Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2009, 20:12:32
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Nu va inteleg...

Mai precis nu stiu de amestecati lucrurile.
Eu am spus ca m-am impartasit ani de zile fara probleme si ganduri, totusi am auzit in ultima vreme tot mai multe lucruri care imi dau de gandit.
N-am stiu pana recent ca se moare de hepatita, de gripe de toate felurile si alte virusuri cumplite. Ori nu erau pana acum, ori nu stiam noi de ele.
Am auzit in ultima vreme atatea cazuri de omeni (prieteni, cunoscuti, rude) care s-au trezit ca au avut hepatite B,C si alte boli de care habar n-au avut de unde, cand si cum le-au luat. Asta era (si mai este) igiena in tara noastra si nu numai.
De ce vi se pare acum ca daca imi pun (eu si altii) asemenea probleme si caut solutii nu mai sunt buna crestina si nu mai am incredere in Trupul si sangele Domnului.
Am mai spus ca nu stiam ca lingurita(ele) pentru Impartasanie se sfintesc. Am sa vad daca scrie asta undeva in carti de liturgica.
Nu se pune problema ca nu cred in Impartasanie, ci ca am oarecare spaime.
Am vazut (ingrijit) pana la moarte un om bolnav de hepatita si nu cred ca vreti sa stiti ce chin a avut ani de zile.
Mor oameni pe capete de gripa porcina, zilnic!

Se poate sa fie asa cum sa puneti voi si asa mi-as dori sa fie si asa ma rog, sa ne apere Dumnezeu de astfel de boli si sa le elimine.
Dar sunt un om, neputincios in fata unor astfel de lucruri.
Nu e vorba ca nu am incredere ca ne fereste Dumnezeu, ci doar de respectarea unor masuri de igiena.
Dumnezeu nu ia bolile de la noi. Se imbolnavesc si mor si preoti, si calugari, si mari duhovnici.

Va intreb atunci: voi va vaccinati, sau va lasati in voia lui Dumnezeu sa va protejeze, sau pur si simplu nu va pasa si muriti voi, sau rudele, apropiatii vostri si gata?

Chiar asa o nenorocire ar fi sa se foloseasca macar temporar lingurite separate, sau dezinfectate? Sau poate om purta curand toti mastile alea la gura, ca sa nu mai deschidem gura la nimic.
Ce are lingurita aia? Continutul este sfant si important. Daca El este in alta lingurita nu mai este la fel de sfant?
In fond am vazut si alte posibilitati de impartire a Trupului si Sangelui Lui: catolicii primesc in gura, sau in mana, fara lingurita, altii dau bucatica de paine inmuiata in vin pe un servetel sau in palma (in biserica Ortodoxa am vazut asta) etc.
Cum vi se pare toti acesti virusi? Nu va sperie? Da, e adevarat un crestin trebuie sa poata muri in orice moment fara probleme.
Nu mai are rost sa discutam. Cine stie ce ne mai asteapta.
Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc eu si sa-mi arate raspunsul, calea.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2009, 21:17:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
mai precis nu stiu de amestecati lucrurile.
Eu am spus ca m-am impartasit ani de zile fara probleme si ganduri, totusi am auzit in ultima vreme tot mai multe lucruri care imi dau de gandit.
N-am stiu pana recent ca se moare de hepatita, de gripe de toate felurile si alte virusuri cumplite. Ori nu erau pana acum, ori nu stiam noi de ele.
Am auzit in ultima vreme atatea cazuri de omeni (prieteni, cunoscuti, rude) care s-au trezit ca au avut hepatite b,c si alte boli de care habar n-au avut de unde, cand si cum le-au luat. Asta era (si mai este) igiena in tara noastra si nu numai.
De ce vi se pare acum ca daca imi pun (eu si altii) asemenea probleme si caut solutii nu mai sunt buna crestina si nu mai am incredere in trupul si sangele domnului.
Am mai spus ca nu stiam ca lingurita(ele) pentru impartasanie se sfintesc. Am sa vad daca scrie asta undeva in carti de liturgica.
Nu se pune problema ca nu cred in impartasanie, ci ca am oarecare spaime.
am vazut (ingrijit) pana la moarte un om bolnav de hepatita si nu cred ca vreti sa stiti ce chin a avut ani de zile.

