Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2009, 19:14:34
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Implicit

................
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)

Last edited by podolski_2; 19.12.2009 at 19:23:13.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 21:09:08
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
mda... O fi si cum zici tu, da' totusi nu am ajuns inca acolo ca de ziua armatei sa se dea cu banul daca fac slujba de pomenire a eroilor dupa randuiala ortodoxa sau sau sa se citeasca rugaciuni catre Alah din Coran.
Pentru ca pomenirile ortodoxe de care vorbesti sa ramina in adevar si nu in minciuna ar trebui pomeniti cei nevinovati, civili, femei si copii ucisi miseleste in Irak si Afganistan de catre armata NATO deci si de armata romana.
ASA incepe pocainta, nu prin ura simtita de tine pentru coran, unguri si religiile altora...e pacat,dar explica felul in care vezi tu lucrurile in Ro.
Pina nu facem acest pas de profunda CAINTA pentru nemerniciile pe care le savirsim alaturi de alti calai occidentali, vom avea parte numai de alde basesti la conducere
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 21:12:32
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
................
"Cum sa mai ai idealuri cand exista pe acest pamant orbi, surzi sau nebuni? Cum sa ma bucur de lumina pe care altul n-o mai poate vedea sau de sunetul pe care nu-l poate auzi? Ma simt responsabil de intunericul tuturora si ma cred un hot al luminii. Oare n-am furat noi lumina celor care nu vad sau sunetul celor care n-aud? "

Noi trebuie sa iubim insa prima grija este sa ne vedem de mintuirea noastra personala. fragmentul de mai sus mi se pare neadecvat....NU, nu noi am furat lumina celor de linga noi!
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 21:40:58
Nicu5166's Avatar
Nicu5166 Nicu5166 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Bihor
Implicit

...Fratilor ,asa incepe distrugerea acestei tari, in special datorita prostiei si mai ales lacomiei a 5 milioane de romani care ,pentru 30 de arginti sau pentru ca Bunul Dumnezeu le-a intunecat mintile l-au reales pe acela care a adus atata cearta si ura in aceasta tara ! Ne-am ucis conducatorul in Sfinta Zi De Craciun si probabil inca nu ne-am terminat pedeapsa . Acesta cred ca este motivul pentru care unora dintre fratii nostri le-a luat Dumnezeu mintea si au ales in loc de unire , dezbinarea , in locul bunei intelegeri, cearta .Astfel Biserica Ortodoxa va fi condusa de un reformat sau in cel mai fericit caz de un catolic, si fiti siguri ca acest lucru nu va ramane fara urmari . Majoritatea ungurilor au demonstrat ca musca mana care le da paine, totusi Piratu de la Cotroceni ia adus iar la guvernare pentru asi scapa pielea si asi satisface lacomia nestavilita .Noua celor cu frica de Dumnezeu ne ramane sa ne rugam zi si noapte ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa apere aceasta tara si Sfinta noastra Biserica Ortodoxa de oamenii si organizatiile lui anticrist . Doamne ajuta-ne pe noi nevrednicii robii Tai !...

Last edited by Nicu5166; 19.12.2009 at 21:48:55.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 21:57:32
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Asta ai inteles tu din semnatura mea? :)

Sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti.
Cad il vei iubi, suferintele lui le faci ale tale, si te superi pt ele ca si cum ar fi ale tale .

Te simti responsabil pt tot raul oamenilor pt ca ai fi putut sa te dedici pt vindecarea lor si nu ai facut-o. In schimb ai preferat sa stai confortabil zicand Acatiste spre binele tau, din cand in cand, iar binele aproapelui l-ai lasat in voia sortii (e crucea lui ), in loc sa iti depui energia sufletului tau si spre salvarea lui prin rugaciuni staruitoare inaintea lui Dumnezeu.
Caci prietenul la nevoie se cunoaste.

Grija ta de mantuire e doar o scuza sa fii insensibil.
Daca te ingrijesti de mantuirea ta, nu stai pe forum sa iti faci pacatul judecarii aproapelui (asta facem noi si suntem constienti).
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 21.12.2009, 06:37:08
REBUS REBUS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
As vrea sa fac o observatie aici ca sa va linististi cu totii.
Un ministru nu are treaba cu domeniul ca atare, ci numai cu partea politico-administrativa. Este doar manager.
Rareori exista un ministru ca sa cunoasca (prin studii de ex.) domeniul pe care il conduce.
Un sef de spital de ex. nu e musai medic, ci mai ales economist, se ocupa de partea administrativa si nu de pacienti.
La fel cu ministrii:la sport nu trebuie musai un sportiv ca ministru, nici nu sunt ministri militari, politisti, in uniforma, etc.
Si la ministerul care se ocupa de religii (deci al cultelor) si asta nu inseamna numai ortodoxie, ci tot ce se afla in tara in acest domeniu, trebuie cineva sa organizeze, sa vada de finante, cladiri, personal, etc.
Dacă dumneavoastră folosiți măsura “boc” eu prefer POC a
a)Mat. 4, 9

b)Mat. 24, 22 – 25
Reply With Quote
Vechi 21.12.2009, 09:23:53
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Ministerul cultelor nu se ocupa cu legi privind libertatea religioasa si alte lucruri de genul asta?
Cum poti tu ca stat ortodox sa lasi pe altii catolici si reformanti sa reglementeze asptecte legate de religie la tine in tara?
Statul roman nu este stat ortodox, ci laic! Scrie in constitutie. Daca totusi pare ca suntem un stat ortodox, este numai datorita slugarniciei politicienilor fata de BORi. Oricum stai linistit ca fondurile bisericii tot cresc indiferent de criza.

