Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2007, 22:52:49
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
Hai sa nu batem campii,nimeni nu si-a batut copilul in public,nu l-a injosit fata de colegi....am intrebat la inceputul topicului ce parere aveti despre bataita la popou si ati ajuns sa debitati niste grozavii.....sigur ma vedeti balaurul cu sapte capete pe scurt copilul trebuie iubit ,iar cand greseste grav il certi si-l atingi cu palma si atunci tot din dragoste o faci daca pricepeti ce vreau sa zic,dezvolt maine mai mult:sleep:
oare...? si de ce ai adus subiectul in discutie? Inseamna ca te-a afectat! Si am vazut in tara foarte multe cazuri si am patit-o pe propria piele in scoala, in familie. Si nu doar eu...ci generatii intregi de copii. Si nu interpretati gresit crestinismul si Biblia ca nu foloseste nimanui. Hristos si Sf. parinti propovaduiesc iubire, respect, intelegere, rabdare, credinta, daruire etc., notiuni care au devenit astazi...doar definitii dar nu strica sa le repetam ..poate..
Imi pare bine insa ca ai pus in discutie subiectul este motivat si interesant...nu fi trista si nu imi purta pica:) Daca te ervezi si iti strangi jucariile si pleci inseamna ca nu stii sa comunici:))) glumesc:)))
Reply With Quote
Vechi 06.08.2007, 22:54:17
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

:)dillema noapte buna esti obosita,vorbim peste vreo 10 ani..sa vad ce mare OM a iesit din copilul tau.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2007, 22:55:29
Senior Member

Implicit

Citat:
nici copiii mei nu sunt complexati,au insa mult bun simt,stiu cand sa taca si cand sa se opreasca
daca ii bati sau umilesti in public..vor avea bun simt ...pe moment , cand vor deveni adolescenti sau adulti...mai vedem noi. sa iti fie sanatosi sa ne dea D-zeu rabdare sa ii crestem si sa ii educam cu frica in D-zeu ,nu in noi.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2007, 23:59:32
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

dillema, sa-ti traiasca! dar celalalt cat are?

1. dak ai citit asa mult precum spui ar trebui sa stii k dak copilul nu-ti intelege vorba, sentimentul ti-l intelege sigur! copilul simte knd esti suparat, simte knd esti fericit, bucuros!
dak mi-ai fi citit mesajul cu atentie ai fi inteles k si eu impartasesc aceeasi conceptie: intai ii explici copilului de ce nu e bine.
m-ai intrebat in ce situatii ar trebui sa-ti bati copilul (de fapt... e cam dur cuvantul "bataie". o palma- doua nu este decat o atentionare... si sa fim seriosi... nu te va uri doar din atat. sa nu cadem in extrema). un exemplu foarte clar e in timpul sfintei liturghii. nu te-a deranjat niciodata niciun copil? dak nu... pe mine da... si ink foarte multi. nu-i judec, sunt mici. dar pt a te concentra e nevoie sa nu-ti distraga nimeni atentia. sunt multi parinti kre le spun copiilor sa taca in timpul slujbei. cati tac la rugamintea parintilor? atunci ii dai o palma peste fata, peste fund si in principiu ar trebui sa inteleaga (spun in principiu, pt k dak il pleznesti mereu atunci, intr-adevar, nici de bataie nu va intelege... va deveni ceva banal pt el. si eu tot din experienta vorbesc!). foarte multi la maturitate au recunoscut k le-a prins bine o palma. s-a facut si-un studiu pe tema asta.

dillema, oare n-ai auzit de Sf Nicolae kre i-a dat o palma celui ce statea impotriva credintei?! si nu numai k nu a fost considerat pacat, dar a fost placuta in fata lui Dumnezeu! citeste-i viata si ai sa afli ce minune s-a intamplat.

Citat:
Acum vine intrebarea mea...nu-i asa ca tu nu ai copii? Cu astfel de mentalitate..m-as mira
nici liceul nu l-am terminat, Doamne fereste... dar am un fratior de 5 ani si crede-ma k am vazut si am tras multe concluzii!

