Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.12.2011, 22:01:54
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu de multe m-am intrebat care este pozitia unui medic Ob-Gyn crestin vis a vis de practicarea avortului,prescriptia de anticonceptionale?
Adica prins intre practica domeniului sau de activitate(care-i asigura supravietuirea) si dogmele crestine pe care le urmeaza si slujeste.

Exista cazuri cand pacientele sunt refuzate sa li se aplice aceste practici care intra in conflict cu morala crestina insa venitul de medic va scadea simtitor?Exista cazuri cand un medic alege sa fie mai sarac dar cu o constiinta curata?

Nu am pus intrebarea cu scop tendentios,ci doar dintr-o curiozitate proprie.
treaba asta-i foarte complicata. Si eu m-am intrebat adeseori.Medicul meu nu practica chiuretaje la cerere in cabinet propriu(chiar daca asta insemna o reducere considerabila a veniturilor), dar am inteles ca atunci cand e in spital nu are de ales si mai face avorturi.
Nu stiu daca ai avea posibilitatea sa refuzi a face avorturi si a-ti mai pastra postul intr-un spital.
As fi interesata sa vad care e parerea unui medic.
Vechi 11.12.2011, 22:01:59
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu stiu cazuri concrete de ginecologi care sa fi refuzat categoric sa faca avorturi, am auzit de dr. Tutunaru ca este asa. Asta e din auzite. Poate ca sunt. Nu cred ca avortul aduce mai multi bani decat urmarirea sarcinii si asistarea la nastere.
In ceea ce priveste indicatia terapiei hormonale- e individualizata- da este uneori necesara; asta stabileste medicul endocrinolog.
Reply With Quote
Vechi 11.12.2011, 22:02:39
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Deci pana la urma, e bine sau nu ca se prescriu antinconceptionale cuiva care are ovar polichistic?
Din punctul meu de vedere, prescrierea anticoncepționalelor în boala ovarului polichistic este o completă aiureală în marea majoritate a cazurilor.

Mai întâi, afecțiunea este mult supradiagnosticată. Adevărata boală polichistică nu este atunci când la ecografie apar mai multe chisturi funcționale în ovare, ci când, pe lângă acest lucru, mai apar manifestări supărătoare, precum creșterea părului în regiuni unde nu ar trebui sau lipsa prelungită a menstruației și infertilitatea. Numai în asemenea cazuri se justifică ideea de a trata.
Iar a da tratament anticoncepțional cuiva care se plânge că nu poate concepe înseamnă a te scărpina cu mâna dreaptă la urechea stângă. În realitate, anticoncepționalele scad numărul de chisturi punând ovarul în repaus. Deîndată ce nu mai sunt luate problemele reapar, la care de multe ori se adaugă probleme noi, date de anticoncepționalele însele. Apologeții anticoncepționalelor în BOV susțin că s-ar stimula, la întreruperea lor, ovulația. E un avantaj teoretic, de care femeia nu poate profita decât cel mult o lună (după ce a luat anticoncepționale mai multe luni), adică până când semnele bolii și, cu ele, infertilitatea se reinstalează.

Pacientelor mele cu această afecțiune le recomand cură naturistă (homeopatie singură sau în asociere cu acupunctura) ca tratament de primă intenție. Anumite medicamnete din clasa antidiabeticelor ca alternativă de a doua intenție. Nu aș recomanda anticoncepționale decât ca a treia intenție sau a doua, dacă tabloul ar fi dominat de creșterea necontrolată a părului sau alte manifestări cutanate.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.12.2011, 22:09:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Nu stiu daca ai avea posibilitatea sa refuzi a face avorturi si a-ti mai pastra postul intr-un spital.
As fi interesata sa vad care e parerea unui medic.
Din fericire, în România încă mai funcționează dreptul la obiecție de conștiință. Nu a fost dat niciun medic afară pentru refuz de a face avorturi. În alte țări, s-a întâmplat însă.

Nici nu are cum să fie dat afară din acest motiv, deoarece avortul la cerere nu se impune a fi făcut în gardă, nefiind urgență. Chiuretajul în cazul în care avortul deja a început ar putea fi o urgență care să intre în atribuțiile medicului, dar în acest caz nu există obiecție de conștiință, vorbim de avort spontan. Sau, după caz, de avort la cerere făcut cu metode empirice în mediu extrapitalicesc: trebuie să bagi o chiuretă acolo, ca să nu rămână resturi de copil sau de anexe feto-materne.
Un caz interesant s-a petrecut la Maternitatea Giulești (iarăși !), unde o pacientă care luase medicație avortivă prescrisă de alt medic (în luna a 6-a de sarcină) s-a prezentat în gardă, având ghinionul să dea peste un medic musulman care își lua religia mai în serios decât o facem noi. A refuzat chiuretajul, constatând că fătul este viabil. S-a lăsat cu scandal și cu comisie de la Colegiul Medicilor. Nu cunosc deznodământul.