Last edited by ai2; 21.12.2009 at 09:28:08.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2009, 11:36:01
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
N-am nici un dubiu ca foarte multi sustin aceasta ideie, doar cei de acolo sunt reprezentantii cuiva. Ba chiar a majoritatii.

Totusi mi s-ar fi parut normal ca cei 87% de ortodocsi cati s-au declarat la recensamantul din 2002 sa fie reprezentati de cineva care atunci cand citeste popa in bisierica <<Pe ostașii români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea Țării și a credinței strămoșești, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru împărăția Sa >> sa nu-si faca cruce pe dos de la dreapta la stanga.

Bine, ca nu i-a reprezentat si n-o sa-i reprezinte nimeni, asta e alta discutie.
In caz ca nu stiai, Parlamentul e organul reprezentativ al cetatenilor, iar nu Guvernul. In Guvern nu e obligat nimeni sa te reprezinte.
Vechi 21.12.2009, 11:40:27
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
Nu m-am referit la bani deloc,ma gandeam la eventuala defavorizare ortodoxa,dar nu cred ca este cazul,deci sa nu dramatizam.L-au luat,le uram success in munca lor.
Uite, vezi? Daca in Romania exista intr-adevar separatie intre stat si culte la ora asta nu te interesa nici cat negru sub unghie cine ar fi fost ministru. Dar pentru ca BOR suge de la stat, ba chiar depinde de banii primiti de la stat, apare miez de scandal cand cetateni romani de alta etnie ajung ministri la Ministerul Culturii si Cultelor.

Tin sa reamintesc sovinilor ca oricine e nascut in tara asta are cetatenie romaneasca si se bucura de aceleasi drepturi si obligatii cetatenesti ca orice alt cetatean. Ura pentru alte etnii si discriminarea pe baza etniei se numeste rasism.
Vechi 21.12.2009, 11:46:35
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicu5166 Vezi mesajul
...Fratilor ,asa incepe distrugerea acestei tari, in special datorita prostiei si mai ales lacomiei a 5 milioane de romani care ,pentru 30 de arginti sau pentru ca Bunul Dumnezeu le-a intunecat mintile l-au reales pe acela care a adus atata cearta si ura in aceasta tara ! Ne-am ucis conducatorul in Sfinta Zi De Craciun si probabil inca nu ne-am terminat pedeapsa . Acesta cred ca este motivul pentru care unora dintre fratii nostri le-a luat Dumnezeu mintea si au ales in loc de unire , dezbinarea , in locul bunei intelegeri, cearta .Astfel Biserica Ortodoxa va fi condusa de un reformat sau in cel mai fericit caz de un catolic, si fiti siguri ca acest lucru nu va ramane fara urmari . Majoritatea ungurilor au demonstrat ca musca mana care le da paine, totusi Piratu de la Cotroceni ia adus iar la guvernare pentru asi scapa pielea si asi satisface lacomia nestavilita .Noua celor cu frica de Dumnezeu ne ramane sa ne rugam zi si noapte ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa apere aceasta tara si Sfinta noastra Biserica Ortodoxa de oamenii si organizatiile lui anticrist . Doamne ajuta-ne pe noi nevrednicii robii Tai !...
N-a fost guvernare postrevolutionara in care sa nu fie implicat UDMR. Sunt un partid mic, fara perspective de crestere. Asa ca isi pun si ei la bataie bruma de sustinere in parlament ca sa rotunjeasca majoritati, drept urmare primind si ei cate un ministru, cate un secretar de stat etc. Asa e in politica, a-l acuza pe Basescu pentru ca a preferat o guvernare cu UDMR nu are sens. Dar probabil ai tu ceva personal cu Basescu. Tot il plangi pe Ceausescu, probabil esti vreun nostalgic, caz in care vad si eu cum economia de piata si libertatea omului sunt concepte straine de tine.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ungurii au fost ortodocsi Ungur950 Despre Biserica Ortodoxa in general 10 01.09.2011 14:21:29
copil luat de suflet clementia Preotul 21 07.02.2009 14:48:20
De luat aminte Laurentiu Generalitati 10 12.06.2007 23:13:15
Lega cultelor phradmon Secte si culte 0 03.02.2007 11:25:37
Noua Lege a cultelor ancah Generalitati 2 13.12.2006 19:07:10