Citat:
Pana acum mi-ai dat pilde din Biblie si nu porunca de la D-zeu ca trebuie sa iti bati copilul. Si presupun ca stii ce inseamna o pilda. Daca ar fi sa aplicam cuvant cu cuvant cele spuse de Hristos, ar trebui de mult sa va taiati limba, sa va scoateti ochii, sa va taiati urechile sau mainile si pioarele.
hai mai... cazi si tu in extremism k evanghelistii? ba chiar mai rau... numai ce-a spus Iisus e bine? ce-au spus sfintii prin Darul Duhului Sfant nu e corect?

tu cum interpretezi "Cine cruta nuiaua isi uraste copilul, dar cine-l iubeste il cearta la vreme" (Pilde 13.24) ? sincer.

Citat:
O fi cartea lui Hrisostom de Etna buna pentru perioada in care a trait sfintia sa si raportata la educatia care a primit-o...dar Hristos imi este mie model si nu cartea acelui arhiepiscop.
vezi... cum iti place sa vorbesti asa... doar k sa te afli in treaba.
multumesc lui Dumnezeu, am avut ocazia anul trecut sa-l cunosc personal pe preasfintia sa si este un om minunat. sper sa mai vina in tara... ti-e mai mare dragul sa-l asculti.

vreau sa subliniez o chestie pe kre vad k n-ai inteles-o. nu-mi place sa cad in extreme pt k niciuna nu e buna. tot din experienta mea si a altora vorbesc. NU SUNT DE ACORD CU BATAIA (ci cu atentionarea), dar NICI CU LIBERTATEA FARA LIMITE.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 01:27:46
Senior Member