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 11.12.2011 at 22:11:34.
Reply With Quote
Vechi 11.12.2011, 22:22:53
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Din punctul meu de vedere, prescrierea anticoncepționalelor în boala ovarului polichistic este o completă aiureală în marea majoritate a cazurilor.

Mai întâi, afecțiunea este mult supradiagnosticată. Adevărata boală polichistică nu este atunci când la ecografie apar mai multe chisturi funcționale în ovare, ci când, pe lângă acest lucru, mai apar manifestări supărătoare, precum creșterea părului în regiuni unde nu ar trebui sau lipsa prelungită a menstruației și infertilitatea. Numai în asemenea cazuri se justifică ideea de a trata.
Iar a da tratament anticoncepțional cuiva care se plânge că nu poate concepe înseamnă a te scărpina cu mâna dreaptă la urechea stângă. În realitate, anticoncepționalele scad numărul de chisturi punând ovarul în repaus. Deîndată ce nu mai sunt luate problemele reapar, la care de multe ori se adaugă probleme noi, date de anticoncepționalele însele. Apologeții anticoncepționalelor în BOV susțin că s-ar stimula, la întreruperea lor, ovulația. E un avantaj teoretic, de care femeia nu poate profita decât cel mult o lună (după ce a luat anticoncepționale mai multe luni), adică până când semnele bolii și, cu ele, infertilitatea se reinstalează.

