![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
adimirea
Poate ceea ce numesti tu 'baiat rau' de fapt ascunde si niste calitati ,care tu,neintelegandu-le ,le numesti imediat ca :curvie,duritate etc Toti suntem pacatosi ,si baietii rai si baietii buni,caci fie si daca am gresit numai cu gandul,tot curvari ne numim. De fapt nu trebuie sa vinam pacatele celorlalti,sa ii judecam,ci sa vedem mai degraba calitatile lor . Un barbat hotarit ,care face totul pentru prietenii sai,care nu isi permite sa greseasca,care nu are mila de sine ,care are o religie a respectului ,pentru ca la randul lui doreste sa fie respectat. Iata ce anume au acesti oameni,care ,poate,cei mai scoliti nu le au. Nu ii idealizez pe acestia ,nu ii minimizez pe ceilalti. Vreau sa zic doar ca nu trebuie sa judecam pe nimeni .Ci mai degraba fiecare sa dea cinste si intaietate celuilalt ,si sa se gandeasca ca tot ce i se pare rau la celalalt ,de fapt sunt doar urme ale patimii proprii |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sa imi fie iertat dar mi se pare ca bati grav campii cand spui ca un "baiat rau" are "o religie a respectului", suna penibil. In primul rand, vorbim in 99% din cazuri despre "rau", adica despre unul care se preface dur, dar de fapt, nu poti pune niciodata baza pe el, e fricos, las, si ajunge sa loveasca o femeie, ceea ce repet, plaseaza un om chiar sub limita inferioara a multor animale. Majoritatea asa zisilor "baieti rai" care prostesc femei cu inteligenta unei gaste, daca ar fi un razboi sau un conflict serios, ar fi primii care ar trada, primii care ar fugi, primii care s-ar panica, etc. Am mai spus-o aici si o mai spun: Barbatia NU are nimic, dar nimic, absolut nimic de-a face cu rautatea. NIMIC. Nu e nimic romantic, frumos, de apreciat, de idealizat in a fi pacatos, betiv, curvar, etc. Si urasc cu patima si voi ura cat voi trai curvia, porcii, curvele, pacatul, necinstea, si asa mai departe. Si in fond ce ne tot "prostim" aici cu polemicile? Hristos este baiat rau sau nu? Ia zi. Modelul vietii unui crestin, Dumnezeu-Omul, are ceva de-a face cu atitudinea de "bad boy"? Abia acum cred ca am pus punctul pe i, si nu mai ai cum sa ma contrazici simultan cu a te numi crestin, oricine ai fi, care citesti randurile astea. Intelegi oare ca "baiatul rau" ar spune despre Hristos ca a fost un "fraier" care a murit ca prostul pe cruce? Numai asta ar trebui sa-ti dea de gandit. Dumnezeu-fraier, badjocorit de baieti rai. Last edited by adimirea; 06.07.2012 at 01:07:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1) sa explic de ce multe fete sunt atrase de astfel de baieti.Astea nu inseamna ca neaparat fetele alea sunt pierdute ,ci ca poate ne grabim sa ii judecam si pe fete ca fiind superficiale si pe baietii respectivi ca fiind rai. Dar nu ma refeream la cazuri extreme,de masochism,cand cuiva ii place sa fie batuta. Ci la cazuri mai frecvente ,cand noi zicem :cum de s-a uitat la 'smecheru ' ala? 2) In continuare sustin ca nu e bine sa judecam,nici chiar pe cei care gresesc grav. Sa condamnam pacatul sub orice forma,da,caci pacatul distruge sufletele Dar sa nu condamnam oamenii Iisus condamna desfraul,pina si cel facut cu gandul. Dar cand e pus sa arunce piatra in femeia adultera nu o face,tocmai pt ca ceilalti o iertasera. Deci judecata sa o pastram pentru pacatele noastre ,si pentru a judeca raul in sine. Dar sa nu o folosim pentru a judeca pe ceilalti. Da ,condamnam mania,violenta, adulterul. Dar sa nu ne apucam noi sa hotarim cine e asa si cine nu. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Am avut si eu parte in viata mea de rautate. Imi spuneam ca raul nu trebuie sa ramana nepedespit si raspundeam raului cu rau. Am mai crescut si vad altfel lucrurile. Raul pe care il intalnesc mie dat spre crestere spirituala. Nu spun ca ori de cate ori il intalnesc raspund cu bunatate, dar cel putin nu mai caut sa raspund ca in trecut.
