Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2015, 05:31:32
antoniap
Guest

Implicit Despre mantuire

Chiar de curand am asistat la o discutie pe o tema importanta. Intrebarea era daca e necesar sa cerem in rugaciune dobandirea Duhului Sfant. Eu cred ca de cerut putem sa cerem, dar pe langa rugaciune mai e nevoie de ceva. Ioan Scararul ne spune clar sa nu ne amagim: daca nu dobandim in timpul vietii pamantesti Duh Sfant, sansele de a ne mantui sunt minime. Asta presupune inaltime spirituala, iertarea dusmanilor, respectarea poruncilor evanghelice, dupa care vom fi judecati.

Frumoase sunt pelerinajele, frumoase sunt convorbirile teologice, frumoase sunt cartile duhovnicesti, insa daca in inima noastra n-am castigat batalia cu gandurile rele, suntem inca de plans. E bine sa constientizam acest lucru, pentru a ne putea smeri un pic. Nu exista mantuire pentru cei mandri. Sfantul Ioan Scararul ne atrage serios atentia sa ne protejam inimile de ganduri nepotrivite. De ganduri, nu mai zic de vorbe si de fapte… Scara este o carte care ofera un ajutor pretios celor dornici de mantuire.

Mantuirea nu e o prajitura pe care o primim cadou, ci se ia prin osteneala zilnica de a fi pe placul lui Dumnezeu. Nu-mi place sa citesc rugaciuni care sugereaza ca unitatea credintei e chiar mai importanta decat dobandirea Duhului Sfant... Pentru mireni, e importanta si milostenia, sustine Ioan Scararul.
Reply With Quote