Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2012, 16:21:41
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mirela, și eu sunt antitatuaje. Dar asta nu înseamnă că eu cred că a te tatua este păcat.
Citat:
În prealabil postat de Odinsson Vezi mesajul
Parerea mea ca omul e liber sa isi faca daca doreste tatuaj.
Omul, in maretia lui de a-toate-stiutor, este capabil ca astazi sa-L descopere pe Dumnezeu si sa se minuneze de desavarsirea Lui, iar maine sa-I serveasca bomboane agricole de bostan cu sare ca obiecte de arta ce desavarsesc... desavarsirea. De ce? Fiindca se descopera dintr-o data in oglinda si considera ca Dumnezeu nu l-a creat desavarsit, ci mai trebuia sa-i puna un fluturas la un picior, o goanga sub buric sau un iatagan pe antebrat...
Care este rostul logic al unui tatuaj? Nici macar nu poate fi comparat cu parfumul, fiindca se presupune ca parfumul are un rost rezonabil: acela de a insela mirosul de transpiratie dupa o lunga zi de vara. Ce poate sa insemne un tatuaj daca nu o provocare in plus?
Omul slab ar face orice numai sa atraga atentia intr-un fel, fie ca-si pune un tatuaj, fie ca-si prinde belciuge pe unde crede el ca e mai "cool", fie ca-si mareste sanii sau fesele, fie ca-si arata tot ce se mai poate arata astazi, iar daca maine apare altcineva care arata si mai mult, poimane devine o moda: ce sa mai ascundem, ca Dumnezeu stie bine cum aratam, doar El ne-a creat.
Pana la urma, fiecare cu "fluturasii" lui, dar nu veniti aici sa spuneti care e parerea voastra in materie, luand-o "filosofic" cum ca nu are sens sa fie pacat. Poate unii sunt copii inca si nu si-au lamurit problema asta din punct de vedere religios. Ce face fiecare in dreptul lui, este o chestiune personala, dar nu-i drept sa pretindem pe un forum crestin-ortodox (ia seama Mihnea, ca nu esti fair-play, aici), ca a te tatua, nu e un pacat. Cine va da acest drept? Daca preotii catolici permit, asa cum permit inca multe altele, fie la voi. Pe noi lasati-ne mai putin "open-mind"...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 16.01.2012 at 16:29:53.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 17:57:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Pe noi lasati-ne mai putin "open-mind"...
Scurt si la obiect !
Vechi 16.01.2012, 19:27:42
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
parfumul are un rost rezonabil: acela de a insela mirosul de transpiratie dupa o lunga zi de vara.
Serios? De asta folosesc femeile parfum? Pai cum asa? Eu folosesc si iarna parfum, atunci cand se presupune ca nu transpiram atat de mult. In plus, ati avut vreodata norocul sa stati in autobus langa vreo mademoiselle care incerca sa isi acopere duhoarea cu parfum? Iti muta nasul. Parfumul, ca si machiajul, vopseaua de par, oja s.a.m.d., are rolul de a infrumuseta, de a atrage atentia, un rol pur estetic. Ei bine, tatuajele au, in general, cam acelasi rol. Ca port un tatuaj pe piele sau ca ma machiez in fiecare zi, fara exceptie, nu e totuna? In plus, tatuajele se intampla sa mai aiba si o insemnatate aparte pentru cel care il poarta.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 19:41:47
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Motivul ptr care se folosesc parfumuri nu este de a masca un parfum neplacut. Nicivorba!
Motivul este unul mult mai binetilcuit, pe care unii il stiau altii nu, dar se bucura de avantajele sale.
Mi-am pus adesea intrebarea de ce o persoana care se parfumeaza lasa o impresie mai puternica, in special celor de sex opus, decat una care nu foloseste parfum?
Raspunsul mi l-a dat un coleg, candva:din cauza feromonilor.
Ce sunt feromonii?

La intrebarea principala “ce sunt feromonii?” se raspunde prin ideea ca ei se folosesc pentru atractia dintre 2 persoane de sex opus. Aceste substante sunt secretate de corp in scopul “imperecherii”, astfel femela atrage masculul din aceeasi specie prin eliberarea feromonilor potriviti pentru a-l aduce la ea.

Unde se gasesc feromonii?

Tuturor ne plac diferite arome frumos mirositoare si le asociem cu diverse lucruri, spre exemplu, foarte des asociem lavanda cu relaxarea. Multi dintre noi folosim parfumuri in diferite moduri, pentru a imbunatati mirosul dintr-o incapere, al hainelor si al corpului nostru. Parfumul este extras din plante si flori si declanseaza diverse simturi cu scopul de a induce anumite stari. Plantele contin feromoni, care se transforma in parfumuri si din acestea catre simturile noastre pentru a obtine reactia dorita.
mai multe detalii aici....http://www.medicina-naturista.ro/sti...romonilor.html

