![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Suntem crestini sau ce suntem daca macar atata lucru nu putem ierta?! Dar sa iertam de 70 ori cate 7 pe zi!! Stai linistita ca el are pacatul si Dumnezeu Domnul care i-a dat de pastorit o turma, il va judeca dupa cat i-a dat. Tu lasa-l in judecata lui Hristos si roaga-te pentru el. Cat de repede uitam invataturile sfinte! Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute pe toti!
|
||||
|
||||
![]()
In dar ati luat , in dar sa dati... Tragedia acestui inceput de secol este ca prea putini cunosc pe Hristos si cerintele Lui... Sunt atatea lucruri de invatat de la Hristos... Cati se nevoiesc sa faca asta? Si daca am invata, ar fi spre folosul fiecaruia. Orice ceri de la Biserica (prin preoti) nu asteapta plata. Dar cum in orice comuniune exista nevointe, trebuie sa fim sensibili fata de ele. Orice ajutor pt cei care fac parte din comunitatea numita Biserica e binevenit. Nu trebuie sa platesti pentru cutare sau cutare ajutor... aduce cu o solicitare de prestari servicii; ori ceea ce ti se da , tie se da din iubire... Iar Cel care iti da nu este preotul (pt ca el la randul lui primeste), ci Dumnezeu Tatal si Fiul... Si nu trebuie platit caci se creaza in subconstient ideea ca plata deschide bunavointa divina... Ori nu e tocmai asa. Simpla ta cerere sensibilizeaza pe Dumnezeu. Cere si ti se va da. Dar nu trebuie sa ajungem doar sa cerem. Trebuie sa mai si oferim; si ce poate oferi omul? Nu, nu lui Dumnezeu. Ci omului. Nu putem sa oferim nimic lui Dumnezeu (cu exceptia iubirii). Sa oferim din ceea ce avem; orice: material si spiritual, pt cel pe care il intalnim in cale. Chiar si un sfat de folos e pretuit pt cel ce e in nevoie.
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
eu nu am mai fost de mult pe la Cernica, dar stiu ca atunci cand am fost ultima oara, nu mi amintesc sa fi vazut un asemenea anunt. Si sa zic ca este; eu , ca un crestin dau bani unui frate ca sa ma ajute? caci in Biserica lui Hristos toti suntem FRATI, indiferent ce hram purtam fiecare. Unde nu te astepti, acolo poate fi un om prin care Dumnezeu Tatal si Hristos lucreaza in mod special. Iar acel om vede si toate cate le vede vor fi marturisite inaintea lui Hristos si a lui Dumnezeu (prin spovedanie, rugaciune sau la Judecata). Cel ce va vrea sa fie mai mare in Imparatia Cerurilor mai mic se va numi in aceasta lume. Mi se pare mie ca avem tendinta sa introducem in Biserica moravurile si obiceiurile lumii....
.................................................. .................................................. .................... 1. În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus și I-au zis: Cine, oare, este mai mare în împărăția cerurilor? 2. Și chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor, 3. Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor. 4. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăția cerurilor. 5. Și cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primește. 6. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceștia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară și să fie afundat în adâncul mării. 7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. 10. Vedeți să nu disprețuiți pe vreunul din aceștia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd fața Tatălui Meu, Care este în ceruri. (Evanghelia dupa Matei). Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
NU; banuiesc ca tu esti una din cei care lasa. Fara a te judeca, te intreb: de ce o faci? Nu ai incredere in fortele tale? ttrebuie sa recurgi la preot ca la un prestator de servicii, pt a fi iertata? Preotul duhovnic trebuie sa fie prietenul (evident, prieten spiritual) tau si poate sa-ti fie mai mult decat un parinte trupesc. Pt ca ceea ce face e taina mare, izvorata din adancul nemarginit al iubirii. Nu ai doua decat 2 variante cand pasesti in Biserica; sa traiesti in "concubinaj" cu Ea sau sa te daruiesti Ei cu toata fiinta ta si sa o slujesti cu cinste.
Last edited by marioad24; 31.07.2009 at 12:28:26. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa oferim din ceea ce avem; orice: material si spiritual, pt cel pe care il intalnim in cale si pentru cel ce se osteneste in Biserica.
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pt. sora nominalizata ca si pt. toti fratii si surorile care vad la biserici si minastiri in primul rind ...,,comertul" le aducem aminte ca acel Hristos care a spus,,... IN DAR ATI LUAT,IN DAR SA DATI!" a spus la fel de raspicat ,,... VREDNIC ESTE LUCRATORUL DE PLATA SA!"
In totdeauna pe un pomelnic se trece data la care il dai(sau perioada pe care il dai) si suma de bani. Cei care primesc din dragoste pomelnice cu putin bani si o fac din suflet : cinste,bucurie si lauda pt. ei,dar sunt multi care atunci cind sunt intrebati in mod expres despre cost,jenindu-se si cu jumatate de gura fac dragoste frateasca si fatarnica si admit sa le dai cit ai. Dar surorilor dragi ,daca la infatisare nu pari a fi sarac,cel putin!,dar vrei un regim preferential de sarac la plata atunci se cheama ca nu vrei sa te rogi ci sa pacalesti pe cei ai casei. Deasemenea nu uita ca fiecare loc din lume ,laic sau bisericesc are rinduiala lui (ca si la tine acasa)la care esti invitat sa te supui,ca un crestin smerit,si nu sa cauti mai intii sa-i schimbi aceasta rinduiala dupa voia ta .Daca vrei sa fi pomenit la o anumita minastire(unde sa zicem ca ar fi tarife mari)atunci fa ascultare si rinduiala asa cum este poruncit daca nu, poti sa te dai la pomenire in orice loc mai ieftin. Mai inainte de dorintele noastre sa luam seama la ASCULTARE si la SMERENIE si mai pe urma ,sau de loc, sa criticam pe altii. Pt. ca tatal criticii ... nu este Hristos ,pe care chipurile il cautam prin minastiri . Last edited by zaharia_2009; 31.07.2009 at 15:41:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Depinde de la manastire la manastire, ma indoiesc ca e vreo regula de genul asta peste tot...
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt alte reguli mult mai bune de stiut, de ex. ce persoane nu se pot trece la vii si nici la morti:
- care traiesc in curvie, becasatoriti (sau au murit traind asa) - care nu sunt ortodocsi - betivii mai multe aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/39sfaturi.htm Pomenirea unor astfel de persoane, spun Parintii, nu le face nici un bine, din contra. |
|
|||
|
|||
![]()
si pe cei care nu sunt ortodocsi, unde ii putem trece ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Din parte-mi, ii trec pe toti in pomelnic intrucat eu ma rog pentru binele lor si acest lucru nu poate sa displaca Domnului Care ne iubeste pe toti cu dragoste nemasurata.
De ce sa-mi "aprind carbuni" judecand pe fiecare inainte de a-l scrie in pomelnic? Stiu ca Domnul vrea indreptarea pacatosului, nu pieirea lui. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
pomelnice | Andreea2012 | Teologie si Stiinta | 1 | 13.11.2012 16:28:06 |
Despre pomelnice | RHIANA | Intrebari utilizatori | 1 | 15.05.2011 13:06:40 |
Cum se trimit pomelnice la Manastiri? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 44 | 20.03.2011 17:44:13 |
Acatiste si pomelnice | Dodi | Rugaciuni | 5 | 20.12.2008 05:34:29 |
|