Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2010, 16:56:11
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Va recomand acum si voua cartea pe care vreau sa o citesc:Raspunsuri la intrebari ale lumii de astazi de Episcopul Nicolae Velimirovici.Sunt foarte bune raspunsurile si foarte folositoare pentru orice crestin ortodox.Sunt raspunsuri la framantarile multor oameni,raspunsuri la scrisorile a anumiti oameni cu probleme.

Va mai recomand ''Ne vorbeste parintele Paisie..'' o carte tot asa de folositoare.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 21:43:00
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Va recomand cu toata caldura o lectura usoara si captivanta: toate cartile scrise despre pr. Porfirie din Grecia...pentru mine au fost minuni dumnezeiesti, nu carti.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2010, 20:00:34
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Mi s-a recomandat cartea ''Viata, aratarile, minunile, acatistul si paraclisul Sfantului Efrem cel Nou, grabnicul ajutator si marele facator de minuni'' si vreau sa v-o recomand si voua.Am aruncat o privire,e minunata.E un Sfant despre care nu stiam si se pare ca a avut si are o poveste minunata si minuni de tinut minte.Cartea contine si acatist si paraclis dar mai ales 200 de pagini de viata,aratari si minuni care o sa va impresioneze.Mie asa mi s-a spus si parerea mea e ca mi s-a spus pe drept.Cartea costa cam mult ce-i drept dar merita,cred eu.

Va mai recomand cartea Sf.Nectarie din Eghina de Pr.Ambroise Frontrier.Tot o carte minunata la fel ca toate despre Sf.Nectarie.

Pe masura ce o sa mai citesc si o sa mai aflu am sa mai recomand carti.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.10.2010, 21:09:06
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Smile Bine ai revenit!

Bine ai revenit, Alin!Multa sanatate si bucurii!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 12:51:29
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Implicit frate, asculta sfatul unui amarat

majoritatea cartilor pe care ti le-au recomandat fratii bunicele ,dar lista o poti simplifica si raman acestea Vietile Sfintilor! insa,o carte care schimba sufletul si in care sufletul se roaga in timp ce citesti desi duhul ei il vei patrunde in timp asa ca la Sfanta Scriptura, aceasta carte este "intre iadul deznadejdi si iadul smereniei" Sfantul Siluan Athonitul..
este cea mai luminatoare, curatitoare ,aducatoare de pocainta, de lacrimi, intr-un cuvant de mantuire! Sfantul Siluan este unicat in literatura ortodoxa, poate sa se apropie de el Cuviosul Gheron Iosif cu marturii din viata monahala, dar Sfantul Siluan este .. si mai ales daca ai cum pe telefon sau pe un mp3 exista o varianta a acestei carti audio pe care o gasesti si o poti downloada usor de pe internet.. este interpretata de un actor.. iata linkul de unde poti downloada
vei vedea ce roade aduce in suflet blandetea acestui sfant.:
http://www.teologie.net/data/mp3/index.php

Last edited by GheronIosifIsihastul; 15.10.2010 at 12:56:27.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 15:22:20
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit

Dragii mei, vă recomand "Pateric despre visuri și vedenii" (apărut la ed. Egumenița), dar și "Mărturisiri din mlaștina disperării" de Dumitru Bordeianu.
Doamne ajută!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 15:40:58
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Sfintii:
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
...
-Ioan Damaschin: Dogmatica
-Ioan Gură de Aur: Omilii
si mie imi plac mult cei doi Sfinti Parinti. recomand din toata inima cartile.
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 15:57:19
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

CITADELA - Antoine De Saint-Exupery (argumente ce pot convinge ateii de "tip intelectual",complicati in gandire de existenta lui Dumnezeu si de micimea si neputinta omului in simturi si gand)
Reply With Quote
Vechi 15.10.2010, 16:10:52
coldworld coldworld is offline
Banned

Data înregistrării: 14.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Paduraru Vezi mesajul
Dragii mei, vă recomand "Pateric despre visuri și vedenii" (apărut la ed. Egumenița),
asta trebuie sa fie o carte super !
Reply With Quote
Vechi 18.10.2010, 21:11:40
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coldworld Vezi mesajul
asta trebuie sa fie o carte super !
Să știi că este un foarte bun îndrumar pentru suflet, un adevărat strigăt de alarmă împotriva înșelărilor vrăjmașului diavol, care, numai cu îngăduința bunului Dumnezeu, poate să îmbrace și "haină de înger al luminii".
Doamne ajută!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Carti adina91 Resurse ortodoxe on-line 54 02.10.2017 16:59:34
Ce rugaciuni sunt recomandate cand nu poti dormi ? anisoara Generalitati 13 16.07.2012 22:00:33
Carti noi brandusa Stiri, actualitati, anunturi 0 13.03.2010 16:55:33
carti georgiana52 Generalitati 2 11.09.2009 23:24:19
carti Annamarria Generalitati 41 02.09.2007 21:38:17