Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2006, 19:07:47
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Pt. Laurentiu: Nici eu nu folosesc diacriticele pentru ca nu se poate aici. Dar toti imi inteleg scrisul si nimeni nu si-a impiedicat limba pentru ca nu am folosit sh, tz si alte semne care nu exista in si pentru limba romana. Daca ne pretindem a fi romani, atunci hai sa respectam limba tarii noastre pentru ca avem aceasta sacra datorie.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2006, 20:25:50
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
Nu a spus nimeni ca ce este scris nu se va implini. Ba da, se va implini, dar ce este scris in Sfanta Biblie, nu ce scriu oamenii. Cartea Sfanta nu minte, dar oamenii care scriu mint, sunt muritori ca mine si ca noi toti. Ce e mai sfant pentru noi: ce scrie in Biblie sau ce spune X sau Y? Vezi link-urile afisate care indruma lumea spre niste lucruri scrise de contemporanii nostri.
Cei care puteti, explicati Biblia, invatati-i pe oameni ca sa faca si in ce sa se increada si veti avea mai mult de castigat, dacat sa faceti polemici de doi bani sau popularitate nu stiu carui anonim...
Cum adica ? oamenii care spun mint?
Intodeauna au existat proroci Dumnezeu a facut in toate vremurile proroci care sa invete poporul Lui.
Daca pe fiecare produs este 666 reprezentat de bare de cod shi asta la nivel mondial cum adica Oamenii care spun mint. Dar tocmai de aceea a fost scrisa Apocalipsa ca noi sa ne dam seama sa stim ce ne va astepta .Biblia a fost scrisa tot de catre oamenii pe care Dumnezeu i-a randuit Crezi ca in zilele noastre nu mai exista proroci?
Ca doar Vechiul Testament si Noul au fost scrise tot de oameni
Parintele Paisie Aghioritul din Sfantul Munte Athos despre aceste lucruri cu 666 a spus asa:
In spatele acestui sistem se ascunde sclavia lui antihrist.
Nu minte nimeni asta este adevarul nu poate fi o coincidenta la nivel mondial nu mai ca lucrurile se intampla lent pentru ca sa nu ne dam seama chiar cu trecerea unor generatii.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2006, 20:29:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu a spus nimeni ca ce este scris nu se va implini. Ba da, se va implini, dar ce este scris in Sfanta Biblie, nu ce scriu oamenii. Cartea Sfanta nu minte, dar oamenii care scriu mint, sunt muritori ca mine si ca noi toti. Ce e mai sfant pentru noi: ce scrie in Biblie sau ce spune X sau Y? Vezi link-urile afisate care indruma lumea spre niste lucruri scrise de contemporanii nostri.
Cei care puteti, explicati Biblia, invatati-i pe oameni ca sa faca si in ce sa se increada si veti avea mai mult de castigat, dacat sa faceti polemici de doi bani sau popularitate nu stiu carui anonim...
Ce sfiintii apostoli cand au scris evanghelia inseamna ca au mintit ca ereau si ei tot oameni muritori ??????
Nu te-nteleg deloc Silverstar!!!!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2006, 20:45:19
getasart's Avatar
getasart getasart is offline
Member

Data înregistrării: 12.08.2005
Locație: Roman- Neamt
Religia: Ortodox
Implicit

Silvester,Biblia este scrisa tot de oameni;de sf.apostoli;dare se pare ca tu nu ai nimic comun cu religia;eu,cred ca ai nimerit aici,pe acest forum;din ce am citit eu pina acum,nimeni nu a dat vreo data cu privire la sf.lumii;eu,am vazut numai nr.fiarei-666-;Silvester,este greu sa intelegi ceva,daca nu ai cit de cit o cultura religioasa;iarta-ma,nu sunt si nici nu vreau sa fiu rautacioasa;dar afirmatiile tale m-au dus la aceste concluzii;Silvester,nimeni nu vrea sa sperie lumea;si sa-ti mai spun ceva;se sperie numai cei putin credinciosi;cine are credinta si-l iubeste pe Iisus,nu are de ce sa se teama;Nu spune oare Iisus--CA TOATE VOR TRECE,NUMAI CUVINTUL MEU,NU?--;
Uite ce-ti propun eu,daca ai duhovnic,mergi la el si sfatuieste-te cu el;cere niste detalii,citeste Biblia,dar nu ca pe o un roman;citeste-o cu atentie si cu ajutor de la duhovnic;atunci,vei intelege ce astazi iei in deridere;
Reply With Quote
Vechi 01.09.2006, 21:24:18
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Nu iau absolut nimic in deradere. Problema mea e ca trec totul prin creier, prin gandire si logica si ca refuz sa inghit pe nemestecate ce mi se da. Din cate am citit credinta trebuie primita cu sufletul si aici sunt de acord, dar informatiile le primesti cu creierul.
