Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2009, 21:56:53
catalina24680 catalina24680 is offline
Member

Data înregistrării: 18.07.2009
Implicit

Ptr Mihailt : da, e criza modiala, dar la el tine de altceva din pacate....
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 21:59:50
Member

Implicit

Ptr Anna: cum sa fac sa nu mai am asteptari ?! Cum sa fac sa nu ma mai astept ca sotul meu sa isi dea silinta sa lucreze, sa fie serios, sa se zbata pentru familia lui, sa ia initiativa, sa-si asume responsabilitati ?! Am incercat pentru doua secunde sa fac asta si nu am putut! Apoi am zis : bine, eu nu pot prin puterea mea sa ma strunesc, sa-l rog pe Domnul sa-mi daruiasca sa nu mai am asteptari de la el...dar cred ca Domnul nu s-a putut intelege cu mine.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 22:02:33
Member

Implicit

Pentru Zaharia 2009 : Nu imi doresc sa divortez! Nici daca vreodata voi vrea acest lucru (Doamne fereste!!!!!) tot nu-mi doresc sa divortez ! Nu se pune problema de divort! Nu o vad ca pe o solutie. Vreau doar sa se rezolve aceasta problema a lui, sa il inteleg mai bine ca sa stiu cum sa-l iau si sa stiu ce sa fac de fapt in situatia data, ca sunt casatorita numai de doi ani, sunt copacel...
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 22:04:47
Member

Implicit

Ptr "Heaven": Mi-e greu cand mai vad vreo chestie dintr-asta de-a lui manifestandu-se sa nu-i zic ceva de genul replicilor "da-te mai in colo"....of ! Da, vorba Annei cu patericu' ca de acolo ar cam trebui sa fiu !
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 22:06:26
Member

Implicit

Ptr Anastasia 2008 Ce ma bucur ca e cineva intr-o situatie oarecum asemanatoare cu a mea , simt ca asa ma poti intelege !!! Poate ar trebui sa discutam mai multe, daca vrei, daca poti ! Te rog...Tu de cat timp esti casatorita?
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 22:10:06
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Poti sa nu ai asteptari prin a te gandi ca e un om bolnav. Daca ai vedea un om pe un scaun cu rotile, ai avea asteptarea sa umble? Sau un om orb, ai avea asteptarea sa vada si te-ai enerva si l-ai critica ca nu vede? Cred ca nu. Sotul tau e bolnav sufleteste. Nu avea asteptari de la EL, incearca sa cauti cum se poate vindeca. Cred ca ti-au dat sfaturi bune sa mergi la psiholog cu el. La fel, sa te rogi pentru el si cand vorbesti cu el, vorbeste de la inima la inima, fara critici: Cum te simti? Vrei sa vorbim? Ce se intampla? Etc. Ca sa vezi ce se intampla cu el si ce il roade, ce il tine in loc. Rolul asta il poate juca psihologul si e mai priceput.
Tot asa, sa nu mergi in extrema cealalta si sa il rasfeti. Trebuie gasit un echilibru. Sa nu il critici, dar sa nici nu il lasi in starea asta la infinit.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 22:11:02
Member

Implicit

Ptr Evreulcelales : Stii vreun psiholog de incredere care sa nu se joace cu mintea naostra?1 Noi am primit binecuvantare ptr a merge la un astfel de medic, insa nu am gasit pe cineva ca sa zic asa pe placul nostru. Totusi actioneaza aproape ca un duhovnic...e o alegere delicata!
Gabi nu are probleme deloc cu bautura, mai bea si el cate o bere la o saptamana....Dar e bland, e drag asa in felul lui nu s epune problema sa-l trimit la familia lui, nu, in niciun caz !
Doamne feri !!!!!
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 22:39:54
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalina24680 Vezi mesajul
Pentru "The Fallen" : ai facut descrierea perfecta a sotul lui meu, exact asa e ! De unde stii ? Mai spune-mi despre tipul asta de personalitate, gen de reactii...
Din pacate nu pot sa te ajut in aceasta privinta.Doar am cunoscut o astfel de persoana.
Ok, marturisesc, eu sunt asa in mare parte.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2009, 12:06:20
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Draga Catalina24680,

