![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca de obicei, noi zicem una, dvs. intelegeti alta : „ca noi am respinge ce este scris”. Nu ma mai obosesc sa va mai spun opinia ortodoxa. Conform logicii dvs. sectare deturnate de la Adevar, reiese ca si Hristos „S-a inlocuit pe Sine cu unul confectionat mistic din faina” atunci cand „a luat painea (oops, cea „confectionata (sic!) din faina”!) si multumind, a frant si a dat Ucenicilor zicand: Luati, mancati, acesta este Trupul Meu.” Cu dvs. nu mai vorbesc, am mai spus. Si nici nu ma astept sa intelegeti ca prin aceste cuvinte rostite inainte de indumnezeirea trupului Sau, Hristos nu se refera la trupul de carne (in greaca „sarx”), ci face referire avant la lettre la trupul Lui indumnezeit, inviat, pnevmatizat (in greaca „soma pnevmatikon”), la trupul mistic asa cum s-a aratat dupa Inviere lui Luca si Cleopa si celorlalti, invaluit in chip de paine euharistica dar dezvaluit launtric prin har. Asta e sensul si esenta pentru care Dumnezeu S-a intrupat. Sa ni se dea noua spre mancare, pentru a-L avea pe Cel Viu inlauntrul nostru, fiindca altfel nu vom putea avea Viata harica in noi, nici aici, nici dupa despartirea sufletului de trup. Asa cum in rai, Dumnezeu ii sadise omului Pomul Vietii Vesnice din ale carui roade sa se hraneasca, ( insa Adam n-a mai apucat), tot asa Dumnezeu a sadit un alt Pom al Vietii Vesnice pe dealul Golgota, si care nu e altul decat Crucea, cu unicul ei Fruct dat spre mancare lumii. ”De nu veti manca Trupul Meu, nu veti avea Viata in voi”. Hristos a zis-o! am zis ca nu va mai raspund. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Nu am atacat pe ortodocși, ci am încercat să lămuresc niște probleme; 2. Observ că acest model de conduită tinde să devină normativ: când se termină argumentele, încep insultele nevoalate. Revenind la citatul din Sf. Vasile. Vă rog să răspundeți la o întrebare simplă: poți fi mirean în afara Bisericii ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ati atacat constant pe ortodocsi si invatatura ortodoxa, ca de aceea ati fost si banat! Ati revenit pe forum cu aceeasi atitudine! Pentru mine textul e foarte clar si n-am de gand sa umplu 10 pagini doar pentru ca doriti d-voastra sa aruncati o pata asupra invataturii ortodoxe, gasind acum acest fals pretext. Daca s-a rupt de Biserica, e in stare de pacat, a cazut din har, el nu mai poate boteza. Mireanul nu poate nici el boteza, nici macar in cazuri exceptionale, n-are puterea sa o faca, daca e in stare de pacat. (sau botezul lui e formal)
Last edited by ioanna; 13.06.2012 at 14:24:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunteți foarte sigură că aceasta este învățătura ortodoxă cu privire la botez ? Poate ar fi bine să vă întrebați preotul, deoarece vă asigur că sunteți în eroare.
|
|
||||
|
||||
![]()
Va sfatuiesc si pe d-voastra sa cautati la ce s-a referit Sf. Vasile cel Mare, nu sa extrageti o propozitie din context si dupa sa aruncati cu vorbe tendentioase pe forum, bazandu-va pe DEX.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, de 3 ori. Dar cine vă mai crede? Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar pe tine cine crezi că te mai ia în serios, după ce te-ai împotmolit de zeci de ori în propriile aberații?
|
|||
|
|||
![]()
7. ,,Vai lumii din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.''
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18 Last edited by antoniap; 13.06.2012 at 15:18:02. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 13.06.2012 at 16:21:12. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|