Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2010, 11:45:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stroie cosmin Vezi mesajul
Oare cati atei sunt in transee in vreme de razboi cand le trec obuze pe langa ureche, sau care din asa zisul ateu continua sa fie ateu cand se afla intr-u avion pe cale de prabusire. Este simplu sa pretinzi ca esti ateu cand pericolul este eparte. Sa te vad cat de ateu esti cand mai ai 5 minute din viata.
Cred ca nici un ateu nu exclude faptul ca religiozitatea este un atribut uman, care iese mai mult in evidenta in situatii critice, cind ratiunea este doborita de instincte. Religiozitatea e un instinct, mai mult sau mai putin prezent sau mai mult sau mai putin dominat de ratiune.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 12:29:04
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Teologia rasariteana nu considera ca intre natural si supranatural exista o incompatibilitate.
Demitizarea Scripturii, eliminarea tuturor aspectelor supranaturale sunt dovada rationalismului autonom. Ratiunea autonoma nu mai face apel la Ratiunea Suprema, daca nu descifreaza sensurile sadite de Dumnezeu atunci le inventeaza, ca si cum o opera de arta este rezutatul intamplarii este fara artist, nu caut sa interprez ce a vrut artistul sa exprime prin opera de arta, ma rezum la ce inteleg eu.
Sfantul Atanasie ne avertizeaza ca in vremea Patimilor Mantuitorului natura nu s-a manifestat firesc, ci suprafirec, nu potrivit unor legi autonome, cipotrivit ratiunilor sadite de Creator.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 13:38:41
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Si Coranul si Mein Kampf si Legendele Olimpului tot anonimul zarathustra le demonstreaza ca fiind adevarate. Totusi ma indoiesc profund ca la tine in buletin scrie flying. Desi asta ar explica multe.
altu' vine si pune egalitate intre basme si Biblie ? inca o confirmare a articolului meu ,ca Biblia este adevarata! multumim ateilor care confirma ceea ce stiam deja ,dar e o placere sa obtii de la un necredincios confirmarea ca Biblia e adevarata...

Citat:
te referi la martirii musulmani?
=>nu ,ma refeream la martirii atei care isi dau viata pe forumuri vorbind despre lucruri despre care habar nu au ...e o placere sa-i vezi cum se "straduiesc" saracii sa demonstreze ceva si le iese opusul... prin inversunarea lor comica ,ei demonstreaza ce de fapt Dumnezeu exista .

Citat:
Ateii in schimb urasc prostia
ateii iubesc prostia ,mai ales daca pun egalitate intre Biblie si basme.

Citat:
Asta e valabil daca vorbim de evolutionism, nu de credinta. Dovezi ale evolutionismului iti curg prin vene si chiar n-ai cum sa scapi de ele.
mie imi curg prin vene dovezi ale faptului ca sunt creat de Dumnezeu ,tie iti curg in vene dovezi ale evolutiei tale din maimuta asta si explica faptul ca urmasii lui Adam nu se inteleg cu urmasii unor maimutoi . e normal pana la urma ca urmasii unor maimutoi sa nu faca diferenta intre Biblie si un basm caci ei vad doar o insiruire de litere in orice scriere. dar daca le spune cineva ca scrierea cutare spune ca sa nu mai manance singuri toate bananele sa mai dea si la altii,desigur ca maimutoii or sa zica ca trebuie sa fie falsa scrierea care spune asemenea absurditati.

Citat:
apel la sentimente
apel la logica sau motivul care produce sentimentul de ura tembela (desfranatul uraste pe Dumnezeu care ii spune sa nu mai desfraneze si totodata uraste pe oricine care il aproba pe Dumnezeu.tu lupti cu Dumnezeu si neintalnindu-l lupti cu cei care il iubesc.
totusi inteligenta nu e punctul forte al ateilor : ateul vrea sa-l invinga pe Dumnezeu ,creatorul universului , firul de nisip vrea sa lupte cu Infinitul . ce baza poti sa pui pe cuvantul unui asemenea om ?
Vechi 17.06.2010, 14:48:03
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
altu' vine si pune egalitate intre basme si Biblie ? inca o confirmare a articolului meu ,ca Biblia este adevarata! multumim ateilor care confirma ceea ce stiam deja ,dar e o placere sa obtii de la un necredincios confirmarea ca Biblia e adevarata...

=>nu ,ma refeream la martirii atei care isi dau viata pe forumuri vorbind despre lucruri despre care habar nu au ...e o placere sa-i vezi cum se "straduiesc" saracii sa demonstreze ceva si le iese opusul... prin inversunarea lor comica ,ei demonstreaza ce de fapt Dumnezeu exista .

ateii iubesc prostia ,mai ales daca pun egalitate intre Biblie si basme.

mie imi curg prin vene dovezi ale faptului ca sunt creat de Dumnezeu ,tie iti curg in vene dovezi ale evolutiei tale din maimuta asta si explica faptul ca urmasii lui Adam nu se inteleg cu urmasii unor maimutoi . e normal pana la urma ca urmasii unor maimutoi sa nu faca diferenta intre Biblie si un basm caci ei vad doar o insiruire de litere in orice scriere. dar daca le spune cineva ca scrierea cutare spune ca sa nu mai manance singuri toate bananele sa mai dea si la altii,desigur ca maimutoii or sa zica ca trebuie sa fie falsa scrierea care spune asemenea absurditati.

