Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2011, 22:10:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Sa nu uitam ca juramantul lui Hipocrate este valabil pentru toti medicii
Cred ca tocmai aici nu se impaca lucrurile ! Ce indeamna acest juramant ?
Vechi 28.05.2011, 23:14:54
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Liviu33 Vezi mesajul
Ma refer la cler! Preotul de acolo trece doar la inceputul anului scolar. S-a incercat un parteneriat la scoala respectiva (e situata intr-un cartier sarac), partea de hartii a functionat bine, la practica au stagnat. Asta ma roade pe mine-faptul ca sunt atatea probleme si nu se vede nici o implicare din partea bisericii-episcop, preoti etc. Sper ca doar la noi e asa, in alte parti o fi mai multa implicare!

Bineînțeles că în alte părți este mai multă implicare. De ce? Pentru că în alte părți, relația între biserică și enoriașii săi e foarte deschisă. Nu vezi ce se întâmplă și aici pe forum? Cineva cere un sfat și primește versete din Biblie. În momentul în care o copiliță de 16-17 ani are întrebări și nelămuriri despre sex, iar un preot îi vorbește în citate din Biblie, e foarte probabil ca ea să plece de la el și mai confuză. În plus, pentru multe din adolescente e puțin jenant să discute despre asta cu un bărbat. De ce nu se fac așa-zisele "Sunday church classes", ca în America, unde fetele pot veni să discute cu o femeie despre sex, contracepție, avort etc? Știu că la noi nu există femei-preot, ca la anglicani, dar asta s-ar putea realiza de o profesoară de religie, în parteneriat cu biserica. Iar acea profesoară de religie ar trebui să fie foarte deschisă. Știu că la noi s-a creat prejudecata că preoții și profesorii de religie nu pot fi deschiși. Dar nu e așa. Există și excepții. Iar aceste excepții ar trebui să lucreze din greu pentru a corecta lucrurile și a apropia adolescenții de religie.
Pentru că sexul și contracepția și avortul reprezintă un subiect destul de tabu, persoana care le vorbește adolescenților despre asta trebuie să devină prietena lor. Căci prin fire, adolescenții sunt predispuși rebeliunilor, nu vor să asculte de "autorități" (părinți, profesori, preoți etc) și nu vor accepta explicația "nu faci așa, pentru că spun EU că e rău". Ei sunt mai receptivi dacă mesajul vine de la o persoană deschisă, care știe să și-i apropie și pe care să o vadă ca pe o prietenă. Țin minte că în liceu, profa de religie ne învăța doar rugăciuni și ne punea să citim din biblie, cu voce tare. Dacă venea vorba despre sex, roșea și schimba subiectul (era femeie căsătorită și mamă a doi copii). O dată am insistat și a început să plângă. Apoi a vorbit cu directorul și n-a mai vrut să vină la clasa noastră la ore...
Reply With Quote
Vechi 29.05.2011, 01:45:11
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cred ca tocmai aici nu se impaca lucrurile ! Ce indeamna acest juramant ?
Juramantul lui Hippocrate este un juramant atribuit lui Hippocrate, medic din Grecia antica, care cuprinde indatoririle morale ale unui medic in exercitarea profesiunii sale.

Varianta originala a juramantului

Jur pe Apollo, pe Asclepios, pe Higeea si Panaceea, pe totii zeii si zeitele, luandu-i ca martori ca voi indeplinni, pe cat ma vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legamantul care urmeaza.

Pe invatatorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotriva cu cei care m-au adus pe lume, voi imparti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii sai ii voi privi ca pe fratii mei si, daca vor dori sa devina medici, ii voi invata fara plata si fara sa le cer vreun legamant.

Preceptele, lectiile orale si tot restul invataturii le voi impartasi fiilor mei, fiilor invatatorului meu si ucenicilor uniti printr-o fagaduiala si printr-un juramant, potrivit legii medicale, dar nimanui altcuiva.

Le voi indruma ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate.

Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca imi va cere, si nu voi indemna la asa ceva, tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede. Imi voi petrece viata si voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatie.

Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din basica udului, lasand-o in seama celor ce se ocupa cu aceasta. In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu bunastiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor liberi sau sclavi.

Orice as vedea si as auzi in timp ce imi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie.

Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti, iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur, merit sa am o soarta dimpotriva.

Varianta moderna a juramantului

“Odata admis printre membrii profesiunii de medic:Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”

Formularea moderna a juramantului lui Hipocrate, adoptat de Asociatia Medicala Mondiala in cadrul Declaratiei de la Geneva din anul 1975.

