Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2009, 17:10:57
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
De mult timp mă frământă această întrebare:este bine să postezi pe albume publice pozele tale sau ale familiei?
de regula, nu. dar exceptia confirma regula. depinde de fiecare cum si unde o aplica.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 18:07:18
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu este bine sa pui nici poze si nici date personale pe internet. Ele pot fi gasite de persoane cu ganduri nu prea crestine, care pot sa-ti faca rau.
Ori iti folosesc pozele in diverse scopuri, ori te gasesc prin ele, chiar sefi sau colegi de serviciu, sau vecini pot afla usor cam ce faci, ce gandesti etc, nu mai spun de fraude bancare si acte false.
Pe mine ma supara si faptul ca la inregistrare pe site-uri, ca si acesta de ex. ti se cer date personale in mod obligatoriu.
Interenzul este o lume nesigura.
Exact aceste lucruri mi-au fost spuse atunci când am început să folosesc internetul.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 18:10:53
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu stiu de ce vi se pare ridicol. In alte tari se fac in mass-media campanii de a informa oamenii asupra acestor pericole. Ce am putut sa aflu, m-am ingrozit.
Ne-o ajuta Dumnezeu, e adevarat, dar cei cu gand rau tot lucreaza. Daca i-ar opri pe ei!
Acum ceva timp în urmă,Anca(dacă nu mă înșel)a făcut o trimitere către un articol din presa scrisă.Printre altele am găsit și un material despre aceast subiect.M-am cam îngrozit de ce scria acolo.Era tras un semnal de alarmă mai ales asupra pericolului postării pozelor copiilor pe net.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 18:16:15
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Da, dar Dumnezeu ne veghează și ne apără pe cei ce credem în El, și apoi am mai vorbit noi de treaba asta. Cel puțin, eu nu m-am ferit, mai ales că se știe cam pe unde locuiesc și mai ales la ce Biserică mă duc. În rest, pe messenger nu mai stau nici o secundă, iar e-mailurile le citeșc doar pe cele cu știri. Tot netul meu, aici pe acest site se rezumă. Cine vrea să-mi facă rău, să mă aștepte când ies din Biserică. În rest: Slavă lui Dumnezeu pentru toate !
Cristi eu admir tare mult sinceritatea ta și nu numai dar, te rog tare mult să intri în situl personal a lui Scrable și apoi mai vorbim.Vezi că mai spre sfârșitul postărilor de pe acesta are un "șou"gen Cronica cârcotașilor în care...dar nu vreau să-ți spun totul poți vedea singur.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 19:26:32
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Tu scrii:
Occupation
profsoara de religie (crestin ortodoxa)

Acest lucru nu poate corespunde adevarului, deoarece Belgia e majoritar catolica (75%) si 25% protestanta.
Iertare de off-topic.
Dragi forumisti, uitati-va va rog, cine vreti, pe www.orthodoxie.be (este in franceza, dar puteti incerca sa o traduceti cu google translate sau sa rugati pe cineva sa va traduca). Veti vedea acolo in stanga categoria ensegnement religieux. Veti vedea ca exista cursuri de religie si pentru ortodocsi. Sunt acolo adresele inspectorilor responsabili pentru cursurile de religie in partea flamanda, francofona si germanofona (eu sunt in partea francofona).

In Belgia se pot alege in fiecare an, pana la 15 septembrie, urmatoarele religii:
crestina: catolica, ortodoxa, protesnatta; musulmana, iudaica; sau un curs de 'morala laica'.

In Belgia exista bineinteles si o minoritate ortoodoxa, ca in multe alte tari din occicdent. Veti gasi informatii pe situl respectiv, adresele parohiilor etc.

Este una din putinele tari din vestul Europei unde se poate preda religia crestin ortodoxa, si sunt profesori angajati de stat sa faca asta.
Alte tari: Finlanda, Germania (dar este doar in curs de organizare, nu sunt atat de multi, si este mai complicat, se cere numar minim de 10 elevi, cel putin asa era in 2004 cand am plecat eu). Nu stiu daca mai sunt si altele. Parca am auzit ca se introduce si in alta parte dar nu mai stiu unde.