E adevarat ca pari un prost ca nu raspunzi cu aceeasi moneda, dar nu asa ia raul sfarsit, ci prin lucrarea lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu gasesc niste explicatii. In primul rand, ceea ce s-ar numi "sindromul fructului oprit", adica tendinta noastra de a dori lucruri inaccesibile. Mai ales daca "baiatul rau" este bine pozitionat social, femeile isi doresc sa-l cucereasca pentru a-si reconfirma capacitatea de seductie. Al doilea motiv poate fi chiar faptul ca un baiat rau este o "provocare", pe cand unul bun, politicos poate fi considerat plictisitor. Eu aveam un vecin tanar calm, politicos, prietenos, gata sa te ajute (de fapt gata sa ofere suport afectiv!), intotdeauna avea lucruri bune de spus etc.. Desi avea multe prietene, nici o femeie nu-l vroia drept partener pt ca-l considerau prea "slab". Asta este perceptia. Trei. Cred ca majoritatea femeilor doresc sa se simta protejate. Cand el nu este asertiv, ci se lasa controlat (este prea "moale") cu greu te poti simti protejata. Cat despre barbatii abuzivi.. este mult de spus. Exista mecanisme prin care ei reusesc sa prinda femeile in relatii indelungate si sa le controleze.. In general, cu cat abuzul este mai subtil (de ex. abuz verbal versus abuz fizic), cu atat este mai greu pt o femeie sa inteleaga ca este in postura de victima. De multe ori toata lumea vede, iar ele sunt ultimele care isi dau seama. Dar poate am timp sa postez mai tarziu despre asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Copii se nasc bolnavi si pe masura ce cresc se imbolnavesc si mai tare. Copii sunt maltratati, deformati sufleteste inca de mici, partial din familie - si nu vorbesc de o familie care face obiectul stirilor de la ora 5, genul mediocru de familie specific societatii actuale, in care reperul principal este banul, in care parintii n-au timp pentru copii si chiar daca ar avea, lucruri valoaroase n-au ce sa le transmita.. Treaba asta cu reperele are prea putin de a face cu inteligenta. Poti fi o persoana inteligenta (dupa testul de IQ) dar o epava sufleteasca, plina de temeri, complexata, cu un scazut respect de sine. Da, si sa nu uitam sexul. Sexul poate fi asemanat cu un drog. Copii care descopera precoce sexualitatea si "avantajele" ei ajung dependeti de el intr-o masura in care le inhiba dezvoltarea armonioasa a personalitatii ajungand cu tarele mentionate mai sus si multe altele. In felul asta se ajunge la dependenta bolnava de o personala, la cautari pe bajbaite intr-un intuneric in care nici ei nu stiu ce urmaresc de fapt. Cei/cele care cu mandrie proasteasca declara ca le plac/sunt baieti/fete rele (din N proaste motive), ajung mai devreme sau (din pacat) mai tarziu sa vada si cealalta fatza a monedei. Uneori prea tarziu - se ajunge la famililii cu handicapuri severe care produc copii cu aceleasi handicapuri si circuitul raului in natura se reia.. Din pacate insa, chiar si cei dintr-un mediu crestin sunt de multe ori afectati de acest mediu social bolnav, chiar ei insisi venind dintr-un astfel de mediu. E foarte greu sa se rupa de acest gen de repere, si de influenta mediului social, vrand nevrand fiind afectati intr-o anumita masura de ele, ba mai rau poate chiar mai mult sau mai putin constient tinzand spre ele. Trebuie un efort constient si continuu pentru a rupe aceste legaturi nefaste, filtrand totul printr-un sistem de valori autentic. Sfatul meu..treci peste aceste nefericite exemple, afirma-ti propriile valori, practica-le si ai mare grija ..nu avea asteptari prea mari pentru ca lumea este mai bolnava decat crezi si nu toti cei care merg la biserica sunt neaparat mult mai sanatosi. |
|
||||
|
||||
![]()
Oamenii nu sunt rai si egoisti pentru ca asa ii invata filmele americane, ci pentru ca daca inlaturam stratul proiector al societatii, descoperim adevarata natura umana.
|
|||
|
|||
![]()
In vremurile biblice, erau mult mai rai si mult mai depravati si pe atunci nu existau filme, nici macar poze...
|
|
|||
|
|||
![]()
la cata lume needucata e in tara asta nu te mai mira nimic...la cati cocalari sunt...te intristezi....sunt multi cocalari...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|