![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tâmpenie clasica. Religia, chiar falsa, dimpotriva da o profunzime deosebita existentei, ateii sunt oameni foarte simpli, superficiali, redusi. Conceptia despre fericire a psihiatrilor e un robot care se duce zilnic la lucru si nu intervine nici o criza în viata lui. Iar chestia cu istoria neocortexului e comica, omul crede ca din pricina ca s-a dezvoltat nu-stiu-ce guguloi de celule omul a ajuns sa aiba o viata intelectuala mai complexa, când e la mintea cocosului ca prin scurgerea timpului se acumuleaza experienta generatiilor umane si oamenii devin tot mai complecsi în gândire. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=#006600]Nu religia, ci spiritualitatea îi face pe oameni fericiți[/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#006600]Legătura dintre identitate și fericire este foarte bine stabilită la tineri și adulți. „Mai multă spiritualitate aduce mai multă fericire”, se precizează într-un studiu al specialiștilor americani de la Universitatea British Columbia, din Canada, publicat în Journal of Happiness Studies.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#006600]Astfel, studiul arată că acei copii care simt că viața lor are un sens și o valoare și care dezvoltă relații solide și de calitate-ambele mărci ale spiritualității - sunt mai fericiți.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=#800080][SIZE=3][COLOR=#006600]Aspectele individuale ale spiritualității (scopul și valoarea pe care o persoană o acordă propriei vieți) și aspectele generale ale acesteia (calitatea și stabilitatea relațiilor interpersonale) sunt elementele care dau informații clare cu privire la fericirea copiilor.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#800080]"Religia este doar o instituție moralizatoare în care este practicată sau experimentată spiritualitatea și unii oameni se declară spirituali, însă sunt mai puțin entuziaști atunci când vine vorba despre conceptul de Dumnezeu", sunt de părere cercetătorii americani.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#800080]În demersurile făcute pentru a identifica ce îi face fericiți pe copii, profesorul Holder și colegii săi au descoperit că există o puternică legătură între o bună cunoaștere a naturii și a relațiilor care există între spiritualitate, sentimentul religios și fericire.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#800080]Studiul a fost făcut în patru școli de stat americane, dar și în două unități de învățământ cu profil religios, iar subiecții au fost 320 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#800080]Aceștia au completat șase chestionare diferite, accentul căzând, pe rând, asupra spiritualității, a religiei și a temperamentului. În plus, părinții participanților la studiu au fost rugați să își exprime punctul de vedere cu privire la fericirea și temperamentul copiilor lor.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#800080]Astfel, în urma interpretării rezultatelor cercetărilor și a declarațiilor părinților, s-a ajuns la concluzia că practicile religioase-mersul la biserică, rugăciunile și meditația-au efecte minore asupra fericirii copiilor. Însă, s-a mai constatat că acei copii care sunt fericiți sunt mai puțin timizi.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#800080]În acest sens, Holder sugerează că este necesară dezvoltarea unor programe și a unor activități prin care copii să învețe să își exprime bunătatea față de semenii lor, să fie altruiști și să își cultive spiritul de voluntariat. [/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800080][SIZE=3][COLOR=#003300][COLOR=#006600][COLOR=#ff6600]"Sporirea înțelegerii și a respectului de sine reprezintă elementul-cheie al fericirii", [/COLOR][/COLOR][COLOR=#000000][COLOR=#006600]declară cercetătorii.[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#800080][SIZE=3][COLOR=#006600][COLOR=#000000][COLOR=#800080]Cris A Levitchi [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][COLOR=#006600][COLOR=#000000] [/COLOR][/COLOR][/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
