![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
O biserica de rit vechi din mediul urban,un oras chiar mare,dar,dupa cum am mai spus,aproape toate bisericile acestea de stil vechi au cam acelasi comportament si stil,indiferent daca se afla in mediul rural sau urban,am o prietena buna pe stil vechi si mi-a placut felul acestora de-a respecta credinta si traditiile ei,mult mai bine pastrate,si canoanele mult mai exigente(adica reale)pentru ienoriasi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca m-as imbraca la costum: fusta si sacou,camasa alba si batic sa-mi scartaie pe cap de apretat nu m-as putea concentra o secunda la slujba,ba ma starng pantofii,ba ma tine sacoul,ba imi fasaie baticul si nu aud,ba sunt atenta sa nu-mi sifonez bunatate de fustita...si uite asa s-a dus esentialul pt care m-am dus la biserica. Si din pacate cam asta fac marea majoritate,se pierd in superficialitati si nimicuri de ordin exterior. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Clausemi, bine ai revenit pe forum. Legat de tinuta, parca nu imi vine sa cred ca te duci la biserica in trening. Sa nu confundam stilul "sport" cu "casual".
Eu merg la biserica imbracata aproximativ la fel ca si la serviciu, adica rochie, fusta si foarte rar pantaloni. Sunt de acord cu tine ca nu scrobeala conteaza, totusi un minim de respect trebuie sa aratam, deci sa ne imbracam ingrijit. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
mirelat
Draga mea nu spun ca plec de acasa special in trening la slujba...dar daca sunt in oras si simt nevoia sa intru intr-o biserica in care se oficiaza o slujba in acel moment nu ezit absolut deloc chiar daca sunt imbracata si in pantalon...iar duminica ma imbrac cum simt pe moment :in fusta sau pantalon...asa cum si culorile le aleg tot in functie de moment si de cum simt(in general ma imbrac in pantalon,sunt adepta stilului sport).Dar astea sunt lucruri deja mult prea personale care nu-si au rostul...ceea ce vreau sa spun e de fapt ca nu asta e important atunci cand mergi la biserica...iar decenta de ordin exterior nu trebuie impusa,ea vine de la sine daca interiorul tau e bine asezat si bine orientat. |
|
||||
|
||||
![]()
:)Despre cuviinta cu care trebuie sa stam in Biserica gasim in Biblie la:1 Corinteni capitolul 11.Doamne ajuta1
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Negroponte, pentru trimiterea respectiva si ma bucur ca ai atins acest capitol din Biblie. Este adevarat ca in perioada timpurie a crestinismului se obisnuia ca femeile sa nu se tunda, deci sa aiba parul lung. In plus, asa cum am vazut prin anumite filme bazate pe documente si care redau atmosfera acelor ani, oamenii obisnuiau sa isi acopere capul cu bucati mari de panza, atat femeile cat si barbatii. De aceea cred ca s-a impus o regula pentru vremea aceea, ca in biserica crestina femeile sa stea acoperite, iar barbatii descoperiti.
In zilele noastre, lumea civilizata are alte norme de decenta exterioara. Se poarta in egala masura parul scurt dar si lung, atat la femei cat si la barbati. Se spune ca noi femeile sa nu ne rugam sau sa intram in biserica cu capul descoperit. Atunci intreb si eu, cum in vremea noastra obiceiul este ca sa nu ne punem nimic pe cap, inseamna ca nu putem sa spunem o rugaciune pe drum sau in orice alta imprejurare, pentru ca nu avem capul acoperit?! Trebuie deci sa uitam voit de Dumnezeu numai pentru asta?! Iar cand mergem la biserica si ne punem batic pe cap, noi care umblam 99% din timp cu capul descoperit, asta nu miroase a prefacatorie, nu inseamna adevar de fatada?! Stiti, era pe vremea lui Titu Maiorescu (parca) o miscare care a fost denumita "forme fara fond" si care a fost condamnata pentru ca era lipsita de esenta. Sa nu cadem si noi in capcana formelor fara fond. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Pai normal ca nu le spune nimic preotul, ca si lui i se scurg ochii dupa ele
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer scuze, postul era pentru maria55
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se vede treaba ca nu ai nici in clin nici in maneca cu biserica, nici cu liturghia. Poate e prea devreme pentru tine, caci scrii ca o adolescenta de 14-15 ani. Oricum stilul vulgar nu se potriveste pe acest site. La biserica mergem sa ne intalnim cu Dumnezeu, sa ne cerem iertare pentru pacate, sa cerem de la Dumnezeu sa ne ajute. Credinta, Erzbet, este un lucru sfant. Daca tu nu ai, macar nu-ti bate joc de altii care au aflat ce importanta e credinta. Uitandu-ne la topic, nu te mai afli la generalitati, unde ai impresia ca poti scrie ce vrei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 209 | 01.06.2025 21:06:29 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|