Pacientelor mele cu această afecțiune le recomand cură naturistă (homeopatie singură sau în asociere cu acupunctura) ca tratament de primă intenție. Anumite medicamnete din clasa antidiabeticelor ca alternativă de a doua intenție. Nu aș recomanda anticoncepționale decât ca a treia intenție sau a doua, dacă tabloul ar fi dominat de creșterea necontrolată a părului sau alte manifestări cutanate.
Ovarul polichistic este o afectiune de ordin endocrin,deci in urma unor testari endocrine se va institui tratamentul.
Cunosc cazuri in care medicul ginecolog a pus diagnosticul si a dat mai departe trimiteri catre endocrinologie pt o mai detaliata evaluare cat si tratament.
Banuiesc ca este corect.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 11.12.2011, 23:38:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ovarul polichistic este o afectiune de ordin endocrin,deci in urma unor testari endocrine se va institui tratamentul.
Cunosc cazuri in care medicul ginecolog a pus diagnosticul si a dat mai departe trimiteri catre endocrinologie pt o mai detaliata evaluare cat si tratament.
Banuiesc ca este corect.
Ca regulă generală, endocrinologii prescriu mai rar anticoncepționale în raport cu ginecologii în aceleași afecțiuni. Este normal, firmele de anticoncepționale îi subvenționează mai puțin pe endocrinologi față de ginecologi.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 00:00:08
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Un caz dificil, pe care nu am să-l uit niciodată, este acela al unui cuplu care s-a prezentat la mine acuzând infertilitate. Într-adevăr, cei doi soți își doreau de mai bine de doi ani un copil, dar acesta nu venea. Femeia fusese la mai mulți doctori, făcuse tot felul de investigații, luase tratament antibiotic timp de 3 luni (!) pentru o "infecție la trompe", iar acum venise că poate îi găsesc ceva homeopatic. Am consultat-o pe ea, l-am consultat și pe el și le-am prescris un tratament care îmi părea foarte potrivit, chemându-i la control după trei luni. După trei luni, în care făcusem și acupunctură, se simțeau foarte bine, dar erau în continuare fără copil. Practic, eram la nivelul de la care plecasem. Am reexaminat cazul cu toată minuția, crezând că ar fi trebuit să aleg un alt remediu. Am reluat istoricul, pacienta spunându-mi că a suferit în trecut de acnee. "Și ce ați făcut pentru acneea dv ?" am întrebat-o, nebănunind la ce mă va conduce firul. "Ce să fac, am fost la dermatolog și am urmat tratament, pe care îl urmez și acum". Interesant, o întrebasem de la prima consultație dacă ia medicamente, dar îmi spusese că nu ia. "Bine, bine, dar despre ce tratament exact este vorba ? ce anume urmați și acum ?" "Mi-a recomandat Diane-35, tratament pe care îl urmez cu sfințenie !" Bang ! Ipoteza că cineva care vine pentru infertilitate ar putea lua un tratament anticoncepțional scăpase imaginației mele.
)house md aici,colegi.
pe bune,cazul mi se pare scos din serial.respect,Domnule Miihnea.
Vechi 12.12.2011, 00:13:56
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
treaba asta-i foarte complicata. Si eu m-am intrebat adeseori.Medicul meu nu practica chiuretaje la cerere in cabinet propriu(chiar daca asta insemna o reducere considerabila a veniturilor), dar am inteles ca atunci cand e in spital nu are de ales si mai face avorturi.
iar in acest moment imi veni sa ma duc si sa scotocesc in casa dupa ceva alcool(desi nu beau aproape niciodata)din cauza idioteniei la cum e facuta societatea din ziua de azi.
Vechi 12.12.2011, 09:04:41
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Banuiesc ca este corect.
Da, doar ca si acest medic iti va prescrie medicamente pentru reglarea functiei hormonale
si nu stii cum va reactiona organismul tau. Eu am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistica bilaterala acum vreo 8 ani. In primele luni eram disperata, ma gandeam la tot ce poate fi mai rau....am umblat pe la diversi medici care mi-au prescris tot felul de medicamente, unguente, diete pana am zis stop! nu am mai luat nici un medicament! sa faca Dumnezeu ce-o vrea cu mine! Bineinteles ca nu mi-au disparut nodulii dar nici n-au mai crescut. Unul dintre noduli mi l-au extirpat pentru ca avea tendinta sa se mareasca dar ceilalti sunt "cuminti" deocamdata!
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 10:11:25
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Nu cred ca avortul aduce mai multi bani decat urmarirea sarcinii si asistarea la nastere.
eu cred ca da.ptr ca procentul celor care fac avorturi comparativ cu cele care raman insarcinate este muuuult mai mare.
Asdar daca ptr un eco platesti 70 ron + consultatie 50= 120, iar ptr o nastere 800 , in total=1760, ptr un chiuretaj platesti 200 ron(fiind considerata interventie chirurgicala).
O sarcina dureaza 9 luni, or uni medici au si 3 avorturi pe zi.(adica 600 lei/zi)
Cred ca diferenta e foarte mare(e drept ca nu in fiecare zi fac 3 avorturi, dar in orice caz au mai mult de 10 avorturi in 9 luni, asta sigur.)
Duhovnicul meu a ales o metoda foarte interesanta de propovaduire a lui Hristos, in lupta contra avorturilor.
Mergea in sala de asteptare a cabinetelor particulare, se aseza frumos pe un scaun intre doamne apoi scotea Sfanta Scriptura si incepea sa citeasca in taina. Deja incepe un fosnet, o stanjeneala. Si incepeai sa vezi cum una, doua , trei femei incep sa iasa afara si timp de un ceas, un ceas jumate cat statea parintele nu se mai intorceau(poate nici dupa, nu stiu, atata observa parintele cat statea acolo). De aici am tras concluzia ca se fac si trei avortui pe zi.(Mai imi spunea o prietena, ca in timp ce era ea la un consult, venise o fetiscana sa faca avort. reactia doctoritei a fost:"Iara ai venit? ma, cand o sa inveti sa te feresti? acum in fiecare luna vi sa tot scuipi cate unul?")
Groaznic. Statistic in ultimii 20 de ani s-au inregistrat peste 20 milioane de avorturi(doar inregistrate, dar cate milioane nu s-or fi facut neinregistrate) iar nasteri... sa fi fost un milion?
Am intalnit si cazuri de femei care au facut vreo 12-14 avorturi(le uitase si numarul) acasa, singura,pe vremea lui Ceausescu, iar copii facuse doar....unul.
Asadar, avortul e o afacere profitabila.
Am vazut ca au ridicat pretul ecografiilor si al consultatiilor din timul sarcinii.Personal cred ca datorita numarului foarte scazut de nasteri(si asa copii fac unu-doi in viata, macar atunci au de unde sa plateasca parintii).Preturile afisate de mine s-ar putea sa fi oarecum sub pretul pietei mai ales celei din Bucuresti(asta ptr ca medicul meu are un 2d, nu un eco de fite, si este pozitionat intr-o zona mai putin aglomerata a orasului.)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Anticonceptionalele: avort mascat Va_iubesc Generalitati 60 16.02.2007 21:43:48