Corinteni silverstar....Co-rin-teni..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Hai, te rog, sa le luam pe rand.[/COLOR] [COLOR=green]1. Da, este adevarat, dar omul nu trebuie sa-si piarda "busola", nu trebuie sa devina fanatic, nu trebuie sa se lase condus de religie, trebuie sa controleze efectele influentei religiei asupra vietii lui. Omul nu trebuie sa devina un robotel tributar ideilor si gandirii altora. Omul trebuie sa gandeasca singur pentru ca Dumnezeu l-a inzestrat in acest sens. Si iar ma intorc la momentul la care Dumnezeu i-a izgonit din Rai pe Adam si Eva, moment pe care l-am mai adus in discutie, de mai multe ori, dar nici unul dintre cei care va credeti credinciosi, nu ati spus nimic pentru ca acel moment va contrazice in tot ce spuneti pe aici. [/COLOR] [COLOR=green]Pe ce te bazezi, cum poti sa spui asa ceva. Esti un om redus numai daca in viata te dedici unei singure indeletniciri. [/COLOR] [COLOR=green]Parerea mea e ca nu exista atei puri. Nu se poate ca in viata unui om sa nu apara momente in care acesta sa nu strige numele Domnului speriat, fericit, disperat. De unde putem noi sti masura cu care Dumnezeu ne cantareste credinta.[/COLOR] [COLOR=green]Si-apoi, unele dintre marile genii ale lumii s-au declarat a fi atei. De unde stim noi insa ce face omul, cum se manifesta in intimitatea casei lui?[/COLOR] [COLOR=green]De ce judeci? Cum poti spune asa ceva despre atei/niste oameni pe care nu-i cunosti?[/COLOR] [COLOR=green]3. In timp, omul evolueaza. Ce-ai fi vrut? Sa ramana la stadiul primitiv? Si sigur ca i s-a dezvoltat gandirea - asta deranjeaza ca omul este o fiinta rationala si multi dintre ei se ridica impotriva dogmelor religioase restrictive care umilesc omul. Functia dezvolta organele. Asta am invatat de mult, de pe cand eram eleva. [/COLOR] [COLOR=green]4. Gandirea oamenilor devine tot mai complexa pe masura ce se dezvolta stiinta.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Ce vrei sa spui? Un singur cuvant nu inseamna comunicare. Daca ai ceva de spus, exprima-te logic.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aici veti gasi toate raspunsurile cu privire la intelepciunea omului.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am sa te contrazic aici, silvestar. Recent am citit un articol in New York Times care spune ca oamenii care merg regulat la biserica si care se implica in actiunile bisericii sunt mai fericiti decat ceilalti. La fel si copii care merg regulat la biserica au note mai bune la scoala decat ceilalti. Bineinteles ca asta nu e o regula, dar statistic vorbind... Daca gasesc articolul am sa il postez aici. |
|
||||
|
||||
![]()
In fine, nu il gasesc pe cel pe care il vroiam, dar si asta e bun: http://www.nytimes.com/2008/11/20/he...d=permalink%20
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Scrii mult si fara coerenta. De unde ai tras concluzia ca ma dedic unei singure îndeletniciri? Am preocupari pe multiple planur: religios, profesional, al conditiei fizice. Nu am judecat, scapa de fantoma asta a judecatii. Iisus nu a spus sa nu emitem pareri despre altii. Osândirea e altceva decât comentarea altora (lucru care de fapt îl faci si tu). Am zis ca ateismul e expresia trairii la un nivel superficial. 3. Citeste înca o data ce am spus. Citatul tau spunea ca dezvoltarea gândirii se datoreaza dezvoltarii neocortexului, eu ziceam ca este alta cauza (aceeasi ca si cea spusa de tine). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fericiti cei curati cu inima | Adrianna | Despre Sfanta Scriptura | 17 | 22.10.2012 21:45:51 |
Fericiti cei saraci cu duhul! | patinina34 | Generalitati | 31 | 27.04.2012 01:00:27 |
Fericiti cei ce plang... | 14carol06 | Generalitati | 10 | 03.08.2010 10:22:29 |
exista crestini contemporani fericiti? | florinna01 | Generalitati | 33 | 04.05.2010 16:09:12 |
fericiti mucenici | marria | Generalitati | 0 | 08.03.2008 11:33:00 |
|