![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si fiind Iisus in Betania, in casa lui Simon Leprosul, Mc 14:3-8, In 12:1-8 7. a venit la El o femeie avand un alabastru cu mir de mare pret si l-a turnat pe capul lui Iisus, pe cand El sedea la masa. Mc 14:3-8, In 12:1-8, Lc 7:37-38, In 11:2 8. Si vazand ucenicii, au murmurat: "Pentru ce risipa aceasta?, Mc 14:3-8, In 12:1-8 9. ca mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea saracilor". Mc 14:3-8, In 12:1-8 10. Dar Iisus, stiindu-le gandul, le-a zis: "De ce-i faceti suparare femeii? ca bun lucru a facut ea pentru Mine; Mc 14:3-8, In 12:1-8, Lc 11:7 11. ca pe saraci ii aveti pururea cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti pururea 1. Dt 15:11, Mc 14:3-8, In 12:1-8 12. Ca ea, turnand acest mir pe trupul Meu, spre ingroparea Mea a facut-o. Mc 14:3-8, In 12:1-8 13. Adevar va spun: Oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va spune si ce a facut ea, spre pomenirea ei". Pr 10:8, Mc 14:9 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta și cu tot cugetul tău; și pe aproapele tău ca pe tine însuți.” |
|
||||
|
||||
![]()
Postarea e veche, dar ideea ei este ca in goana noastra perpetua dupa cai verzi nu ii vedem si nu ne preocupam de cei de langa noi. Putina detasare de la problemele cotidiene nu ar strica si astfel vom vedea mai bine cine ce nevoi are si cum putem noi ajuta. Mai ales ca milostenia nu este doar o activitate, printre multe altele, pe care trebuie sa o bifam, pentru a ajunge in imparatia cerurilor, ci ar trebui sa izvorasca din iubire de oameni. Adica nu se face mecanic: am dat 1 leu unui cersetor, am indeplinit datoria de a fi milostiv, am postit si postul asta, am implinit canonul, am facut ce trebuie, gata! Adica nu doar tipic si la inima nimic.
|
||||
|
||||
![]()
Sper sa fi postat bine aici. Am vrut sa va semnalez articolul de pe site - http://www.crestinortodox.ro/editori...eu-137744.html
din care citez doar atat: "Facand o donatie anonima, binefacatorul nu da dovada de compatimire si smerenie, ci de comoditate, nevrand a-si parasi locul confortabil in care se afla. Doar socul simtit in urma intalnirii cu o realitate nemijlocita il poate schimba interior pe daruitor. Durerea si lacrimile, murdaria si mirosul, saracia si neputinta nu pot fi transmise prin mass-media."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Acolo unde locuiesti, nu e vreun batran bolnav, care nu are pe nimeni? Tu, care te numesti crestin, te-ai dus la usa lui sa-l intrebi daca nu are nevoie de paine, de lapte, de medicamente?! Cred ca nu! Bine ca ai tu de toate, bine ca se strica mancarea in frigider, bine ca ti-e sifonierul plin de haine, altul neavand nici ciorapi! Si te numesti crestin si tot ceri mereu lui Dumnezeu. Nici El nu va lua aminte la rugaciunea ta! Cand mergi la biserica, daca intalnesti pe cineva care nu se simte bine, care are nevoie de ajutor, renunta la Sfanta Liturghie si mergi de ingrijeste pe cel bolnav! Tu, care vii la biserica si vezi ca nu obosesc a te invata, tu sa fii lumina in casa ta, in inima ta, sa nu dai prilej celor din jur sa spuna ca degeaba mergi la biserica, pentru ca ai aceeasi comportare cu cei care nu merg". |
|
||||
|
||||
![]()
De ce trebuie sa fim si milostivi? Pentru ca Dumnezeu este milostiv cu noi. Iar noi fiind creati dupa chipul Sau, trebuie sa ne asemanam cu El in lucrare. Daca intr-o zi nu am facut niciun bine, sa nu ne ducem spre somn fara a inalta macar un gand, o rugaciune catre cei pe care ii stim in diferite neputinte si nevoi. Mi-a ramas in minte un cuvant al unui parinte - "inainte de somn spune: Doamne ceea ce eu nu am reusit sa plinesc astazi, plineste Tu". E un inceput pentru a creste in milostenie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi este o mare mila de cei, care cauta mancare in gunoaie. La urma urmei sunt si ei oameni.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu ne-am putea impartasi de aceasta simtire dumnezeiasca, Ei sunt nestematele pamantului. Doar prin mila, samsara capata sens. Cel mai profund. De aceea 'zeii' se roaga sa renasca in forma umana. Ei nu au cersetori, saraci, nici muribunzi, nici pacatosi stalciti de vicii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca un lucru primejdios este acela de a intelege milostenia doar ca pe un simplu raspuns pe care un "milos" il ofera unui "milog".
Iar aceasta il poate vatama, atat pe cel care ofera, cat si pe cel care primeste. Daca nu oferim cu iubire si nu primim tot intru iubire, actul milosteniei nu constituie o cale de induhovnicire a noastra. Tot inima arzand de iubire este cea care il fereste pe cel ce savarseste milostenie sa nu cada prada slavei desarte. Asta pentru ca are constiinta ca nu da dintr-ale sale, ci din cele ale lui Hristos, din cele primite de la El. In fond, ca si in Sfanta Liturghie, este vorba de acelasi "Ale Tale dintru ale Tale" aduse lui Hristos, insa prin semeni. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Milostenia - ma lamuriti si pe mine, va rog? | mihaiB | Generalitati | 6 | 14.08.2011 14:03:01 |
Milostenia catre cersatori | ElisabetaM | Generalitati | 82 | 12.08.2011 15:47:36 |
Milostenia, expresia iubirii pentru semenii tăi | NECTARIE | Generalitati | 2 | 11.12.2010 19:19:17 |
Milostenia | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 4 | 06.11.2010 16:15:09 |
|