Sigur ca si Biblia a fost scrisa de oameni, dar acei erau insuflati cu Duh Sfant. Sper sa fi spus corect. Chiar in Sfanta Biblie scrie ca vor veni pe pamant foarte multi proroci mincinosi si eu cred ca acesta este timpul cand printre noi misuna cei care mint.
Da, e drept ca nu am multe cunostinte de religie si de asta am ales sa vin pe acest forum, dar in loc sa invat ceva care sa-mi foloseasca, mi-ati vorbit numai de lucruri rele, de demoni, diavoli, pedepse etc. Am mai spus ca speriati lumea cu ceea ce spuneti si nu stiu daca acesta este rolul religiei sau al celor care se pretind a fi credinciosi sau stiutori in ale religiei. Credeti ca infricosand oamenii, ii atrageti spre religie, spre credinta? Nu, ii speriati si oamenii fug. Asa cum am sa fac si eu pentru ca vreau sa dorm noaptea fara cosmaruri. Sunt convinsa ca nici un preot nu si-ar speria enoriasii si ar gasi metodele cele mai potrivite, cele mai blande ca sa atraga lumea spre credinta, biserica si fapte bune. Nu e prima data cand spun ca ma speriati cu felul Dvs. de a vorbi despre religie si credinta. Cred ca mai sunt si altii, speriati la fel ca mine, dar le e teama s-o recunoasca.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2006, 23:11:44
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Tot in Apocalipsa scrie undeva:
"Si inima voastra sa nu se invartoseze..."

Sa fie pace.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2006, 08:46:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu iau absolut nimic in deradere. Problema mea e ca trec totul prin creier, prin gandire si logica si ca refuz sa inghit pe nemestecate ce mi se da. Din cate am citit credinta trebuie primita cu sufletul si aici sunt de acord, dar informatiile le primesti cu creierul.
Sigur ca si Biblia a fost scrisa de oameni, dar acei erau insuflati cu Duh Sfant. Sper sa fi spus corect. Chiar in Sfanta Biblie scrie ca vor veni pe pamant foarte multi proroci mincinosi si eu cred ca acesta este timpul cand printre noi misuna cei care mint.
Da, e drept ca nu am multe cunostinte de religie si de asta am ales sa vin pe acest forum, dar in loc sa invat ceva care sa-mi foloseasca, mi-ati vorbit numai de lucruri rele, de demoni, diavoli, pedepse etc. Am mai spus ca speriati lumea cu ceea ce spuneti si nu stiu daca acesta este rolul religiei sau al celor care se pretind a fi credinciosi sau stiutori in ale religiei. Credeti ca infricosand oamenii, ii atrageti spre religie, spre credinta? Nu, ii speriati si oamenii fug. Asa cum am sa fac si eu pentru ca vreau sa dorm noaptea fara cosmaruri. Sunt convinsa ca nici un preot nu si-ar speria enoriasii si ar gasi metodele cele mai potrivite, cele mai blande ca sa atraga lumea spre credinta, biserica si fapte bune. Nu e prima data cand spun ca ma speriati cu felul Dvs. de a vorbi despre religie si credinta. Cred ca mai sunt si altii, speriati la fel ca mine, dar le e teama s-o recunoasca.
Te asigur ca si astazi exista oameni insuflati de duhul sfant nu numai atunci intodeauna au existat astfel de oameni.
Cat despre Hristosii mincinosi eu cred ca exista multe exemple
Unii dintre ei sunt Martorii lui Iehova care umbla pe la usile oamenilor imbracati in piele de oaie dar pe dedesupt sunt lupi
Pana acuma ei au dat cativa ani cand "zic ei "trebuia sa vina Mntuitorul
Sa ne aducem aminte ca in anul 2000 erea un mare zvon ca vine sfarsitul
dar nu numai in acest an au zis ei ca vine sfarsitul si cu ani in urma mai programasera niste date
La fel sunt si adventistii de ziua a saptea si multi altii .. si sionistii
Stiti cum este ,exact ca la examen numai ca la examen stim ora cand trebuie sa ne prezentam dar nu stim subiectul
Dar aici stim subiectul "adica semnele vremii" dar nu stim nici ziua nici ora cand va veni Fiul Omului
Reply With Quote
Vechi 12.11.2007, 14:44:05
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de primus
auzim peste tot despre numarul 666, numarul fiarei. de unde vine chestia asta cu 666, cum s-a ajuns la acest numar si de ce este considerat numarul fiarei? si de ce nu ii spune numele diavolului?