Citat:
În prealabil postat de catalina24680 Vezi mesajul
Ptr Evreulcelales : Stii vreun psiholog de incredere care sa nu se joace cu mintea naostra?1 Noi am primit binecuvantare ptr a merge la un astfel de medic, insa nu am gasit pe cineva ca sa zic asa pe placul nostru. Totusi actioneaza aproape ca un duhovnic...e o alegere delicata!
Gabi nu are probleme deloc cu bautura, mai bea si el cate o bere la o saptamana....Dar e bland, e drag asa in felul lui nu s epune problema sa-l trimit la familia lui, nu, in niciun caz !
Doamne feri !!!!!
Eu cunosc multi psihologi/e buni/e insa nu din Romania ci din Israel unde locuiesc.
Te felicit ca ai ales posibilitatea ca un profesional sa se ocupe de problema barbatului tau.Ti-as recomanda ca sa nu alegi psihologul/a ci numai sa ajungi cu barbatul la el/ea cat mai devreme cai pacat de timp. Psiholog nu se alege dupa cum arata sau ce se spune despre el ca psihologii au o meserie grea si complicata. ajung la ei tot felul de oameni la care nu te poti baza pe recomandarile lor.
Simplu. Ia de mana pe domnul sot si mergi cu el la primele date, restul sa mearga singur.
Despre ce trebuie sai spui la barbatul tau, psihologul te va indruma.Cea mai mare problema este sal convingi pe domnul sa primeasca Tratament. Psihologii obisnuiesc sa spuna ca daca pacientul a hotarat sa primeasca tratament,jumatate din tratament a fost facut cu succes. Din cauza asta ti-am propus sal faci sa mearga la psiholog chiar daca il vei santaja ca daca nu vrea,din partea ta va despartiti. Gandestete ca asta este in binele lui si tu esti numai o actorita de teatru.Nu este musai sa te ti de cuvant daca nu va accepta la tratament.
Succes.

Last edited by Evreulcelales; 19.07.2009 at 12:15:15.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2009, 16:29:55
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Barbati !, halal barbati intretinuti, nici nu stiu daca se mai numesc barbati !
Chestia cu psihologia asta tumultoasa despre starea si factorii care-l determina sa fie lenos, fiindca, in definitiv nu este decat lenos, toata aceasta psihologie nu sunt decat vorbe-n vant. Lucrurile trebuiesc tratate cu mai multa seriozitate, cu mai multa responsabilitate reciproca si intr-un mod concret, nu apeland la alta "cheltuiala " pentru psiholog in timp ce subiectul sade bine mersi asteptand sa-i pice...
In biblie spune clar ca barbatul se mantuieste prin sudoarea fruntii, prin lucrarea pamantului, iar femeia prin nastere de prunci . In ziua de astazi, nici femeile nu se mai incumeta sa nasca prunci pentru ca le este frica, sau pentru ca sunt prea comode, nici barbatii nu se mai incumeta sa-si stoarca fruntea de sudoare pentru intretinerea familiei, si-atunci prin ce mai tindem spre mantuire ? , caci de vorbe suntem satui si cred ca si Lui Dumnezeu I s-a facut lehamite.
Si sotul meu a stat ceva timp cand s-a mutat la mine, dupa care ne-am casatorit, i-a fost greu sa se incadreze intr-un oras strain, l-am inteles, l-am ajutat si sprijinit material si moral, dar intr-o zi s-a dus la un interviu, a fost acceptat si a ramas acolo indiferent de situatie, loc in care se afla si astazi (de 5 ani ). Salariul nu este excelent, nici conditiile foarte bune, insa este multumit ...
I-am oferit totul de la inceput, nu ne confruntam cu absolut nici o rata sau credit, dar asta nu inseamna ca nu trebuia sa-si asume calitatea de barbat si tata, ulterior.
Este o vorba buna a romanului ; " daca nu stii, te invat, daca nu poti te ajut, dar daca nu vrei te oblig ! "

Last edited by ory; 19.07.2009 at 16:52:45.
Reply With Quote
Răspunde