![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8)" Acesta sintagma "crede si nu cerceta"are cu totul alte origini, fiind atribuită filozofului grec Celsus, ce a trait în secolul al II-lea după Cristos, un opozant al religiei creștine. Daca incepi sa cercetezi totul ia alta intorsatura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Crezi ca-l intereseaza cu adevarat ?
Pierdeti timpul fratii mei si va osteniti degeaba !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A lua in considerare e una, a crede e alta . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si stim astfel cum sa cercetam fara a ne pierde credinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu exista armonie intre ele, atunci problema este in ratiune. Eu m-as feri de doctori ca sa am sperante.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 05.05.2015 at 01:50:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce ai vrut sa demonstrezi prin asta?
|
|
||||
|
||||
![]()
Categoric nu, este foarte dăunător atât ție cât și societății în care trăiești să crezi ceva fără să cercetezi.
Uită-te la ce să întamplă în ziua de azi în lume: -ai dictatori, ai fanatici care se aruncă în aer, ai oameni care vor să te omoare pentru că ridiculizezi, ai societăți unde ești persecutat pentru pur și simplu fapt că ești femeie/negru/gay etc, toate astea din cauza ignoranței -ai oameni care conduc o națiune și iau decizii cu consecințe grave pe viitor din cauza ignoranței (ex: încălzirea globală) În momentul în care percepția ta asupra realității este eronată nu faci decât să contribui la acest declin și perpetuezi în continuare starea de ignoranță.
|
|||
|
|||
![]()
Si de ce n-ar exista? Este oare credinta personala a unui individ infailibila?
|
|