se poate sa fie asa cum sa puneti voi si asa mi-as dori sa fie si asa ma rog, sa ne apere dumnezeu de astfel de boli si sa le elimine.
Nu e vorba ca nu am incredere ca ne fereste dumnezeu, ci doar de respectarea unor masuri de igiena.
Dumnezeu nu ia bolile de la noi. Se imbolnavesc si mor si preoti, si calugari, si mari duhovnici.

Va intreb atunci: Voi va vaccinati, sau va lasati in voia lui dumnezeu sa va protejeze, sau pur si simplu nu va pasa si muriti voi, sau rudele, apropiatii vostri si gata?

Chiar asa o nenorocire ar fi sa se foloseasca macar temporar lingurite separate, sau dezinfectate? Sau poate om purta curand toti mastile alea la gura, ca sa nu mai deschidem gura la nimic.
Ce are lingurita aia? Continutul este sfant si important. Daca el este in alta lingurita nu mai este la fel de sfant?
In fond am vazut si alte posibilitati de impartire a trupului si sangelui lui: Catolicii primesc in gura, sau in mana, fara lingurita, altii dau bucatica de paine inmuiata in vin pe un servetel sau in palma (in biserica ortodoxa am vazut asta) etc.
Cum vi se pare toti acesti virusi? Nu va sperie? Da, e adevarat un crestin trebuie sa poata muri in orice moment fara probleme.
Sa ma ierte dumnezeu daca gresesc eu si sa-mi arate raspunsul, calea.
impartaseste_te in continuare fara teama , caci numai astfel Dumnezeu iti va da raspunsul de care ai nevoie !

Last edited by cristiboss56; 01.11.2009 at 21:20:47.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 00:57:00
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Da, ai dreptate Cristi. M-am impartasit toata viata si nu am avut niciodata nici un fel de probleme de sanatate ca urmare a Sf Impartasanii, nici cand eram bebelus, si nici acum. Apoi, din cate stiu eu hepatita se transmite prin sange infectat, maini murdare sex neprotejat cu cineva bolnav de hepatita. Nu stiu cum ar putea sa ajunga sange infectat pe lingurita de impartasanie, si nimeni nu pune mana pe lingurita, in afara de preot.
Sigur, gripa se poate lua prin saliva. Dar cred ca mai mari sanse ai sa te molipsesti daca stranuta cineva bolnav langa tine, nu neaparat in biserica, ci in autobuz, pe strada, la primarie, la scoala, la restaurant, decat la un mic, scurt contact cu lingurita de impartasanie. Bineinteles, cred ca ar trebui sa se faca apel prin biserici ca cei bolnavi/raciti sa aiba bunul simt sa stea acasa si sa astepte sa le treaca, sau daca nu sa vorbeasca cu parintele sa ii impartaseasca separat, sau chiar sa vina la ei acasa daca sunt atat e bolnavi. Asta fiindca unii au credinta mai slaba, si nu se merita sa fie ei pierduti ca sa tii cu dintii de un detaliu.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 05:40:06
potoceanc potoceanc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru potoceanc
Implicit

Eu zic sa dam credit celor sfinte, impartasanie, icoane, moaste etc si sa consideram ca cei ce vin bolnavi fiind in contact cu ele se pot vindeca si in nici un caz ca lasa acolo virusi si/sau bacterii.
Ei cum ar fi sa te duca mintea intr-acolo incat sa crezi ca in Sfantul Potir alaturi de Sangele si Trupul Domnului sunt si bacterii? Imi suna de-a dreptul stupid.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 12:34:45
marioad24's Avatar
marioad24 marioad24 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru marioad24 Send a message via Skype™ to marioad24
Implicit Sofia draga....

