![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 23.04.2015 at 09:18:59. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]()
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 23.04.2015 at 13:59:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozele astea ma fac sa zambesc. Leii aia sunt prea mici. Ce sa ii faci, propaganda religioasa prin imagini naive... Ah, si tipic rasaritean: calugarii/pustnicii sunt intotdeauna pe un pidestal. Catolicii au Papa si Magisteriul, neoprotestantii Biblia (in interpretarea sectei respective, evident), iar ortodocsii "marii duhovnici/pustnici", si "sfintii", ca repere supreme.
Last edited by Barsaumas; 23.04.2015 at 15:49:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite, e un verset: "Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului." - Evrei 11, 38 Deci, cum crezi că aceia de prin pustiuri, munți, peșteri și crăpăturile pământului, se putea aranja? Nu se aranjau, aveau părul lung, haine zdrențuite, biruiau leii, adică diavolii, exact ca în poza de mai sus, care BARSAUMAS nu a înțeleso, fiindcă nu iubește îndeajuns. Îi arată Dumnezeu, că bolilele provenite de la sufletul lui, sunt la cap, la scalp, și când va avea duhovnic, când va spune toate păcatele vieții lui, toate de care își aduce aminte, oricât de grele ar fi, când își face canonul primit de un duhovnic îmbunătățit, și se Împărtășește cu Creatorul Universului și merge la Sfânta Liturghie măcar în fiecare duminică, atunci se va vindeca. Deci, slade123, dacă cauți pe Hristos sumar, relativ, și iei din Biblie, numai ce îți place, ajungi eretic, ajungi penticostal, sau baptist, adventist, sau în alte nebunii de la satana. Să ai grijă, frățior iubit. Să citești și din Sfânții Părinți, căci cuvintele lor sunt echivalente cu ale Bibliei, prin ei, a vorbit Duhul Sfânt. Și te vor ajuta în înțelegerea Bibliei. Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
37. Au fost uciși cu pietre, au fost puși la cazne, au fost tăiați cu fierăstrăul, au murit uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți. 38. Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului. 39. Și toți aceștia, mărturisiți fiind prin credință, n-au primit făgăduința, 40. Pentru că Dumnezeu rânduise pentru noi ceva mai bun, ca ei să nu ia fără noi desăvârșirea. Mai ales ultimul,daca nu ma insel se refera la faptul ca acei pusnici de care lumea nu era vrednica nu puteau sa se desavarseasca in pustiu deoarece ei trebuie sa ramana printre oameni fiindca acolo ia lasat Dumnezeu. Posibil sa ma insel insa nu in totalitate.Avand in vedere ca ei in pustiu nu dispuneau de ustensile necesare aranjari parului,erau supusi sortii,insa noi care dispunem "trebuie sa le folosim?!" asa zic eu,in plus eu cel putin in momentul de fata sunt confuz,in biblie se zice clar ca parul lung este rusinea barbatului, altii zic alceva,nu stiu ce sa mai cred,momentan nu ma pot lamuri pana nu voi primi un raspuns care sa ma convinga intrutotul. PS: eu cel putin nu ma tund pt faima si aprecieri orice frizura cat de extravaganda as adopta,eu o fac pentru ca imi place si pentru ca "ma simt bine"cu ea,nu imi pasa ca ceilalti ma hulesc ori ma slavesc pentru ea...eu o fac pentru mine daca pot sa ma exprim asa,e asta un pacat? eu zic ca nu,insa ce stiu eu... |
|
||||
|
||||
![]()
Copil drag, ce dorești tu să afli, sunt lucruri care nu țin de subiectul tău dorit, nu țin de păr. :) Ce a ținut de păr, ai aflat.
Dar mai ales, sunt lucruri foarte sensibile și înalte, pe care mă gândesc că poate nu ești pregătit să le înțelegi. "Cu lapte v-am hrănit, nu cu bucate, căci încă nu puteați mânca și încă nici acum nu puteți, fiindcă sunteți tot trupești. Câtă vreme este între voi pizmă și ceartă și dezbinări, nu sunteți, oare, trupești și nu după firea omenească umblați?" - I Corinteni 3, 2-3. Dar dacă, totuși Dumnezeu îți va descoperi, găsindu-te nevinovat și întreg, te va întări și va lucra prin tine. Iar dacă nu, să nu ai motiv de întristare, rămâi pe cale, că va veni și acea vreme, te vei învrednici. Deci, uite, așa vei afla: 1. Sfântul Ioan Gură de Aur, Comentariu la Epistola către Evrei http://www.mediafire.com/view/4com4x...atre_Evrei.pdf și/sau 2. Sfântul Teofilact al Bulgariei, Tâlcuirea Epistolei către Evrei http://www.librariaortodoxia.ro/cart...catre-evrei_64 Iată, ai tot ce-ți trebuie să te hrănești. Toate în rugăciune. Iartă-mă. P.S.: da, Florin, doresc.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 24.04.2015 at 00:47:06. |
|