![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Care este rostul logic al unui tatuaj? Nici macar nu poate fi comparat cu parfumul, fiindca se presupune ca parfumul are un rost rezonabil: acela de a insela mirosul de transpiratie dupa o lunga zi de vara. Ce poate sa insemne un tatuaj daca nu o provocare in plus? Omul slab ar face orice numai sa atraga atentia intr-un fel, fie ca-si pune un tatuaj, fie ca-si prinde belciuge pe unde crede el ca e mai "cool", fie ca-si mareste sanii sau fesele, fie ca-si arata tot ce se mai poate arata astazi, iar daca maine apare altcineva care arata si mai mult, poimane devine o moda: ce sa mai ascundem, ca Dumnezeu stie bine cum aratam, doar El ne-a creat. Pana la urma, fiecare cu "fluturasii" lui, dar nu veniti aici sa spuneti care e parerea voastra in materie, luand-o "filosofic" cum ca nu are sens sa fie pacat. Poate unii sunt copii inca si nu si-au lamurit problema asta din punct de vedere religios. Ce face fiecare in dreptul lui, este o chestiune personala, dar nu-i drept sa pretindem pe un forum crestin-ortodox (ia seama Mihnea, ca nu esti fair-play, aici), ca a te tatua, nu e un pacat. Cine va da acest drept? Daca preotii catolici permit, asa cum permit inca multe altele, fie la voi. Pe noi lasati-ne mai putin "open-mind"...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc) Last edited by Mosh-Neagu; 16.01.2012 at 16:29:53. |
|
|
||||
|
||||
|
Scurt si la obiect !
|
|||
|
|||
|
Serios? De asta folosesc femeile parfum? Pai cum asa? Eu folosesc si iarna parfum, atunci cand se presupune ca nu transpiram atat de mult. In plus, ati avut vreodata norocul sa stati in autobus langa vreo mademoiselle care incerca sa isi acopere duhoarea cu parfum? Iti muta nasul. Parfumul, ca si machiajul, vopseaua de par, oja s.a.m.d., are rolul de a infrumuseta, de a atrage atentia, un rol pur estetic. Ei bine, tatuajele au, in general, cam acelasi rol. Ca port un tatuaj pe piele sau ca ma machiez in fiecare zi, fara exceptie, nu e totuna? In plus, tatuajele se intampla sa mai aiba si o insemnatate aparte pentru cel care il poarta.
|
|
|
||||
|
||||
|
Motivul ptr care se folosesc parfumuri nu este de a masca un parfum neplacut. Nicivorba!
Motivul este unul mult mai binetilcuit, pe care unii il stiau altii nu, dar se bucura de avantajele sale. Mi-am pus adesea intrebarea de ce o persoana care se parfumeaza lasa o impresie mai puternica, in special celor de sex opus, decat una care nu foloseste parfum? Raspunsul mi l-a dat un coleg, candva:din cauza feromonilor. Ce sunt feromonii? La intrebarea principala “ce sunt feromonii?” se raspunde prin ideea ca ei se folosesc pentru atractia dintre 2 persoane de sex opus. Aceste substante sunt secretate de corp in scopul “imperecherii”, astfel femela atrage masculul din aceeasi specie prin eliberarea feromonilor potriviti pentru a-l aduce la ea. Unde se gasesc feromonii? Tuturor ne plac diferite arome frumos mirositoare si le asociem cu diverse lucruri, spre exemplu, foarte des asociem lavanda cu relaxarea. Multi dintre noi folosim parfumuri in diferite moduri, pentru a imbunatati mirosul dintr-o incapere, al hainelor si al corpului nostru. Parfumul este extras din plante si flori si declanseaza diverse simturi cu scopul de a induce anumite stari. Plantele contin feromoni, care se transforma in parfumuri si din acestea catre simturile noastre pentru a obtine reactia dorita. mai multe detalii aici....http://www.medicina-naturista.ro/sti...romonilor.html Cred ca am tulburat niste ape. MA pun la zid, astept pietroaiele.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
(Chiar din iudaism era interzisa tatuarea.. Levitic 19:28) De asemenea, gaurirea urechilor era semnul distinctiv al sclavilor in Vechiul Testament. Si in general tatuare, piercingul.. au origini primitive si religioase. In ziua de astazi tatuajul este considerat "arta", dar mie imi pare ca este doar o incercare de a gasi/ redefini identitatea pierduta sau reflecta un complex de inferioritate (de care poate nici tatuatul nu este constient). (daca esti deja tatuat cand incepi sa frecventezi biserica, nu o sa te acuze nimeni pt asta, dar crestinii NU isi fac tatuaje). Daca tatuajul ar fi un simbol crestin (cruce, chipul lui Hristos sau al Maicii Domnului..am vazut astfel de tatuaje).. sa-l porti pe piele pt ca "asa te simti mai bine", sau "arati mai bine "etc.. (considerente estetice, psihologice, bunul plac etc...) este un act de ne-cinstire/ batjocorire a celor sfinte. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
cat tatuarea si cercelarea nu opresc de la mantuire,decat pot fi influentabile negativ,in viata omului. ...este si un simbol crestin,simbol al Sfintei Treimi un Dumnezeu in trei ipostosuri(persoane,feluri,moduri),dar si un simbol folosit de masoni satanisti si altii. ceva descrieri ale simbolului: http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&...UUmbxfTmfrjlmQ Last edited by acvilla77; 06.01.2012 at 22:20:23. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Parerile vis-a-vis de tatuaje sunt impartite, nu numai intre crestini. Am o cunostinta, un tanar, care e ateu. Asculta muzica rock, oarecum specifica acestei mode a tatuajului, dar el nu e deloc de acord nici cu tatuarea, nici cu cerceii pe diverse parti ale corpului. Eu, sincer, nu stiu ce sa zic. Pana la urma, daca X isi face un tatuaj, el e singurul afectat, indiferent ca va ajunge sa regrete decizia sau nu. Nu trebuie sa fii teolog ca sa stii ca biserica nu e de acord cu aceasta practica, insa nu ma simt in masura sa dau sfaturi pentru ca eu insami sunt posesoare de tatuaj(e). Tot ce pot sa spun e ca la mine e vorba de ceva cu totul si cu totul special, din foarte multe puncte de vedere si ca nu imi regret decizia. Last edited by AnnaKarenina90; 11.01.2012 at 09:52:55. |
|
|
|||
|
|||
|
sunt anti tatuaje :P .. oricare ar fi acela ...
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| simboluri neintelese | sorinpetoanca | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 8 | 11.03.2014 01:23:35 |
| Simboluri religioase in marile religii | Iordache Adrian | Intrebari utilizatori | 7 | 24.07.2011 18:03:45 |
| Pot anumite icoane sa dauneze? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 01.05.2010 20:08:29 |
| Cand si cum se tin anumite posturi !!!!! | vasiram2006 | Rugaciuni | 13 | 23.01.2009 09:34:56 |
| Despre simboluri si rituri | strajeru | Secte si culte | 0 | 26.11.2007 02:34:48 |
|
|