cu altii de prin alte grupari este sa arati inspre "partidul" tau bisericesc actual, in contrast cu cel vechi pe care l-ai parasit in cadrul unui traseism religios care poate va continua si pe viitor ca poate cine stie, nici barca asta nu e buna.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:23:41
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Deloc de neglijat este si faptul ca absolut fiecare biserica/cult NP are un profet la baza, si fiecare in parte cu o noua interpretare...sau cu un dar diferit.
Foarte amuzant spre ridicol comentariu, adica astia au cate unul si e rau, dar bisericile istorice au sute si se tine cont de cuvantul unora peste cuvantul Scripturii. Foarte interesant.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 00:23:42
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Tot ceea ce faci tu pe aici impreuna cu altii de prin alte grupari este sa arati inspre "partidul" tau bisericesc actual, in contrast cu cel vechi pe care l-ai parasit in cadrul unui traseism religios care poate va continua si pe viitor ca poate cine stie, nici barca asta nu e buna.

LOL ))
Hai ca s-au si gasit NP sa spuna altora ca, reiau citatul: arati inspre "partidul" tau bisericesc actual, in contrast cu cel vechi pe care l-ai parasit in cadrul unui traseism religios care poate va continua si pe viitor ca poate cine stie, nici barca asta nu e buna

Exceptandu-i desigur pe aceia care n-au fost niciodata ei insisi in BOR, si in cazul carora nu se poate vorbi de traseism. Inca.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32