![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
http://www.ovrlnd.com/Universalism/U...yclopedia.html
http://christianspiritualism.org/dow...versalism.html http://chriscarrollsmith.blogspot.ro...h-fathers.html http://www.christianspiritualism.org...iversalism.htm Cam despre asta este vorba, ca solutie intrezarita de mai multi ganditori, dinlauntrul si dinafara Bisericii, la aceasta problema dureroasa si profund umana. Last edited by celestial_pottery; 13.12.2012 at 20:04:12. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se pare că există oameni pentru care credința și religia trebuie neapărat să implice existența chinurilor veșnice - ei nu-L pot concepe pe Dumnezeu separat de această idee monstruoasă. |
|
|
||||
|
||||
|
Credeti ca diavolul este supus unui chin vesnic, neputand iesi din starea de nedeplina personalizare, neputandu-se imbogati (spiritual)?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pentru MihaiG: Parerea mea este ca atunci cand esti cuprins de iubirea lui Dumnezeu (fiind in Rai) nu mai judeci deciziile (X sau Y este in Iad), in nici un caz nu ridici dragostea de aproape mai presus de dragostea de Dumnezeu. Este ca atunci cand esti indragostit...iti zice celalalt ca afara este luna desi este soare, zambesti, vezi soarele dar ca sa nu il superi zici ca este luna. Daca pentru un neadevar nu ne suparam cand iubim, cand cunoastem Adevarul si este de contestat, nu poti decat sa zambesti din toata inima si sa iubesti si mai mult... Nu noi suntem mai buni ca Dumnezeu...stie El ce face. Si rau faci ca nu crezi in Iad...nu ti s-a intamplat sa simti ca esti "ajutat" sa iei o decizie buna? De ce sa fii ajutat? Daca nu exista Iad...nu ar avea sens. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Uite cum stau lucrurile: Noi oamenii, cat timp facem voia noastra suntem fii oamenilor si ne reincarnam dupa bine cunoscuta lege "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte", legea karmica. Adica cat "pacatuiesti" atata trebuie sa platesti ( zice Hristos "Nu vei iesi de acolo ( adica de pe Pamant) pana ce nu vei da ultimul ban" ). Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni mai mult decat merita, fiindca e desavarsit. Intr-o buna zi, dintr-o buna viata, atunci cand noi vom intelege ca toate chestiile astea pamantesti ( bani, placeri, mandrie) sunt iluzii deșarte si ne vom hotara noi insine sa renuntam la ele, atunci vom incepe sa facem voia Tatalui. Iisus spune "nu tot cel ce zice Doamne Doamne va intra in imparatia cerurilor, ci doar cel ce face voia Tatalui". Cand incepem sa facem voia Tatalui, devenim si noi fiii lui Dumnezeu. Pentru ca atunci cand esti iubire si smerenie nu te mai opui nimanui si astfel rupi legea cauza - efect ( ochi pentru ochi, dinte ...). Doar asa poti merge la Tatal. Hristos spune "Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine", adica facand voia Tatalui, Hristos se salașluiește in NOI. In concluzie, nu te stresa prea tare pentru oamenii din jurul tau care nu isi lucreaza mantuirea. Dumnezeu a fost mult mai intelept decat imparatii sau ierarhii insetati de puterea de la inceputul crestinismului. Oamenii sunt liberi sa mearga la Tatal ( adica sa se mantuiasca ) oricand doresc ei, nu cand vor institutiile de putere. Asta e umila mea parere. Ps: stiu ca multora nu le va place ce am scris, ii rog insa sa nu arunce cu pietre prea mari. Multumesc. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Si ca o completare, intrebarea e logica si fireasca daca privim lucrurile din perspectiva logicii umane, a lucrurilor naturale si firesti. Dar Dumnezeu este supranatural si deasupra firii. Daca ne raportam la modul de relationare si la tipologia legaturilor interpersonale din "lumea aceasta" pare firesc sa nu putem fi fericiti la gandul ca cei dragii noua sunt in suferinta vesnica. Dar omul dupa Judecata va fi transformat. Omul asa cum nu va mai simti foame, sete, frig... asa va si intelege ca cei ce sufera, sufera ca o alegere a lor. O alegere pe care au facut-o pentru vesnicie pentru ca starea in care ne gaseste moartea nu mai poate fi schimbata. Se poate schimba locul in care suntem "repartizati" prin rugaciunile celor ramasi dupa noi si prin urmarile faptelor noastre il lume, dar starea, ca modalitate de raportare la Dumnezeu, nu. Deci alegand lipsa comuniunii cu Dumnezeu aici, am ales si pentru vesnicie. Constienti fiind de acest lucru vom putea fi fericiti in comuniune cu Dumnezeu si cei care L-au ales pe Dumnezeu. In plus stim ca noi ne mantuim in lume. Deci pentru a nu ajunge la acesta situatie, evident nedorita, ar trebui sa "luptam" si pentru mantuirea celorlalti. Ps: Am citit si incercarile de prozelitism ale unora care se leaga de ceea ce omul nu intelege in ortodoxie, doar ca explicatiile lor sunt penibile. In logica actuala nu poti fi fericit nici daca cineva drag sufera pentru eternitate nici daca sufera un timp dupa care "este suprimat".
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică." (Ioan 3,16 - versiunea ortodoxă) Aici, pune în antiteză cele două destine alese de oameni: viața veșnică în fericirea Raiului și pierzarea. Punct. Încercați să analizați verbul folosit aici (άπόλλυμι), și veți găsi răspunsul la chinuitoare problemă pusă de domnul MihaiG. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Deci dacă Domnul respectă libertatea omului care preferă Iadul, atunci o va face în mod sigur și cel mîntuit. Probabil că asta n-a priceput Origen.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 17:13:17 |
| Este posibila cununia religioasa fara nasi? | Samarineanca | Nunta | 6 | 05.09.2010 13:07:08 |
| Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? | mihailt | Generalitati | 2 | 12.05.2010 19:07:04 |
|
|