![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Legat de acest subiect am si eu nevoie de mare ajutor.
Am 22 de ani, incerc sa ma indrept pe o calea mai buna, am gresit f mult, se vad si rezultatele, am fost sfatuita ca primul pas este sa-mi gasesc duhovnic. In Focsani, prin liceu am mers de vreo 3 ori la un preot. Acum stau in Bucuresti, ma mut de colo colo, acum sper ca am un loc stabil pentru o buna perioda de timp, practic pana acum nu am apartinut niciunei parohii. Nu am mers in mod regulat la aceeasi Biserica. Am nevoie de cateva sfaturi practice, cum pot sa-mi gasesc un duhovnic, cum il abordez, cum ii dau de inteles ca am nevoie de mai mult decat o spovedanie standard in posturi. Cum trec peste rusinea de a-mi marturisi toate pacatele de pana acum? Eventual, daca imi puteti recomanda pe private un preot din Bucuresti, obisnuit cu probleme tinerilor de azi. Dl Danion Vasile spunea ca pe tineri trebuie sa-i luam de acolo de unde sunt, indiferent de ce pacate au facut, si sa-i ridicam. Deci vreau pe cineva care sa nu se scarbeasca de pacatele mele ci sa ma ajute sa ma ridic. Multumesc mult! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totul depinde numai de vointa ta si de intensitatea dorintei de a te spovedi, ca in rest se gaseste cineva sa te indrume pana la acel preot, ;) |
|
|||
|
|||
![]()
Stefane esti prea tanar si nu iti dai inca seama ca noi toti avem mai multe fatete ale aceleasi personalitati..nu stiu de ce sunteti atat de socati orice om are reactii diferite in diferite situatii de viata.Voi ati intalnit vreun om perfect?Eu nu si nici nu sper..sa mi se arate mie.Cat despre perietenul nostru Sorin sa nu s supere prea tare ca nu gaseste preoti pe forum care sa aiba timp la dispozitie oentru discutii on line.Este perioada cu cela mai multe sarbatori de fapt cele mai mari,iar preotii merg cu icoana in parohii,in rest in casele oamenilor(alte servicii)si mai ales in Biserica,acolo este prima lor casa...ACOLO ii gasiti sigur servind pe toata lumea.
|
|
|||
|
|||
![]()
mai bun ar fi un program Alegi pacatele facute dai clik si la sf primesti un canon
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca e important să dorim să punem inceput bun pocaitei noastre in primul rand. Si mai este important sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne scoata in cale un doctor bun pentru sufletul nostru care boleste. Oricate ispite si incercari ar aparea, cine cauta comoara cea mai de pret, adica mantuirea, le ignora și-si urmareste numai scopul cel mantuitor. Am facut pacate? Ni le asumam si venim ca fiul risipitor si cerem iertare. Unde? In biserica, in fata icoanei Mantuitorului unde se afla preotul Sau.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce calumea ar fi sa am duhovnic pe net...dar nu pentru suflet,ci pentru trupul asta trandav si mintea asta mandra,carora le-ar prinde bine o comoditate si o lipsa de smerenie prin intermediul virtual.
Eu,care ma inrosesc,ma albastresc si tremur toata inaintea spovedaniei,cred ca,fie ea si on line,la calculator nu as mai avea nici o emotie,poate doar una simbolica,iar izbavirea de pacate cred ca a fi la fel de simbolica. Deci,nu oameni buni!,sa nu credeti ca in mod virtual va puteti marturisi pacatele,exact cum se spune la carte;"inaintea Domnului",ci fata-n fata cu duhovnicul,fata-n fata cu propria neputinta si incercare emotionala...FATA-N FATA CU POCAINTA,care sper si trebuie sa existe. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DUHOVNIC | gherman | Calugarul | 156 | 04.02.2015 17:51:24 |
Duhovnic bun | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 28.12.2011 16:31:08 |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
cine imi poate recomanda un duhovnic bun | Dorotheea | Maslul | 14 | 05.12.2010 18:55:18 |
|