Sofia draga.... eu te intreb un lucru: ce crezi? ce este mai puternic: ce vine de la Hristos (sub orice forma) sau ce vine de la lume (sub orice forma)? In ce priveste credinta noastara, eu zic ca e slaba... trebuie sa ne intarim inca... tu, fara sa-ti dai seama, te indoiesti de puterea lui Dumnezeu si a Fiului Sau, Iisus Hristos.... Crezi mai mult in puterea lucrurilor facute de om (medicamente, si alte lucruri...) decat in puterea lui Dumnezeu, care poate oricand schimba (ca un Creator ce este) ordinea si starea lucrurilor; si veni-va vremea cand le va schimba (la vremea venirii Fiului Omului in slava), asa cum a mai facut-o cu starile acestui Pamant. E un fel de a zice "facute de om" - caci si ele tot cu supervizarea divina se fac.
Citat:
Mai precis nu stiu de amestecati lucrurile.
Am auzit in ultima vreme atatea cazuri de omeni (prieteni, cunoscuti, rude) care s-au trezit ca au avut hepatite B,C si alte boli de care habar n-au avut de unde, cand si cum le-au luat. Asta era (si mai este) igiena in tara noastra si nu numai.
De ce vi se pare acum ca daca imi pun (eu si altii) asemenea probleme si caut solutii nu mai sunt buna crestina si nu mai am incredere in Trupul si sangele Domnului.
Am mai spus ca nu stiam ca lingurita(ele) pentru Impartasanie se sfintesc. Am sa vad daca scrie asta undeva in carti de liturgica.
Nu se pune problema ca nu cred in Impartasanie, ci ca am oarecare spaime.
Am vazut (ingrijit) pana la moarte un om bolnav de hepatita si nu cred ca vreti sa stiti ce chin a avut ani de zile.

Se poate sa fie asa cum sa puneti voi si asa mi-as dori sa fie si asa ma rog, sa ne apere Dumnezeu de astfel de boli si sa le elimine.
Nu e vorba ca nu am incredere ca ne fereste Dumnezeu, ci doar de respectarea unor masuri de igiena.

Va intreb atunci: voi va vaccinati, sau va lasati in voia lui Dumnezeu sa va protejeze, sau pur si simplu nu va pasa si muriti voi, sau rudele, apropiatii vostri si gata?

Ce are lingurita aia? Continutul este sfant si important. Daca El este in alta lingurita nu mai este la fel de sfant?
In fond am vazut si alte posibilitati de impartire a Trupului si Sangelui Lui: catolicii primesc in gura, sau in mana, fara lingurita, altii dau bucatica de paine inmuiata in vin pe un servetel sau in palma (in biserica Ortodoxa am vazut asta) etc.
Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc eu si sa-mi arate raspunsul, calea.

Last edited by marioad24; 02.11.2009 at 12:45:17.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 12:49:08
adlight adlight is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Implicit manipulare

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ieri am citi un mesaj care spune clar sa nu venim la biserica daca ne simtim rau, sa nu pupam potirul, mina preotului si icoanele si sa ne dezinfectam miinile inainte de a participa la slujbe, ca sa nu raspindim virusul.

Dincolo de faptul ca se zice fara confirmari... ca "de 2000 de ani nu s-a imbolnavit nimeni nici in vreme de ciuma", oare ce facem, riscam sau nu?

Ce ati face cu copiii vostri cu batrinii?..stiind ca deja s-au semnalat cazuri de morti subite ale unor copii din cauza gripei(11 si 13 ani)
despre <lipsa de confirmari> privind Sfanta Impartasanie, eu as mai cerceta...

despre ah1n1, daca cercetezi putin:
1. gripa nu este mai periculoasa decat o gripa sezoniera
2. vaccinul este foarte controversat
3. interesele financiare legate de vaccin sunt imense
4. interese legate de putere trebuie luate in considerare

despre mortile subite din cauza gripei: cred mai degraba ca din cauza vaccinului anti-gripal.

ce as face cu copilul meu: il voi trata de gripa, daca va fi cazul, asa cum se trateaza orice gripa; nu il voi vaccina.