Last edited by Melissa; 29.05.2011 at 01:56:06.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2011, 12:29:10
Laura19
Guest

Implicit

Subscriu la ce a zis Lilith23
Eu in generala am avut o profesoara de religie tare simpatica si deschisa. Ne-a invatat multe. Nu a vorbit despre sex foarte direct, mai pe ocolite, dar ne-a vorbit. Stiu ca ne ducea la biserici si faceam si excursii prin tara la manastiri, un fel de mini-pelerinaje pentru copii. Iar in clasa a11-a stiu ca arata la clasa cum se face avortul, ce se intampla cu acel copil. Sunt sigura ca a schimbat multe pareri legate de avort. Mi-ar place sa cred ca sunt mai multi profesori/profesoare in scoli care fac asta.Multe femei habar n-au defapt ce se intampla in timpul unui avort. Multi medici spun ca defapt nu este o fiinta vie, ca este doar un embrion. Daca ar arata la toate femeile inainte sa faca avort, ce se inampla defapt, multe ar renunta. Si avand in vedere ca sexualitatea e in toi in zilele noastre, ar fi faorte bine sa se invete despra asta in scoli. Dar sa nu uitam ca avortul a devenit o afacere foarte profitabila. Banii sunt pe primul loc, dupa viata.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2011, 13:08:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Juramantul lui Hippocrate este un juramant atribuit lui Hippocrate, medic din Grecia antica, care cuprinde indatoririle morale ale unui medic in exercitarea profesiunii sale.

Varianta originala a juramantului

Jur pe Apollo, pe Asclepios, pe Higeea si Panaceea, pe totii zeii si zeitele, luandu-i ca martori ca voi indeplinni, pe cat ma vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legamantul care urmeaza.

Pe invatatorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotriva cu cei care m-au adus pe lume, voi imparti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii sai ii voi privi ca pe fratii mei si, daca vor dori sa devina medici, ii voi invata fara plata si fara sa le cer vreun legamant.

Preceptele, lectiile orale si tot restul invataturii le voi impartasi fiilor mei, fiilor invatatorului meu si ucenicilor uniti printr-o fagaduiala si printr-un juramant, potrivit legii medicale, dar nimanui altcuiva.

Le voi indruma ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate.

Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca imi va cere, si nu voi indemna la asa ceva, tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede. Imi voi petrece viata si voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatie.

Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din basica udului, lasand-o in seama celor ce se ocupa cu aceasta. In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu bunastiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor liberi sau sclavi.

Orice as vedea si as auzi in timp ce imi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie.

Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti, iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur, merit sa am o soarta dimpotriva.

Varianta moderna a juramantului

“Odata admis printre membrii profesiunii de medic:Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”

Formularea moderna a juramantului lui Hipocrate, adoptat de Asociatia Medicala Mondiala in cadrul Declaratiei de la Geneva din anul 1975.
Multumesc pentru lamuriri , dar oricum in cazul de fata nu se respecta acest " juramant " !
Vechi 24.06.2011, 10:12:22
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Eu in generala am avut o profesoara de religie tare simpatica si deschisa. Ne-a invatat multe. Nu a vorbit despre sex foarte direct, mai pe ocolite, dar ne-a vorbit. Stiu ca ne ducea la biserici si faceam si excursii prin tara la manastiri, un fel de mini-pelerinaje pentru copii. Iar in clasa a11-a stiu ca arata la clasa cum se face avortul, ce se intampla cu acel copil. Sunt sigura ca a schimbat multe pareri legate de avort. Mi-ar place sa cred ca sunt mai multi profesori/profesoare in scoli care fac asta.Multe femei habar n-au defapt ce se intampla in timpul unui avort. Multi medici spun ca defapt nu este o fiinta vie, ca este doar un embrion. Daca ar arata la toate femeile inainte sa faca avort, ce se inampla defapt, multe ar renunta. Si avand in vedere ca sexualitatea e in toi in zilele noastre, ar fi faorte bine sa se invete despra asta in scoli. Dar sa nu uitam ca avortul a devenit o afacere foarte profitabila. Banii sunt pe primul loc, dupa viata.
Subscriu si adaug aceasta icoana:

Reply With Quote
Vechi 04.07.2011, 19:56:05
antoniap
Guest

Implicit

GENOCID LEGAL: 163 DE MILIOANE DE FETITE UCISE

In ultimul timp am scris destul de des despre cel mai groaznic genocid al zilelor noastre si al istoriei – acela al fetitelor nenascute, pentru simplul si unicul motiv ca Creatorul le-a facut fetite, si ca familiile lor prefera baieti in loc de fete. Revenim din nou astazi cu statistici noi si alarmante. Conform unui articol extensiv publicat pe 18 iunie in Wal Street Journal, 163 de milioane de fetite nenascute au fost avortate in intreaga lume in doar ultimele 3 decade! http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303657404576361691165631366.html#p rintMode Pe motivul ca sunt fetite si ca familiile doresc baieti. Un genocid legal, discriminatoriu, si cel mai marsav din istoria omenirii. Si asta cu toate ca in mai putin de un secol umanitatea a fost martora multor altor genocide care au ucis si ele milioane si milioane de fiinte umane, incepind cu cel a lui Stalin, al lui Hitler, al Chinei maoiste, al comunistilor cambodgieni, cel din Ruanda, etc. Mai toate inspirate de ideologii seculare. Si dupa fiecare genocid ne punem aceeasi intrebare: cum de s-a putut face asa ceva? Si de fiecare data ne luam angajamentul, ca societate si la nivel colectiv, sa prevenim repetarea altor genocide. Dar nu o facem, uciderea fetitelor nenascute fiind cel mai potrivit exemplu al decaderii societatii internationale actuale.

Sursa : Buletin informativ al Aliantei Familiilor din Romania
Reply With Quote
Vechi 04.07.2011, 21:49:31
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Si asta cu toate ca in mai putin de un secol umanitatea a fost martora multor altor genocide care au ucis si ele milioane si milioane de fiinte umane, incepind cu cel a lui Stalin, al lui Hitler, al Chinei maoiste, al comunistilor cambodgieni, cel din Ruanda, etc. Mai toate inspirate de ideologii seculare.
Straw man?

Cred ca respectivele genocide au fost cauzate mai degraba de dorinta de putere a respectivilor dictatori, nu de ideologiile seculare, cum va place voua sa credeti.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2011, 21:51:02
Sonia19 Sonia19 is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
GENOCID LEGAL: 163 DE MILIOANE DE FETITE UCISE

In ultimul timp am scris destul de des despre cel mai groaznic genocid al zilelor noastre si al istoriei – acela al fetitelor nenascute, pentru simplul si unicul motiv ca Creatorul le-a facut fetite, si ca familiile lor prefera baieti in loc de fete. Revenim din nou astazi cu statistici noi si alarmante. Conform unui articol extensiv publicat pe 18 iunie in Wal Street Journal, 163 de milioane de fetite nenascute au fost avortate in intreaga lume in doar ultimele 3 decade! http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303657404576361691165631366.html#p rintMode Pe motivul ca sunt fetite si ca familiile doresc baieti. Un genocid legal, discriminatoriu, si cel mai marsav din istoria omenirii. Si asta cu toate ca in mai putin de un secol umanitatea a fost martora multor altor genocide care au ucis si ele milioane si milioane de fiinte umane, incepind cu cel a lui Stalin, al lui Hitler, al Chinei maoiste, al comunistilor cambodgieni, cel din Ruanda, etc. Mai toate inspirate de ideologii seculare. Si dupa fiecare genocid ne punem aceeasi intrebare: cum de s-a putut face asa ceva? Si de fiecare data ne luam angajamentul, ca societate si la nivel colectiv, sa prevenim repetarea altor genocide. Dar nu o facem, uciderea fetitelor nenascute fiind cel mai potrivit exemplu al decaderii societatii internationale actuale.

Sursa : Buletin informativ al Aliantei Familiilor din Romania

Primul lucru pe care vreau sa-l mentionez este ca nu sunt pro avort. Totusi, nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca planeta nu mai suporta multi oameni...asta este realitatea, fie ca ne place sau nu. Pamantul este suprapopulat! Eu cred sincer ca ar trebui sa se ia masuri! Porunca "Inmultiti-va si stapaniti Pamuntul" era valabila cand erau 2 oameni. Acum suntem 6 miliarde si ceva si perspectivele sunt ca populatia se va dubla in urmatorii 40 de ani! Mie mi se pare ingrijorator...
Repet, nu avortul este solutia problemei. Inteleg ca pe aici nici cu metodele contraceptive nu sunteti de acord, dar totusi, o perpetuare CU CAP a speciei ar rezolva multe probleme (mai ales in ceea ce priveste rasa galbena)

Last edited by Sonia19; 04.07.2011 at 22:50:22.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2011, 22:55:08
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Inca un razboi mondial si o sa tindem catre zero:)
Reply With Quote
Răspunde