Alte intrebari?
Vechi 04.06.2009, 19:48:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Cristi eu admir tare mult sinceritatea ta și nu numai dar, te rog tare mult să intri în situl personal a lui Scrable și apoi mai vorbim.Vezi că mai spre sfârșitul postărilor de pe acesta are un "șou"gen Cronica cârcotașilor în care...dar nu vreau să-ți spun totul poți vedea singur.
Draga mea Dorina, chiar nu ma intereseaza un astfel de site. Cate mi-a scris in direct sau indirect , inclusiv pe privat , acest copil nevinovat, te-ai ingrozi. Efectiv nu ma intereseaza , si-mi displac barfele, calomniile si rautatiile infantile si gratuite. Cate injuraturi si amenintari am primit, draga Dorina, nu am eu fire de par pe cap. Noaptea in direct pe forum, de la tot felul de useri noi, pe privat, am primit cu sacul : acuzatii, insulte si cate si mai cate. Sunt oameni efectiv bolnavi, draga Dorina. Sunt de plans si fata de acestia , noi suntem neputincisi . Nu putem decat sa ne rugam pentru ei sau sa-i ignoram. Deci carcotelile si smintelile lor le IGNOR efectiv. Poate sa ma injure si de parinti, sa puna in carca mea orice vor ei, eu sunt acelasi ca acum si ca in urma cu trei ani cand am venit pe acest SITE ORTODOX minunat si voi ramane la fel pana in ultima clipa, avand constinta impacata , iar de pe acest forum voi pleca in clipa mortii, spre exasperarea unora din vrajmasii mei, si voi fi prezent aici din ce in ce mai mult. Asa ca draga Dorina , dau tuturor IGNOR la : calomnii, carcoteli, barfa, injuraturi, amenintari . DOAMNE AJUTA
Vechi 04.06.2009, 21:07:36
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Tu scrii:
Occupation
profsoara de religie (crestin ortodoxa)

Acest lucru nu poate corespunde adevarului, deoarece Belgia e majoritar catolica (75%) si 25% protestanta.
Iertare de off-topic.
Anca-Miha, sa ma ierte Dumnezeu, dar ai niste iesiri care numai dupa calapod crestin nu sunt construite! Tu vrei ca Fani sa posteze aici o nota justificativa?! Daca aveai dubii vizavi de profilul ei, de ce nu i-ai trimis un mesaj privat? Judeci in pripa si cu ranchiuna si asta nu e deloc bine (ti-am remarcat aceasta tendinta si in alte postari).

Profilul unui utilizator pe un forum este cel al unei persoane virtuale. Asa cum pe tine nu te cheama-n buletin Anca-Miha si nici pe mine Coralina, toate datele din profil pot fi nu tocmai in concordanta cu realitatea. E dreptul fiecaruia sa-si construiasca o pavaza, sa-si protejeze intimitatea asa cum considera el/ea de cuviinta.

Doamne ajuta-ne si lumineaza-ne!
Vechi 04.06.2009, 21:07:38
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
ar fi bine sa folosesti photo sharing-ul de la mess cu cine vrei sa iti imparti BUCURIA pozelor pe net!!! nu stii cati NEBUNI (vrajitori) pot fi... Mai bine FERESTE-TE!!! Asta este PRIMUL instinct al omului si cel mai RAPID: TEAMA!!! mai bine te temi decat sa patesti ceva...
Fii binecuvantata!!!
Intr-adevar, cred ca e mai bine sa fim prudenti, caci daca vraji n-ar fi, nu s-ar povesti... Dupa ce, la terminarea liceului, am daruit mai multor persoane poze cu mine, m-am confruntat cu o multime de probleme. Atunci fiind tanara, nu eram atat de credincioasa incat sa pot respinge eventuale vraji in cazul in care cineva mi le-ar fi facut.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 21:34:39
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ei uite, eu de aceia am luat, in cele din urma, pozele de pe net...nu ca mi-ar fi frica, dar m-am gandit ca m-a deocheat careva ! ! !
Se poate ? Nu stiu, dar parca prea erau "ochioase "
Se poate,ory ?....pune pozele la loc!
Vechi 04.06.2009, 21:44:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Se poate,ory ?....pune pozele la loc!
. . . . .
De ce ? S-o deochi ? Te rog, până aici . . .
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este bine, ori nu? sorinas Generalitati 11 29.05.2014 14:08:29
nu este bine si nici util... victortiti89 Generalitati 2 10.06.2011 14:49:36
este bine sau nu? ionela larisa Botezul 11 04.04.2011 03:11:01
Este bine sa fii o persoana directa? alexdu Generalitati 11 04.02.2010 22:17:26
Este bine ce vreau sa fac? miti29 Nunta 9 01.06.2008 12:54:30