Doame ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 13:47:17
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Dumnezeu ii cere lui Moise sa-si dea jos incaltamintea cand acesta se apropia de Rugul Aprins; pe munte, spre primirea Tablelor Legii, nu urca decat Moise, iar cel ce se atingea de munte murea; pe Muntele Tabor - cand Hristos ne descopera dumnezeirea Sa prin firea umana - cei trei apostoli au cazut cu fetele la pamant.... si noi vorbim de necesitatea de a schimba lingurita. Oare cat timp voi mai fi orbi si surzi la minunile petrecute? Daca in potir am avea vin si paine, as fi de acord sa venim cu o lingurita proprie, insa, in potir avem Trupul si Sangele Domnului.

Last edited by costel; 02.11.2009 at 13:50:00.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 15:18:49
adlight adlight is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Implicit maica siluana despre vaccin

http://www.youtube.com/watch?v=nyHxK...ture=rec-HM-r2
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 15:39:59
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Da, ai dreptate Cristi. M-am impartasit toata viata si nu am avut niciodata nici un fel de probleme de sanatate ca urmare a Sf Impartasanii, nici cand eram bebelus, si nici acum. Apoi, din cate stiu eu hepatita se transmite prin sange infectat, maini murdare sex neprotejat cu cineva bolnav de hepatita. Nu stiu cum ar putea sa ajunga sange infectat pe lingurita de impartasanie, si nimeni nu pune mana pe lingurita, in afara de preot.
Sigur, gripa se poate lua prin saliva. Dar cred ca mai mari sanse ai sa te molipsesti daca stranuta cineva bolnav langa tine, nu neaparat in biserica, ci in autobuz, pe strada, la primarie, la scoala, la restaurant, decat la un mic, scurt contact cu lingurita de impartasanie. Bineinteles, cred ca ar trebui sa se faca apel prin biserici ca cei bolnavi/raciti sa aiba bunul simt sa stea acasa si sa astepte sa le treaca, sau daca nu sa vorbeasca cu parintele sa ii impartaseasca separat, sau chiar sa vina la ei acasa daca sunt atat e bolnavi. Asta fiindca unii au credinta mai slaba, si nu se merita sa fie ei pierduti ca sa tii cu dintii de un detaliu.
Noesisaa - am impresia ca te contrazici singura. Din primul tai mesaj pe acest fir si chiar din acest mesaj, reiese ca si tu esti pentru ca cei bolnavi sa fie impartasiti separat, sau sa vina acasa la cei bolnavi.
Mai precis cum vezi tu impartasirea asta separata?
Eu fix asta imi doresc. Dar cum o vezi tu facuta?

Pe urma spui ca hepatitele se iau numai prin sange si contact sexual, iar gripa eventual prin saliva.
Eu spun ca este vorba in toate cazurile de lichide ale corpului. De ce sa fie saliva mai altfel decat lichidele care vin la contactul sexual?
Ar trebui sa explice un medic aici, cel mai bine, nu sa dam cu presupusul.
Pe urma gripa se ia prin saliva si mai stiu eu, lichid nazal la stranutat, deci ori ca este saliva din gura la lingurita, ori aia de la stranutat, cam tot aia este. Mai rau chiar, la stranutat mai ai sanse sa nu vina stropii pe tine, dar la lingurita, chiar vin.
Sange in lingurita. Se poate: de la o rana la buza, sau o gingie sangeranda.

Inca o data:
Va rog f.mult sa nu (ma judecati) si sa spuneti ca mi-e frica de Dumnezeu sau n-am incredere, pentru ca mi-e frica de boala. De ce spuneti asta?
Nu mi-e frica si am incredere in Dumnezeu prin Trupul si Sangele Lui, dar nu stiu cum este cu boala. Faptul ca totusi o lasa si mereu apar boli si virusuri tot mai puternice, ma deruteaza. De ce exista ele, de ce mor oamenii si mai ales copii de asa boli?

