Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2012, 14:07:06
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Respingând acest principiu hristic, de fapt Îl respingeți pe Hristos Cel Viu, înlocuindu-L cu unul confecționat mistic din făină și alcool.

Ca de obicei, noi zicem una, dvs. intelegeti alta : „ca noi am respinge ce este scris”. Nu ma mai obosesc sa va mai spun opinia ortodoxa.

Conform logicii dvs. sectare deturnate de la Adevar, reiese ca si Hristos „S-a inlocuit pe Sine cu unul confectionat mistic din faina” atunci cand „a luat painea (oops, cea „confectionata (sic!) din faina”!) si multumind, a frant si a dat Ucenicilor zicand: Luati, mancati, acesta este Trupul Meu.”

Cu dvs. nu mai vorbesc, am mai spus. Si nici nu ma astept sa intelegeti ca prin aceste cuvinte rostite inainte de indumnezeirea trupului Sau, Hristos nu se refera la trupul de carne (in greaca „sarx”), ci face referire avant la lettre la trupul Lui indumnezeit, inviat, pnevmatizat (in greaca „soma pnevmatikon”), la trupul mistic asa cum s-a aratat dupa Inviere lui Luca si Cleopa si celorlalti, invaluit in chip de paine euharistica dar dezvaluit launtric prin har. Asta e sensul si esenta pentru care Dumnezeu S-a intrupat. Sa ni se dea noua spre mancare, pentru a-L avea pe Cel Viu inlauntrul nostru, fiindca altfel nu vom putea avea Viata harica in noi, nici aici, nici dupa despartirea sufletului de trup.

Asa cum in rai, Dumnezeu ii sadise omului Pomul Vietii Vesnice din ale carui roade sa se hraneasca, ( insa Adam n-a mai apucat), tot asa Dumnezeu a sadit un alt Pom al Vietii Vesnice pe dealul Golgota, si care nu e altul decat Crucea, cu unicul ei Fruct dat spre mancare lumii.
”De nu veti manca Trupul Meu, nu veti avea Viata in voi”. Hristos a zis-o!

am zis ca nu va mai raspund.
Vechi 13.06.2012, 14:17:42
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Domnule Erethom, dorinta de a ataca constant pe ortodocsi va intuneca luciditatea, daca nu puteti analiza o propozitie simpla. Chiar nu se merita sa va mai bag in seama.
Două chestiuni:

1. Nu am atacat pe ortodocși, ci am încercat să lămuresc niște probleme;

2. Observ că acest model de conduită tinde să devină normativ: când se termină argumentele, încep insultele nevoalate.

Revenind la citatul din Sf. Vasile. Vă rog să răspundeți la o întrebare simplă: poți fi mirean în afara Bisericii ?
Vechi 13.06.2012, 14:22:43
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Ati atacat constant pe ortodocsi si invatatura ortodoxa, ca de aceea ati fost si banat! Ati revenit pe forum cu aceeasi atitudine! Pentru mine textul e foarte clar si n-am de gand sa umplu 10 pagini doar pentru ca doriti d-voastra sa aruncati o pata asupra invataturii ortodoxe, gasind acum acest fals pretext. Daca s-a rupt de Biserica, e in stare de pacat, a cazut din har, el nu mai poate boteza. Mireanul nu poate nici el boteza, nici macar in cazuri exceptionale, n-are puterea sa o faca, daca e in stare de pacat. (sau botezul lui e formal)

Last edited by ioanna; 13.06.2012 at 14:24:54.
Vechi 13.06.2012, 14:26:33
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Mireanul nu poate nici el boteza, nici macar in cazuri exceptionale, n-are puterea sa o faca, daca e in stare de pacat. (sau botezul lui e formal)
Sunteți foarte sigură că aceasta este învățătura ortodoxă cu privire la botez ? Poate ar fi bine să vă întrebați preotul, deoarece vă asigur că sunteți în eroare.
Vechi 13.06.2012, 14:28:36
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Va sfatuiesc si pe d-voastra sa cautati la ce s-a referit Sf. Vasile cel Mare, nu sa extrageti o propozitie din context si dupa sa aruncati cu vorbe tendentioase pe forum, bazandu-va pe DEX.
Vechi 13.06.2012, 14:31:44
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Conform logicii dvs. sectare deturnate de la Adevar, reiese ca si Hristos „S-a inlocuit pe Sine cu unul confectionat mistic din faina” atunci cand „a luat painea (oops, cea „confectionata (sic!) din faina”!) si multumind, a frant si a dat Ucenicilor zicand: Luati, mancati, acesta este Trupul Meu.”
Chiar aici e cheia, că nu "S-a înlocuit". El nu poate fi înlocuit de îngeri, oameni, cu atât mai puțin de niște fărâme de materie. Dar cine vă mai înțelege?

Citat:
Cu dvs. nu mai vorbesc, am mai spus.
Da, de 3 ori. Dar cine vă mai crede?

Citat:
Si nici nu ma astept sa intelegeti ca prin aceste cuvinte rostite inainte de indumnezeirea trupului Sau, Hristos nu se refera la trupul de carne (in greaca „sarx”), ci face referire avant la lettre la trupul Lui indumnezeit, inviat, pnevmatizat (in greaca „soma pnevmatikon”)
Poate în greaca de Byzantion, nu în cea de Euaggelion. Dar cine vă mai convinge?

Citat:
la trupul mistic asa cum s-a aratat dupa Inviere lui Luca si Cleopa si celorlalti, invaluit in chip de paine euharistica dar dezvaluit launtric prin har. Asta e sensul si esenta pentru care Dumnezeu S-a intrupat. Sa ni se dea noua spre mancare, pentru a-L avea pe Cel Viu inlauntrul nostru, fiindca altfel nu vom putea avea Viata harica in noi
Mi se pare mie, ori sesizez o mică translare spre înțelesul duhovnicesc al Trupului și Sângelui Sfânt? Dar cine se mai lasă indus în eroare?
Vechi 13.06.2012, 15:03:46
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
. Dar cine vă mai înțelege?
Dar cine vă mai crede?
Dar cine vă mai convinge?
Dar cine se mai lasă indus în eroare?
Alt telenovelist. Voi n-aveți alteceva în cap decât retorica asta de două parale?

Dar pe tine cine crezi că te mai ia în serios, după ce te-ai împotmolit de zeci de ori în propriile aberații?
Vechi 13.06.2012, 15:10:49
antoniap
Guest

Implicit

7. ,,Vai lumii din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.''

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18

Last edited by antoniap; 13.06.2012 at 15:18:02.
Vechi 13.06.2012, 15:27:25
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Dar pe tine cine crezi că te mai ia în serios
Eu. Pe cuvânt.
Vechi 13.06.2012, 15:46:17
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu. Pe cuvânt.
Și tu, Brutus?!

Last edited by Mihailc; 13.06.2012 at 16:21:12.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09