Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2010, 20:00:07
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
multumim din suflet pentru rugaciuni, frate Cristian! Maica Domnului sa te ocroteasca!
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 21:06:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Rugăciunea soților care nu au copii

<Binecuvântat ești Tu , Dumnezeul părinților noștri, și binecuvântat este numele Tău cel sfânt și slăvit întru toți vecii ! Să Te binecuvânteze pe Tine cerurile și toate făpturile Tale ! Tu ai făcut pe Adam și Tu ai făcut pe Eva , femeia lui , pentru a-i fi ajutor și sprijin , și din ei s-a născut neamul omenesc. Tu ai zis : "Nu este bine să fie omul singur ; să-i facem un ajutor asemenea lui ". Și acum , Doamne , nu plăcerea o caut , luând pe femeia mea, ci o fac cu inima curată. Binevoiește de a avea milă de ea și de mine și a ne duce împreună până la bătrânețe ! > , s-a rugat Ție Tobie , iar Tu i-ai umplut casa de binecuvântare și i-ai dăruit copii ca răspuns la cererile sale. Doamne , pustii sunt casele fără copii , și triste inimile soților care nu au urmași. Chiar dacă nu avem credința drepților, care pentru rugăciunile lor s-au învrednicit să aibă copii , pentru mila Ta cea nemăsurată nu ne lăsa, Atotputernice Doamne , ci vezi suspinul inimilor noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copiii , iar pe noi întărește-ne ca să îi creștem pe ei cu dragoste și înțelepciune în dreapta credință, spre slava Numelui Tău și a Sfintei Tale Biserici . Amin ! +
Vechi 17.01.2010, 22:04:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Rugăciunea părinților pentru căsătoria fiului lor

Doamne , ascultă puțina noastră rugăciune pentru copilul nostru, robul Tău ( numele ) și nu ne lăsa fără răspuns. Tu ai rânduit ca bărbatul să lase pe tatăl său și pe mama sa să se unească cu femeia sa și să fie amândoi în trup. Tu ai binecuvântat nunta, arătând curăția ei. Tu i-ai primit în împărăția Ta pe soții au dus o viață de evlavie, împlinind poruncile Tale și crescându-și urmașii în frica Ta . Rânduiește , Doamne , precum știi , ca la vremea potrivită robul tău ( numele ) să-și întemeieze o familie. Ca nu cumva să trăiască o viață de păcat, stând departe de nuntă. Să nu-și întineze trupul cu patimile și poftele, batjocorit fiind de diavol. Ajută-l , Doamne , să găsească o soție credincioasă, o soție blândă, bună și iubitoare, care să-i fie cu adevărat podoabă și alături de care să meargă pe calea mântuirii. Te rugăm, Doamne , vino în ajutorul lui , că numai Tu știi ce e în adâncul inimilor oamenilor. Găsește-i Tu , Doamne , o soție vrednică alături de care să facă tot binele. Dăruiește-i Tu, Doamne , să aibă parte de un cămin liniștit , de dragoste și înțelegere , ca să Te laude împreună cu toți ai casei lui până la sfârșitul vieții sale . Amin !+
* ( Dacă rugăciunea se citește pentru căsătoria fetei , se va citi cu schimbările cuvenite . )
Vechi 17.01.2010, 22:08:10
florina_drossu florina_drossu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2009
Implicit

RUGĂCIUNEA STAREȚILOR DE LA OPTINA

Doamne dă-mi sa întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi.

Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte.
În tot ceasul acestei zile povățuiește-mă și ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi și mi se vor întâmpla în această zi, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta.

În toate cuvintele și faptele mele călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine.

Doamne, învață-mă să mă port cu dreptate și înțelepciune cu toți frații mei, să nu tulbur și să nu supăr pe nimeni.

Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei și toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet.

Doamne, călăuzește-mi voia mea și învață-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. Amin.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2010, 23:48:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Rugăciuni folositoare și totodată foarte frumoase . Să vă fie de mult folos !

http://www.lavrentie-sovre.eu/Ierosc...u_florescu.htm
Vechi 09.02.2010, 16:49:10
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Rugaciunea cantata !

Rugaciunea cantata este foarte puternica . Cantecul religios este o rugaciune minunata si ajuta mintea sa zboare la Dumnezeu . De aceea , Sf. Ap. Pavel indeamna pe coloseni sa se deprinda si sa se intelepteasca cu p , laude si cantari duhovnicesti . " Cantati in inimile voastre lui Dumnezeu , multumind-ui in psalmi, in laude si in cantari duhovnicesti " ( Coloseni 3,16 ) . Rugaciunea cantata a fost cultivata de imparatul David , de Mantuitorul cu apostolii ( Matei 26,30 ; Marcu 14,26 ) , de Sfantul Ioan Gura de Aur ( 407 ) , de Sfantul Ambrozie al Mediolanului ( 397 ), de Sfantul Nichita de Remesiana ( 420 ) si de multi alti Sfinti Parinti .
Vechi 09.02.2010, 16:58:03
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Canon de Rugaciune la Vreme de Necaz

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1761
Vechi 11.02.2010, 16:56:11
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Carticica " Rugaciuni - foarte folositoare de suflet"

Cu bucurie , va anunt ca a fost distribuita o noua carticica editata de Agapis si tiparita la tipografia Necktarios din Botosani cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Galaction Ep. Alexandriei si teleormanului , intitulata " Rugaciuni foarte Folositoare " catre : Domnul nostru Iisus Hristos , Nascatoarea de Dumnezeu , toti SFINTII .Carticica are 63 pagini in format de buzunar si costa 2.50 lei . Carticica cuprinde si rugaciuni talcuite ale Sf . Anastasie Sinaitul . " Miluieste-ma , Doamne , ca s-au tulburat oasele mele si sufletul s- tulburat tare . Vicleanul nu inceteaza a ma supara , vrajmasii mei nu contenesc a ma lupta , razboiul trupului meu ma aprinde totdeauna , iar gandurile viclene nicidecum nu se astampara . Si tu , Doamne , pana cand ? De ce nu te milostivesti ? De ce nu izbandesti ? De ce nu te grabesti ? De ce nu ma cauti ? De ce ma treci cu vederea , caci trecerea Ta cu vederea mi e mie pricina de cadere , Preabunule Stapane . . . "

Last edited by cristiboss56; 11.02.2010 at 16:58:55.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 18:04:29
annajanette
Guest

Implicit rugaciuni

Buna ideea insa dzeu nu sta pe net asa ca aceste rugaciuni trebuie facute in particular fiecare insa invitatia la rugaciune este buna
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 19:43:29
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Buna ideea insa dzeu nu sta pe net asa ca aceste rugaciuni trebuie facute in particular fiecare insa invitatia la rugaciune este buna
Din moment ce ne-am strans atat de multi in numele Lui , aici pe acest forum , cu siguranta ca este si El prezent ! In numele divolului sunt destule site-uri ce promoveaza desfraul si curvia . Dumnezeu ramane cu D mare , indiferent ce credem sau in cine credem noi !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
avem mare nevoie de ajutor!! alinageo Umanitare 5 29.02.2012 17:13:18
Va rog, avem nevoie de rugaciunile voastre! Anna Vasilica Pocainta 2 24.11.2010 21:24:37
Va rog din suflet pomeniti-l in rugaciune si pe iulian are mare nevoie de rugaciuni ustrodica Rugaciuni 1 07.04.2010 12:31:32
De ce avem nevoie grabnică acum? venypad Despre Biserica Ortodoxa in general 0 04.03.2009 00:10:11
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51