Implicit

:(Oameni buni;m-am ingrozit cate v-au putut trece prin minte ca as face eu,sa lamurim:
1.Nu ma refeream la copiii mai mici de doi ani(aplicare pedepsei- bataie la popou)
2.Nu am spus ca trebuie batuti mereu,ci atunci cand intrec limitele impuse,cand se obraznicesc,cand santajeaza ,cand NU INTELEG DE VORBA BUNA.cand jignesc,dracuie,injura,scuipa,chinuie pe altii
3.Niciodata nu a fost nevoie sa-mi bat copiii in Biserica,ei inteleg(au 4 si 6 ani)ca in Biserica nu vorbeste decat preotul,ca sunt ingerii prezenti ,fata de care trebuie sa ne rusinam,nu cred ca exista copiii care sa fie dusi cu forta in Biserica,ai mei cer ei sa mearga,nu sunt niste ingerasi dar nici rasfatati si capriciosi,smiorcaiti cum vad adesea in jur..sigur s mai foiesc in biserica,stau jos,ba jos,ba sus..ii cert cu privirea,ii biciuiesc cu privirea si ei inteleg,
4.Nu sunt o tirana,o dura,sunt mama calda si iubitoare tot timpul,ferma si autoritara atunci cand gresesc
5.Nu subminez autoritatea sotului atunci cand ii cearta,atentie dillema e f.grav
6.Daca-i dai acum o palma la fund nu te va ura mai tarziu,nu intamplator cei sapte ani sunt hotaratori pt.formarea personalitatii copilului...copiii nu urasc,ingerii nu urasc,dupa sapte ani intervin niste probleme,se petrec niste transformari...:)7.copiii mei nu sunt timizi si sensibili ca niste pui de gaina pt,ca nu i-am cocolosit precum o closca...asa incat nu-i timorez c-o scatoalca la fund.:)
Daca-i iubiti cu adevarat trebuie sa-i certati la timp,sigur trebuie sa comunici cu ei,dar tu esti moderatorul,seful suprem ,tu stabilesti regulile jocului nu el,dillema ,sa te vad cand vor face presiuni asupra ta cunoscandu-ti slabiciunea.. ei speculeaza ,ce vei face vei ceda in fata tuturor capriciilor lor.?.iar acestea cresc progresiv cu varsta..las tu emisiunea Super nanny care este o emisiune cam de adormit copiii,un fel de Stan si Bran si cand te striga copilul;esti o tampita,o rea.(se intampla).pune tu fundul lui in palma ta si ia vezi a doua oara mai zice,decat sa stai sa te minunezi ce cool e ala micu,ce dulce e...cand vorbeste el asa..
Crede-ma ca am experienta de dascal si vad atatia parinti care traumatizeaza copii nu cu bataia ci cu rasfatul...asta e trauma..parinti hiperprotectori,copii cocolositi,dusmanosi,zgarciti,imbuibati cu mancare de la MCDonals,cu sucuri si Chupa Chups,bolnavi,disperati si unii si altii..care au probleme cu socializarea,nu stiu sa daruiasca,sa roage,sa multumeasca..asa vrei Dilemma?Asta este educatia pe care tu o preferi,fii tu permisiva si o sa plangi mai tarziu..o sa te intrebi de ce e copilul agitat,nemultumit cine e vinovat,toata lumea il persecuta,cat e de mic si nevinovat ..daca vrei sa-ti marturisesc din experientele mele trimite mesaj privat si o sa te ingrozesti de micii monstri care devin ingerasii nostrii atat de incurajati si protejati.Sa nu intelegi ca nu iubesc copiii,fac cu toata bucuria meseria asta,cu toata dragostea,ii iubesc aproape ca pe copiii mei,n-am avut vreodata resentiment fata de vreunul din ei,dar pentru parintii lor toata mila..si uneori dispretul(desi nu e un sentiment tocmai placut)e groaznic sa vezi cum un suflet atat de mic si de curat este atat de corupt,viciat prin atitudine permisiva ,aprobatoare..copiii care asculta manele(incurajat prostul gust,vulgaritatea)striga slogane de pe stadion(sa moara ciorile-rapidistii)elevi de 7 ani care spun ca mamele lor sunt fufe,proaste(adesea imi spunea un baietel ca mama-sa e c---a ca nu-i cumpara nu stiu ce robot)copiii care se bat ca chiorii in pauze ,care nu stiu sa il lase si pe altulsa vorbeasca,dornici sa fie numai ei in centrul atentiei...stii dillema cat sufera copiii astia,obisnuiti sa vorbeasca numai ei,sa spuna vrute si nevrute sa li se indeplineasca toate dorintele...acestia nu sunt copii curajosi desi sunt crescuti asa cum descrii tu acestia sunt copiii cu tupeu excesiv,care deranjeaza pe altii,care nu stiu sa taca,care vot cauta cu orice pret sa se afirme,calcand peste colegii lor...mai vrei sa-ti cresti copilul asa..sa povestesc despre parinti m-ati crede nebuna....ce copii mari sunt ei(desi unii au doctorate prin America,sunt docenti>>>)Am intalnit de multe ori oameni simpli,fara facultate,care stiau din bun simt,instinctiv ce trebuie si cat trebuie sa-i dai unui copil(mqa refer la afectiune)
Pentru mamicile care vor sa invete puiul lor engleza intr-un mod distractiv:www.starfall.com si daca mai vreti va mai dau site-uri educative
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 01:50:09
Senior Member

