![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu daca ai avea posibilitatea sa refuzi a face avorturi si a-ti mai pastra postul intr-un spital. As fi interesata sa vad care e parerea unui medic.
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu cazuri concrete de ginecologi care sa fi refuzat categoric sa faca avorturi, am auzit de dr. Tutunaru ca este asa. Asta e din auzite. Poate ca sunt. Nu cred ca avortul aduce mai multi bani decat urmarirea sarcinii si asistarea la nastere.
In ceea ce priveste indicatia terapiei hormonale- e individualizata- da este uneori necesara; asta stabileste medicul endocrinolog. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai întâi, afecțiunea este mult supradiagnosticată. Adevărata boală polichistică nu este atunci când la ecografie apar mai multe chisturi funcționale în ovare, ci când, pe lângă acest lucru, mai apar manifestări supărătoare, precum creșterea părului în regiuni unde nu ar trebui sau lipsa prelungită a menstruației și infertilitatea. Numai în asemenea cazuri se justifică ideea de a trata. Iar a da tratament anticoncepțional cuiva care se plânge că nu poate concepe înseamnă a te scărpina cu mâna dreaptă la urechea stângă. În realitate, anticoncepționalele scad numărul de chisturi punând ovarul în repaus. Deîndată ce nu mai sunt luate problemele reapar, la care de multe ori se adaugă probleme noi, date de anticoncepționalele însele. Apologeții anticoncepționalelor în BOV susțin că s-ar stimula, la întreruperea lor, ovulația. E un avantaj teoretic, de care femeia nu poate profita decât cel mult o lună (după ce a luat anticoncepționale mai multe luni), adică până când semnele bolii și, cu ele, infertilitatea se reinstalează. Pacientelor mele cu această afecțiune le recomand cură naturistă (homeopatie singură sau în asociere cu acupunctura) ca tratament de primă intenție. Anumite medicamnete din clasa antidiabeticelor ca alternativă de a doua intenție. Nu aș recomanda anticoncepționale decât ca a treia intenție sau a doua, dacă tabloul ar fi dominat de creșterea necontrolată a părului sau alte manifestări cutanate.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici nu are cum să fie dat afară din acest motiv, deoarece avortul la cerere nu se impune a fi făcut în gardă, nefiind urgență. Chiuretajul în cazul în care avortul deja a început ar putea fi o urgență care să intre în atribuțiile medicului, dar în acest caz nu există obiecție de conștiință, vorbim de avort spontan. Sau, după caz, de avort la cerere făcut cu metode empirice în mediu extrapitalicesc: trebuie să bagi o chiuretă acolo, ca să nu rămână resturi de copil sau de anexe feto-materne. Un caz interesant s-a petrecut la Maternitatea Giulești (iarăși !), unde o pacientă care luase medicație avortivă prescrisă de alt medic (în luna a 6-a de sarcină) s-a prezentat în gardă, având ghinionul să dea peste un medic musulman care își lua religia mai în serios decât o facem noi. A refuzat chiuretajul, constatând că fătul este viabil. S-a lăsat cu scandal și cu comisie de la Colegiul Medicilor. Nu cunosc deznodământul.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 11.12.2011 at 22:11:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cunosc cazuri in care medicul ginecolog a pus diagnosticul si a dat mai departe trimiteri catre endocrinologie pt o mai detaliata evaluare cat si tratament. Banuiesc ca este corect.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() pe bune,cazul mi se pare scos din serial.respect,Domnule Miihnea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si nu stii cum va reactiona organismul tau. Eu am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistica bilaterala acum vreo 8 ani. In primele luni eram disperata, ma gandeam la tot ce poate fi mai rau....am umblat pe la diversi medici care mi-au prescris tot felul de medicamente, unguente, diete pana am zis stop! nu am mai luat nici un medicament! sa faca Dumnezeu ce-o vrea cu mine! Bineinteles ca nu mi-au disparut nodulii dar nici n-au mai crescut. Unul dintre noduli mi l-au extirpat pentru ca avea tendinta sa se mareasca dar ceilalti sunt "cuminti" deocamdata! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asdar daca ptr un eco platesti 70 ron + consultatie 50= 120, iar ptr o nastere 800 , in total=1760, ptr un chiuretaj platesti 200 ron(fiind considerata interventie chirurgicala). O sarcina dureaza 9 luni, or uni medici au si 3 avorturi pe zi.(adica 600 lei/zi) Cred ca diferenta e foarte mare(e drept ca nu in fiecare zi fac 3 avorturi, dar in orice caz au mai mult de 10 avorturi in 9 luni, asta sigur.) Duhovnicul meu a ales o metoda foarte interesanta de propovaduire a lui Hristos, in lupta contra avorturilor. Mergea in sala de asteptare a cabinetelor particulare, se aseza frumos pe un scaun intre doamne apoi scotea Sfanta Scriptura si incepea sa citeasca in taina. Deja incepe un fosnet, o stanjeneala. Si incepeai sa vezi cum una, doua , trei femei incep sa iasa afara si timp de un ceas, un ceas jumate cat statea parintele nu se mai intorceau(poate nici dupa, nu stiu, atata observa parintele cat statea acolo). De aici am tras concluzia ca se fac si trei avortui pe zi.(Mai imi spunea o prietena, ca in timp ce era ea la un consult, venise o fetiscana sa faca avort. reactia doctoritei a fost:"Iara ai venit? ma, cand o sa inveti sa te feresti? acum in fiecare luna vi sa tot scuipi cate unul?") Groaznic. Statistic in ultimii 20 de ani s-au inregistrat peste 20 milioane de avorturi(doar inregistrate, dar cate milioane nu s-or fi facut neinregistrate) iar nasteri... sa fi fost un milion? Am intalnit si cazuri de femei care au facut vreo 12-14 avorturi(le uitase si numarul) acasa, singura,pe vremea lui Ceausescu, iar copii facuse doar....unul. Asadar, avortul e o afacere profitabila. Am vazut ca au ridicat pretul ecografiilor si al consultatiilor din timul sarcinii.Personal cred ca datorita numarului foarte scazut de nasteri(si asa copii fac unu-doi in viata, macar atunci au de unde sa plateasca parintii).Preturile afisate de mine s-ar putea sa fi oarecum sub pretul pietei mai ales celei din Bucuresti(asta ptr ca medicul meu are un 2d, nu un eco de fite, si este pozitionat intr-o zona mai putin aglomerata a orasului.)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Anticonceptionalele: avort mascat | Va_iubesc | Generalitati | 60 | 16.02.2007 21:43:48 |
|