apel la logica sau motivul care produce sentimentul de ura tembela (desfranatul uraste pe Dumnezeu care ii spune sa nu mai desfraneze si totodata uraste pe oricine care il aproba pe Dumnezeu.tu lupti cu Dumnezeu si neintalnindu-l lupti cu cei care il iubesc.
totusi inteligenta nu e punctul forte al ateilor : ateul vrea sa-l invinga pe Dumnezeu ,creatorul universului , firul de nisip vrea sa lupte cu Infinitul . ce baza poti sa pui pe cuvantul unui asemenea om ?
Omule esti incoerent si contradictoriu.Halucinezi despre tot felul de chestii . Logica nu produce ura, mai curand halucinatiile tale ar putea avea efectul asta :)
Si pariez ca nu ai habar de teoria evolutiei de pilda. Adica nu stii nimic despre ea. In caz contrar as dori sa imi prezinti din supraratiunea ta desavarsita cum explici existenta retrovirusilor in conditiile in care evolutia nu a avut loc iar omul e creat de Domnul din pamant acum 6000 de ani?
Este ca habar n-ai ce-s aia? Acuma spune-mi ce animal mai sunt sau ce caracteristici imorale mai am,asta ca sa ramanem la nivelul tau intelectual :)
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 16:33:35
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
scrierea cutare spune ca sa nu mai manance singuri toate bananele sa mai dea si la altii,desigur ca maimutoii or sa zica ca
trebuie sa fie falsa scrierea care spune asemenea absurditati.
Maimutoii iti vor spune numai ca cimpanzeii nu au nevoie de o astfel de carte pentru a fi empatici si sa imparta bananele si cu altii.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chimpanzee#Empathy
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 14:29:51
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stroie cosmin Vezi mesajul
Oare cati atei sunt in transee in vreme de razboi cand le trec obuze pe langa ureche, sau care din asa zisul ateu continua sa fie ateu cand se afla intr-u avion pe cale de prabusire. Este simplu sa pretinzi ca esti ateu cand pericolul este eparte. Sa te vad cat de ateu esti cand mai ai 5 minute din viata.
Sa inteleg ca tu crezi de frica si nicidecum din alte motive? Misto argument. Si in ce zeu imi recomanzi sa cred in ultimele 5 minute de frica? Ce argumente ai?
Uite iti dau eu exemplu de ateu in transee: Hemingway. E drept ca marxisto-legionaro-comunisto-misticul Tutea ar fi preferat o baba nesapalata!
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 14:53:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Sa inteleg ca tu crezi de frica si nicidecum din alte motive? Misto argument. Si in ce zeu imi recomanzi sa cred in ultimele 5 minute de frica? Ce argumente ai?
Uite iti dau eu exemplu de ateu in transee: Hemingway. E drept ca marxisto-legionaro-comunisto-misticul Tutea ar fi preferat o baba nesapalata!
De ce o caracterizare ata de dura la adresa lui Tutea? Eu cred ca enumerarea ascunde si o exagerare.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 22:46:11
stroie cosmin stroie cosmin is offline
Banned

Data înregistrării: 16.06.2010
Implicit Dreptul la replica

Citat:
Nu uita ca noi oameni trebuie sa avem frica de Dumnezeu, iti spune ceva "frica"??Daca citeai macar odata Biblia intelegeai mai bine notiunea de credinta.Apropo tu de ce crezi in Dumnezeu?Eu stiu de ce cred in el. Mie personal imi este frica de Dumnezeu , tu esti atat de curajos incat sa nu iti fie frica de EL?Esti tu capabil sa intelegi ceea mai mica lucrare a sa?unde ai fost tu cand s-a facut pamantul?Si nu uita ma refeream la atei, care sustin ca nu cred in Dumnezeu, chiar nu esti instare sa pricepi un text.Interesanta concluzie ai tras din ceea ce am scris eu.Orice om are pacate, Dumnezeu nu are, el judeca faptele noastre , nu uita ceea spus Isus "daca ati avea credinta cat un bob de mustar ati muta muntii din loc", eu nu mut nici un munte din loc, deci credinta mea este mai mica decat un bob de mustar, in concluzie imi este frica in continoare de Dumnezeu.Cred in Dumnezeu pt ca stiu ca el exista si m-a ajutat de fiecare data, ma ocroteste mereu, si ma iubeste, dar imi este frica de el pt ca sunt pacatos. Asa cum imi este frica de moarte, si mai mult imi este frica de moarte in cazul in care am cancer. Sper ca intelegi cele doua ipostaze: Un om sanatos are o mai mica frica de moarte decat un om bolnav de cancer, asa si eu nu sunt fara prihana sunt pacatos deci frica mea fata de Dumnezeu este probabil mai mare decat a ta care posibil sa fi fara prihana. Te rog pe viitor inainte sa faci tot felul de analize citeste de mai multe ori textul care il contrariezi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
ateii si iratiunea 2 flying Generalitati 5 10.01.2011 10:42:07
Ateii dorstor Umanitare 3 23.08.2008 00:05:06