Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2010, 13:48:09
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de esox Vezi mesajul
Creierul este o necunoscuta. Acolo in masa cenusie se naste "realitatea noastra", durerea, frica samd. Nu intotdeauna ceea ce ne spune creierul este si adevarul: ginditi-va la durerile de la degetele picioarelor la cei care nu mai au de mult picioarele de deasupra genunchilor. Ginditi-va la reactiile celor sub hipnoza (calura, frig, sete...) care nu au o baza reala!
Cam tot asa ceva care se pare ca am mai trait poate fi o "gluma" a propiului creier, o descarcare de hormoni, enzime, prea multi stimuli deodata....
Eu nu cred ca ceea ce ai descris tu se poate rezuma la creier. Exista unele marturii de prima mana - chiar aici pe site a fost intr-o zi la filmul zilei o astfel de marturie - a unor fenomene care trec dincolo de "simtirea creierului".

De exemplu, un om avea un picior de lemn si sustinea ca are perceptie tactila prin acel lemn. intr-o noapte cineva l-a fript, in somn, la piciorul de lemn, cu o bricheta, iar omul a sarit urland de durere. Aici deci nu mai e vorba de creier, intrucat el nu a perceput cu niciunul din cele 5 simturi actiunea prietenilor sai.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 16:01:08
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

si mie mi s-a intamplat si mi se mai intampla....cred ca este ceva de depaseste creierul uman oricat am incerca noi sa explicam acest fenomen..
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 14:40:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Salutare.Am des situatii de deja vu....deci odata mancam popcorn si deodata m-am simtit ca si cum se mai intamplase odata dar intr-un vis in acelasi loc...si multe chestii de asta..MI-E FRICA:| ce poate sa insemne?
Ca mai fileaza neuronii. Dar e din categoria fenomenelor normale, nu te ingrijora.
Deocamdata.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mi se intampla deja putin prea des cred_cu_adevarat Generalitati 8 04.11.2011 14:14:56
asta e deja cliseu, stiu... dar totusi... Aionut Generalitati 12 10.11.2009 20:44:47
Despre deja-vu Adelinne Generalitati 13 10.05.2009 16:01:06