Cred ca am tulburat niste ape. MA pun la zid, astept pietroaiele.
Vechi 16.01.2012, 20:23:47
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90 Vezi mesajul
Serios? De asta folosesc femeile parfum? Pai cum asa? Eu folosesc si iarna parfum, atunci cand se presupune ca nu transpiram atat de mult. In plus, ati avut vreodata norocul sa stati in autobus langa vreo mademoiselle care incerca sa isi acopere duhoarea cu parfum? Iti muta nasul. Parfumul, ca si machiajul, vopseaua de par, oja s.a.m.d., are rolul de a infrumuseta, de a atrage atentia, un rol pur estetic. Ei bine, tatuajele au, in general, cam acelasi rol. Ca port un tatuaj pe piele sau ca ma machiez in fiecare zi, fara exceptie, nu e totuna? In plus, tatuajele se intampla sa mai aiba si o insemnatate aparte pentru cel care il poarta.
Gradina lui Dumnezeu e mare si cred ca fiecare are dreptul sa traiasca in ea. Despre mirosurile din autobuz, nu prea ar fi de comentat. Unele femei stiu si (se) simt, dar n-au ce face fiindca se intorc de la o munca istovitoare. Despre celelalte, Dumnezeu cu mila. Apoi, unii au probleme digestive, altii hormonale si tot asa... Totusi, uneori prea suntem sensibili. Daca unul vine de la tara si miroase a oaie, ni se pare ca "normal" ar trebui sa miroase a Cristian Dior. Intamplarea face ca pentru fiecare dintre noi va veni acel timp in care se va ridica voalul motivatiilor subiective si cineva isi va declina dreptul de autor al acestor motivatii, ceea ce va fi extrem de trist. Ma intreb oare, ce spune duhovnicul unei femei care merge sa se spovedeasca si doreste sa primeasca Sfintele Taine, daca are parul in curcubeu si unghiile "aranjate" intr-un anumit fel?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 03:53:39
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Pana la urma, fiecare cu "fluturasii" lui, dar nu veniti aici sa spuneti care e parerea voastra in materie, luand-o "filosofic" cum ca nu are sens sa fie pacat. Poate unii sunt copii inca si nu si-au lamurit problema asta din punct de vedere religios. Ce face fiecare in dreptul lui, este o chestiune personala, dar nu-i drept sa pretindem pe un forum crestin-ortodox (ia seama Mihnea, ca nu esti fair-play, aici), ca a te tatua, nu e un pacat. Cine va da acest drept? Daca preotii catolici permit, asa cum permit inca multe altele, fie la voi. Pe noi lasati-ne mai putin "open-mind"...
Dar dumitale cine îți dă dreptul să susții că tatuajul ar fi păcat ? Chiar nu-ți dai seama de situația ridicolă în care te bagi ? Nu sesizezi că faci confuzie între părerea dumitale personală și părerea Bisericii Ortodoxe ? Corect este să spui "eu am convingerea personală că a-ți vopsi pielea este un păcat" și totul e mult mai clar atunci. Arată-mi un document, unul singur măcar, emis de vreun sinod ortodox, sau chiar și de un episcop ortodox, care să susțină ciudățenia ecuației tatuaj = păcat. Dumneata și cu alții ca dumneata ați transformat ortodoxia într-un război al tuturor contra tuturor, după cum se observă și din ultimele postări de pe forum: război ortodoxo-ortodox. Deosebirea față de protestanți, la care (teoretic) e liber să înțeleagă ficare ce vrea din Biblie și voi nu există. Doar că voi înțelegeți fiecare ce vreți cu ajutorul duhovnicului. Asta am constatat și pe topicul despre planificarea familială în concepția ortodoxă. Unul e contra prezervativelor și îl ia pe duhovnicul Cleopa. Alta e pentru prezervative și îi dă în cap duhovnicului Cleopa cu duhovnicul Seraphim Rose. Omule, păcat este ceea ce definește Biserica drept păcat. Iar în această materie "Biserica" nu suntem toți. Există urmași ai apostolilor care au misiunea aceasta. Deci: a spus vreun urmaș al apostolilor din spațiul ortodox că a te tatua este un păcat ? A făcut asta într-un document, ceva, de exemplu o pastorală ? Dacă da, pune documentul pe masă, să îl citim. Dacă nu, abține-te de a expune părerile dumitale, sau ale vreunui călugăr Varzuvie, ca fiind părerea Bisericii dumitale.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.01.2012, 22:55:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TudorN Vezi mesajul
Intrebare care vreau sa o adresez e cu privire mai mult la anumite simboluri despre care sunt curios decat despre tatuarea corpului in sine deoarece stiu ca in mare nu este nici agreat dar nici "interzis". Inca nu sunt decis daca vreau sa fac acest pas, insa daca m-as hotari pana la urma, as dori sa imi fac acest simbolul Trinitatii/Triquetra(Tatal, Fiu, Sf Duh).
Nu este adevarat ca este permisa tatuarea in crestinism.
(Chiar din iudaism era interzisa tatuarea.. Levitic 19:28)
De asemenea, gaurirea urechilor era semnul distinctiv al sclavilor in Vechiul Testament. Si in general tatuare, piercingul.. au origini primitive si religioase.
In ziua de astazi tatuajul este considerat "arta", dar mie imi pare ca este doar o incercare de a gasi/ redefini identitatea pierduta sau reflecta un complex de inferioritate (de care poate nici tatuatul nu este constient).

