![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ion și-a trecut la profil că este ortodox.
Ion este un mincinos. Nu faceți ca Ion.
|
|||
|
|||
![]()
Cu dedicatie pentru Ionel Martoru' lu' Ebola, un cantec despre iehovisti:
https://www.youtube.com/watch?v=LrHgIhYff8Y |
|
|||
|
|||
![]()
Pai primii crestini nu au fost ortodocsi cu adevarat? Dar cu adevarat , nu ca cei de astazi . Spune si tu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Propun admin-ului să treacă la rubrica despre confesiune și „ortodox cu adevărat”, ca să nu mai existe confuzii.
|
||||
|
||||
![]()
Și tu ești ca primii creștini? Asta zici?
|
|||
|
|||
![]()
Da , desigur ca a fost rastignit pe o cruce , crux , daca deasupra capului evident s-a pus acea tablie din lemn cu inscriptia ,,Rex iudeorum,,,,, Dar multi istorici si nu numai , spun sau se spune la modul general ca , primii crestini nu au avut in inchinarea lor nici un obiect cruciform. Deci chiar daca Hristos a fost rastignit pe o cruce si cei de fata au vazut asta , ei au continuat sa aiba ,,credinta,, in Hristos Iisus si in inviere , in asta constau sensul cuvintelor,, Caci ,,cuvantul,, crucii este nebunie , dar pentru noi este,,,etc. Deci ei trebuiau sa vorbeasca despre jertfa lui Hristos oamenilor si despre invierea lui . ,,Cuvantul crucii,, adica vorbirea despre jertfa lui Hristos. Si se mai spune ca tot ei primii crestini au avut o ,,repulsie,, de neinvins fata de obiectul rastignirii lui Hristos. Si in multe documentare sau carti despre primii crestini si viata lor , motivele persecutiilor pe care unii nici nu le cunosc bine , se spune ca ,,crucea,, a aparut ca simbol al inchinarii destul de tarziu fata de secolul intai. Si atunci prima data a fost ,,crucifixul,, apoi a aparut DIVERSITATEA,,de forme ale crucii existente si astazi. Dupa parerea mea tocmai ca astazi diversitatea formelor crucii atat de variata in cadrul crestinatatii este o dovada ca s-a preluat atatea forme ale cruci din Antichitate , majoritatea fiind simboluri solare. Deci Hristos a fost clar rastignit pe o cruce , numai ca primii crestini nu au venerat nici un simbol crestin. Ei stiau bine cine se afla in spatele sincretismului religios. La gatul unor soldati si sacerdoti babilonieni din trecut pe unele gravuri se pot vedea cruci cu bratele egale , exact ca unele de pe vesminte preotesti de astazi. A fost un simbol atat de venerat la populatia Europei incat si dupa aparitia crestinismului a fost greu de inlaturat din mintea si cultura oamenilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da desigur , Hristos Iisus este Fiul lui Dumnezeu , asa cum spune si Petru , ,,,Tu esti Hristosul , Fiul Dumnezeului celui viu,,,.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu ionele, n-am intrebat daca este Fiul lui Dumnezeu ci daca este el insusi pe deplin Dumnezeu.
Este sau nu este Hristos Dumnezeu (Fiul)?
|
|||
|
|||
![]()
Nu sant , sau nu santem multi dintre noi , dar nu ar trebui sa fim oare? . Atunci cum am putea sa spunem ca,,, calcam pe urmele lor. Sau il imitam cat mai bine pe Hristos Iisus. Eu cred ca ceea ce au facut si ceea ce au spus crestinii primului secol , nu se mai potrivea deloc cu ceea ce spuneau si credeau cei din secolele 4, 5 incoace. Si asta nu pentru ca nu asa ar fii trebuit sa fie , ci pentru ca era cam greu sa respecte cu adevarat ceea ce a spus Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]()
Te pomenesti ca primii crestini purtau si ei o facatura de biblie dupa ei, asa zisa "traducere a lumii noi".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor | alexmatei | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 01.05.2012 19:36:50 |
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic | colaps | Generalitati | 37 | 11.05.2010 03:04:05 |
Proportiile religiilor pe glob | luchian | Generalitati | 4 | 09.10.2009 15:32:51 |
100 de ani de istoria religiilor | odin | Generalitati | 0 | 09.03.2007 18:47:32 |
|