Implicit

Sper sa nu ma urasti prea tare, vorbeste gura fara mine uneori...........de ce m-oi apuca eu sa fac publica parerea mea atat de invechita despre cum se educa copiii cu parul in Romania moderna de azi care tinde atata sa se integreze in absolutul UE,in Nirvana UE??????????????????????????????????????//
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 01:59:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
1. dak ai citit asa mult precum spui ar trebui sa stii k dak copilul nu-ti intelege vorba, sentimentul ti-l intelege sigur! copilul simte knd esti suparat, simte knd esti fericit, bucuros!
dak mi-ai fi citit mesajul cu atentie ai fi inteles k si eu impartasesc aceeasi conceptie: intai ii explici copilului de ce nu e bine.
m-ai intrebat in ce situatii ar trebui sa-ti bati copilul (de fapt... e cam dur cuvantul "bataie". o palma- doua nu este decat o atentionare... si sa fim seriosi... nu te va uri doar din atat. sa nu cadem in extrema). un exemplu foarte clar e in timpul sfintei liturghii. nu te-a deranjat niciodata niciun copil? dak nu... pe mine da... si ink foarte multi. nu-i judec, sunt mici. dar pt a te concentra e nevoie sa nu-ti distraga nimeni atentia. sunt multi parinti kre le spun copiilor sa taca in timpul slujbei. cati tac la rugamintea parintilor? atunci ii dai o palma peste fata, peste fund si in principiu ar trebui sa inteleaga (spun in principiu, pt k dak il pleznesti mereu atunci, intr-adevar, nici de bataie nu va intelege... va deveni ceva banal pt el. si eu tot din experienta vorbesc!). foarte multi la maturitate au recunoscut k le-a prins bine o palma. s-a facut si-un studiu pe tema asta.

dillema, oare n-ai auzit de Sf Nicolae kre i-a dat o palma celui ce statea impotriva credintei?! si nu numai k nu a fost considerat pacat, dar a fost placuta in fata lui Dumnezeu! citeste-i viata si ai sa afli ce minune s-a intamplat.

nici liceul nu l-am terminat, Doamne fereste... dar am un fratior de 5 ani si crede-ma k am vazut si am tras multe concluzii!

hai mai... cazi si tu in extremism k evanghelistii? ba chiar mai rau... numai ce-a spus Iisus e bine? ce-au spus sfintii prin Darul Duhului Sfant nu e corect?
exact...deci nu e nevoie sa ii palmuiesti...vad ca nu mai incapi de psihologie deci ar trebui sa stii ca un copil intelege de vorba buna cat de mic o fi.

Oare de proverbul "vorba dulce mult aduce" ai auzit matale?
Si imi pare ca nu impartasim aceleasi pareri daca insisti totusi ca un copil trebuie palmuit.

Si cum ii explici copilului ca palma aia e atentionare? Ca asa intelege maria ta? Daca tu crezi ca un copil nu intelege de vorba buna, crezi ca o sa inteleaga palma ta?

iar in timpul sfintei liturghii..hai ca m-ai dat gata...habar nu ai tu ce reprezinta Sf. Liturghie si ai pretentia ca un copil sa inteleaga si sa taca. Copilul meu merge la biserica de cand l-am nascut si am obisnuit-o treptat pe perioade scurte mergeam la liturghie pana cand se plictiseste. Nu ai cum sa impui unui copil sa stea teapan in Biserica...atunci ar trebui sa plesnesti toate babele care barfesc in timpul slujbei sau tinerii care le sta mintea in alta parte decat la slujba. Si sa palmuiesti un copil in Biserica....nu stiu unde ai auzit tu asta...dar e fals draga mea... palmuieste-l ca data viitoare poate iti mai intra in Biserica pentru ca il obligi dar cand creste un pic mai mare...s-a terminat cu Biserica. Invata- cu rabdare soro ca Biserica nu e un loc de pedoeapsa dar un loc de rugaciune. Da o palma copilului tau si mai ales peste fata s-a dus in momentul ala toata credinciosia si sperenia care te-ai obosit sa o prefaci pana in momentul ala.

Compari tu exemplul lui Sf. Nicolaie cu palma peste fata asupra unui necredinciosi (care sincer nu am auzit-o pana acum ,ar ma bucur ca altii au auzit-o caci dupa cate stiu Sf. Nicolae a fost un om tare bland) cu palma care o dai unui copil care habar nu stie de ce vine la Biserica?

Si tu cu liceul neterminat dai sfaturi altora? Ai zis ca te enerveaza copii... Dar tu ai intrebat un copil ce parere are despre tine? Afla draguta ca Hristos in Biblie te indeamna sa iubesti copii nu sa te enerveze...ba mai mult, sa le urmezi exemplul, sa ai inima curata cum o au ei. de ce crezi ca pana la varsta de 7 ani copii se impartasesc fara a se spovedi? Caci sunt puri si curati.