(daca esti deja tatuat cand incepi sa frecventezi biserica, nu o sa te acuze nimeni pt asta, dar crestinii NU isi fac tatuaje).

Daca tatuajul ar fi un simbol crestin (cruce, chipul lui Hristos sau al Maicii Domnului..am vazut astfel de tatuaje).. sa-l porti pe piele pt ca "asa te simti mai bine", sau "arati mai bine "etc.. (considerente estetice, psihologice, bunul plac etc...) este un act de ne-cinstire/ batjocorire a celor sfinte.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2012, 22:15:27
acvilla77's Avatar
acvilla77 acvilla77 is offline
Member

Data înregistrării: 13.06.2011
Locație: Romania<Bucuresti
Send a message via Skype™ to acvilla77
Implicit

Citat:
Intrebare care vreau sa o adresez e cu privire mai mult la anumite simboluri despre care sunt curios decat despre tatuarea corpului in sine deoarece stiu ca in mare nu este nici agreat dar nici "interzis".
Inca nu sunt decis daca vreau sa fac acest pas, insa daca m-as hotari pana la urma, as dori sa imi fac acest simbolul Trinitatii/Triquetra(Tatal, Fiu, Sf Duh). Ceea ce vreau sa stiu este daca acest simbol chiar are vreo tangenta cu crestinatatea :-? , daca reprezinta cu adevarat ceva.
Totodata as dori sa stiu ce parere aveti despre simbolurile din alte religii(hinduism, budism); daca un crestin ortodox le asociaza pentru ceea ce semnifica, insa nu trece de la o religie la alta . EX : Om/Aum. Sper sa nu imi "sara" nimeni in cap prea tare :)

cat tatuarea si cercelarea nu opresc de la mantuire,decat pot fi influentabile negativ,in viata omului.
...este si un simbol crestin,simbol al Sfintei Treimi un Dumnezeu in trei ipostosuri(persoane,feluri,moduri),dar si un simbol folosit de masoni satanisti si altii.
ceva descrieri ale simbolului:
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&...UUmbxfTmfrjlmQ

Last edited by acvilla77; 06.01.2012 at 22:20:23.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2012, 20:32:11
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Intrebare care vreau sa o adresez e cu privire mai mult la anumite simboluri despre care sunt curios decat despre tatuarea corpului in sine deoarece stiu ca in mare nu este nici agreat dar nici "interzis". Inca nu sunt decis daca vreau sa fac acest pas, insa daca m-as hotari pana la urma, as dori sa imi fac acest simbolul Trinitatii/Triquetra(Tatal, Fiu, Sf Duh). Ceea ce vreau sa stiu este daca acest simbol chiar are vreo tangenta cu crestinatatea :-? , daca reprezinta cu adevarat ceva.
Totodata as dori sa stiu ce parere aveti despre simbolurile din alte religii(hinduism, budism); daca un crestin ortodox le asociaza pentru ceea ce semnifica, insa nu trece de la o religie la alta . EX : Om/Aum. Sper sa nu imi "sara" nimeni in cap prea tare :)
O prietena foarte buna si-a tatuat, in tineretile ei tulburi, un Aum pe umar. De-atunci au trecut anii, s-a impacat cu biserica, iar acum regreta foarte tare. Operatiile de inlaturare a acestor tatuaje sunt deopotriva scumpe si riscante si din pacate nu are posibilitatea de a suporta una acum.

Parerile vis-a-vis de tatuaje sunt impartite, nu numai intre crestini. Am o cunostinta, un tanar, care e ateu. Asculta muzica rock, oarecum specifica acestei mode a tatuajului, dar el nu e deloc de acord nici cu tatuarea, nici cu cerceii pe diverse parti ale corpului.
Eu, sincer, nu stiu ce sa zic. Pana la urma, daca X isi face un tatuaj, el e singurul afectat, indiferent ca va ajunge sa regrete decizia sau nu. Nu trebuie sa fii teolog ca sa stii ca biserica nu e de acord cu aceasta practica, insa nu ma simt in masura sa dau sfaturi pentru ca eu insami sunt posesoare de tatuaj(e). Tot ce pot sa spun e ca la mine e vorba de ceva cu totul si cu totul special, din foarte multe puncte de vedere si ca nu imi regret decizia.

Last edited by AnnaKarenina90; 11.01.2012 at 09:52:55.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2012, 10:39:01
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

sunt anti tatuaje :P .. oricare ar fi acela ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
simboluri neintelese sorinpetoanca Pictura si Sculptura Bisericeasca 8 11.03.2014 01:23:35
Simboluri religioase in marile religii Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 24.07.2011 18:03:45
Pot anumite icoane sa dauneze? tigerAvalo9 Generalitati 5 01.05.2010 20:08:29
Cand si cum se tin anumite posturi !!!!! vasiram2006 Rugaciuni 13 23.01.2009 09:34:56
Despre simboluri si rituri strajeru Secte si culte 0 26.11.2007 02:34:48