![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Tot ce pot sa spun este ca atunci cand nu mi-am ascultat intuitia,cum o numiti voi sau vocea interioara,vocea sufletului,am dat-o in bara rau de tot.
Acele capacitati extrasenzoriale,posibilitatea premonitiei se afla absolut in noi toti,dar datorita ancorarii in rational,omul uita sa mai dea importanta sufletului sau. Este aberant sa spui ca asta apartine de ocultism,vrajitorie etc.Pana la urma ce este sufletul daca nu divinul din noi? |
|
||||
|
||||
![]()
"Mintea intuitiva este un dar sacru si mintea rationala ii este servitorul
devotat. Noi am creat o societate care onoreaza servitorul si uita darul." A. Einstein |
|
|||
|
|||
![]()
Dom-le sufletul nu e divin ci e creat de Sfanta Treime.
Teoriile conform carora sufletul e o particica din fiinta divinitatii sau o particica din "energia" divinitatii (asta alta teoria gresita ca lucrarea lui Dumnezeu nu e de sine statatoare) sunt asiatice si nu sunt adevarate. Cum e creat din nimic si totusi nu e din fiinta persoanelor Sfintei Treimi si nici lucarea acestora asta e o taina si se ia ca atare. E adevarat ca sufletul poate primi harul si lucrari ale Sfintei Treimi ca intelepciunea dar poate primi si soaptele diavolilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este rezumatul perfect al tuturor postarilor precedente. Bravo, frate Costel! Ai intuit excelent unde se afla raspunsul bun si ai rationat corect, postandu-l. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]()
Alte ganduri despre intuitie: "Am auzit o poveste de la un coleg de facultate, al carui bunic fusese mare latifundiar undeva, in Oltenia, si care stia cu exactitate fiecare lot de pamant pe care-l avea la ce tip de cultura se potrivea. Comunistii i-au luat pamantul si l-au inclus in CAP. Nici o cultura semanata acolo n-a mers pana cand nu l-au intrebat pe acest om ce trebuie sa faca, ce sa planteze acolo. A trebuit sa-l ia cu trasura sa-l duca acolo, pe camp, el se aseza efectiv pe pamant si statea acolo ceva vreme, probabil simtea umezeala, dupa care le spunea ce anume merge sa planteze acolo. Omul care a trait toata viata intr-un anume loc incepe sa cunoasca intuitiv toate aceste semne. Intuitia se construieste pe niste ani de experienta." (Larisa Iftime)
|
|
|||
|
|||
![]()
Cel mai natural si mai spontan act al inteligentei umane.Este actul prin care sufletul stabileste o realitate, fara efort intermediar si fara sovaire.
Intuitia este un adevar de domeniul evidentei dar nimic nu ne asigura ca evidenta ar fi o marturie a adevarului ;nu este decat o necesitate in care ne aflam de a crede intr-un lucru, pentru a crede in ceva si de accepta un lucru ca fiind adevarat pentru a alunga eventuala indoiala.
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|