Si nu da exemple empirice cu experienta pe care o ai cu fratele tau de 5 ani pe care il vezi cateva ore in zi poate. Daca il palmuiesti normal ca va reactiona in asa fel incat sa te calce pe nervi. Cand vei fi mama...atunci vino si ne explica experienta ta de mama si nu de liceana.

Si daca nu ai raspunsuri apari cu texte de "evanghelisti"? Si cred ca nu prea stii matale care e diferenta intre IISUS si sfintii parinti...mai mergi pe la un duhovnic si afla altfel evengehlistii vor fi mai buni ca tine. Stiai ca IIsus e parte din SF. Treime, si sfintii parinti credinciosi in cuvantul lui Hristos care si-au dat parerea in bunul mers al societatii crestine la vremea lor. Si apropos de evahngelisti...la o conferinta un parinte a spus o gluma...Un evanghelist a intrat in rai datorita credintei care o avea si il intamnpina Sf. Petru care i-a facut o mica excursie de recunoastere in taramul raiului. Sf. petru in drumul lui ii explica evanghelistului.. in partea asta sunt budisti, in partea asta sunt musulmani, iar aici dupa perdea sunt ortodocsii. Sa nu le spui ortodocsilor ca esti evanghelisti ca ei cred ca doar ortodocsii intra in rai. Nu toti ce spun Doamne Doamne intra in Rai a spus Mantuitorul...
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 02:07:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
vezi... cum iti place sa vorbesti asa... doar k sa te afli in treaba.
multumesc lui Dumnezeu, am avut ocazia anul trecut sa-l cunosc personal pe preasfintia sa si este un om minunat. sper sa mai vina in tara... ti-e mai mare dragul sa-l asculti.

vreau sa subliniez o chestie pe kre vad k n-ai inteles-o. nu-mi place sa cad in extreme pt k niciuna nu e buna. tot din experienta mea si a altora vorbesc. NU SUNT DE ACORD CU BATAIA (ci cu atentionarea), dar NICI CU LIBERTATEA FARA LIMITE.
Si crezi ca daca l-ai cunoscut personal pe acest Arhiepiscop ai cunoscut toata invatatura crestina? pacat ca unii doar asculta, dar le intra pe o ureche si le iese pe alta.
Si chestia ia si o mai rumega caci te contrazici.
Si daca tot suntem pe taramul ironiei...pana acum tot am scris nu am vorbit...iar matale crezi ca pana acum ai scris cu bun folos si eu am vorbit doar sa ma aflu in treaba? pai sa stii ca imi plac astfel de persoane zeloase...sa fii sanatoasa soro. te inteleg ce sa fac...si eu am fost teribilista la varsta adolescentei:)))
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 02:08:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Sper sa nu ma urasti prea tare, vorbeste gura fara mine uneori...........de ce m-oi apuca eu sa fac publica parerea mea atat de invechita despre cum se educa copiii cu parul in Romania moderna de azi care tinde atata sa se integreze in absolutul UE,in Nirvana UE??????????????????????????????????????//
Doamne miluieste !
Reply With Quote
Vechi 07.08.2007, 02:09:39
Senior Member

Implicit

:angry:te-ai cam infiebantat.......nu trebuie sa jignesti ,interventia lui ispita nu a fost deloc jignitoare,mie imi place tonul ei si ce spune pentru varsta ei are destula maturitate,imagineaza-ti dilemma cum ar fi fost sa-ti dea acum replica copilul tau crescut cu mare tam-tam curajos,dezghetat si brav,.........cred ca ti-ar fi zis vreo doua...:D
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? pompi Preotul 16 21.03.2011 20:32:41
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Bataia e rupta din rai ! Oare ? Rodica50 Intrebari utilizatori 20 14.11.2010 09:56:49
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11