![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
si totusi,cel putin o parte de adevar e in articolul postat...faptul ca foarte putina lume stie sa faca semnul Crucii asa cum trebuie. de asemenea, putina lume stie ca semnul pacii e satanist(care apare reprezentat peste tot: haine,rechizite scolare etc si noi le cumparam ca sunt "la moda" sau "de firma"...de foarte multe ori am vazut copii care purtau haine cu acest semn) deci nu strica sa citesti un asemenea articol.
si iar este foarte interesant cum pt. Papa e mai importanta crucea pe care s-a rastignit Apostolul Petru (cu capul in jos,nu pt. ca era satanist, ci pt ca se credea nevrednic sa fie rastignit ca Mantuitorul) decat cea pe care s-a rastignit Mantuitorul. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu cred ca nu e rau sa ne amintim ca o cruce dreapta mantuieste, iar crucea stramba sau rasturnata osandeste. Imaginile respective imi vin in minte atunci cand imi fac cruce. Le-a mai postat cineva pe acest forum, iar eu am dat cautare pe Google sa le gasesc.
|
|
|
|||
|
|||
|
^
e adevarat,felul acela de cruce e specific spiritualitatii slave,dar aceasta nu o face eretica...la fel si turlele bisericilor slave sunt ca bulbii de ceapa,sunt elemenete ce tin de specificitatea nationala. ...asa cum manastirile in stil moldovenesc nu seamana cu cele in stil brancovenesc,dar nici unele nu sunt eretice. am gasit si un articol interesant,poate te ajuta: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...tii-69773.html |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Doamne ajuta!