Pe seama acestui numar s-au facut numeroase speculatii, fiecare in functie de alfabetul si maniera in care se opereaza calculul. Cea mai probabila ramane aceea care, in valorile numerice ale alfabetului ebraic, il indica pe Caesar Neron, imparatul Romei, primul mare persecutor al crestinilor: QSAR=100+60+200; NRON=50+200+6+50; totalul:666. Acelasi procedeu se poate urmari si cu grecescul "fiara". In orice cz, redarea prin Cezarul Nero se potriveste perfect contextului capitolului 13 din Apocalipsa. In cazul lui Nero (sau Neron), el poate fi persoana istorica reala, dar si arhetipul celor ca el de-alungul istoriei. Acest procedeu- literele pot fi interpretate si ca cifre in cele doua limbi: ebraica si greaca- se numeste GHEMATRIA.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2007, 15:22:50
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Citat:
În prealabil postat de primus
auzim peste tot despre numarul 666, numarul fiarei. de unde vine chestia asta cu 666, cum s-a ajuns la acest numar si de ce este considerat numarul fiarei? si de ce nu ii spune numele diavolului?
Pe seama acestui numar s-au facut numeroase speculatii, fiecare in functie de alfabetul si maniera in care se opereaza calculul. Cea mai probabila ramane aceea care, in valorile numerice ale alfabetului ebraic, il indica pe Caesar Neron, imparatul Romei, primul mare persecutor al crestinilor: QSAR=100+60+200; NRON=50+200+6+50; totalul:666. Acelasi procedeu se poate urmari si cu grecescul "fiara". In orice cz, redarea prin Cezarul Nero se potriveste perfect contextului capitolului 13 din Apocalipsa. In cazul lui Nero (sau Neron), el poate fi persoana istorica reala, dar si arhetipul celor ca el de-alungul istoriei. Acest procedeu- literele pot fi interpretate si ca cifre in cele doua limbi: ebraica si greaca- se numeste GHEMATRIA.
astea sunt interpretari sectante, ca interpretarea ne-a revelat-o insashi Preasfanta fecioara cand a intemeiat o manastire intr-un anumit loc unde i-a aratat unui sfant un copac cu 4 ramuri groase avand fiecare ceva legat de cifra 6 astfel ca prin asta a arata adevarata cifra care este de 6666 shi nu doar de 666 cum citeshte fiecare in mod simplist, dar asha scrie 666 shi este suficient a se scrie atat shi a nu se modifica, dar calculele/socotelile sunt duhovniceshti shi nu doar adunari shi scadari shi identificari ca la mate...

astfel ca in matematica ar veni cam asha: 666=6666 notat 666 :) , parintzii duhovnici spun de un fel de fire a dracului pe care se straduie duhul rau/lumesc s-o "infiereze" in noi...
Reply With Quote
Vechi 12.11.2007, 15:38:55
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Imi pare rau de punctul tau de vedere, Te rog sa te uiti in Sfanta Scriptura-editia jubiliara, tiparita de Sfantul Sinod, la note, cred ca nu o sa mai spui ca este o interpretare sectanta, daca vrei am sa scanez interpretarea din notele de la subsol daca nu Biblia-editia jubiliara. Eu am expus punctul de vedere al Bisericii, nu o interpretare sectanta cum ai spus.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
de ce "666" numarul fiarei si nu alt numar? ana ana Intrebari utilizatori 74 23.03.2016 14:22:43
Numarul fiarei : 666 petrut-angel Secte si culte 126 15.02.2012 08:21:01
Numarul favorit Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 2 20.11.2010 08:19:30
Ce este babilonul si de unde vine? maria-luisa Generalitati 10 30.12.2009 23:44:21
Oare ce inseamna si de unde vine numele ... tigerAvalo9 Generalitati 4 16.11.2008 21:07:10