@costel - nu te inteleg si nu ma intelegi, vorbim in paralel si ne intelegem separat, cum se spune.
Stiu ca in potir este Trup si Sange. Stiu ce vine in lingurita. Dar eu asta incerc sa-ti explic: continutul este important.
Adica daca potirul n-ar fi de aur sau argint sau din ce o fi el in biserica, ci intr-un pahar obisnuit, ca la oameni saraci, n-ar mai fi inauntru Trup si Sange? Ar fi altceva?
Este important materialul, sau forma potirului, sau a linguritei, sau CONTINUTUL?
In acelasi fel, daca vrei putem sa mai discutam si astea:
In altar se obtine si anafura pe care noi toti o luam si acasa. Da? Este Trup al Lui sau nu? Si o luam acasa in pungi sau servetele.
La fel si aghiazma: este sfinitita si totusi o luam in te miri ce sticle acasa.
Unde este diferenta?
Hai ca aghiazma nu are a face cu Iisus, dar anafura...
Voi sunteti cei care nu aveti destula credinta, cand spuneti ca daca e in alt pahar sau alta lingurita, nu mai este bun Trupul si Sangele lui Iisus. Cum sa nu mai fie?
Eu cred ca peste tot este. Sfintenia nu se pierde.
De ce intreaba lumea disperata pe forum ce sa faca daca a picat impartasanie pe hainuta copilului si se dau sfaturi care mai de care...pentru ca tot sfanta este faramita aceea si pe haina copilului. Sau cum?

In incheiere as dori mult sa vina aici medici sa raspunda si sa lamureasca supra transmiterii bolilor.
Si ca sa fie clar:
1. Eu ma impartasesc si mai departe ca si pana acum, desi as dori ca cei bolnavi sa fie impartasiti separat.
2. Ce face un om care stie ca poarta virusi ce se pot lua?
Prietena mea de care spuneam ca a murit de hepatita era impartasita separat.
Din pacate n-a vindecat-o Dumnezeu...
A discutat special cu parintele. Nu stiau cum sa procedeze si au stabilit asa, pana la urma.
3. Ieri sau sambata citeam ca au intrat in spital in tara 40(!!!) de persoane dintr-un hotel de gripa porcina.
Oamenii nu mor si nu se imbolnavesc de la vaccinuri cum spunea cineva aici, decat in cazuri rare.
Se moare pe capete.

Si in final cineva spunea aici ceva eronat:
De 2000 ani n-a mai fost ciuma? A fost si inca de mai multe ori, prin Evul Mediu.
Si mai spun, la fel ca si Andreicozia, ca este totusi bine sa respectam niste reguli de igiena. Dumnezeu ne da, face minuni, dar chiar totul in locul nostru nu poate sa faca:
1. Sa nu venim bolnavi (acut) la biserica
2. Sa ne spalam pe maini
3. Batista la nas cand stranutam
Acuma ce face parintele cu mainile, potirul, tavile pentru anafura, lingurita etc.intre slujbe...nu stim noi, dar eu sper sa le aibe curate/dezinfectate.
Icoanele trebuie sterse si ele dupa slujba etc.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 15:56:48
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu Sophia, ai inteles gresit. Sigur ca daca Hristos se va da si cu o alta lingurinta va fi prezent si pe aceea ca in potir. Nu vorbim de faptul ca Hristos inceteaza de a mai fi Hristos in alta lingurita, ci de faptul ca nu vedem puterea Sa. Daca as sti ca cel din fata mea de la impartasire, are o boala ce se poate lua printr-o simpla atingere, nu m-as apropia de lingurinta nici cu cel mai mic gand ca as putea lua boala respectiva. Asta vrem sa-ti explicam: a veni cu o alta lingurinta, inseamna a nu crede in puterea lui Hristos. A crede ca pe langa impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, ne impartasim si de un virus, e dovada ca avem o credinta slaba, una care nu mantuieste.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
A început pervertirea celor sfinte! colaps Generalitati 21 07.07.2010 03:58:13
H1N1 - Finlanda andreicozia Generalitati 3 27.10.2009 16:51:51
mercur in vaccinul pt H1N1 andreicozia Generalitati 0 03.08.2009 03:58:45
Extinderea virusului H1N1 andreicozia Generalitati 48 05.06.2009 14:07:01